Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(uarda @ 2022 05 02, 17:40)
Kadangi leidot, idedu jusu, moonte, zinutes:
Nei vieno žodžio nebuvo, kad jūs rusė ir todėl jūs nenorėjo.
Ir neraset apie anytos ir anūko meilė, o tik:
"amenu, kai tekejau, uosvis vyreli protino " Sunau, pagalvok ka vedi, nakti keliais eisi, lovoje nesurasi" - suprask, baisiai liekna buvau, kaulu vyniotinis.

"Man anyta pasake kad mano sunus jai neanukas, bet juk as zinau tiesa, nors ji tai ir neigia.
Mus irgi su vyru iskyre, nors turiu buti sazininga ir mano kaltes buta.

"protingas mintis apie giminystes rysius ir krauja, galiu jums pacituoti kitos, nemaziau "protingos", mano anytos zodzius.
Man nusispjauti, kokia mergse krusa mano sunus, vis tiek tik jis yra mano kunas ir kraujas ir bus visiem laikam. Is jos gime sunpalaikiai man ne gimine, bo niekas neduos garantiju ir as nezinau, kam ji apart mano sunaus buvo kojas iszergus. Va kai gimdys mano dukra as busiu 100 proc. tikra, kad tai mano anukai"
Šiaip ieškojau paskutinė zinute, bet dar radau.
Čia jūsų fantazijos buvo?

As dar paprasiau, idetumet pilna nuoroda i tema, kad zmones suprastu apie ka as rasau. Bet sito jus neperskaitete.

Kaip visada, uarda, preparavimo meiste.

Bravo, ploju rankomis.

Ir ka, neziurint nei i nieka, as nei veiksmu, nei zodziu, neizidenejau savo anyta. Jus ka galvojate, kad man del to yra geda? As supratau jos pagiezos pagrinda, man buvo lengviau tai del savo suaus, vyro priimti. Anyta norejo padayti, kad ir man skaudetu, kaip jai skauda.

Bet kokiu atveju, as padariau viska, kad mano vaikas, vyras butu laimingi, o negatyvios mintys, tame tarpe ir tamstos, manes nei kiek neitkoja.

Kai zmones jaucia antipatija, PAGRISTA priesiskuma, jie daznai nesivaldo. Svarbiausia, kad veliau, tos priespriesos buvo maziau. O mano mylimi vyrai laimingi. Bet kokiu atveju, as isreiskiau pagarba savo uosviams, skatinau vyra ir sunu rupintis pagal galimybes jais. Dar pridesiu, uarda, man per visa musu su anyta pazinti, ji nepadovanojo nei vienos dovanos. As kiekvienais metais suruosdavau, jiems svarbia proga, dovanas.

Jus ir dabar, nesirenkat zodziu, tam kad man igelti, rasot netiesa, preparuojat postus taip keisdama ju prasme, tai vaiku as neturiu, tai zmoniu nepazistu, tai neizymi, tai netalentinga, tai dar kas nors... Juk nupirktumet ir dar dadetumet. Mano anyta panasi i jus, greiciausiai. Ji buvo traumuota, ir as jos trauma supratau, ir kalte jutau... Kas traumavo jus, uarda? Skirtumas tik tame, kad jus ne mano anyta, o mano vyro ir sunaus jausmai mudvieju polemika neitakoja. Tad ir nuleisti pro ausis tamstos mesla, neturiu poreikio. Bet, kaip jus puikiai, kaip zmogus atsiskleidziate, kaifuoju, tiesiog. Mano tevas apie tokius kaip jus, urada, sake. Gaila, kad ziniu bagazas, nevisada yra dorovingumo, padorumo pozymis.

Jus iterpet preparuota teksta, kuris tik parodo kaip as gyvenau pirmus mudvieju su vyru metus, bet prota turintis zmogus, supranta, kad laikas ir bega, kinta ir zmoniu santikiai.

QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 17:39)
O tai konkrečiai tavo tėtis nužuaė konkrečiai tavo anytos gimines?

Monteverte, nesigilink dar ne tiek prifantazuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2022 - 18:54
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 19:22)
Monteverte, nesigilink dar ne tiek prifantazuosi.

