QUOTE(Shlipse @ 2009 03 03, 16:38)
turiu tris bananus,tikiuosi,kad isleis dar vaiku.pavasari matysiu kiek jie stiprus ir kaip gerai auga.
as i Kauna nevazineju,bet gal jus vaziuotumete kada.
Papildyta:
jeigu nusipirkciau lempa,tada bananus po ja statyciau,gautu spinduliu suaktyvetu augimas.bet vis tos babkes.
galetu jau lauke saulute islysti,tai irgi jie labai sureaguoja gerai.
as i Kauna nevazineju,bet gal jus vaziuotumete kada.
Papildyta:
jeigu nusipirkciau lempa,tada bananus po ja statyciau,gautu spinduliu suaktyvetu augimas.bet vis tos babkes.
galetu jau lauke saulute islysti,tai irgi jie labai sureaguoja gerai.
kažin, kažin. Į tą pusę nevažiuojam

dėl saulutės pritariu. Vangiai traukiasi žiema.
QUOTE(Egluzhė @ 2009 03 03, 21:42)
Aš domėjausi daugiau tais bananais, kurie veda vaisius ir auga ne didesni, kaip 2,5 metro aukščio, nes nesinorėtų lubų kirsti
Tai man priimtiniausias variantas buvo Musa sikkimensis Darjeeling Banana. Sėklas užsisakinėjau iš šito puslapio, dabar kažkodėl man jo neužkrauna
Rašoma, kad ši veislė gali išgyventi net prie 13C laipsnių šalčio. Dar didesniem šalčiam atsparesnis bananas yra Musa bosjoo, bet jis vaisių neveda, jį augina pluoštui. Čia tik mano teorinės žinios, praktinių dar neturiu
O gal žinote tų bananų veislių pavadinimus? Jie veda valgomus vaisius?
Ta veislė, kurią aš daiginu, dygsta 6-12 mėnesių, bent jau taip rašo patikimi šaltiniai

O gal žinote tų bananų veislių pavadinimus? Jie veda valgomus vaisius?

Ta veislė, kurią aš daiginu, dygsta 6-12 mėnesių, bent jau taip rašo patikimi šaltiniai

Dėkui, Egluzhe. Matau, kad iš prekybos centro nenusipirksiu, nes kiek skaičiau tai visos pirkosi prieš 2-3 metus, o dabar dairausi ir nieko panašaus nematau. Keista būtų tikėtis, kad krizės metu prekybininkai užsipirks bananmedžių

Teks sėklas pirkti