Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

na įdomu kaip chuilostanas reaguos :D Puls? :D

Apsišiks 😂

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 05 18, 11:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Amd*" data-cid="72962435" data-time="1652862410"><div><p>Suomijair Švedija pateikė paraiškas stot į NATO</p></div></blockquote><p>na įdomu kaip chuilostanas reaguos biggrin.gif Puls? biggrin.gif</p>

Nu va, Ukrainą tai puolė ax.gif . Nebeturi jis parako, manau.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 05 18, 10:56)
Na kažkur 81-82 -ais pradėjo važinėt, tai jau prieš sovietų sąjungos griutį. bet vis vien dar sovietmetis buvo, mamai kažkokių škurlių parveždavo, tai sakė ligoninėj pirmoji madistė buvo biggrin.gif

Na va, o asaka stebėjosi, kad lrytas meluoja. O pasirodo, keliavo. Ir po Indija, ir po Australiją, JAV. Ir pas gimines, ir koncertuodami ir šiaip.
Nebuvo gi taip, kad SSRS į užsienį važiuodavo tik sovietinei santvarkai lojalūs ir gerai patikrinti žmonės? kontrolės nebuvo? Tai ko jūs kvarsinot galva, oi kaip neisleidavo SSSR. O pasirodo nebuvo taip sudėtinga.
Nors rašo:
"Sovietų Sąjungoje išvykos į užsienį buvo mažumos privilegija. Laikinąjį leidimą į laisvąjį pasaulį – vadinamąją išvykimo vizą – galėjo gauti toli gražu ne visi, o tik „patikimiausi“ ir „patikrinti“ žmonės, kurie ne tik kad nepaspruktų (paskutiniaisiais SSRS gyvavimo metais taip nutikdavo dažnai), bet ir nesuterštų sovietinio žmogaus gero vardo..."
Aš rimtai nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 05 18, 00:46)
1. Lrytas tiesiog perspausdino Janutienės opusą, kurį ir citavote.
2. Neparašyta, kada. O jei net tik sovietmečiu, pasidomėkit, kur ir kiek sovietmečiu koncertavo, pvz., Vilniaus kvartetas.
3. Na ir? V. Adamkus vos ne kasmet į Lietuvą atvažiuodavo, dažnai lankydavosi Julius Greimas, Marija Gimbutienė ir kiti išeivijos lietuviai. Man atrodo, kad Jūs tiesiog pasiklydote tarp Landsbergių ir Žemkalnių. Prieš tai buvo diskusija apie VL tėvą, kuris iš Australijos repatrijavo į Lietuvą, o Jūs minite brolį, kuris iki mirties gyveno Australijoje.
Pastabą adresuokit Liutukei, tai ji, turinio neskaičiusi, nuorodą į apklausą įdėjo kaip įrodymą, jog dauguma amerikiečių yra prieš paramą Ukrainai, štai jos pradinė žinutė:

kadangi jus nuolat apie mane meluojat, mano zinutes iskraipot, net akivaizdziu skaicius sugebat isvartyti, ne staip ten akivaizdus skaiciai, kad dauguma amerikeiciu nepalaiko Bidono, jus vis dar tai neigiat biggrin.gif Tai visa kita jusu informacija, man atrodo visiskai nepatikima.

O va jusu vardinami zmones tai ir buvo neeiliniai. Adamkaus iniciatyva ir tarpininkavimu gi buvo ikurtas slaptas czv kalejimas Lietuvoje, tai ar jie nebuvo dvigubi agentai dar klausimas. Kodel reikia slepti kgb archyvus ar ne del ju?
Del Landsbergiu gimines as sakiau, kad nezinau kuris tiksliai Landsbergis vazinejosi, jus pradejot rasyti apie Vytauto teva, pasitikslinau ten brolis keliavo pirmyn atgal, to nezinojot, ar pasimetet, kad nezinot, ar specialiai i kita puse tema kreipiat? O tevas gal jau paprasciausiai per senas keliauti buvo, pries tai gyveno Vokeitijoje, paskui isvyko i Australija, paskui tarybu laikais grizo i Lietuva ir gi matyt ne priesas buvo sovietam ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 18, 10:52)
Priminkime, kad ir Valdas Adamkus sovietiniais laikais lankesi Lietuvoje. Anas turbut irgi KGB snipas buvo.

Pilna straipsniu, slapyvardis ala buvo "Fermeris". Jau senai valkiota tema.