Tai kad tik tave cituoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 18:27)
Tai kad tik tave cituoju ax.gif

Tu manes ne cituoji, tu mano posta interpretuoji. Skirtumas akivaizdus. Ar neskiri?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 19:37)
Tu manes ne cituoji, tu mano posta interpretuoji. Skirtumas akivaizdus. Ar neskiri?

tai išsklaidyk mano abejones, kodėl to nedarai?
šiaip juk ir lietuvis lietuvį puola, užmuša būna, tai ką dabar? o karas yra karas, jį būtų sunaikinę, jei jis nebūtų kariavęs ar gi ne taip? ir kodėl smerkti tave? tai tavo mamą tada galėjo smerkti, kad įsimylėjo kažkokį tai nevietinį, karo dalyvį. Tu juk tik jų vaikas.
Tai netokie ir idealūs žmonės tave supa, pasirodo mirksiukas.gif
Kodėl tu vis bandai pasirodyti daug geresnė nei esi? Kodėl forume negali būti savimi? Kas per kompleksai pas tave? Būtinai nori į teletabių ratą įsisukti, naudos kažkokios ieškai? Pamenu kaip vis Iš šviesos pataikavai. Tas tikrai matėsi žinok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 19:21)
tai išsklaidyk mano abejones, kodėl to nedarai?
šiaip juk ir lietuvis lietuvį puola, užmuša būna, tai ką dabar? o karas yra karas, jį būtų sunaikinę, jei jis nebūtų kariavęs ar gi ne taip? ir kodėl smerkti tave? tai tavo mamą tada galėjo smerkti, kad įsimylėjo kažkokį tai nevietinį, karo dalyvį. Tu juk tik jų vaikas.
Tai netokie ir idealūs žmonės tave supa, pasirodo mirksiukas.gif
Kodėl tu vis bandai pasirodyti daug geresnė nei esi? Kodėl forume negali būti savimi? Kas per kompleksai pas tave? Būtinai nori į teletabių ratą įsisukti, naudos kažkokios ieškai? Pamenu kaip vis Iš šviesos pataikavai. Tas tikrai matėsi žinok mirksiukas.gif

O kam?
Lai fantazijos liejasi laisvai. As aiskiai parasiau, kas ir kaip. Tam kam reikia, norejo suprato. Viskas.

Kad as niekur kaip ir nerasiau, kad mane supa idealus zmones. Va vyra as rinkausi pati, o va vyro tevai yra duotybe, kuriu as pasirinkti negaliu. Kaip sakant gavai vyra gavai ir karunacija. Bet as galiu pasirinkti mano seimai tinkancia bednravimo forma su jais. Monteverte, dar daugiau, as savo uosviam esu dekinga, jei ne jie as netureciau tokio nuostabaus vyro ir sunaus...

Monteverte, tame ir esme, kad as esu savimi, bet tau tai nepatinka, tabe tai erzina. O kas ten pas mane..., paklaus savo prietelku, jos tau issamiai ir nuodugniai paaiskins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2022 - 19:36
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 20:35)
Kad as niekur kaip ir nerasiau, kad mane supa idealus zmones.

taip grynai tiksliai nerašei, bet vis kartas nuo karto keli savo aplinką, nors galiausiai išeina, kad ji tokia pati kaip statistinio lietuvio, o tavo kažkokių dalykų nuginčijimai, kad to nežinai, tavo aplinkoje nėra yra tiesiog blefas, norint geriau atrodyti forume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 19:42)
taip grynai tiksliai nerašei, bet vis kartas nuo karto keli savo aplinką, nors galiausiai išeina, kad ji tokia pati kaip statistinio lietuvio, o tavo kažkokių dalykų nuginčijimai, kad to nežinai, tavo aplinkoje nėra yra tiesiog blefas, norint geriau atrodyti forume smile.gif

Kokia as tokia ir mano aplinka. Uztikrinu tave, Monteverte, tau nepatiktu. Na as neabejoju, kad statistinis lietuvis vertybine prasme, panasus i mane. Padoriu, nekysininku, besilaikanciu istatymu, padenanciu pagal savo isgales zmoniu yra daug. Ar ne del to mes su tavimi dazniausiai gincyjames?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 gegužės 2022 - 20:03
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 20:57)
Kokia as tokia ir mano aplinka. Uztikrinu tave, Monteverte, tau nepatiktu. Na as neabejoju, kad statistinis lietuvis vertybine prasme, panasus i mane. Padoriu, nekysininku, besilaikanciu istatymu, padenanciu pagal savo isgales zmoniu yra daug. Ar ne del to mes su tavimi dazniausiai gincyjames?

