Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

einu geriau valgyt marmalint,kol visiskai nesusiruosiu i parde geliu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justynka @ 2009 02 24, 14:40)
Sveikutes 4u.gif Atėjau ieškodama pagalbos,perskaičiau temą,bet taip ir nežinau ko griebtis gelbėjant savo gėlytę verysad.gif Pas mane ji violetiniais žiedukais-phaleonopsis vadinasi,atrodo blush2.gif (nelabai as esu susidurus su gėlėm,nepykit,jei pavadinimą netiksliai parašiau blush2.gif )Tai va,turiu tą gėlę nuo vasaros,draugė patarė laistyti per viršų-ar teisingai darau?Nes iki šiol ir graži buvo,ir žiedukus keitėm 3 kartus...Dabar kraustėmės ir per tuos kraustymusus visai užmiršau savo gėlę doh.gif Kažkaip šendien pažiūriu-šaknys tokios negražios,pageltę,padžiuvę...Į viršų kur lindo stiebukai irgi nudžiuvo...Nukrito paskutinis žiedukas,o prieš tai,kai buvo,tai iš karto naujus leido,kai seni dar krito verysad.gif Nei karto jos nepersodinėjau-irgi draugės patarimu...Tai dabar ką man daryti su ja?Nukarpyti tas padžiuvusias šaknis,ane?nusipirkti spec.orchidėjom žemių,ir persodinti?Prieš persodinant šaknis reikia nuplauti?Prašau,padėkit,labai nenoriu numarinti gėlytės...O gal čia ir nauja vieta jai įtaką padarė? verysad.gif Nepykit,jei užerzinau klausimais,kuriuos manau skaitot po 100 kartu blush2.gif

As viena tokia savo gelyte tvarkiau taip: istraukiau is vazono, sena substrata pasalinau, apkarpiau negrazias saknys ir persodinau i nauja substrata, kuri padariau pati (pusies zievis, kuria virinau 5-10 min, dar medzio anglies idejau, ne daug, kazkur sauja sumaisiau). Dabar mano gelyte zydes trecia karta. Laistau is virsaus. Naujus phalenopsius laistau kaip dauguma, istatau i vandeni su vazonu. Bus matyt kaip geriau. Nauja phalenopsi persodinau vel gi i savo padaryta substrata, tik dar sumaisiau pikrto rimi substrata orchidejoms.
Labai daug merginu eksperementuoja ivairiai. Viena vienokiu budu isgelbeja gelyte, kita kitokiu.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orcheja: 24 vasario 2009 - 13:55
Sveikos 4u.gif phalaenopsiui dabar tas nezydejimo periodas, tai as nukirpus stiebo virsune kaip kazkur skaiciau, bet dabar virsutine stiebo dalis lyg dziusta, vysta nors laistau kaip ir zydincia, mazdaug kas savaite...gal ka patarsit? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 24, 14:47)
einu geriau valgyt marmalint,kol visiskai nesusiruosiu i parde geliu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gal ko gero yra užvežta? Ryt avarysiu jei neapsirgs mažius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dreamere @ 2009 02 24, 14:54)
Sveikos 4u.gif  phalaenopsiui dabar tas nezydejimo periodas, tai as nukirpus stiebo virsune kaip kazkur skaiciau, bet dabar virsutine stiebo dalis lyg dziusta, vysta nors laistau kaip ir zydincia, mazdaug kas savaite...gal ka patarsit? g.gif

lai džiūsta kiek džius paskui nukirpsi visą nudžiūvusią dalį ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamere @ 2009 02 24, 15:54)
Sveikos 4u.gif  phalaenopsiui dabar tas nezydejimo periodas, tai as nukirpus stiebo virsune kaip kazkur skaiciau, bet dabar virsutine stiebo dalis lyg dziusta, vysta nors laistau kaip ir zydincia, mazdaug kas savaite...gal ka patarsit? g.gif

Daugumai phalenopsiu nuzydejes ziedkotis nudziusta, ji reikia nukirpti, kai issdzius. Jei tavo phalenopsis vienas is tokiu, tai nera ko nerimaut.
Palauk kol visiskai isdzius ir nukirpk. rolleyes.gif
Atsakyti
Orcheja,ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Klausiu ir as patarimo.
Per giliai pasodinau gelyte ir oriniu saknu praktiskai neliko. Vietoj ziedu augina kiekius. Taciau paskutiniu metu eme vysti. Kai apipuciu vandeniu, atsigauna, bet trumpam. Gal tuos kiekius nuskint, bet jie dar be saknu. Taciau nenoriu netekti ir ju, ir gelytes. Nes motinine beveik be saknu.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedrasute: 24 vasario 2009 - 15:11
QUOTE(Nedrasute @ 2009 02 24, 16:08)
Klausiu ir as patarimo.
Per giliai pasodinau gelyte ir oriniu saknu praktiskai neliko. Vietoj ziedu augina kiekius. Taciau paskutiniu metu eme vysti. Kai apipuciu vandeniu, atsigauna, bet trumpam. Gal tuos kiekius nuskint, bet jie dar be saknu. Taciau nenoriu netekti ir ju, ir gelytes. Nes motinine beveik be saknu.... verysad.gif

tai gal dažniau paliek
Atsakyti
Sveikutes smile.gif as noreciau nusipirkti ta paremima ziedztiebiui, bet ne tradicini tiesu, o toki islenkta, kuris leidzia formuoti palinkusi ziedstiebi lankeliu, ar esate kur tokiu mate pirkti? blush2.gif
Atsakyti
sveikos, baigia numirt manoji orchideja, saknys visos nugeltonavo , nudziuvo. kaip jai padaryt reanimatoriu i rkur gaut kiminu?
aciu labai visoma kas pagelbes.
bandziau skaityt senesnese temose, bet sunkiai surinkt visa info
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 11:14)
Stiklo vata  blink.gif Sumaisei turbut kazka. Stiklo vata kenksminga.

Tai va kad mano tokia pati reakcija blink.gif ,persodinau šiandien ir tikrai stiklo vata,išbėrė visas rankas mano (tokią pačią naudojo statybininkai kai vonią remontavo),dar norėjau nufotkint,bet jau stengiausi kuo greičiau persodint,nes alergiška aš tokiems dalykams.
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2009 02 24, 17:53)
Tai va kad mano tokia pati reakcija blink.gif ,persodinau šiandien ir tikrai stiklo vata,išbėrė visas rankas mano (tokią pačią naudojo statybininkai kai vonią remontavo),dar norėjau nufotkint,bet jau stengiausi kuo greičiau persodint,nes alergiška aš tokiems dalykams.

Šiaip, šiais laikais statybininkai dažniau akmens vatą naudoja. Gal maišai, nes stiklo vata tai baisus daiktas doh.gif
Atsakyti