Moonte, bet daina ta tokia truputį per aplinkui....
Ašaka, gal žinote ir galite pagrįsti ar tiesa tai, kad lenkai vis dar perka ru dujas?

QUOTE(Amd* @ 2022 05 02, 10:24)
<p>Moonte, bet daina ta tokia truputį per aplinkui....</p><p></p>
Ji diplomatas, pragyvenusi ne viena rusijos vadova. Bet jos vardu kalba Galkinas. SAvo pasisakymais jie sudegino visus tiltus i putino rusija.
Cia nesenai girdejau poksta, nezinau, ar tikrai jis buvo.
Kremliuje vyksta Alos apdovanojimas. Toji dairosi, kur padeti savo rankinuka. Putinas siulo padeti ji ant stalo. Ji pastebi, kad gal tai ne visai saugu, nes gali kazkas rankinuka nugvelbti, kaip Kryma

QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 09:35)
Patylėk jau tu vieną kartą, įgrisai su savo pamokslaujančiomis paklodėmis.
Ką tu žinai apie kitus žmones, apie jų gyvenimus, ką jie patyrė? Tai jai sveiki tinginiai, o tik neįgalūs besistengiantys garbingi, tai vėl kas. Tavo žiniai, žmogus fiziškai gali būti sveikas, bet psichologiškai sugniuždytas ir t.t. ir pan.
Ir ne, visi negali pasiekti to paties. Žmonių protėviai skiriasi ir jų startas skiriasi (taip visus galima turbūt išmokyti gerų manierų, bet vienus moko iš vaikystės, o kiti pvz. našlaičiai neturi tokios galimybės, o vėliau neturi kada to mokytis, nes jiems juodai dirbant reikia išgyventi), žmonių figūros skiriasi genetiškai ir ne visi bus kultūristais ar balerinomis ir t.t.
Dar kas nors?
Ką tu žinai apie kitus žmones, apie jų gyvenimus, ką jie patyrė? Tai jai sveiki tinginiai, o tik neįgalūs besistengiantys garbingi, tai vėl kas. Tavo žiniai, žmogus fiziškai gali būti sveikas, bet psichologiškai sugniuždytas ir t.t. ir pan.
Ir ne, visi negali pasiekti to paties. Žmonių protėviai skiriasi ir jų startas skiriasi (taip visus galima turbūt išmokyti gerų manierų, bet vienus moko iš vaikystės, o kiti pvz. našlaičiai neturi tokios galimybės, o vėliau neturi kada to mokytis, nes jiems juodai dirbant reikia išgyventi), žmonių figūros skiriasi genetiškai ir ne visi bus kultūristais ar balerinomis ir t.t.
Dar kas nors?
O aciu, Monteverte, uz ideja toleimesnei polemikai. Praleisiu tavo lyrini nukrypima apie mane brangute ir "tiesos" drebima apie tavo ydas, kuriu tu turi ne ka maziau nei as. Pagaliau, man neidomu su tavimi pesiotis, tavo ir cambalos karas visiem zinomas, tad, gerbiant visu cia esanciu laika, apsiribokime polemika.
Tai tu teigi, kad tinginys yra lygu psichinis ligonis?
Dabar, apie mano anyta. O tu manai, kad mano anyta nebuvo traumuota, jos psichika nebuvo itakota... 1945 jai buvo 15 metu, rusai iszude jos seima. Galimai is ten, ir tas "nemokejimas myleti savo vaiko". Tu manai, kad galima per prievarta itakoti zmogu? Na todel, kad man kazkas neatinka ir nepatinka? Ar cia neva as tai turiu priskirti prie savo kaltes?
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 02, 10:32)
Ašaka, gal žinote ir galite pagrįsti ar tiesa tai, kad lenkai vis dar perka ru dujas? 