bet ar dauguma? abejoju
girdėjai kaip jūsų (tikiuosi) ir mano nemielasis Andriukaitis reiškėsi šiandien? kaip kovojo už rusiokus, kad jie čia nevaržomai bent kapuose švęstų pergalės dieną? ax.gif vot tai tau kokį "didvyrį' siuntėm į europarl.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 20:08)
bet ar dauguma? abejoju
girdėjai kaip jūsų (tikiuosi) ir mano nemielasis Andriukaitis reiškėsi šiandien? kaip kovojo už rusiokus, kad jie čia nevaržomai bent kapuose švęstų pergalės dieną? ax.gif vot tai tau kokį "didvyrį' siuntėm į europarl.

Monteverte, gi apti rasei, kad as neiskirtine, vadinasi kad kaip dauguma mirksiukas.gif

Ne negirdejau. Dekui, reiks pasiometi. Andriukatis traumuotas, kaip ne kaip isaugo rusyne, vadinasi yra infektuotas ideologijos.
Atsakyti

Na, nebesistebiu, kad ruskiai viską vagia Ukrainoje, nuo dėvėtų triusikų iki unitazų-siaubas, kaip ten žmonės rasiejoj gyvena, 16 amžius, tikiu, kad žiaurus pavydas suima ir noras griauti, kai pats šūde gimei ir žinai, kad šūde ir mirsi...

Atsakyti
Wow...mokytojai naujiena, kad uzkariautojai nuo neatmenanamu laiku grobė uzkariautas šalis, nuo triusiku iki naftos ir brangakmenių, nuo auksiniu dantų iki neikainuojamų meno kuriniu.

Montekrista, tu darai gėdą visiems Lietuvos mokytojams.
Atsakyti
Idomia tema nagrinejat, kiek gali zmogus pasiekti gyvenime.
Moonte tavo idejos labai grazios apie tai, kad zmogus gali viska ir potencijoje tikrai tai yra.
Teoriskai taip, viskas imanoma, Jezus net is mirusiu prikelinejo zmones ir nevaiksciojantiem sake vaikscioti ir jei vaiksciojo. Jogai ismoksta isbuti kelias val po vandeniu, ismoksta sustabdyti savo sirdi, ir t.t. Shaolin vienuoliai moka pastoveti ant savo dvieju ar net vieno rankos pirsto ir daro sunkiai suvokiamus triukus su svao kunu. As visada sakiau, jei nors vienas zmogus kazka padaro, vadinasi visi zmones turi tokia potencija.

Bet visgi as pritarciau tai minciai, kad zmogus gali labai daug, bet tikrai ne viska, mus riboja samoningumas, amzius, lytis, seima, kur gimstam, aplinka, kur uzaugam, salis ir t.t Intelekto, fiziniai gabumai yra igimti, ir mes riboti tame, nors ir galime lavinti, tai ka turim, bet tobulindami agurku veisle, is ju braskiu neisauginsim. Tikrai ne visi gali tapti mokslininkais ypac pasaulinio lygio, balerinom ar krepsininkais ar dailiojo ciuozimo pasaulio cempionais. Nors galime ismokti padoriai daintuoti, sokti, ciuosti, zaisti krepsini ar gilintis i kokia mokslo sriti, bet netapsim Leonardo de Vinciais, Niutonais, Saboniais, Bethovenais, Vivaldziais ar Madonomis net ir nesidomintys fizika dauguma zino Niutona, Tesla, Einsteina, net kas nesidomi literatura, manau girdeje apie Sekspyra ir tt. apie tokius pasiekimus snekam. galiu ismokti kurti muzika su milziniskom pastangom ar tapsiu kaip Mocartas?

