as tai avinzirnius galiu valgyti tiesiog isvirtus... Nerealiai man skanu... Esu kepusi avinzirniu 'burgerius' - virtus avinzirnius sublenderiuoti (galima su bulviu grustuvu sugrusti) + kiausinis+pora saukstu aliejaus + prieskoniai (labai tinka visokie indiski) cesnakas, druska + tarkuota morka (galima ir nedeti). Is visko padarom tirsta mase, kad butu galima lipdyti kotletukus. Juos kepam kelias minutes ir valgom. Butinai prie ju reikia kokiu gaiviu salotu, nes vieni jie sausoki.
Avinžirnius gaminu su kepinta morka bei salieru. Skanu labai

Vakar gaminau ir labai patiko:
Iš vakaro pamerkiau avinžirnius, vakar išviriau sutryniau.
Sutarkavau morką, 50 g. fermentinio sūrio, supjausčiau svogūną,2 skilteles česnako, aštriaus pipiro, įvairiausių prieskonių, žalumynų kokių turėjau( svogūnų laiškų, krapų, petražolių), 2 kiaušinius, 2 šaukštų manų.Viską sumaišiau su trintais avinžirniais ir iškepiau kotletukus
Iš vakaro pamerkiau avinžirnius, vakar išviriau sutryniau.
Sutarkavau morką, 50 g. fermentinio sūrio, supjausčiau svogūną,2 skilteles česnako, aštriaus pipiro, įvairiausių prieskonių, žalumynų kokių turėjau( svogūnų laiškų, krapų, petražolių), 2 kiaušinius, 2 šaukštų manų.Viską sumaišiau su trintais avinžirniais ir iškepiau kotletukus

QUOTE(Jolete @ 2012 05 15, 10:45)
O smulkiau? kokius prieskonius dedat? Ir tikrai vien tik pastarnokas su morka?
QUOTE(Donalita @ 2012 06 13, 21:31)
O smulkiau? kokius prieskonius dedat? Ir tikrai vien tik pastarnokas su morka?
Į išvirtus avinžirnius dedu kepintą morką ir salierą, dedu ožragės lapelių, druskos ir viskas.
QUOTE(Jolete @ 2012 06 16, 19:50)
Į išvirtus avinžirnius dedu kepintą morką ir salierą, dedu ožragės lapelių, druskos ir viskas.
Ačiū, bandysiu naujus prieskonius. Man su indiškais be galo skanu, tik pipirų nededu, bet vyras raukosi, sako, kad jam nosį tie kvapai riečia.
Vieną kartą rašėt, kad kepat su pastarnoku, kitą kartą - kad su salieru?...
Is avinzirniu galima paruosti falafelius.
Galima valgyti siltus ir saltus.
Man skaniausi yra su tokiu padazu- grietine+cesnakas isspaustas+krapu nemaza sauja-gerai viska issuku iki vientisos mases
Galima valgyti siltus ir saltus.
Man skaniausi yra su tokiu padazu- grietine+cesnakas isspaustas+krapu nemaza sauja-gerai viska issuku iki vientisos mases
Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai su avinžirnių miltais




Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus




Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus

QUOTE(Jolete @ 2012 06 16, 21:50)
Į išvirtus avinžirnius dedu kepintą morką ir salierą, dedu ožragės lapelių, druskos ir viskas.
Labai panašiai gaminu avinžirnius. Tik į išvirtus dedu lydytame svieste pakepintas stambiai sutarkuotas morkas ir pakepintą smulkintą svogūną. Užpylusi juos ant avinžirnių dar trumpam puode patroškinu. Aišku, galima dėti įvairiausių prieskonių, bet mano šeimai pakanka druskos

QUOTE(Donalita @ 2012 06 13, 21:31)
O smulkiau? kokius prieskonius dedat? Ir tikrai vien tik pastarnokas su morka?
pastarnokas ir salieras - dvi skirtingos darzoves

pastarnokas:

saliero saknis -


Siandien dariau avinzirnius su kalakutiena. Dejau dar konservuotu pomidoru

QUOTE(kristė82 @ 2012 06 13, 15:24)
Vakar gaminau ir labai patiko:
Iš vakaro pamerkiau avinžirnius, vakar išviriau sutryniau.
Sutarkavau morką, 50 g. fermentinio sūrio, supjausčiau svogūną,2 skilteles česnako, aštriaus pipiro, įvairiausių prieskonių, žalumynų kokių turėjau( svogūnų laiškų, krapų, petražolių), 2 kiaušinius, 2 šaukštų manų.Viską sumaišiau su trintais avinžirniais ir iškepiau kotletukus
Iš vakaro pamerkiau avinžirnius, vakar išviriau sutryniau.
Sutarkavau morką, 50 g. fermentinio sūrio, supjausčiau svogūną,2 skilteles česnako, aštriaus pipiro, įvairiausių prieskonių, žalumynų kokių turėjau( svogūnų laiškų, krapų, petražolių), 2 kiaušinius, 2 šaukštų manų.Viską sumaišiau su trintais avinžirniais ir iškepiau kotletukus

o morkos su svogunu kazin nereikia pakepinti pries dedant i mase

QUOTE(irmulia @ 2012 06 19, 20:47)
Kad ir prieš 9 mėnesius gaminti, bet visvien labai apetitnai atrodo.
Nors imk ir atsikąsk nuo tos šakutės kasniuką

