Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?

QUOTE(KRŪTA @ 2011 07 12, 19:21)
Aš nebūčiau tokia tolerantiška..paskyt kas nors tokiai raganai turi..užuojauta. Jūsų kantrybė auksinė.

Esu kelis kartus aprekusi, kai pvz, pirmaja diena suneli maitinau krutimi, ji man istisai zyze apie misinuka, nes atseit dar pieno nebus (juk yra priespienio mad.gif). Galiausiai bande jo galva atitraukti nuo mano kruties ir jam sugirdyti misinuko. Tada jau aprekiau. Arba neseniai man pareiske, kad sunelis bus invalidas, nes as jo koju tiesiai nelaikau. Eme krypuoti kaip pingvinas, kad pavaizduotu, kaip jis atseit vaikscios doh.gif Jau tada irgi rekiau ant jos, tik gaila, kad tarp musu kalbos barjeras yra, negaliu jai issakyti visko, ko panorejusi mad.gif

O siaip mano vyras manes nepalaiko siuo klausimu, del to ir sunkiausia. Kaip dziaugiausi kazkada, kad vyras su motina gerai sutaria. Atrode, geras vyras ir turi gerai su motina sutarti. Bet va kad ta motina jam kaip sventa karve doh.gif Ne zodzio pries ja pasakyti negali doh.gif

Tikiuosi, niekada nebusiu tokia anyta savo busimai marciai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruby Tuesday: 13 liepos 2011 - 13:54
Baisu...uzuojauta...
Atsakyti
Na jei mano mažiukus pavadintu invalidais,mėgintų atitraukt galvytę maitinant..Nežinau nežinau kuo tai pasibaigtų tam žmogui,nors aš iš prigimties ramus žmogus,bet kai taip sako apie mano vaikus,galėčiau žmogų ir... unsure.gif Ruby Tuesday pas jus auksinė kantrybė 4u.gif
Atsakyti
Ruby Tuesday uzjauciu labai tave. tikrai ne anyta, o kosmaras doh.gif
Atsakyti
doh.gif Ne anyta o košmaras, net nežinočiau ką tokiu atveju daryt, kad nei aprėkimų nieko neklauso, su petelene juk neužvažiuosi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 13, 22:53)
Esu kelis kartus aprekusi......
Tikiuosi, niekada nebusiu tokia anyta savo busimai marciai unsure.gif

Siaubas, man anyta irgi nedraugas:) Tai dziaugiausi, kad tiek mano mama, tiek vyro mamos buvo uz tukstanciu km kai mum dukryte gime. Labai buvo jauku ramu ir intymu, kai niekas savo nuomoniu nekisho ir patarimu nedalino.
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 27, 09:49)
Siaubas, man anyta irgi nedraugas:) Tai dziaugiausi, kad tiek mano mama, tiek vyro mamos buvo uz tukstanciu km kai mum dukryte gime. Labai buvo jauku ramu ir intymu, kai niekas savo nuomoniu nekisho ir patarimu nedalino.

Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti. Ir uz ka man taip??? doh.gif
Atsakyti
Na, mano anyta tai nebloga sakyčiau smile.gif Aišku, kartais užknisa kai kuriais patarimais ar panašiai... Bet kadangi vyras mane nuolat palaiko, tai kaip ir didelių problemų nekyla - susipykusios neesam, apsižodžiavusios irgi smile.gif Tikiu, kad ir aš ją gal net ne kartais užknisu, bet bandom rasti bendrą kalbą, kompromisų arba tiesiog nutylim smile.gif

Vyras man karts nuo karto sako, kad jei nori, kad žmona ir mama sutartų, laikyk jas per atstumą lotuliukas.gif Na tai va, mus su anyta ir skiria 100 km kažkur lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 27, 17:23)
Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti.  Ir uz ka man taip??? doh.gif

Zinokit kai buvau LT pas savo mama, dukrytei buvo metukai, brolio dukrytei pusantru. Galejau pastebeti, kaip ji su savo marcia bendrauja ir kaip su manim. Skirtumas akivaizdus mirksiukas.gif Gal, kad ji mano mama, tai as jai bandziau aiskinti kad vaikus dabar kitaip augina, nekreipiau demesio i "jus dabar visi mokyti" ir panasiai.. Taciau brolio zmona yra jaunesne, silpno charakterio, neturi aishkaus poziurio kaip aukles vaika, tada nebuvo jokios grieztos dienotvarkes, vaika bande auginti steriliom salygom ir taip kaip jai patogu,ko pasekoje dukryte taip isbalansuodavo, kad ji daug spiegdavo, rekdavo, verkdavo ir t.t. ir panasiai. Tai va su ja mano miela ir mylima mamyte tapdavo anyta doh.gif Pradzioj bandziau pasakoti, kad gal nesikishk, nekalbek su ja, tegu daro kaip jai patinka, bet kai pati maciau, kai ramiai zaidziancia dukryte, be ceremoniju, paeme ant ranku, pagulde i lova ir liepe miegot, ne tik jos vaikas buvo soke, bet ir mano ir as pati blink.gif Vat ir suprask kaip nori, cia anyta bloga, ar marti nepilno proto g.gif g.gif

