Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

Štai ką aš pasirašiau pas save po viso to kiek esu skaičiusi užsienio kalbomis, tačiau tai ką parašiau yra tikslu. Bet čia būtent apie Musa Acuminata

Musa Acuminata

(mažasis bananas)

Mokslinis pavadinimas: Musa Acuminata Colla

Šeima: Musaceae, šeimoje yra 2 gentys ir 42rūšys, taip pat išvesta daug hibridų.

Kilmė: Azija, Afrika ir Australija

Tolerancija šalčiui: Lapai pažeidžiami esant 0°C (32°F).

Augimo tendencijos: Auga iki 3 metrų aukščio, lapų plotis apie 1 metrą.

Šis bei tas apie bananus:

Bananas nėra medis, tai žolė. Jiems reikia geros, humusingos žemės ir daug vandens. Augimo procesas sustoja esant 12°C (55°F) , tuo metu reikėtų mažiau laistyti, leisti žemei išdžiūti. Tačiau kol auga, ši žolė megsta labai daug vandens, šito nederėtų pamiršti. Taip pat būna laimingas dažnai nupurškiamas vandeniu. Jam reikia daug vietos augti.

Dauginimasis:

Bananas dauginamas sėklomis, kurios esant 20°C sudygsta per mėnesį, tačiau gali dygti iki 4 menesių esant nepalankioms sąlygoms.

Trešimo tendencijos:

Jauną nežydintį ir vaisių nebrandinantį augalą trešti ketvirtadaliu stiklinės amonio sulfatu kas dvi savaites laiko. Taip pat 2%-3% turinčiu magnio tirpalu kas 2 menesiai. O žydintį ar vaisius brandinantį augalą trešti ketvirtadaliu stiklinės amonio sulfatu kiekvieną savaitę. Žiemos periodu, kada temperatūra yra žemesnė nei 12°C, šios žolės augimas yra labai lėtas ir trešti patartina labai retai ir mažais kiekiais.
Išvada tokia, kad bananas puikiai augs šiltoje aplinkoje, organiškai aprūpintoje žemėje ir gaudamas daug vandens. Daug ir dažnai laistyti šiltuoju periodu, tręšti, o žiemą laikyti augalą ramybės būsenoje.

Žydėjimas:

Žydi baltai arba geltonai.

Vaisių vedimas:

Vaisių vedimas iš motininio augalo pareikalauja visų energijos sanaudų, dėl to bananą reikia tręšti dažniau. Augalą dažniau nupurkšti vandeniu, atidžiau prižiūrėti. Vaisiai skinami dar neprinoke, pakabinami i tamsią šiltą vietą ir paliekami prinokti. Po vaisių auginimo leiskite augalui atsigauti, palikite jį keletui dienų pilname šešėlyje, gausiai laistykite, patreškite. Žolė gali numesti lapus, neišsigaskite, atsigavęs augalas išleis naujus.

Žemė:

Žemė turi būti humusinga, geriausia ph tarp 5,5 ir 6,5 . Vazonelyje turi buti labai geras drenažas. Netoleruoja druskingos žemės.
Papildyta:
pati viską parašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inexe: 13 balandžio 2008 - 18:15
Ačiū už info 4u.gif Išsisaugojau, kad žinočiau kaip auginti reikės.
Atsakyti
nėra už ką, visa tai parašiau po to kai užsisakiau sėklytes ir ieškojau įvairios info apie acuminatukus kad pati žinočiau. Viską gražiai ir suprantamai thumbup.gif
Atsakyti
Na ar niekas niekam dar neišlindo? Aš tai siaubingai nekantrauju, jaučiu kad per daug nekantri aš blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2008 04 14, 20:45)
Na ar niekas niekam dar neišlindo? Aš tai siaubingai nekantrauju, jaučiu kad per daug nekantri aš blush2.gif

Ir as kasdien po kelis kartus i tas zemes vos ne su padidinimo stiklu ziuriu, ar kas nors neislenda lotuliukas.gif Bet kol kas tylu...
Siandien puse dienos indelius, apdengtus celofanu laikiau uzstiklintam bolkone ant saules, tai garavo zeme kaip reikalas. Galvojau, gal ir nakciai ten palikt, bet kai paziurejau orus, kad nakti zada 3-5 laipsnius silumos, pagalvojau, kad gal mazoka... g.gif Butu apie 10 laipsniu nakti, tai net nenesciau i kambari smile.gif
Atsakyti
tada tai išvis nerealu būtų augimui, dieną karšta iki išprotėjimo, o naktį vėsu (nu minimum kad būtų iki 12 laipsnių, tiek jiem reikia, nes jei mažiau tai nustoja augti)
Atsakyti
manoji daigykla šiandien visą dieną ant saulės praleido, tikiuosi tai paskatins greičiau sudygt thumbup.gif
Atsakyti
Laukiu ir aš kol jūsų bananiukai išdygs, baisiai įdomus man tas augalėlis ax.gif Aš į bananų palaikymo komandą thumbup.gif
Atsakyti
a as sian eisiu suset savo seklas, vakar nusipirkau daigykla bigsmile.gif
Atsakyti
as pasodinau savajai banana palaisciau ir uzdengiau plevele virsu. man ji kas kazkiek laiko reikia vistiek laistyt ar kaip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(preimancike @ 2008 04 17, 12:59)
as pasodinau savajai banana palaisciau ir uzdengiau plevele virsu. man ji kas kazkiek laiko reikia vistiek laistyt ar kaip?  4u.gif

Taip, reikia laistyt, o geriau purksti, kad seklytes ar daigelio neismustum is zemiu mirksiukas.gif Zeme visada turi buti dregna, bet ne per slapia.
Atsakyti
maniškiai vis dar tupi ant radiatoriaus... jau pikta darosi, tegu greičiau lenda, sunku man laukti lotuliukas.gif pasėjau kovo 29 tai dar bent tris savaites kokias spėju teks palaukti . . . Oj mano kantrybė tiek neišneša biggrin.gif
Atsakyti