Pvz.

https://komentaras.l...comment-page-7/
Atsakyti
QUOTE(Amd* @ 2022 05 18, 10:46)
Apie tuos maršus ir "tradicines vertybes" jau esu rašius. </p><p>Kai vienas iš organizatoriu chebros (Grafas Liutkevičius) seniau darydavo gang bangus... 🤣</p><p>Su ta savo žmona lyg</p>

jis nera is organizatoriu, nemeluok, jis tik prisiplakelis kaip daug kitu, stai organizatoriai
https://seimusajudis.lt/kontaktai/

bet as nuo paciu pradziu sakiau,kad nepasitikiu siuo sajudziu, manau juos remia valdzia, kad zmoens siek tiek gaor nuleistu ir tiek, ju veikla labai kelia duag klausimu.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 05 18, 12:21)
Na va, o asaka stebėjosi, kad lrytas meluoja. O pasirodo, keliavo. Ir po Indija, ir po Australiją, JAV. Ir pas gimines, ir koncertuodami ir šiaip.
Nebuvo gi taip, kad SSRS į užsienį važiuodavo tik sovietinei santvarkai lojalūs ir gerai patikrinti žmonės? kontrolės nebuvo? Tai ko jūs  kvarsinot galva, oi kaip neisleidavo SSSR. O pasirodo nebuvo taip sudėtinga.
Nors rašo:
"Sovietų Sąjungoje išvykos į užsienį buvo mažumos privilegija. Laikinąjį leidimą į laisvąjį pasaulį – vadinamąją išvykimo vizą – galėjo gauti toli gražu ne visi, o tik „patikimiausi“ ir „patikrinti“ žmonės, kurie ne tik kad nepaspruktų (paskutiniaisiais SSRS gyvavimo metais taip nutikdavo dažnai), bet ir nesuterštų sovietinio žmogaus gero vardo..."
Aš rimtai nesuprantu.

Viskas yra labai sudetinga. Andropovas sako isharde KPSS ir sugriove sojuza, o atrode vos ne stalinistas.

KGB buvo labai jau idomi organizacija ir panashu, kad ivarios sroves ten buvo
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 05 18, 10:48)
Butent. Lygiai taip pat, tam paciam kontekste, galime pamineti ir Galina Dauguvietyte. Kuri karui baigiantis pasitrauke su mama i vakarus, net isteketi spejo. Tevui parasius laiskuti, o laiskuti itariama padiktavo bolsevikai, jos grizo i Lietuva. Izymios seimos, zmones zinomi uz Lietuovs ribu, tai viena is sovietiniu piaro akciju, is serijos "pas mus viskas gerai".

kazin kokia dar kaina buvo salia to laiskelio?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 05 18, 11:30)
nu galima bandyti koncertą surengti rusų kariams, gal suminkštės širdys ir apsigalvos, nebepuls biggrin.gif
Papildyta:

taip, bandau, nes tu su tomis nedoromis vis dar bendrauji bigsmile.gif
Papildyta:

tai pagal tai mes iš viso galėtume tik su kokiais  latviais prekiauti ir bendradarbiauti, nes tokie patys maži kaip mes, todėl dori biggrin.gif
jūs gal neaiškinkit verslui kaip dirbti. Ką jūs apie verslą iš viso suprantate? Sėdėsit neėdę, tai galėsite porinti tada visiems iš aukšto biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
Nebuvo gi taip, kad SSRS į užsienį važiuodavo tik sovietinei santvarkai lojalūs ir gerai patikrinti žmonės? kontrolės nebuvo? Tai ko jūs  kvarsinot galva, oi kaip neisleidavo SSSR. O pasirodo nebuvo taip sudėtinga.
Nors rašo:
Aš rimtai nesuprantu.

Butent. Nuolat sau priestarauja.
Atsakyti
Ubuntiene,

Cia tavo ar bendramintis ar visai ne bendramintis?

https://www.respubli...iu-skerdynes-i/
Atsakyti

Ubuntiene,

Cia tavo ar bendramintis ar visai ne bendramintis?

https://www.respubli...iu-skerdynes-i/

o dievai :D medalis tau, jei perskaitei bent pusę D

Atsakyti
Nors rašo:
Aš rimtai nesuprantu.

Nu, išvažiuotum tu labai į užsienį, ypač į kapitalistinį, bet aš tau kartoju, ji šoko "Lietuvoj", taip reprezentavo šalį. Bet kas neišvažiuodavo tikrai. Net į soc lagerio šalis būdavo sunku išvažiuoti... Mano tėvai į Bulgariją važiavo, tai kartu ir saugumietis buvo autobuse.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 05 18, 13:36)
Nu, išvažiuotum tu labai į užsienį, ypač į kapitalistinį, bet aš tau kartoju, ji šoko "Lietuvoj", taip reprezentavo šalį. Bet kas neišvažiuodavo tikrai. Net į soc lagerio šalis būdavo sunku išvažiuoti... Mano tėvai į Bulgariją važiavo, tai kartu ir saugumietis buvo autobuse.

Na tai kaip pirmyn atgal Landsbergiai vazinejosi?
Atsakyti