Ishsipleciau, bet tikiuosi supratot, kokia situacija as cia papasakot bandziau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 27, 09:23)
Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti.  Ir uz ka man taip??? doh.gif

kol nepradesi rupintis savimi, tol niekas ir nepasikeis, nes vyrui ant tavo savijautos akivaizdu nusispjauti.
Reiketu atsisesti ir sutarti - taip tai tavo mama, jinai nori matyti anuka ir sveciotis pas sunu, bet daryti jinai tai dari tik tada, kai yra sunus namuose ir perspejus bei atsiklaususi ar sveciai netrukdys. Ir aisku jokios savos ivedimo svetimose namuose. Gali prasinesti pvz per vyro irankius ar kokia kita jo asmenine teritoja, kad ant savo kailio suprasti, ka tai reiskia, jeigu burbes nepatenkintas.
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 28, 06:42)
Zinokit kai buvau LT pas savo mama, dukrytei buvo metukai, brolio dukrytei pusantru. Galejau pastebeti, kaip ji su savo marcia bendrauja ir kaip su manim. Skirtumas akivaizdus mirksiukas.gif  Gal, kad ji mano mama, tai as jai bandziau aiskinti kad vaikus dabar kitaip augina, nekreipiau demesio i "jus dabar visi mokyti" ir panasiai.. Taciau brolio zmona yra jaunesne, silpno charakterio, neturi aishkaus poziurio kaip aukles vaika, tada nebuvo jokios grieztos dienotvarkes, vaika bande auginti steriliom salygom ir taip kaip jai patogu,ko pasekoje dukryte taip isbalansuodavo, kad ji daug spiegdavo, rekdavo, verkdavo ir t.t. ir panasiai. Tai va su ja mano miela ir mylima mamyte tapdavo anyta doh.gif  Pradzioj bandziau pasakoti, kad gal nesikishk, nekalbek su ja, tegu daro kaip jai patinka, bet kai pati maciau, kai ramiai zaidziancia dukryte, be ceremoniju, paeme ant ranku, pagulde i lova ir liepe miegot, ne tik jos vaikas buvo soke, bet ir mano ir as pati blink.gif  Vat ir suprask kaip nori, cia anyta bloga, ar marti nepilno proto g.gif  g.gif

Ishsipleciau, bet tikiuosi supratot, kokia situacija as cia papasakot bandziau mirksiukas.gif

Supratau supratau, bet mano situacija tikrai nera is tokiu, kad reikia labiau patyrusio zmogaus isikisimo. Is tiesu, is anytos net nesu gavusi jokio gero patarimo, tik gasdinimus, kad jeigu vaiko nevystysiu, jo kojos bus kreivos, jeigu paliksiu ji viena kambaryje (mieganti!), jis issigas ir t.t. Kadangi nesu patyrusi vaiku auginime, kai kas neaisku, klausiu mamos arba ieskau pagalbos SM, nes is anytos jokios naudos.

Vakar ji sumaste suneliui duoti sulciu paragauti. Ikiso pirsta i sultis ir dave jam nulaizyti. Net nezinau, kada ji paskutini karta buvo rankas plovusi doh.gif Liepiau jai taip nedaryti, tai ilgai is manes zvenge, kad as nesamoniu prisigalvoju doh.gif

O tas jusu papasakotas vaiko "migdymas" ir mane sokiravo blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2011 07 28, 15:20)
kol nepradesi rupintis savimi, tol niekas ir nepasikeis, nes vyrui ant tavo savijautos akivaizdu nusispjauti.
Reiketu atsisesti ir sutarti - taip tai tavo mama, jinai nori matyti anuka ir sveciotis pas sunu, bet daryti jinai tai dari tik tada, kai yra sunus namuose ir perspejus bei atsiklaususi ar sveciai netrukdys. Ir aisku jokios savos ivedimo svetimose namuose. Gali prasinesti pvz per vyro irankius ar kokia kita jo asmenine teritoja, kad ant savo kailio suprasti, ka tai reiskia, jeigu burbes nepatenkintas.

Dekui. Tik jau kiek su vyru kalbeta apie tai, bijo jis tos savo mamytes, bijo jai ka nors pasakyti, nes ta izeidi boba yra. Tiesiog belieka man laukti, kol ji del kokio menkniekio isizeis ir pas mus nebevaikscios. Be to, zadam i kita miesta keltis gyventi, tai nebegales pas mus ateiti kada panorejusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 28, 21:44)

Vakar ji sumaste suneliui duoti sulciu paragauti. Ikiso pirsta i sultis ir dave jam nulaizyti. Net nezinau, kada ji paskutini karta buvo rankas plovusi doh.gif Liepiau jai taip nedaryti, tai ilgai is manes zvenge, kad as nesamoniu prisigalvoju doh.gif

As jos neisilesciau i namus, arba stengciausi kuo dazniau nebuti namie. As savo vaikui NIEKO nedaviau pirmus 6 menesius! Mano mama ja pamate 7 menesiu ir vis bandydavo ka nors duoti paragaut, tai nelabai patenkinta buvo kai paprasiau taip nedaryt mirksiukas.gif Bet jei buciau neleidusi sito daryt anytai, jauciu tureciau priesa visam laikui lotuliukas.gif
Atsakyti