Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(EDCKA @ 2009 03 19, 22:53)
O mano kalamondina ko gero puola kazkokie mazyciai vabaliukai,nes pastebejau apgrauztus lapus,o vieno apgrauzto lapo vuduriukyje tarsi voratinkliukas mazas,gal cia ta voratinkline erkute,ar ja isnaikinti galima,ryt begsiu ieskoti kazkokiu priemoniu,bet jei kuri su tuo susidurete patarkite prasau,kaip elgtis. Ir ko gero teks augaliuka persodinti g.gif nu kaip gaila man  verysad.gif skaitau dabar visa ankstesne tema,bet dabar bandysiu ka nors surasti apie kenkejus,nors akys jau oi kaip pavargo,bet ko nepadarysi del savo augaliuku.

Jei tai voratinklines erkes,tai nueik i geliu parduotuve,geriausiai didele ir ten tikrai gausi priemoniu.Pas mane kazkada buvo isimete,tai isnaikinau.
Atsakyti
man ir problemele nezinau ar katinas ar nuo vaisiu svoriu nuluzo saka, virsune visa verysad.gif ji nenuluzus iki galo laikosi neblogai bet itrukus. Nezinau ar reikia ja nuo tos vietos nukirpti ar ne? g.gif
Atsakyti
Sveikos, o as prisidaiginau mandarinu - dabar suku galva, i kokia zeme sodinti, niekada citrusiuku neauginau doh.gif Gal rizikuot senukuose zemiu misini paimt citrusiniams g.gif
Nors kai paemiau orchidejoms, tai buvo gryna durpe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 19, 11:16)
cia kitos raso, kad netresia savo citrusu, tai kaip jie jums isgyvena ant ''gryno vandens'', neskursta.
O kaip galvojat, atsigaus mano citrusas ar ne? be lapu. sakos nudziuve, kotas matos, kad zalias, tai gal gyvas dar sakau? Apie lapus tai jau nesneku, nu ka man su juo daryti, ar jau be sansu?

Pas mus kasmet citrina numeta lapus, tada mes nesam menesiui i vesia patalpa, pavasari9koki balandi) nesame i veranda(tinka stiklintas balkonas) ir ka-atsigauna musu citrina, apsipila lapais. thumbup.gif Kai buvom kretoj, mums paaiskino, kad citrinmedis-medis, ir kaip kiekvienas medis jis meta lapus, turi buti ramybes periodas jam, ypac augantiems musu krastuose. Mat tos, kurias rodot foto, jos is karto atveztos is siltu krastu, ir kita rudeni pacios savininkes isitikins, kai prades citrinmedziai mesti lapus mirksiukas.gif

O as turiu rimtesni klausima 4u.gif Mano citrinmedi apipuole kazkokie gyviai, ale panasus jie i geldeles, prisilipinusias apie kota doh.gif Bnadziau nurinkti rankom, purskem ukisku muilu-ne velnio nepadeda. Kas tai galetu buti ir kaip ta augala isgelbeti? Itariu, kad simet verandon tiesiog nebebus ka nesti, nors citrinmedis pas mus sekmingai gyvena 5 metus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 20, 09:07)

O as turiu rimtesni klausima 4u.gif Mano citrinmedi apipuole kazkokie gyviai, ale panasus jie i geldeles, prisilipinusias apie kota doh.gif Bnadziau nurinkti rankom, purskem ukisku muilu-ne velnio nepadeda. Kas tai galetu buti ir kaip ta augala isgelbeti? Itariu, kad simet verandon tiesiog nebebus ka nesti, nors citrinmedis pas mus sekmingai gyvena 5 metus verysad.gif

Pagal aprasyma panasu i skydamarius. Yra pirkti specialios priemones. Pas mane pachira buvo uzpuole,buvo likus visai be lapu,atsigavo:)
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 19, 21:07)
Pas mus kasmet citrina numeta lapus, tada mes nesam menesiui i vesia patalpa, pavasari9koki balandi) nesame i veranda(tinka stiklintas balkonas) ir ka-atsigauna musu citrina, apsipila lapais. thumbup.gif Kai buvom kretoj, mums paaiskino, kad citrinmedis-medis, ir kaip kiekvienas medis jis meta lapus, turi buti ramybes periodas jam, ypac augantiems musu krastuose. Mat tos, kurias rodot foto, jos is karto atveztos is siltu krastu, ir kita rudeni pacios savininkes isitikins, kai prades citrinmedziai mesti lapus mirksiukas.gif