Manau, apie tai ir snekejo uarda, ne apie tai, kad butina paminejimas spaudoje, bet apie pasiekimo lygi pvz Angelina tokio lygio aktore, kad ja tikriausiai zino dauguma bent vakaru pasaulio zmoniu, net ir nesidomint per daug aktoriais. Lietuviu nera tarp zymiausiu pasaulio nei aktoriu, nei daininku, yra keli su lietuviskom saknim, bet tai nereiskia, kad lietuviai nei vienas pakankamai nenori jais buti. Tai reiskia, kad nera tos charizmos, to cinkelio ar X faktoriaus, gal galimybiu, gal gyvenamoji veita kisa koja ir t.t.Nes graziai dainuj alabai duag zmoniu, bet tik veinetai tapa sapulines zvaigszdes. O va Sabonis tikrai gana zymus kaip krepsininkas, legenda, jo pavarde net tapus vos ne budvardziu mums lietuviams. As galiu tapti kaip jis? abejoju, net jei uztektu ugio, ko netruksta tikrai daug kam is lietuviu, kiek pakartojo jo pasiekimus, talenta ir zinomuma pasaulyje?

Ir tai tik snekant apie vakaru salis. Moonte manau neneigsi, kad pvz kokioj arabu ar Afrikos salyje, kur mergaites dar vaikysteje parduodamos i "zmonas" tikrai jos negali paskiekti ko nori, jos palamai mazai ka gali, stengtis tik isgyventi ir nebuti nuzudytai, tureti padoria buiti max, jei pasieka ir tevai neparduoda kokiam seniui ar despotui. Bet net Europoje, Jav visgi labai daug limitaciju. As pvz negaliu tapti UK karaliene ar ne, ka ten karaliene as negaliu tapti pvz Lietuvos prezidente. Na taip pastangas deti galiu, galiu gristi i LT, pradeti rodytis iv Tv laidose, kurti blogus, video, kokias akcijas atrakcijas, na tapsiu garsi , zinoma Lt mastu, bet ar as tapsiu prezidente ar pvz jus uz mane balsuosit? abejoju biggrin.gif
nes musu dauguma pasiekimu visgi priklauso ir nuo kitu zmoniu, kaip tu negali sutarti su uosvene, taip ir kiti pasiekimai priklauso nuo kitu zmoniu isitikinimu, skoniu , patikimu ir t.t.

Gerai imkim karjeros pasiekimus, kas reliau, baigi pasirinktus mokslus ir sieki karjeros. Kiek zmoniu realia ituri duomenu buti dideliu korporaciju direktoriais, ar verslinikais, kurie valdytu milijoniniius verslus, ar kad ir auksto lygio kokiu smegenu chirurgu? net imkim paprastesnius, pvz tapti labai geru savo srityje gali tik veinetai, o ne visi norintys, nes yra limitacijos pvz intelekto galimybese. Yra visgi duotybes, pagal duotybe galime vystyti labai daug save, bet vis tiek reikia suvokti ir savo limitus. Tik vaikysteje, paauglysteje svajojam, kad gygenime kalnus nuversim, branda ir yra tai, kad suvoki visgi savo limitus, ir kad kalnai liks savoje vietoje. biggrin.gif

As jau nei nesneku apie ligas, nes absurdiska, zinoma yra isgydomu ligu, kur dedant pastangas zmogus pagyja , kad ir koks kartais buna mazas sansas, bet yra paprasciausiai nepagydomu ir gali per galva verstis, bet, deja, laukia mirtis arba na stebuklas sutikus pvz Jezu, ko neneigiu is esmes, bet visgi ne kiekvienam tie stebuklai vyksta ir vargu jie prikauso nuo musu pastangu. Kartais gyvenime reikia pasikliauti ne tik savim, bet ir Dievu, paparsciausiai paleisti ir atiduoti viska i Dievo rankas , nes kartais visu pastangu tavo sudetu buna per mazai.

Taigi, isvadoje mes priklausom nuo daug ko nuo savo igimtu, igytu savybiu, ir nuo aplinkiniu zmoniu poziurio i mus, mes negalim egzistuoti atskirai nuo zmonijos, salies, civilizacijos t.t. taip ir pasiekti vieni patys is saves labai mazai ka galim, viskas surista, visur visi vienas kita itakojam, manau dar ir yra sioks toks likimas, kuri mes tikiu galim koreguoti, bet tam tikrose remuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 gegužės 2022 - 11:42