Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 26, 10:57)
sandrita, koooookio cibidzio foto idejai  blink.gif  gal po 10 metu ir pas mane toks gigantas isaugs  wub.gif

joooo,grozis nerealus,tam puslapi dar netokiu ju graziu yra...ec...mum tokias gelytes ane? biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 26, 11:05)
joooo,grozis nerealus,tam puslapi dar netokiu ju graziu yra...ec...mum tokias gelytes ane?  biggrin.gif  wub.gif

Bet va visų tų rūšinių Cimbų tokie dydžiai. Skaičiau savo knygoje, kad pvz., lapai apie metrą siekia, žiedstiebiai panašiai. Tokie biški nemaži biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 26, 11:05)
joooo,grozis nerealus,tam puslapi dar netokiu ju graziu yra...ec...mum tokias gelytes ane?  biggrin.gif  wub.gif

ooooč diena nakti grozeciaus, turbut ir patala salia vazono pasiklociau notworthy.gif
Atsakyti
Mano gelytes ir paskutinis lapas gelsta berods.. verysad.gif jauciu reikia traukt ja is substrato i reanimatoriu...? (persodinau pries kelias dienas, ir apkarpiau saknis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 26 vasario 2009 - 10:36
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 11:20)
Bet va visų tų rūšinių Cimbų tokie dydžiai. Skaičiau savo knygoje, kad pvz., lapai apie metrą siekia, žiedstiebiai panašiai. Tokie biški nemaži biggrin.gif

man ir vienos tokios butu per akis biggrin.gif biggrin.gif kitu tada netureciau,tik va tokia -agromna kaip medis biggrin.gif pas mus net ir pardavimuose tokiu nemaciau,nu maciau diiiiideliu,bet tokios.... schmoll.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 26, 11:33)
ooooč diena nakti grozeciaus, turbut ir patala salia vazono pasiklociau  notworthy.gif

lotuliukas.gif
Varau rengtis,i poliklinika mazaja vesiu ir uzsuksiu i "gelyna" lotuliukas.gif gal ka gero parsinesiu doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 26, 11:35)
Mano gelytes ir paskutinis lapas gelsta berods..  verysad.gif jauciu reikia traukt ja is substrato i reanimatoriu...? (persodinau pries kelias dienas, ir apkarpiau saknis).

nu manau daugiau neverta laukt,kol visai nenumiro...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Sandrita~: 26 vasario 2009 - 10:36
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 26, 10:37)
man ir vienos tokios butu per akis biggrin.gif biggrin.gif kitu tada netureciau,tik va tokia -agromna kaip medis biggrin.gif pas mus net ir pardavimuose tokiu nemaciau,nu maciau diiiiideliu,bet tokios.... schmoll.gif
lotuliukas.gif
Varau rengtis,i poliklinika mazaja vesiu ir uzsuksiu i "gelyna"  lotuliukas.gif  gal ka gero parsinesiu  doh.gif  biggrin.gif
Papildyta:

nu manau daugiau neverta laukt,kol visai nenumiro...

Ale kaip gaila, ziedkotis nedziusta... leidzia tris naujas sakas...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 26, 11:39)
Ale kaip gaila, ziedkotis nedziusta... leidzia tris naujas sakas...

kaip keista.... na gal palauk, tegu leidzia, gal keiki isaugins? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 26, 10:42)
kaip keista.... na gal palauk, tegu leidzia, gal keiki isaugins?  blink.gif  g.gif

Na kelias dienas dar palauksiu, jei matysiu kad prastai, tada trauksiu ja is ten... dar ten ne visai isauge tos sakos, bet matosi is ziedkocio, kad du lenda. O kitas nuo seno ziedkocio. Ir toks sveikas tas kotas atrodo, tik tie lapai doh.gif tiksliau paskutinysis... verysad.gif as vis palaikau dregeme papurksdama is toliau, kad ne sausa butu, nes liet dar bijau..
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 02 26, 11:37)

Tai manau mūsuose ir nebūna grynaveislių tokių. Spėju, net neišlaikytumėm tokios be oranžerijų.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 26, 11:52)
Tai manau mūsuose ir nebūna grynaveislių tokių. Spėju, net neišlaikytumėm tokios be oranžerijų.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kaime pas mano mociute trobeleje visada dregna ir ziema maloniai silta biggrin.gif o vasara mociute kaip trenktu ta gele lauk, kad grynu oru pakvepuotu hihihi.gif
ir jai ne motais butu - orchideja ar amarilis ten lotuliukas.gif
ir as tikiu, kad ten pas ja tikrai tokia gigante uzaugtu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 26 vasario 2009 - 11:13
Del cymbydzio, ar kirpti ziedstiebi, nuzydejus ziedams ir kaip ta gele po nuzydejimo tresti smarkiau ar maziau? Na pas mane jau gigantas, stalo atskiro reik, bet toj nuotraukoj tai ojojoj, lekiau su savo palyginti, nu panasiai pusiau mazesnis, o jau nuotraukoj ziedu grozis thumbup.gif As savaja stebiu, ar sutapimas, ar joms kai jau truksta dregmes -nuleidzia lapus?? Nes kai tik palieji jie vel stovi stati, cia pati jauniausia gelyte mano namuose, vyras neisduoda kur ta ju lobyna rado, is ten tempia dabar ''prie progos'' .
Beje, kas skaitet mano klausimus del phaliko lyg susalusio lapo...Tai vakar vyras grizo namo, as jo prasau, kad nufotkintu, papasakoju problema, o jis man sako, reik dieninio apsvietimo, kad cia visi lapo ''mandrumynai'' pasimatytu toje nuotraukoje. Parodziau as jam ta gelyte, sakau, nieko nezinau, fotkink, reik gelbet, kaip gausis taip...Paziurejo jis ta phalika, trukt uz to suglebusio lapo ir problemos ner, neber ka fotkint, o as net pirsta prie to lapo bijojau priliest... tongue.gif Matyt, supudziau as ji vargseli, ispust reik geriau vandenuka is akyciu po dusu. doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Tina* @ 2009 02 25, 23:48)
Aha butu namelis medyje  rolleyes.gif Juokauju  lotuliukas.gif o pavyzdziui kaip merginos cimbus lauke augina? Pastato su vazonu ir viskas?  g.gif Bet juk saule, vejai, liutys. Pas mus tos vasaros tokios... Todel ir mastau kaip imanoma jas lauke saugiai auginti.

Tina, as saviskes laikau tiesiog pietines terasos kampe: is dvieju pusiu namo sienos saugo nuo veju suoru, stogo atbraila kazkiek saugo nuo lietaus. Ir viskas. Lietingu oru nelieju, o jei labai gausiai ir ilgai lyja - pastumiu vazonelius po plasmasiniu stalu, stovinciu ant terasos. Stai ir visa prieziura smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mistikaa @ 2009 02 26, 12:23)
Del cymbydzio, ar kirpti ziedstiebi, nuzydejus ziedams ir kaip ta gele po nuzydejimo tresti smarkiau ar maziau?

Ziedstiebi nuzydejus kirpti, tresti ir lieti saikingiau.
Koncentruotas straipsnis:
http://www.rojaussod...i...f=82&t=4221
Daugiau galima paskaityt pacioje RS temoje apie cimbidzius.
Atsakyti