Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:37)
Ukrainieciai turejo du vairantus,

As galvoju, kad tuos variantus jiems suorganizavo. Neturiu info tik nuojauta kuri remiasi analize
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 13, 00:41)
bazes ne Kryme, ka tu cia bandai irodyti? lotuliukas.gif

guantanamo baze yra Kubos saloje. Bet tai teritorija kuria tavrko ne Kuba/
Sevastopolio bazeje buvo panasiai
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 12, 23:40)
kokiai saliai nato atnese geri ir ji sukelstejo po ju puolimo ir bombardavimo?

nebus

dejau jau video, kur ukrainietis sneka, kad jam px ta Ukrainos valdzia, kviete Zelenski atvykti pasedeti padvaluose su seima , be vandens, sako, kad geriau butu prie rusu, kad tik nebutu buve sio karo. ne visi tokie fanatai, kaip tu, manau nemazia tokiu dar blaivaus proto nepraradusiu.

Afganistanui. Kol ten buvo JAV remiama santvarka, zmones turejo galimybe save realizuoti. JAV isejus, ju gyvenimas pasikeite, nes jie ne ukrainieciai, nekovojo, dabar talibanas is ju ateme galimybe rinktis ir relizuoti savo kurybini potenciala. mano galva tai svarbiausia vertybe.

O taip, marginalu pilna. Cia tas pats, kad kas tave pasamdytu lietuves vardu kalbeti, isivaizduoju ko prisneketum.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:44)

O taip, marginalu pilna. Cia tas pats, kad kas tave pasamdytu lietuves vardu kalbeti, isivaizduoju ko prisneketum.

Delegacija nuvaziavo i Minska irgi pakalbejo. Gerai, kad neparase pagalbos
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 05 12, 23:44)
As galvoju, kad tuos variantus jiems suorganizavo. Neturiu info tik nuojauta kuri remiasi analize

Sakai, Putinas yra JAV tarnybu projektas, kuris turejo sugirauti Rusija? biggrin.gif
Kokia prasme? JAV turejos sansa sugriauti ja, mazesnemis sanaudomis, bet ne juk padejo, siunte Busho ketvircius, suteike galimybe lygiaverciai dalyviauti biznyje. Gavo paskolas, technologijas ir t.t. Beda gi rusuose, nes kleptokratai, nebuvo prioritetu, kelti Rusijos ekonomika.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 05 12, 23:46)
Delegacija nuvaziavo i Minska irgi pakalbejo. Gerai, kad neparase pagalbos

Butent, ir jie kalbejo visu lietuviu vardu. Dovanele tarakonui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 gegužės 2022 - 23:54
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 05 13, 00:31)
Kai pamaciau, kokius is Ukrainos padare spastus rusishkai meshkai, tai zhinok man gyventi noras galutinai dingo. Kokius kilbukus, kai kabina zhivcu lydekoms tai dar suvokiu, kilbukai, bet chia zhmones ju gyvenimai miestai. Man tai nesuvokiama..

Tie gyvuliu pasai aishku buvo geras zhenklas kas cia daroma. Ypac patiko AUstrijos planai kishti i kalejimus tuos kurie nenori leistis kazhkokiu shudino marmalo. Austrai man shlykshtesni uzh rusus

zmones ir koncentracijos stovyklose kai kurie isgyveno, deja, si planeta tokia, kad labai daug ziaurumu, nuolatiniai karai, nuolatinies blogio ir gerio kovos, bet zmogui reikia ismokti tame gyventi ir islikti doram.
Jei zmogus nenores gyventi jis zinoma nesupras nei manes, nei tu kurie pasisako uz taika ir uz konfliktu sprendima derybomis, o ne ginklais, deja norintys kariauti pakenkia ir kitiem.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 12, 23:58)
zmones ir koncentracijos stovyklose kai kurie isgyveno, deja, si planeta tokia, kad labai daug ziaurumu, nuolatiniai karai, nuolatinies blogio ir gerio kovos, bet zmogui reikia ismokti tame gyventi ir islikti doram.
Jei zmogus nenores gyventi jis zinoma nesupras nei manes, nei tu kurie pasisako uz taika ir uz konfliktu sprendima derybomis, o ne ginklais, deja norintys kariauti pakenkia ir kitiem.

Tau gyvenime yra kas nors brangaus, del ko sutiktum numirti?

