Galutinai paskutiniu metu mane įtikino mano pačios kraujo išsamaus tyrimo rezultatai ir moksliniai straipsniai apie feritino (baltymas, kurio pavidalu organizmas geležį saugo) lygį organizme ir plaukų slinkimą.
Aš jau keletą metų su plaukų slinkimu probolemų turiu...ir kokių tik priemonių neišbandžiau, net ir tą išgirtąją mezoterapiją...kai pagalvoji kiek tai pinigų suėda
Galutinai paskutiniu metu mane įtikino mano pačios kraujo išsamaus tyrimo rezultatai ir moksliniai straipsniai apie feritino (baltymas, kurio pavidalu organizmas geležį saugo) lygį organizme ir plaukų slinkimą.
Pasirodo visą laiką buvau ant žemesniosios ribos visų tų svarbių kraujo parametrų, bet tai dar nevadinama mažakraujyste, tai kaip ir jokiam gydytojui neužkliūna
, o tokia būklė kritiškai veikia plaukus....kai organizmas pats dūsta dėl geležies nepakankamumo, tai ir atsikrato visais, kurių laikyti neverta jo manymu
plaukais, nagų grožiu ir t.t., kiek skaičiau tai tai ir nėštumui kenkia.
As einu aluciu plaukus praskalauti, pries paskaitas. 
smirdu alum!!!
smirdu alum!!!
[quote=Miaška,2009 02 23, 23:58]
Nu va, mano svogūninė patirtis tokia: kai anksčiau trindavau svogūnų sultimis, tai dar iki kokių 3 plovimų kvapelis jausdavosi vos suprakaitavus. Vakar įsitryniau vėl, paskui tepiau plaukus chna, įspaudusi pusės citrinos sultis, laikiau 3 val.
Aciu tau labai Miaska uz si recepteli
pati vakar pabandziau si receptuka ir tikrai svogunas visai nesijaucia
issitryniau plaukucius svogunu sultimis, kaip ir kiekviena savaitgali, ir uzsitepiau basmos
pabuvau 2 val
plaunant islinko gal 10 plauku, o siandien sukuojant nei vienas
Nu va, mano svogūninė patirtis tokia: kai anksčiau trindavau svogūnų sultimis, tai dar iki kokių 3 plovimų kvapelis jausdavosi vos suprakaitavus. Vakar įsitryniau vėl, paskui tepiau plaukus chna, įspaudusi pusės citrinos sultis, laikiau 3 val.
QUOTE(Dince2 @ 2009 03 02, 09:58)
pati vakar pabandziau si receptuka ir tikrai svogunas visai nesijaucia
issitryniau plaukucius svogunu sultimis, kaip ir kiekviena savaitgali, ir uzsitepiau basmos
pabuvau 2 val
plaunant islinko gal 10 plauku, o siandien sukuojant nei vienas 
Prašom, kad tik padėtų
Aš irgi visai nesmirdu, na, vakare sportuosiu - ten ir bus pagrindinis "testas" kvapui...
QUOTE(biteMaja99 @ 2009 03 02, 09:58)
Aš jau keletą metų su plaukų slinkimu probolemų turiu...ir kokių tik priemonių neišbandžiau, net ir tą išgirtąją mezoterapiją...kai pagalvoji kiek tai pinigų suėda
Pasirodo visą laiką buvau ant žemesniosios ribos visų tų svarbių kraujo parametrų, bet tai dar nevadinama mažakraujyste, tai kaip ir jokiam gydytojui neužkliūna
, o tokia būklė kritiškai veikia plaukus....kai organizmas pats dūsta dėl geležies nepakankamumo, tai ir atsikrato visais, kurių laikyti neverta jo manymu
plaukais, nagų grožiu ir t.t., kiek skaičiau tai tai ir nėštumui kenkia.
o kaip paskui susitvarkėt tą feritiną ,ką gėrėt?
QUOTE(Chanell @ 2009 03 02, 11:04)
QUOTE(Chanell @ 2009 03 02, 10:34)
buk gerute, papasakok apie alu Naminiu kaukiu plaukams temukeje - labai lauksim
http://www.supermama...?...13174&st=96
QUOTE(Renatina @ 2009 03 02, 17:12)
buk gerute, papasakok apie alu Naminiu kaukiu plaukams temukeje - labai lauksim

aga ir man labai idomu.
nusiziurejau toki dalyka-pora saukstu jojobos aliejaus i puodeli alaus,istepti svarius plaukus,pamasazuoti ir isskalauti vesiu vandeniu.bet apie pati alu,nieko
QUOTE(BOMBONKE
@ 2009 03 02, 16:18)
aga ir man labai idomu.
nusiziurejau toki dalyka-pora saukstu jojobos aliejaus i puodeli alaus,istepti svarius plaukus,pamasazuoti ir isskalauti vesiu vandeniu.bet apie pati alu,nieko
man kazkaip panaseja i tai,kad kaukes pagrindu tas alus butu. isveskim desninguma - kokie produktai tampa kaukiu pagrindais: kiausinis, rugpienis/kefyras, miltingas vaisius, pan....
situoju tavuoju atveju pasitarnauja alaus miele, b vitaminas, pan..
o del tos dalies,kad tepti sausus plaukus - gal gazas atveria poras,bet del to nesu tikra,neturiu info, pasidomekim
mergytes, gal naudojusios alu galetumet konkretesniais patarimais pasidalinti,koki rinktis ir kaip ji tiksliai naudoti,kad neprisidirbtume nemaloniu pojuciu kokiu
jai aš dėčiau alų, tai tik bealkoholinį
Stai papasakojau anoje temoje ;}
QUOTE(Jurgutėlė @ 2009 03 02, 13:50)
o kaip paskui susitvarkėt tą feritiną ,ką gėrėt?
Tą bjaurybę feritiną vis dar keliu, geriu ferumlek, folio rūgštį ir naudoju vitaminą C, žodžiu visą paketėlį, kad geležį geriau pasisavintų. Be gydytojos leidimo nenorėjau geležies gerti savarankiškai, tai, kai jau ji pasakė, kad rezultatai nekokie, ėmiausi priemonių. Geriu pirmą mėnesį, tyrimus kartoti reikia mažiausiai po dviejų, jei problema didesnė po 3-5. Tam, kad plaukai suprastų, kad jiems jau pats laikas atsibusti, reikia pusės metų....taigi niekur čia nenuskubėsi per daug