Rusai atjunge, Bulgarijai ir Lenkijai dujas. Tai viesa informacija. Kuo lenkai labai patenkinti, nes kaip ir Lietuva pasistate suskistintu duju terminala. Tiesiog jos sutartis su rusija buvo iki siu metu galo, ji turejo testi isipareigojimus. Staigiai atjungus dujas, taip, Lenkija laikinai pajuto nepatogumus kol persiorientavo. Lietuva dave Lenkijai patikinima, kad jei pritruktu duju, Lietuva patieks reikiama kieki.
Monteverte, koki tu ten mesla skaitai?
Juokas man is taves ima, Moonte
Jei nusprendei ignoruoti burbancia, tai taip ir daryk, o ne neva mane ignoruodama man atrašinek kitų zmoniu postuose.
Tavo meile niekaip nepasireiskia tavo vieninteliam sunui, apie kokias kitas meiles, kaip anytos savo vaikui, tu gali rasyti, jei tu nezinai kas tai yra? Tu supranti, kad jis tavo vaikas, bet tik tiek.
Kaip suprantu, tavo anyta - auksinis zmogus, del to tu jos nekenti?

Jei nusprendei ignoruoti burbancia, tai taip ir daryk, o ne neva mane ignoruodama man atrašinek kitų zmoniu postuose.
Tavo meile niekaip nepasireiskia tavo vieninteliam sunui, apie kokias kitas meiles, kaip anytos savo vaikui, tu gali rasyti, jei tu nezinai kas tai yra? Tu supranti, kad jis tavo vaikas, bet tik tiek.
Kaip suprantu, tavo anyta - auksinis zmogus, del to tu jos nekenti?
QUOTE(Moonte @ 2022 05 01, 22:27)
1) Man apsispresti nereikia. Cia daugiau paciai suvokti reikia, ka raso oponentas. As abejoju savo padarytom isvadom, o ne zmoniu teiginiais.
2) MOtera, menas, kaip ir menininkas ganetinai plati savoka. Yra aibes meno formu, kuriem nereikia parodu, vien todel, kad kuriniai, na tarkim monumentalus. Bet tiek to, as ir taip per daug issipleciau. Todel, nejuokinkit meno zyyynove. 2.1) Jei reiktu isvardinti penkis siuo metu itakingus menininkus, abejoju, ar isvardinsit. Beje, kompozitoriai irgi menininkai, kiek siuolaikiniu lietuvos kompositoriu jus zinote? Todel, gal baikite priekabiauti, meno zyyynove.
3) Pipec menas ir sportininkai, uardiskas palyginimas. OK.
Man labai gerai, centuose nesiblusineju, ir uz savo niekinga darba dar gaunu pakankamai, tad skustis neturiu kuo. Beje, mano darbu jus neisgalesite ipirkti, o as jums ju ir neaparduociau, nes va turiu tokia privilegija, dar pasirinkti kam
.
4) Kas nuo manes nepriklauso? Taip, as tik marti, o kad esu marti, tai man nesuteikia teises negerbti zmogaus pasirinkimo. Uarda, jus labai, labai didele storzieve, matyt todel, kad netraumuota. Na kai as neva traumuota, su motinos pienu, zinau kas yra artimuju netektis, as puikiai supratau, ka jaucia mano anyta. Ir jei saziningai, as, okupanto ir lietuves dukra, jauciu kalte uz lietuviams padaryta zala. TA kalte paveldejau is savo tevo, kuris man pirmas ir paaiskino apie Lietvos okupacija. Na o kai zmogus jaucia kalte, supranta kito netekti, kad sia netekti niekiniais atsiprasinejimais negali kompensuoti, tu ir nedarai beprasmiu veiksmu. Beprasmiai veiksmai, kaip pvz pacios uzuojauta man, as neatlikineju, tai nera mano siekiamybe. Kam to reikia?
As su anyta bendravau iki pat jos mirties. Net pas gydytojus veziojau, pilvapleves operacija darem. Cia ne jai truko artumo, o man. Nes su artimais zmonemis bendrauju kitu lygmeniu. O jus kaip visda savam amplua, kad apsikti ir pasikti, bet cia jusu prigimimas toks, stierviskas. Oi vargses marcios bus, nepavydziu joms.
Man auksine, tuomet jus deimantine.
2) MOtera, menas, kaip ir menininkas ganetinai plati savoka. Yra aibes meno formu, kuriem nereikia parodu, vien todel, kad kuriniai, na tarkim monumentalus. Bet tiek to, as ir taip per daug issipleciau. Todel, nejuokinkit meno zyyynove. 2.1) Jei reiktu isvardinti penkis siuo metu itakingus menininkus, abejoju, ar isvardinsit. Beje, kompozitoriai irgi menininkai, kiek siuolaikiniu lietuvos kompositoriu jus zinote? Todel, gal baikite priekabiauti, meno zyyynove.
3) Pipec menas ir sportininkai, uardiskas palyginimas. OK.
Man labai gerai, centuose nesiblusineju, ir uz savo niekinga darba dar gaunu pakankamai, tad skustis neturiu kuo. Beje, mano darbu jus neisgalesite ipirkti, o as jums ju ir neaparduociau, nes va turiu tokia privilegija, dar pasirinkti kam

