Įkraunama...
Įkraunama...

Persikai

QUOTE(edinka @ 2012 06 10, 20:23)
... - gerokai apsale ne tik ziema, bet ir veliau salnos pakando... Apgenejau stipriai, kantriai lauksiu kitu metu, tik jau ziema tikrai priziuresiu ir dengsiu atsakingiau, dabar tai pati kalta, neipatingai rimtai buvau aprisus  ax.gif

Mano irgi vos gyvas po sios ziemos - o taip tikejausi vaisu paragaut unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2012 06 14, 23:58)
Mano irgi vos gyvas po sios ziemos - o taip tikejausi vaisu paragaut unsure.gif

Jei bus vel salta ziema- nepatingek palepint kailinukais...ir bus dar tu vaisiu, juk jis toks lepus ...
Atsakyti
laba diena norejau paklaust pasodinom siemet, vaisiu daug ar jie visi sunoksta. kaip priziuret blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alvydas @ 2012 06 20, 18:49)
laba diena norejau paklaust pasodinom siemet, vaisiu daug ar jie visi sunoksta. kaip priziuret blush2.gif

pirmi metai ir jau vaisiai, kaip smagu, musu persikui jau 3m bet net nezydi. 1medi sodinot?
Atsakyti
QUOTE(alvydas @ 2012 06 20, 18:49)

Isretinkit ir palikit keleta. Jeigu visus uzaugins (kas mazai tiketina - turetu dalis nukristi), tai medis nusilps ir mazai paaugs, o vaisiai bus mazi.
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 06 15, 14:53)
Jei bus vel salta ziema- nepatingek palepint kailinukais...ir bus dar tu vaisiu, juk jis toks lepus ...

O kaip ji ziemai apsiltint g.gif
Atsakyti
labas mergaites,
turejau ir as persika kelis metus.vaisiu duodavo labai gausiai,tiesiog pilnas medelis,sakos luzdavo ir taip kasmet.bet po ziemos kaskarta rasdavau vis kokia saka nusalusia,kol viena pavasari visai nusibaige vargsiukas.bet nepasakyciau ,kad buvau labai patenkinta tais vaisiai.Jie labai greitai puva,dar ant sakos kabedami supudavo.reikdavo kasdiena perziureti kiekviena vaisiu ir atrinkti kuriuos nuskinti,kitaip ryt jau bus supuves.O ir skonis toks lietuviskas,rugstoki.nebenoreciau as ju auginti,reiktu pabandyti abrikosus. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2012 06 22, 18:32)
labas mergaites,
turejau ir as persika kelis metus.vaisiu duodavo labai gausiai,tiesiog pilnas medelis,sakos luzdavo ir taip kasmet.bet po ziemos kaskarta rasdavau vis kokia saka nusalusia,kol viena pavasari visai nusibaige vargsiukas.bet nepasakyciau ,kad buvau labai patenkinta tais vaisiai.Jie labai greitai puva,dar ant sakos kabedami supudavo.reikdavo kasdiena perziureti kiekviena vaisiu ir atrinkti kuriuos nuskinti,kitaip ryt jau bus supuves.O ir skonis toks lietuviskas,rugstoki.nebenoreciau as ju auginti,reiktu pabandyti abrikosus. wub.gif

o man abrikosai nelabai schmoll.gif (tik žydi tai nuostabiai ..pas mane didziulis medis)bet patys vaisiai nėra skanūs,tokie sausoki g.gif kompotui išvis nepatiko,o ir džemu pas mus niekas nevalgo.Tad kai būna didesnis derlius išdalinam kaimynams ir giminėms greitam vartojimui biggrin.gif
Dėl apšalimo,tai irgi apšala kartais po kokią šaką(pernai gana didelę teko nupjaut)
Atsakyti
sveikos

nusipirkus sklypa jame buvo pasodintas persikas. Buvo nudziuves bet is saknu pagrindo isdygo vel- lapai visiskai kak persiko... kazi jei ten tas "paprastasis persikas" tai gal bus puse velnio vaisiu. per siuos metus uzaugo iki 150 kazkur , net nustebau kai pavasari pamaciau jog saknys gyvos ir isleido medeli.Pavasari pakirpau virsune tai dabar suformuotos 3 grazios sakeles. blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
As pirkau pavasari persika Maira ir abrikosa Kaunas, esu labai patenkinta...labai gerai auga 4u.gif aisku galvojau bus zemesni, na bet vien lapu grozis (ypac persiko) viska kompensuoja biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu pasiklausti dėl veislių augumo.
Ketinu pirkti savidulkes veisles: Dniepro arba Maira.
Dniepro yra vidutiniškai augus, Maira - augus.
Bet niekaip nerandu info, kas tas vidutiniškai augus ir augus? Čia turima omeny, kad auštesnis ar žemesnis medelis užauga, ar tai, kad greičiau arba lėčiau pasiekia tam tikrą auštį?
Atsakyti
QUOTE(Cica @ 2012 10 17, 15:28)
Sveiki, noriu pasiklausti dėl veislių augumo.
Ketinu pirkti savidulkes veisles: Dniepro arba Maira.
Dniepro yra vidutiniškai augus, Maira - augus.
Bet niekaip nerandu info, kas tas vidutiniškai augus ir augus? Čia turima omeny, kad auštesnis ar žemesnis medelis užauga, ar tai, kad greičiau arba lėčiau pasiekia tam tikrą auštį?

Medzio auguma siek tiek reguliuoja poskiepis. Persikus ir abrikosus pagrinde medelynuose skiepina i kaukazine slyva (4-5m) arba Wangenheimo vengrinės sėjinukus, kurie medi zemina apie 20 proc.
Bet poskiepis zemina tik salyginai. Pati veisle taip pat gali buti augesne ir maziau augi, kuomet kalbama apie metugliu dydi. Neziurint i poskiepi ir i veisles auguma, medi galima suformuoti ir 2m aukscio ir 6m aukscio (ale "zemaugi" medi galima padaryti aukstu apribojant derliu, kad nenulenktu saku ir trumpinant virsune kad butu tvirta...).
Reziume - kaulavaisio auksti suformauoti galime pagal poreiki ir veisles augumas megejui mazai svarbus. Svarbiausia laiku ir tinkamai geneti ir reguliuoti derliu.
Atsakyti