Del taikos pasmerktum savo vaikus vergovei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 13 gegužės 2022 - 00:02
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 13, 00:58)

Hipotetiškai pagal tai, jog rašei, kad tau JAV ir rusija yra vienodai.
Aš taip va įsivaizduoju kaip susėda jūsų šeima ir sprendžia kur kraustytis, pasirinkimai du: rusija arba JAV. Neturiu tiek fantazijos, kad įsivaizduočiau, jog tavo vyras ir vaikai savo noru galėtų norėti dabar į rusiją vykti smile.gif Nežinau nei vieno sveiko proto žmogaus tokio. Bet ok, sakei, kad tau tas pats į kurią, tai bandau tikėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2022 05 13, 00:01)
Hipotetiškai pagal tai, jog rašei, kad tau JAV ir rusija yra vienodai.
Aš taip va įsivaizduoju kaip susėda jūsų šeima ir sprendžia kur kraustytis, pasirinkimai du: rusija arba JAV. Neturiu tiek fantazijos, kad įsivaizduočiau, jog tavo vyras ir vaikai savo noru galėtų norėti dabar į rusiją vykti smile.gif Nežinau nei vieno sveiko proto žmogaus tokio. Bet ok, sakei, kad tau tas pats į kurią, tai bandau tikėti  biggrin.gif

Abejoju. Mes esame laisvi, ji pasirinko Airija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 01:03)
Abejoju. Mes esame laisvi, ji pasirinko Airija  mirksiukas.gif

Tai ji pasirinko Europą (kažkada). Kurią ištisai keikia. Ok, dabar jau ne Europoje gyvena smile.gif
O sakyti, kad JAV ir ru yra vienodos, tai galima. Bet netikiu, kad sveiko proto žmogus iš šių dviejų pasirinktų ru. Bet gi visko būna šiame pasaulyje, nieko nesakau.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2022 05 13, 00:08)
Tai ji pasirinko Europą (kažkada). Kurią ištisai keikia. Ok, dabar jau ne Europoje gyvena smile.gif
O sakyti, kad JAV ir ru yra vienodos, tai galima. Bet netikiu, kad sveiko proto žmogus iš šių dviejų pasirinktų ru. Bet gi visko būna šiame pasaulyje, nieko nesakau.

Neprikalusomai nuo to ka ji kazkada psirinko, ji turi galimybe keisti savo pasirinkima. Na kam vaikus auginti supuvusioje, degradavusioje Europoje, kai yra Rusija, salis kuriai ji advokatauja.

JAV ir Rusija tikrai ne vienodos. As neisivaiduoju, kad JAV ilgus metus valdytu kleptokratinis rezimas, ar kad JAV pultu savo kaimynes noredama prisijungti ju zemes, suprask, skriepus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 13 gegužės 2022 - 00:14
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:31)
Kokiu dar sostu. As suprantu, kad tau samprata tevyne, gimtoji zeme, tauta, patriotizmas ir t.t. sudo vietoje, svarbu tik tavo gyvastis. Vergui irgi nereikia viso to, svarbu edalo lovys, suns gultas, kad butu kur galva padeti, na dar ir skaiute drobes, kad nesusalti. Uz tai gali atiduoti visas vertybes.

O kas juos sulauze, ar ne agresorius zupules zmones?

O tai ne, tas salis galima sulyginti su Osetija, Abchazija, Priednestre? Ar tarkim Buriatija, kurios vaikus, kaip mesa siuncia putleris?

O tau rupi? Tu esi ta, kuri permeta uz karo tragedija aukom, bet ne karo sukelejui. Geda. Bet tau negeda, nes tu neturi vertybiu, kurias gintum.

O tu sostu nematai? Man visa zeme rupi, visa planeta, visa zmonija. O ne dirbtinai sukurtos karalyses su savo karaliukais ir juo labiau tu kraliuku pestynes, kodel tureciau uz ju durnuma gyvybe aukoti? uz kazkoki landzbergy ar simonyte? mirti ritmai, kuku gal tau?
Tevyne yra tuscias politiku sugalvotas terminas, kuris realiai tereiskia politinio vieneto ribas zemelapyje, ir tevynem niekas negresia, niekas ju neiskas ir neissines, visi karai tera sostu karai, kas valdys tas salis ir tai nera auksciau zmogaus, gyvybes ir ne tik mano, o visu kitu, kurie nori gyvenit. Jus norintys mirti, tai jusu pasirinkimas, jei noresit kariauti eikit bent lauk is miestu? Jum sudo vietoje kitu zmoniu net savu vaiku gyvybes?
Jei salis tau rupetu is tikro, tu darytum viska, kad jos nesunaikitnu, nesugriautu, zmones, vaikai, kad galetu laimingai gyventi salyje, tai svarbu, o ne, kad koks karaliukas valdytu toliau.

Kas tau ta laisve?Kodel tada norejot atimti laisve is zmoniu, kurie nenorejo skiepytis, dabar jau laisve parupo? Kaip juoketes is Nidos, kuri apie laisve kalbejo, pasirinkimo ka su savo kunu daryti, jei jos neturi, tai apie kokia laisve is vis gali kalbeti?

