Įkraunama...
Įkraunama...

Liga nėštumo metu

QUOTE(Elzėja @ 2010 03 04, 12:27)
aaagnex, esi visiškai teisi, bet... yra daugybė "bet"  verysad.gif
aš labai, labai sunkiai pastojau, bijau, kad pasidariusi išvalymą daugiau niekada nebepastosiu  verysad.gif aš lyg ir pasiruošusi auginti neįgalų vaiką, ne kartą sau mintyse esu pasisakiusi, kad sutikčiau užauginti ir neįgalų vaiką, jei tik pavyktų pastoti, bet... aš pagalvoju apie vaiką, apie jo kančias, kokias kančias jam teks patirti, jei gims verysad.gif galbūt ištverti ir ne vieną sudėtingą operaciją, aš to noriu? žinoma ne, aš noriu matyti savo vaiką laimingą  verysad.gif bet ir vėl grįžtų prie to paties doh.gif  galvoju, o jei gydytoja apsiriko, gal ji klysta  doh.gif  aš persirgau labai lengva šios ligos forma ir temperatūra neaukšta laikėsi vos ~37,8. Galvoju, kad gal suteikti vaikui galimybę gimti, jei jau jis pas mane "pasibeldė" wub.gif sunku, labai sunku...
vyras mane labai palaiko, sunku ir jam, bet jis neparodo, sako kad auginsim kartu jei gims nesveikas  verysad.gif jis irgi labai vaiko nori  verysad.gif
dar niekada gyvenime man nebuvo taip sunku apsispręsti  angel_sadangel.gif

o kodel nenorit nueiti i genetikos centra santariskese ? 4u.gif mano drauge irgi turejo problemu, jai galejo gimti nesveikas vaikiukas, tai dare visus imanomus tyrimus, net vaisiaus vandenu tyrima, kuris labiausiai ir geriausiai jums apie viska pasakys, jeigu neturit laiko ten galima mokamai konsultuotis. patarciau jums ten apsilankyti, ir manau abejoniu tikrai sumazes.
stiprybes jums 4u.gif
Atsakyti
kol kas viskas gerai mano mažiukui, Dauno sindromo nėra, ir toliau esu sekama genetikės.
Atsakyti
QUOTE(Elzėja @ 2010 04 03, 16:06)
kol kas viskas gerai mano mažiukui, Dauno sindromo nėra, ir toliau esu sekama genetikės.

Labai džiūgi naujiena 4u.gif
Daug jums sveikatos mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(justmoon @ 2010 04 03, 18:29)
Labai džiūgi naujiena  4u.gif
Daug jums sveikatos  mirksiukas.gif  wub.gif

