Sveikutes

Atėjau ieškodama pagalbos,perskaičiau temą,bet taip ir nežinau ko griebtis gelbėjant savo gėlytę

Pas mane ji violetiniais žiedukais-phaleonopsis vadinasi,atrodo

(nelabai as esu susidurus su gėlėm,nepykit,jei pavadinimą netiksliai parašiau

)Tai va,turiu tą gėlę nuo vasaros,draugė patarė laistyti per viršų-ar teisingai darau?Nes iki šiol ir graži buvo,ir žiedukus keitėm 3 kartus...Dabar kraustėmės ir per tuos kraustymusus visai užmiršau savo gėlę

Kažkaip šendien pažiūriu-šaknys tokios negražios,pageltę,padžiuvę...Į viršų kur lindo stiebukai irgi nudžiuvo...Nukrito paskutinis žiedukas,o prieš tai,kai buvo,tai iš karto naujus leido,kai seni dar krito

Nei karto jos nepersodinėjau-irgi draugės patarimu...Tai dabar ką man daryti su ja?Nukarpyti tas padžiuvusias šaknis,ane?nusipirkti spec.orchidėjom žemių,ir persodinti?Prieš persodinant šaknis reikia nuplauti?Prašau,padėkit,labai nenoriu numarinti gėlytės...O gal čia ir nauja vieta jai įtaką padarė?

Nepykit,jei užerzinau klausimais,kuriuos manau skaitot po 100 kartu
As viena tokia savo gelyte tvarkiau taip: istraukiau is vazono, sena substrata pasalinau, apkarpiau negrazias saknys ir persodinau i nauja substrata, kuri padariau pati (pusies zievis, kuria virinau 5-10 min, dar medzio anglies idejau, ne daug, kazkur sauja sumaisiau). Dabar mano gelyte zydes trecia karta. Laistau is virsaus. Naujus phalenopsius laistau kaip dauguma, istatau i vandeni su vazonu. Bus matyt kaip geriau. Nauja phalenopsi persodinau vel gi i savo padaryta substrata, tik dar sumaisiau pikrto rimi substrata orchidejoms.
Labai daug merginu eksperementuoja ivairiai. Viena vienokiu budu isgelbeja gelyte, kita kitokiu..