Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių miego apnėja

QUOTE(Meduvė @ 2009 02 24, 12:11)
labai uzjauciu jus del mazyles.
Anksciau, kai neturejau savo vaiko, tai kaskaip ir ne taip aktualu budavo, ne taip skaudu kai per tv rodydavo ar kur kitur isgirzdavau apie vaiku problemas, ligas, traumas ir mirti verysad.gif O dabar, kai turiu savo puikiai visas mamas suprantu....
Maniskis gime 37sav. Praktiskai isnesiotas smile.gif bet daktarai sake, kad pagal visus pozymius: odos rauksles, kuno temperatura, nervini tika ir t.t. - yra neisnesiotukas unsure.gif
Taip pat mums nustate, kad yra sirduteje atvira ovalioji anga, taciau siais laikas labai daug kam ta nustato
Kita sav eisime pas neurologa, tai pasiteirausiu apie apneja

meduve, mano sunelis irgi gime beveik isnesiotas su visais neisnesiotuko pozymiais .... gimdymas sunkus, praleidom menesi santar. neonatol kl. Apie apneja as tuomet nieko nezinojau, o vaikas valgydamas melynuodavo, irgi neatsitraukdavau nuo miegancio, bet tai susitvarke per pirma men. Mums galiausiai nustate igimta liga, kuriai yra budingas del raumenu silpnumo kvepavimo nepakankamumas. dabar nera tokio dalyko kaip apnejos, taciau kvepavimas pavirsutiniskas, esam stebimi pulmanologo, bijom persalimo ligu del silpno atsikosejimo. Prasau, netaikyk nieko sau, musu atvejis labai retas. Uzsienyje apneja galima sakyt gydo, naudodami kvepavimo aparatus net ir kudikiams. pas mus, deja... bet nuo siu metu bent jau issamius tyrimus galima bus atlikt, deka nuostabiu zmoniu: http://www_vuvl_lt/r...lnos.php?nid=87
Atsakyti
KAi gulejau Kaune klinikose, musu gydytoja buvo suradus mano mazutei aparata, kuris rodo vaikelio kvepavima. kad galetume namie stebet mazute. Deja mums jo neprireike verysad.gif TAip mes jo ir nepasiemem, bet paklausinejus gydytoju tikrai zinotu kur ju ieskot. Gal ir jums, Meduve, reiktu pasiziuret tokio daikciuko, tikrai ramiau su juo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrynja: 24 vasario 2009 - 18:22
QUOTE(kosemalose @ 2009 02 24, 19:08)
meduve, mano sunelis irgi gime beveik isnesiotas su visais neisnesiotuko pozymiais .... gimdymas sunkus, praleidom menesi santar. neonatol kl. Apie apneja as tuomet nieko nezinojau, o vaikas valgydamas melynuodavo, irgi neatsitraukdavau nuo miegancio, bet tai susitvarke per pirma men. Mums galiausiai nustate igimta liga, kuriai yra budingas del raumenu silpnumo kvepavimo nepakankamumas. dabar nera tokio dalyko kaip apnejos, taciau kvepavimas pavirsutiniskas, esam stebimi pulmanologo, bijom persalimo ligu del silpno atsikosejimo. Prasau, netaikyk nieko sau, musu atvejis labai retas. Uzsienyje apneja galima sakyt gydo, naudodami kvepavimo aparatus net ir kudikiams. pas mus, deja... bet nuo siu metu bent jau issamius tyrimus galima bus atlikt, deka nuostabiu zmoniu: http://www_vuvl_lt/r...lnos.php?nid=87

taip, mums irgi, kai neurologiniam gulėjome, minėjo kad nuo šių metų pavasario galima bus tirti ir miego sutrikimus vaikams, nes dabar tik dėl epilepsijos ištyrė. išrašė rekomendaciją gultis vėl pavasarį tyrimams, bet pas mus jau viskas kaip ir susitvarkė, todėl tikiuosi nebeprireiks, bet bent jau kitiems vaikučiams ir kūdikėliams tikiuosi padės tai išgyventi ir pasveikti unsure.gif
Atsakyti
Aciu, FedeSperanza, uz gera patarima miegoti ant aukštesnės pagalvės!!!! Nezinau, ar cia sutapimas, bet mano mazylis jau dvi naktis ramiau miegojo. Sianakt tris valandas klausiausi jo kvepavimo, bet nieko negirdejau. Vakar buvom pas pediatre, sake blogai, jei apneja kartojasi kiekviena nakti ir liepe pasikonsultuot su kardiologe, kuomet mano maziukui bus daroma sirdeles echoskopija.
Atsakyti
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 25, 16:37)
Aciu, FedeSperanza, uz gera patarima miegoti ant aukštesnės pagalvės!!!! Nezinau, ar cia sutapimas, bet mano mazylis jau dvi naktis ramiau miegojo. Sianakt tris valandas klausiausi jo kvepavimo, bet nieko negirdejau. Vakar buvom pas pediatre, sake blogai, jei apneja kartojasi kiekviena nakti ir liepe pasikonsultuot su kardiologe, kuomet mano maziukui bus daroma sirdeles echoskopija.