4) Kas nuo manes nepriklauso? Taip, as tik marti, o kad esu marti, tai man nesuteikia teises negerbti zmogaus pasirinkimo. Uarda, jus labai, labai didele storzieve, matyt todel, kad netraumuota. Na kai as neva traumuota, su motinos pienu, zinau kas yra artimuju netektis, as puikiai supratau, ka jaucia mano anyta. Ir jei saziningai, as, okupanto ir lietuves dukra, jauciu kalte uz lietuviams padaryta zala. TA kalte paveldejau is savo tevo, kuris man pirmas ir paaiskino apie Lietvos okupacija. Na o kai zmogus jaucia kalte, supranta kito netekti, kad sia netekti niekiniais atsiprasinejimais negali kompensuoti, tu ir nedarai beprasmiu veiksmu. Beprasmiai veiksmai, kaip pvz pacios uzuojauta man, as neatlikineju, tai nera mano siekiamybe. Kam to reikia?
As su anyta bendravau iki pat jos mirties. Net pas gydytojus veziojau, pilvapleves operacija darem. Cia ne jai truko artumo, o man. Nes su artimais zmonemis bendrauju kitu lygmeniu. O jus kaip visda savam amplua, kad apsikti ir pasikti, bet cia jusu prigimimas toks, stierviskas. Oi vargses marcios bus, nepavydziu joms.
Man auksine, tuomet jus deimantine.
1) Šaunu, kad neabejojat mano teiginiais, o tik savo išvadomis apie mane. 😁
2) Žinau, motera. Jeigu kūriniai monumentalūs, tai irgi yra organizuojamos parodos. Nezinojot? Pasidomekit. Kaip didelis menas pavirsta į mažąją forma. Įvairių technikų yra.
2.1) kas čia per vaikų darželis? Jei reiktu isvardinti penkis itakingus chemikus, fizikus, farmacininkus, gydytojus ir t.t. ar isvardinsit?

Nežinojot, kad kompozitoriai dalyvauja konkursuose? Dizaineriai, fotografai, rašytojai ir t.t.
3) pipiec, apie talentingus, nesvarbu ar sportininkus ar menininkus, jų darbus, rezultatus yra informuojama visuomenė. Nepavydekit.
Neturiu poreikio pirkti brangių daiktu- nei sūnų, kačių, dizainerių rūbų, automobilių... O jūsų kūriniai nedomina, nesvarbu brangus jie ar pigūs.
4) kažkiek priklauso. Bet ne viskas. Ką ir sakau jau 3 dienas.
Jūs butent teigiat, kad viskas įmanoma. Onas sakau, ne, ne viskas. Kai ji pyko, atsiprašet bent, apkabinot savo anyta? o kodėl tada jūsų anyta net anūko nepripažino? Jeigu tik jūs ale kalta? Jūs visiškai kitaip anksčiau raset. Apie tai, kad jūs rusė ir kad todėl nepripažįsta anyta net neraset? Kitokias priežastys buvo anksčiau. Kažkokias istorijas kuriat, priklausomai nuo "jūsų patogumo"?
Paštininke, tu archyvuoji visus mamkų postus. Primink, surask ten pas save ..nu...turbut gero desimtmecio atgal postus, kur Moontė rašė, jog ji maziau klaidu daro rasyboje uz mus lietuves, nors ji ir ne lietuve. Ir dar buvo postas, jei gerai atsimenu, kad ja vyras parsiveze I Lietuvą po armijos. Tu tikrai surasi

QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 10:38)
Rusai atjunge, Bulgarijai ir Lenkijai dujas. Tai viesa informacija. Kuo lenkai labai patenkinti, nes kaip ir Lietuva pasistate suskistintu duju terminala. Tiesiog jos sutartis su rusija buvo iki siu metu galo, ji turejo testi isipareigojimus. Staigiai atjungus dujas, taip, Lenkija laikinai pajuto nepatogumus kol persiorientavo. Lietuva dave Lenkijai patikinima, kad jei pritruktu duju, Lietuva patieks reikiama kieki.
Kam tada apie tai rašo "delfyje, "Lrytas"?
"Gazprom: Lenkija toliau perka rusiškas dujas per Vokietiją
Jo teigimu, Jamal-Europa dujotiekiu kasdien 30 mln. kubinių metrų dujų iš Vokietijos teka atgal į Lenkiją."
QUOTE(uarda @ 2022 05 02, 13:06)
Kam tada apie tai rašo "delfyje, "Lrytas"?
Jo teigimu, Jamal-Europa dujotiekiu kasdien 30 mln. kubinių metrų dujų iš Vokietijos teka atgal į Lenkiją."
Ne tik Lenkijai teka atgal , kiek suprantu.
Geras biznis. Ne tiesiogiai per rusija bet per third party

QUOTE(uarda @ 2022 05 02, 11:49)
1) Šaunu, kad neabejojat mano teiginiais, o tik savo išvadomis apie mane. 😁
2) Žinau, motera. Jeigu kūriniai monumentalūs, tai irgi yra organizuojamos parodos. Nezinojot? Pasidomekit. Kaip didelis menas pavirsta į mažąją forma. Įvairių technikų yra.
2.1) kas čia per vaikų darželis? Jei reiktu isvardinti penkis itakingus chemikus, fizikus, farmacininkus, gydytojus ir t.t. ar isvardinsit?
Nežinojot, kad kompozitoriai dalyvauja konkursuose? Dizaineriai, fotografai, rašytojai ir t.t.
3) pipiec, apie talentingus, nesvarbu ar sportininkus ar menininkus, jų darbus, rezultatus yra informuojama visuomenė. Nepavydekit.
Neturiu poreikio pirkti brangių daiktu- nei sūnų, kačių, dizainerių rūbų, automobilių... O jūsų kūriniai nedomina, nesvarbu brangus jie ar pigūs.
Jūs butent teigiat, kad viskas įmanoma. Onas sakau, ne, ne viskas. Kai ji pyko, atsiprašet bent, apkabinot savo anyta? o kodėl tada jūsų anyta net anūko nepripažino? Jeigu tik jūs ale kalta? Jūs visiškai kitaip anksčiau raset. Apie tai, kad jūs rusė ir kad todėl nepripažįsta anyta net neraset? Kitokias priežastys buvo anksčiau. Kažkokias istorijas kuriat, priklausomai nuo "jūsų patogumo"?

