Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

Pakonsultuokit ir mane, prsau: phaliko virsutinis lapas tapo minkstas, kaip susales, visi kiti lapai geri, lieju kaip ir kitas likusias penkias orchidejas, su kitomis viskas gerai, tas lapas tapo, beje, blankesnes zalios spalvos, apziurejau saknis, puviniu lyg ir nematyti, lieju nu ne dazniau kaip kartas i savaite, pagal visas instrukcijas, isbega tas vandens likutis gerai is vazonelio, ka daryt???????
Atsakyti
Stiklo vata blink.gif Sumaisei turbut kazka. Stiklo vata kenksminga.
Atsakyti
Nauju svajoniu uzgimimui rolleyes.gif http://www.pbase.com...er/phalaenopsis
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 12:30)

vaje, Tina, doh.gif man ir taip sausas istatymas, geliu nera kur deti, tu va kokiu groziu parodei mums blink.gif bigsmile.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 02 24, 00:43)
o ka tu darai su pelesiu?nes pas mane tai taip pat atsirado reanimatoriui betupint  g.gif

na ash patubdziau gele i dezute permatoma ir i maisheli dar ikishau smile.gif ir prie radiatoriaus tai kai pelesis uzsimete supratau, kad jai tas maishelis nepatinka wink.gif ishemiau ir padejau atokiau nuo radiatoriaus smile.gif kiminus tik vos vos padrekinu ir pravedinu daznai, kad pelesis neatsirastu. na siulau ziuret i salygas bishki pakeisti vieta dazniau pravedinti ir nedrekinti smarkiai. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 11:32)
O Tarasca uzsakyma renka dabar? as tai nerekomenduociau orchidpacku, jei neturit orchidariumu. Du turejau - abu nugaiso  verysad.gif

Kolkas turbut neberenka smile.gif teks shiltesniu oru laukti smile.gif na o kas del orchipako tai ash ir netokius puslavoniukus sugebedavau prikelti biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes mergaites, esu naujoke orchideju myletoja na isimilejau nesenai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tai va vakar nusipirkau labai faina palenopsiuka, zudi du ziedeliai ir 28 pumpureliai, usisvaigau smile.gif ir nusipirkau, bet dabar labai jaudinuosi kad pavyktu prazyint tuos pumpurelius... gal kas koki patarima kaip padet jai adaptuotis namuose, kad nenuvystu... 4u.gif
Atsakyti
na ir žiedelių jūs čia parodėt... bet man dabar "sausasis įstatymas" lotuliukas.gif , turiu išmokti auginti, tuomet pirksiu ką sudėtingesnio, tai stengiuosi per daug nesigundyti 4u.gif

o sakykit, po kiek laiko persodinta orchytė, jei ji buvo pamarinta turėtų pradėt rodyt gyvybės ženklus?
nes aš prieš porą savaičių persodinau, tai iki šiol lygiai taip pat atrodo - tokiais padžiūvusiais lapeliais.
tai ir nesuprantu, ar geriau į reanimatorių kelt, ar dar palaukti - vieną šaknį ji turėjo likusią, tai nesimato kaip ji laikosi grunte, ir kelios orinės šaknys atrodo turi šansų pavirsti į tikrąsias, bet stovis visiškai stabilus iš išorės, be jokių pakitimų per tas pora savaičių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 24 vasario 2009 - 12:37
Sveikutes 4u.gif Atėjau ieškodama pagalbos,perskaičiau temą,bet taip ir nežinau ko griebtis gelbėjant savo gėlytę verysad.gif Pas mane ji violetiniais žiedukais-phaleonopsis vadinasi,atrodo blush2.gif (nelabai as esu susidurus su gėlėm,nepykit,jei pavadinimą netiksliai parašiau blush2.gif )Tai va,turiu tą gėlę nuo vasaros,draugė patarė laistyti per viršų-ar teisingai darau?Nes iki šiol ir graži buvo,ir žiedukus keitėm 3 kartus...Dabar kraustėmės ir per tuos kraustymusus visai užmiršau savo gėlę doh.gif Kažkaip šendien pažiūriu-šaknys tokios negražios,pageltę,padžiuvę...Į viršų kur lindo stiebukai irgi nudžiuvo...Nukrito paskutinis žiedukas,o prieš tai,kai buvo,tai iš karto naujus leido,kai seni dar krito verysad.gif Nei karto jos nepersodinėjau-irgi draugės patarimu...Tai dabar ką man daryti su ja?Nukarpyti tas padžiuvusias šaknis,ane?nusipirkti spec.orchidėjom žemių,ir persodinti?Prieš persodinant šaknis reikia nuplauti?Prašau,padėkit,labai nenoriu numarinti gėlytės...O gal čia ir nauja vieta jai įtaką padarė? verysad.gif Nepykit,jei užerzinau klausimais,kuriuos manau skaitot po 100 kartu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aniolyte @ 2009 02 23, 23:10)
gal cia ir ne i tema blush2.gif bet ar kuri nors forumiete auginate ORCHIDEJA VAIDUKLI? g.gif labai ispudingas ziedas wub.gif
http://public.fotki....cumdidieri.html
http://www.botanical...ax-lindenii.htm

Nu jau grozis wub.gif dar tokiu nebuvau macius schmoll.gif thumbup.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 12:30)

Nu joooo-cia grozybiu i valias wub.gif tuoj visas geles iskeldinsiu pas mama per orches(vietos turiu ne fontanus) biggrin.gif biggrin.gif nu negaliu praeit nors tu ka
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 24, 13:56)
Nu jau grozis  wub.gif  dar tokiu nebuvau macius  schmoll.gif  thumbup.gif
Nu joooo-cia grozybiu i valias  wub.gif  tuoj visas geles iskeldinsiu pas mama per orches(vietos turiu ne fontanus)  biggrin.gif  biggrin.gif  nu negaliu praeit nors tu ka

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Man sita labai grazi wub.gif http://www.pbase.com.../image/57031296
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 24, 14:38)

tikriausiai Mini mark giminę svajoji papildyti smile.gif
http://www.pbase.com.../image/99120179
Atsakyti