Man kalti visi kurie kariauja.
Mano nuomone ginti vertybes galima tik iskirtinai taikiais budais, tam jos ir vertybes. pvz kaip dar Gandis, zinai apie toki? jei zmogus ima i rankas ginkla, kad zudyti kita zmogu, vadinasi jis prarades visas vertybes ir zmoniskuma, tai tik zveriuko, kuris gina savo teritorija apsisiota, lygis.

Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 05 13, 00:31)
Jau po vidurnakcio.
Ji siurbia tavo energiją.

nieko jinai nesiurbia, savo neapykantoje verda ir tiek. As kina ziuriu, pas mus dar tik 11.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:32)
O privalau?

niekas nieko neprivalo, tik keista ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2022 05 13, 00:37)
Matai, Idomcuia, as darau tik tai kas skaitau reikalingu. Ginu savo vertybes, ne svetimas. As sutikciau mirti, tik tam akd mano vaikai netaptu vergais. Ukrainieciai gina savo vertybes, tai kas jiems svarbu. Siuo tarpu JAV, pasaulio itneresai sutapo su Ukranieciu. Ukrainieciai turejo du vairantus, pasiduoti, juos tyliai butu iszude, nutautine, istreme i Sibira, ka dabar ir daro su zmonemis is Ukrainos rusai, kurie pakliuvo i ju rankas. Arba aukoti savo gyvybes, bet uztikrinti savo vaiku ateiti. Mes visi mokame savo kaina, visi. Putleris, rusai uz tai irgi sumokes.

o jei vaikai mirtu, o tu liktum gyva? butu verta? saziningai?

Ukraineiciai turejo sansa nepradeti maidano, nekurti kvailu istatymu del rusu kalbos, ir nepradeti kariauti Donbase.
ritmai 40 milijonu butu istreme, o ka dare su Ukrainos terotorija? apgyvene sibirieciais? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 05 13, 00:19)
O tu sostu nematai?  Man visa zeme rupi, visa planeta, visa zmonija. O ne dirbtinai sukurtos karalyses su savo karaliukais ir juo labiau tu kraliuku pestynes, kodel tureciau uz ju durnuma gyvybe aukoti? uz kazkoki landzbergy ar simonyte? mirti ritmai, kuku gal tau?
Tevyne yra tuscias politiku sugalvotas terminas, kuris realiai tereiskia politinio vieneto ribas zemelapyje, ir tevynem niekas negresia, niekas ju neiskas ir neissines, visi karai tera sostu karai, kas valdys tas salis ir tai nera auksciau zmogaus, gyvybes ir ne tik mano, o visu kitu, kurie nori gyvenit. Jus norintys mirti, tai jusu pasirinkimas, jei noresit kariauti eikit bent lauk is miestu? Jum sudo vietoje kitu zmoniu net savu vaiku gyvybes?
Jei salis tau rupetu is tikro, tu darytum viska, kad jos nesunaikitnu, nesugriautu, zmones, vaikai, kad galetu laimingai gyventi salyje, tai svarbu, o ne, kad koks karaliukas valdytu toliau.

Kas tau ta laisve?Kodel tada norejot atimti laisve is zmoniu, kurie nenorejo skiepytis, dabar jau laisve parupo? Kaip juoketes is Nidos, kuri apie laisve kalbejo, pasirinkimo ka su savo kunu daryti, jei jos neturi, tai apie kokia laisve is vis gali kalbeti?
Man kalti visi kurie kariauja.
Mano nuomone ginti vertybes galima tik iskirtinai taikiais budais, tam jos ir vertybes. pvz kaip dar Gandis, zinai apie toki? jei zmogus ima i rankas ginkla, kad zudyti kita zmogu, vadinasi jis prarades visas vertybes ir zmoniskuma, tai tik zveriuko, kuris gina savo teritorija apsisiota, lygis.
Papildyta:

nieko jinai nesiurbia, savo neapykantoje verda ir tiek. As kina ziuriu, pas mus dar tik 11.
Papildyta:

niekas nieko neprivalo, tik keista ir tiek.

Nematau, matau zmoniu nora apginti savo gimtine, teise buti tuo kuo jie yra.
Jei as mirciau, kaip minejau, mirciau uz savo vaiku ateiti, nenoreciau kad jie butu vergai, is kuriu butu atimta ju savastis.

Keista, daryti viska kad nesunaikintu, bet ji nera gi vertybe, ar ne tai virsuje rasei? Kam tuomet saugoti tai? Ar cia taikoma tik tevynei, va miestai cia jau ne tevyne, cia turtas kuris turi kaip prizas atitekti agresoriui...

Pakartosiu, jei mirti, tik uz savo vaiku ateiti, kad jie nebutu vergais. Nes vergu gyvenimas panasus kaip gyvena buriatai. Jei agresoriui uzeis upas, juos sius kaip patranku mesa, uzkariauti kitus.

O tu tai rasai, isskirtinai pozytyvumo sklidina. VEidmaine.

Tavo problemos. O mano pasirinkimas.
Atsakyti