ačiū už palaikymą 4u.gif

viskas gerai mano mažiukui širdutė plaka ir šiaip jokių blogumo kol kas nemato thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
2-3 nestumo sav. (dar nezn.kad laukiuos) susirgau. Prigeriau iv. vaistu, bet temp. niekaip nekrito-teko gerti antib. CIA ir paiskejo, kad laukiuos doh.gif Buvo labai neramu-tiek vaistu, o ir veliau temp. laikesi apie pora daliu, tai seimos gyd. dar numyke, kad tokia maza temp. skatina apsigimus...nors, kaip veliau paaiskejo cia visai normalus dalykas ta nedidele temp. tai siaubingai ishsigandus nulekiau pas genetikus- patikino, kad viskas ok.Kitu gi atveju -gamta pati daro atranka, t.y. organizmas pats atmeta (jei jau kas netaip)...
Dabar augam ir dziaugiames vieni kitais smile.gif
Stiprybes toms, kurios turi nerimo, linkiu ir tikiu kad viskas Jums bus gerai.. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, stai mano istorija:
pastojau rugpjucio pabaigoi, tuo metu dar studijavau klp, pirmas niestumas, ir pradejau lankytis pas gydytoja privaciai.
Is pradziu buvo viskas gerai ir viskas atrode normalei iki 21 sav.
Tada nuejau pas gydytoja konsultacijai ir man paske kad pas vaikelio galvyteje yra daugiau nei iprastai vandens ir israse siuntima itariant ''ventrikulomegalija'' i klaipedos ligonine pasitikrinti ir tenais man daktare pasake kad galvyteja skysciu yra per daug ir kad vaikeli greiciausiai reikes pasalinti ir israse skubu siuntima i kauno klinikas ir kita diena as jau ten buvau.
Kaune mane patikrino docente, ten auksciausia daktare kaip supratau apziurejo mazyli ir pasake kad smegenu skilveliai yra isiplete 14 ir 15 mm o visa kita buvo gerai ir leido pasilikti vaikeli. aisku as labai labaib apsidziaugiau ir iskelevau namo tik sake atvykti kai busiu jau 28 sav. ir pasake jai skysciu nedauges bus viskas gerai ir nieko konkretaus man nepasake.
uz poros sav., per egzaminu sesija as pasigavau inkstu uzdegima ir pragulejau ligonineje apie savaite, bet nieko pasveikau gana lengvai nes is kart kreipiausi i gyditojus ir gryzau laikyti egzaminu.
Kai atejo laikas as vel nuvykau i kauno klinikas pasitikrinti, ir nereikia net sakyt kiek streso teko patirt per ta laika.
Kaip patikrino vaikeli tik uzrase skaicius kad skilveliai padidejo iki 23 mm ir nieko man neaiskino as daug sykiu klausiau ko tiketis ir man te paske kad nnieko nezino, jog gal bus blogai o gal ir ne ir paske ateit 32 sav, bet as ketinau skristi i graikija pas vaikeluo teva ir ten nuskridus pasitikrinti.
Kita dien jau nuskridus nuejau pas genekologe ji mane nusiunte i ligonine pasitikrinti o ten man paske kad yra lb daug vandens galvoje ir kad vaikeliui gimti sveikam duoda tik 5 proc. o seip jis turetu gimti su labai didela negalia.
i mazdaug po sav. kai buvo apie 7 su puse men. atliko cezario pjuvi ir iseme vaikeli.
ji gime 2 kg ir pragyveno ligonineje savaite ir mire, nes buvo isiliejas kraujas smegenyse ir daug kt.

Graikijoje daktarai pasake kad mano genekologe turejo matyti ta liga jau 4 menesi o ne sestam, kad ji neatliko nemazai tyrimu kurie turejo buti atlikti, o kauno klinikuose jau tada neturejo leisti vaikeliui gyventi nes vandenu norma max gali buti iki 10 mm, kai iprastai yra tik 4 mm o man vaikelio buvo jau tada 14 ir 15 mm.
ir jei buciau pasilikus lietuvoje buciau pagimdzius lab. ligota vaikeli.

tik noriu perspeti mamytes kad reikalautu tyrimu, kad jom netektu iskesti tai ka as isgyvenau, stiprybes jums.
Atsakyti
QUOTE(Elefterija @ 2010 04 16, 19:44)

Užjaučiu tave dėl vaikelio mirties verysad.gif

sakai, kad klinikose turėjo jau neleisti tavo vaikeliui gimti, bet aš neleisčiau jo žudyti unsure.gif juk kiek būna atveju, kad gydytojai prigąsdina baisiausiai , o vaikelis gimsta sveikas smile.gif aš laukčiau ir tikėčiausi geriausio.
Bet deja... verysad.gif

nežinau, jei aš būčiau tokioje situacijoje, aš manau geriau, kad vaikelis gimtų ir jį palaidoti, negu, kad žudyti dar negimusį... dabar bent jau turi kapelį.....