labai džiaugiuosi už jus 4u.gif aš šitą dalyka suradau internete, kad būna vaikučiams ten kažkas nosytėje, kas užkrenta kai miega ir dėl to neleidžia kurį laiką kvėpuot ir aukščiau pakėlus galvytę tai išsprendžiama. Bet nė vienas gydytojas mums to neparekomendavo kažkodėl...

bet būtinai vis tiek išsitirkit kiek įmanoma, kad žinot, ar tikrai nėra jokių kitų priežasčių tam. tikiuosi, kad jums viskas bus gerai ir galėsit ramiau miegoti visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 25 vasario 2009 - 15:45
mes irgi padejome vystytkliuka po galvyte. Ne pagalve, bet vis auksciau galva.
Bandziau skaiciuoti kiek sekundziu isbuna mano kleckas nekvepaves. Tai atrodo kad 6s. unsure.gif
Atsakyti
Visgi su tuo vystyklu po galva kaip be vystyklo - tas pats, taciau ranku nenuleidau ir po galvyte pakisau dar viena. Gavosi kaskur nykscio storumo "pagalvyte" smile.gif
Ir ka jus manote - miega vaikis be jokio kvepavimo sustojimo thumbup.gif
Ziuriu ir negaliu atsiziuret, ar tikrai, ar tuoj tuoj nenustuos kvepuoti, bet ne. Miega kuo ramiausiai thumbup.gif
Aciu mamytei uz sia ideja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 02 25, 18:17)
mes irgi padejome vystytkliuka po galvyte. Ne pagalve, bet vis auksciau galva.
Bandziau skaiciuoti kiek sekundziu isbuna mano kleckas nekvepaves. Tai atrodo kad 6s. unsure.gif

O po to pabunda pats,verkdamas? As net nelaukdavau, kiek laiko jis isbuna nekvepaves, pajudindavau, kad atsipeiketu. Bet su tuo "vaistu"-aukstesne pagalve-dabar ir as,ir mano 10 menesiu ir 12kg sveriantis "sugulovas" geriau issimiegame. thumbup.gif Prabunda gal tik kokius 5 kartus (dazniausiai nori pieno),kai anksciau kas pusvalandi zirzdavo. Cia tai superinis FedeSperanzos patarimas thumbup.gif
P.S. mano pediatre nieko nesake apie apneju trukme. Tik sake, kad jos pavojingos, jei buna kiekviena nakti. Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 26, 14:48)
Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas biggrin.gif

Maniskis ir yra storuliukas
Atsakyti
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 26, 14:48)
O po to pabunda pats,verkdamas? As net nelaukdavau, kiek laiko jis isbuna nekvepaves, pajudindavau, kad atsipeiketu. Bet su tuo "vaistu"-aukstesne pagalve-dabar ir as,ir mano 10 menesiu ir 12kg sveriantis "sugulovas" geriau issimiegame.  thumbup.gif  Prabunda gal tik kokius 5 kartus (dazniausiai nori pieno),kai anksciau kas pusvalandi zirzdavo. Cia tai superinis FedeSperanzos patarimas thumbup.gif
P.S. mano pediatre nieko nesake apie apneju trukme. Tik sake, kad jos pavojingos, jei buna kiekviena nakti. Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas biggrin.gif

thumbup.gif
nebūtinai storuliukams, matyt jiems tik dažniau pasireiškia, mano pilietis ant žemutinės normalaus svorio ribos visą laiką, bet vat irgi pasirodo tokiems būna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 26, 17:13)
thumbup.gif
nebūtinai storuliukams, matyt jiems tik dažniau pasireiškia, mano pilietis ant žemutinės normalaus svorio ribos visą laiką, bet vat irgi pasirodo tokiems būna  unsure.gif

Tikrai taip...Mano mazute budama 4menesiu svere tik 2,5kg. Nedaznos buvo musu apnejos, kas dvi savaites panasiai, bet jos buvo labai sunkios. Pajudinus ji ne visada atsigaudavo...
Dziaugiuosi, mamyciukai, kad jusu maziukai jauciasi geriau ant pagalveliu. Sveikateles Jums 4u.gif
Atsakyti
buvome mes jau pas neurologa, tai pasake, jog iki metuku turetu apnejos praeiti, o jeigu nepraeis tik tuomet bus ziurima kas, kur, kodel.
Pasakiau, kad apnejos sumazejo, kai pakeleme galvyte, tai visgi patare geriau pagalveles nedeti, o pakelti visa lovytes galvugali, nes iki metuku dar formuojasi stuburo slanksteliai, kraujotaka. Sako, paskui patys turesite bedos, tad vakar vakare kroviau knygas po lovytes kojom biggrin.gif
Efektas toks pat kaip kad vaikutis miegotu su pagalve -isimiegojome gerai, net nakti nei sykio nesikele thumbup.gif

dar sake atkreipti demesi i tai, kaip vaikas kvepuoja po kvepavimo sustojimo: jeigu ramiai, tai gali buti paprastas kvepavimo sutrikimas - aritmija, o jeigu po kvepavimo sustojimo pabunda ir stipriai gaudo ora, tai sioje situacijoje reiktu sunerimti, nes cia jau rimtos apnejos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meduvė: 03 kovo 2009 - 10:19