1. Kodel as jais turiu abejoti, jie gi jusu. As tai priimu kaip dutybe.
2. OK, rauniesi kaip matau. Nemegstu naudotis savo padetimi, nes esu isitikinusi, kad nebutinai zmonems dometis tuo kas svarbu man. Bet pazaiskime. Taigi tavo pavz. Agelina ir Bradas, neva visiem zinoma vardai ir pavardziu nereikia, suprask neva zmones nusiplene, sekmingi. OK. Primenu, kalbam apie mena.
Tie menininkai labai zinomi, savo rate, kuo jie ipatingi? Na kai tu parodu lankytoja, ir t.t. tai zinosi apie ka as, Elvyra, jos talentingas sunus Sauliu ir dukraite Rutele. Apie juos rase spauda, ju darbu ekspozicijos buvo ne tik Lietuvoje. Pirmyn. Meno zynovui, tai tikrai nera sunki uzduotis.
3. Kodel vaiku darzelis, tu gi meno eksperte, irodinejanti neva mano NEsekminguma, netalentinguma ir t.t.. Tai pirmyn, pagrisk, sublizgek meno zinove, sekanti parodas, publikacijas.
4. Uarda, apie mano darbus kam reikia tas zino. Sportininkai ir menininkai, tai visai skirtingos sritys. Va tarkim as megstu snukeri, bet kazkaip ne visi zino snukerio zaideju pavardes. Tai dabar kaip, jie nesekmingi?
Arba menas. Kiek zemeje gyvenanciu zmoniu klausosi klasikines muzikos? O kiek popsa? Cia kaip, klasikine nepopuliari, ar kaip? Madona labiau nusipelniusi, nei tarkim Hektoras Beliozas? Ansai jai turetu pavydeti?
Butent, uarda, jus puikiausiai ivardinot savo galimybes. Bet kaip minejau tokios kaip jus ju ir neisigysite. Zalios vynuoges - variantas, mane visai neitakoja.
5. O as sakau, kad zmogus, turint nora, gali pasiekti viska, tam ribu nera.
As teigiu, turint vizija-siekius ir nora viskas imanoma, zmogus yra savo gyvenimo kurejas.
AS ne jus, nelendu zmogui i akis neprasoma, del savo igeidziu, jei jis to nenori. O apsikabinimu buvo labai daug ir visom progom. Kodel nepripazino, pripazino, ir i namus buvo atvaziavus pasveikino su gimimu. Tik ju santikiai nebuvo kaip su mano mama. Ka as jam ir paaiskinau, nenori zmogus, ar nemoka, ar myli kaitaip nei mes mylima, ja reikia priimti, tokia kokia ji yra. Kad ji su tavimi saltokai elgiasi, tai daugiau jos problema, ne tavo, sunau. TAi ji save apvagia tave iki galo nepazinodama.
Oi, uarda, as anot jusu ir jusu podruskiu pastoviai ne taip rasau. Va ir ne perseniausiai, jus ne taip perskaitet. Ka padarysi, toks gyvenimas, matyt kiekviena musu skaitom tai, kaip sugebam. Beda jusu tame, kad jus savo mano teksto interetacija, bandote man brukti, kaip mano.
Na todel, kad kai kalbejausi su merginomis, ir bandziau jas motyvuoti buti pakantesnem savo anytom, sis aspektas nebuvo svarbus. Si klausima uzdavete tik jus.
O cia jau tamsta, interpretuokit kaip norit, vadovaujantis savo patirtimi ir vidiniais poreikiais. Neveltui sakoma, kad kiekvienas matuojames sitaucija ant saves. Neprojektuokite man savo polinkiu.
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 13:14)
OK, rauniesi kaip matau. Nemegstu naudotis savo padetimi,

Alisa, kreivų veidrodžių šalyje.
Ką ir rašiau...internetas yra baisus tuo, kad nezinai su kiokiais psichiniais bendrauji
QUOTE(Moonte @ 2022 05 02, 12:14)
.
2. OK, rauniesi kaip matau. Nemegstu naudotis savo padetimi, nes esu isitikinusi, kad nebutinai zmonems dometis tuo kas svarbu man. Bet pazaiskime. Taigi tavo pavz. Agelina ir Bradas, neva visiem zinoma vardai ir pavardziu nereikia, suprask neva zmones nusiplene, sekmingi. OK. Primenu, kalbam apie mena. Tie menininkai albai zinomi, savo rate, kuo jie ipatingi. na kai tu parodu lankytoja, ir t.t. tai zinosi apie ka as Elvyra, jos talentingas sunus Sauliu ir dukraite Rutele. Apie juos rase spauda, ju darbu ekspozicijos buvo ne tik Lietuvoje. Pirmyn.
2. OK, rauniesi kaip matau. Nemegstu naudotis savo padetimi, nes esu isitikinusi, kad nebutinai zmonems dometis tuo kas svarbu man. Bet pazaiskime. Taigi tavo pavz. Agelina ir Bradas, neva visiem zinoma vardai ir pavardziu nereikia, suprask neva zmones nusiplene, sekmingi. OK. Primenu, kalbam apie mena. Tie menininkai albai zinomi, savo rate, kuo jie ipatingi. na kai tu parodu lankytoja, ir t.t. tai zinosi apie ka as Elvyra, jos talentingas sunus Sauliu ir dukraite Rutele. Apie juos rase spauda, ju darbu ekspozicijos buvo ne tik Lietuvoje. Pirmyn.
Tik iki čia perskaičiau.
Keramikė?
Nėra kada, bėgu dirbti.
QUOTE(uarda @ 2022 05 02, 12:22)
Kas keramike?
Bekit, bekit...