bet tai tik mano subjektyvi nuomonė 4u.gif
Atsakyti
perskaiciau visa tema, oj kaip baisu kai gimsta nesveikas vaikelis verysad.gif dabar as irgi susimasciau, nes geraiu nesumo pradzioje du kartu coldrex, temperaturos nebuvo, bet siaip blogai buvo g.gif o ir dabar sloga jau savaite nepraeina doh.gif kad tik viskas gerai butu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2009 11 11, 14:27)
Man 11 sav. užpuliavo angina.  Teko 2 sav. gert antibiotikus (Ospamox, o vėliau Zinnat), nes jau kliedėjau nuo aukštos temp. Per visą nėštumą dar ne kartą man ji pūliavo, bet vaikiukas gimė sveikas

dar pamiršau parašyt, kad 13sav. rado cimetogalo virusą(aktyvų). daktarai liepė nusiteikt, kad vaiko neišnešiosiu doh.gif Ačiū D, kad jie klydo. Bernužėliui 7 mėn. ale sveikas kaip ridikas rolleyes.gif
Atsakyti
paskaiciau ir issigandau. dabar besilaukdama daznai virusinem ivairiom ligom sirgau - tai sloga, tai pakosejimas. vis nuo dukrytes pasigaudavau. tik vaistu rimtesniu kazkap gert neteko, per kelias dienas su juros vandeniu ir ivairiom arbatom issikapstydavau. bet beijau, atsilieps kiek vaikui tie virusai ar ne
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 04 16, 21:42)
Užjaučiu tave dėl vaikelio mirties  verysad.gif 

sakai, kad klinikose turėjo jau neleisti tavo vaikeliui gimti, bet aš neleisčiau jo žudyti unsure.gif juk kiek būna atveju, kad gydytojai prigąsdina baisiausiai , o vaikelis gimsta sveikas  smile.gif aš laukčiau ir tikėčiausi geriausio.
Bet deja...  verysad.gif
nežinau, jei aš būčiau tokioje situacijoje, aš manau geriau, kad vaikelis gimtų ir jį palaidoti, negu, kad žudyti dar negimusį... dabar bent jau turi kapelį.....
bet tai tik mano subjektyvi nuomonė  4u.gif

O as uz aborta blush2.gif Manau jei man duotu maziau kaip 50% kad gims nesveikas vaikas daryciau aborta blush2.gif
Turejau galimybe matyt kaip kencia tie vaikiukai, kaip kencia ju artimieji, kai gydytojai zinodami, kad 100% toks vaikas neisgyvens nei metu, vis tiek pagal istatymus ji vos ne kas antra diena reanimuoja. T.y. jei zinoma, kad vaikas bus negyvybingas, kam vien su aparatura laikyt ji sitam pasaulyje?
Manau geriau pataupyt savo nervus ir jegas padaryt aborta ir neuzilgo pastot antra karta smile.gif
Galit mane uzmetyt akmenim pomidorai2.gif

Per visa nestuma nesusirga nei karto, nors dirbau su dideliu srautu zmoniu ir per UVRI epidemijas tongue.gif Bet kai buvo kokios 2-3 sav, ir dar nezinojau kad nestuke.gif , isgerem su drauge buteli degtines doh.gif Viena akusere labai mane tada "nuramino" - nu nezinau kaip cia dabar bus, negerai..... Tai man jos sukeltas stresas turbut daugiau zalos pridare, nei ta degtine! bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 04 23, 09:35)
Galit mane uzmetyt akmenim  pomidorai2.gif

nemėtysiu į tave akmenim, gerbiu tavo nuomonę. Tu teisi sakydama, kad tokiam vaikeliui geriau negimti, bet ne todėl, kad aš nesugebėčiau jo nesveiko užauginti, o todėl, kad man jo labai būtu gaila. Matyti vaiko kančias, žiūrėti, kaip jis guli reanimacijoje, kiekvieną kartą tverdamas sunkų skausmą. Ir kiekvieną kartą galvoti, kad geriau jau tą skausmą pačiai ištverti, nei leisti vaikui kentėti...

Atsakyti