Pas mane citrusas stovejo saltesniam kambary, bet jame visvien buvo silta, tik siek tiek salciau nei kituose centrinio sildymo sildomuose kambariuose, tai vargsas nudziuvusiom sakom stovi, tai ji man tempt sakot i istiklinta baldona (ne plastikas, paprastas stiklinimas), bet ten buna daznai vienas langas atidaras, del vedinimosi, tai nest? Gi ir minusas siandien nakti buvo, tai jis isvis turbut soka vargsas gaus, ka daryt bijau as ji prarast
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 20, 10:19)
Pas mane citrusas stovejo saltesniam kambary, bet jame visvien buvo silta, tik siek tiek salciau nei kituose centrinio sildymo sildomuose kambariuose, tai vargsas nudziuvusiom sakom stovi, tai ji man tempt sakot i istiklinta baldona (ne plastikas, paprastas stiklinimas), bet ten buna daznai vienas langas atidaras, del vedinimosi, tai nest? Gi ir minusas siandien nakti buvo, tai jis isvis turbut soka vargsas gaus, ka daryt bijau as ji prarast

Kazkur skaiciau,kad citrusiniai pakelia lengvas salnas.
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 03 20, 11:19)

Nu gal dar palaukit su tuo balkonu, vis tik cia pietietiski augalai, lai pastovi taip be lapu iki balandzio kokio vidurio, o tada jau taip, drasiai i balkona 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 20, 11:38)
Nu gal dar palaukit su tuo balkonu, vis tik cia pietietiski augalai, lai pastovi taip be lapu iki balandzio kokio vidurio, o tada jau taip, drasiai i balkona 4u.gif

A kaip daznai laistot savo citrusiukus?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2009 03 20, 12:39)
A kaip daznai laistot savo citrusiukus?

Kadangi igijau patirti Kretoj biggrin.gif tai ten daznai sausra buna, o citrinmedziai bujoja. Tad ir as namuose nepersistengiu-kartas per dvi savaites(namuose oro dregnumas 60, temperatura +20) ax.gif Taciau kai balandi isnesu i veranda, kur tiesioginiai saules spinduliai-laistau jau karta per savaite. Beje, nuo geguzes vidurio mano citrinmedis issikrausto is viso i lauka ir tada is viso subujoja kaip tevyneje savo wub.gif Paliekam likomo valiai-jei lietus, tai kiaurai merkia, jei sausra tai dazniau laistau(kaip ir petunijas, karta per diena), jei salta-vis tiek sedi lauke iki rugenio, kai lauke jau buna tik koks +7 rolleyes.gif
Atsakyti
nu nusiraminau kiek del savo stipenos, nu jei atsigaus, tai laimes pilnos kelnes bus, balandzio vidury varys i balkona man, o tas nudziuvusias sakas karpyt?o jei taip tai butina kokiu nors tepalu uzmozoti, pvz. sodo tepalu?
Aciu visiems patarejams, aj dar ar buvo is jusu tarpo, kad toks stagaras atsigautu, nu visos sakos nudziuve?
Atsakyti
Merginos,man nupirko tos priemones naikinti kenkejams,ji vadinasi MeemAzal-T/S
(Efektyviai naikina baltukus,peledgalvius,amarus,baltasparnius,tripsus,voratinklines erkes)
cia yra jo 5ml-1l vandens,tai man vienam kartui reiktu,1,25ml-250ml vandens ar bus gerai jei taip skiesiu ar nebus per stipru,nesuprantu,bet vyrui pardaveja tipo sako stiklinei vandens ilasinkite kokius 30 lasiuku ir bus labai gerai.
O ir zemes manau ne tokias nupirko,nes cia raso GRUNTAS KAMBARINEMS GELEMS IR AUGALAMS,sake vokiskas labai geras ir Kalamondinas subujos,parasysiu ir jo sudeti:
rugstingumas(pH)-5,5-6,5
dregme% 60-70
Frakcija(mm) 0-10
organines trasos(%) 40
Aukstapelkiu durpes(%) 60
Maistingu medziagu sudetis(mg/100g) -Azotas iki 200;fosforas iki 20;kalis iki 60
organika(%) 80-85

Na nezinau merginos ,kurios ismanote pagelbekite prasau ar man tinka tokios sudeties zeme,nes siaip cia ji daug kam tinka,bet kad butu isskirta citrusams,nu nera tokio,bet irgi pardaveja vyrui labai gyre , ir sake tikrai tiks,na ka man daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EDCKA: 20 kovo 2009 - 15:43