QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:31)
Kokiu dar sostu. As suprantu, kad tau samprata tevyne, gimtoji zeme, tauta, patriotizmas ir t.t. sudo vietoje, svarbu tik tavo gyvastis. Vergui irgi nereikia viso to, svarbu edalo lovys, suns gultas, kad butu kur galva padeti, na dar ir skaiute drobes, kad nesusalti. Uz tai gali atiduoti visas vertybes.
O kas juos sulauze, ar ne agresorius zupules zmones?
O tai ne, tas salis galima sulyginti su Osetija, Abchazija, Priednestre? Ar tarkim Buriatija, kurios vaikus, kaip mesa siuncia putleris?
O tau rupi? Tu esi ta, kuri permeta uz karo tragedija aukom, bet ne karo sukelejui. Geda. Bet tau negeda, nes tu neturi vertybiu, kurias gintum.
O tu sostu nematai? Man visa zeme rupi, visa planeta, visa zmonija. O ne dirbtinai sukurtos karalyses su savo karaliukais ir juo labiau tu kraliuku pestynes, kodel tureciau uz ju durnuma gyvybe aukoti? uz kazkoki landzbergy ar simonyte? mirti ritmai, kuku gal tau?
Tevyne yra tuscias politiku sugalvotas terminas, kuris realiai tereiskia politinio vieneto ribas zemelapyje, ir tevynem niekas negresia, niekas ju neiskas ir neissines, visi karai tera sostu karai, kas valdys tas salis ir tai nera auksciau zmogaus, gyvybes ir ne tik mano, o visu kitu, kurie nori gyvenit. Jus norintys mirti, tai jusu pasirinkimas, jei noresit kariauti eikit bent lauk is miestu? Jum sudo vietoje kitu zmoniu net savu vaiku gyvybes?
Jei salis tau rupetu is tikro, tu darytum viska, kad jos nesunaikitnu, nesugriautu, zmones, vaikai, kad galetu laimingai gyventi salyje, tai svarbu, o ne, kad koks karaliukas valdytu toliau.
Kas tau ta laisve?Kodel tada norejot atimti laisve is zmoniu, kurie nenorejo skiepytis, dabar jau laisve parupo? Kaip juoketes is Nidos, kuri apie laisve kalbejo, pasirinkimo ka su savo kunu daryti, jei jos neturi, tai apie kokia laisve is vis gali kalbeti?
Man kalti visi kurie kariauja.
Mano nuomone ginti vertybes galima tik iskirtinai taikiais budais, tam jos ir vertybes. pvz kaip dar Gandis, zinai apie toki? jei zmogus ima i rankas ginkla, kad zudyti kita zmogu, vadinasi jis prarades visas vertybes ir zmoniskuma, tai tik zveriuko, kuris gina savo teritorija apsisiota, lygis.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 05 13, 00:31)
Jau po vidurnakcio.
Ji siurbia tavo energiją.
nieko jinai nesiurbia, savo neapykantoje verda ir tiek. As kina ziuriu, pas mus dar tik 11.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:32)
niekas nieko neprivalo, tik keista ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:37)
Matai, Idomcuia, as darau tik tai kas skaitau reikalingu. Ginu savo vertybes, ne svetimas. As sutikciau mirti, tik tam akd mano vaikai netaptu vergais. Ukrainieciai gina savo vertybes, tai kas jiems svarbu. Siuo tarpu JAV, pasaulio itneresai sutapo su Ukranieciu. Ukrainieciai turejo du vairantus, pasiduoti, juos tyliai butu iszude, nutautine, istreme i Sibira, ka dabar ir daro su zmonemis is Ukrainos rusai, kurie pakliuvo i ju rankas. Arba aukoti savo gyvybes, bet uztikrinti savo vaiku ateiti. Mes visi mokame savo kaina, visi. Putleris, rusai uz tai irgi sumokes.
o jei vaikai mirtu, o tu liktum gyva? butu verta? saziningai?
Ukraineiciai turejo sansa nepradeti maidano, nekurti kvailu istatymu del rusu kalbos, ir nepradeti kariauti Donbase.
ritmai 40 milijonu butu istreme, o ka dare su Ukrainos terotorija? apgyvene sibirieciais?