Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Lietuva @ 2009 02 25, 17:45)
O aš dar norėjau ramstyti, kelti tą stiebą  biggrin.gif nežinau, ko taip nusviro, gal, kad jokio pagaliuko nepridėjau. Bet kai tokia mažiukė gėlytė, tai tikrai gal dar gražiau gaunasi.

Pas mane toks pat mažiukas minis yra (na, mažiukai nebent jo žiedai, nes lapus tai gerus augina biggrin.gif ). Tai aš jo žiesdtiebį parėmiau, nes kažkaip gaila pasidarė - galvojau sunku bus gėlytei tuos žiedukus išlaikyti horizontalioje padėtyje smile.gif

Gaila, kad negaliu dabar foto įkelti į kompą savo gėlytės. Ji irgi žydėjo po dviejų metų pertraukos, tai spalva buvo atradimas lotuliukas.gif Ji tokia raina (geltona su raudonom dėmelėm) ir kvepia wub.gif Beje, žiedukų ne du, o visi septyni thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 25, 17:37)

Ir dar kl. jei tada kai pirkau irgi buvo 2 žiedeliai. ir dabar sukrovė 2 žiedelius. Ar taip gali būti, kad gėlytė taip jau "užprogramuota" krauti tik po 2 žiedelius?

Na, rūšinių phal yra tokių, kurios visada krauna tik po du ar po vieną žiedą. Bet nežinau, ar šis hibridinis phal. galėjo išlaikyti tokį polinkį g.gif Gal tiesiog gėlytė jauna ir dar neturi jėgų daugiau žiedelių sukrauti?
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2009 02 25, 14:27)
Laikiau nuo gegužės iki lapkričio vidurio lauke .Rezultatas:
user posted image
user posted image
user posted image
tongue.gif

Tai va šitas grožis ir buvo įsodintas pas mane į akmens vatą.Pasirodo ir pavadinimas ne toks doh.gif .Persodinau aš jį dabar į orchidėjoms skirta subtratą,permatomą vazoną ir stebėsiu (pirkau nukainuotą).
O sakykit kur jūsiškis buvo įsodintas ir į kokį subtratą persodinot,nes pas mus provincijoje geriau pas gėlininkes neklaust doh.gif ,nes kai atsakys,patars tai ir be gėlių gali likt.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 25, 16:37)
Beje, šiandien galiu pasidžiaugti, kad pagaliau pražydinau (PATI) savo pirmąją orchidėją (miniuką). Pirkau prieš gerus 1,5 metų. Žydėjo tada  ir vėliau pamiršau aš net jos spalvą  doh.gif , auginau grynose žemėse  doh.gif , kol šio forumo skyrelio neatradau. Tada pagal pamokymus sutvarkiau ją ir štai  - rezultatas.

Tiesa norėjau paklausti, kodėl žiedelio lapeliai taip net persilenkė į kitą pusę?  g.gif Ryte buvo normaliai.

Ir dar kl. jei tada kai pirkau irgi buvo 2 žiedeliai. ir dabar sukrovė 2 žiedelius. Ar taip gali būti, kad gėlytė taip jau "užprogramuota" krauti tik po 2 žiedelius?

saunuole kad prazydinai thumbup.gif
daznai buna , kad kai issiskleidzia , tai ir persilenkia, po keliu dienu turetu but normaliai. as kartais ir pati tiesiog atlenkiu lapelius ir tiek.

jei pirkai negausiai zydinti, tai tikrai mazai tikimybes kad toliau zydetu po 20 ziedu. tokiu atveju reiktu ziureti tevu genus, kas hibridu atveju sunkiai imanoma.

P.S. tikrai i miniuku remus netelpa, cia butu medium mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė 74 @ 2009 02 25, 17:47)
Tai va šitas grožis ir buvo įsodintas pas mane į akmens vatą.Pasirodo ir pavadinimas ne toks doh.gif .Persodinau aš jį dabar į orchidėjoms skirta subtratą,permatomą vazoną ir stebėsiu (pirkau nukainuotą).
O sakykit kur jūsiškis buvo įsodintas ir į kokį subtratą persodinot,nes pas mus provincijoje geriau pas gėlininkes neklaust doh.gif ,nes kai atsakys,patars tai ir be gėlių gali likt.

Vat šita groži galima sodinti i substrata su durpėm(yra toks lietuviškas violetavam pokely) jam pats tas dar į pati dugna gerai idėti arklio "gėrio" pati pačiausia traša jam. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 25, 17:45)
O aš dar norėjau ramstyti, kelti tą stiebą  biggrin.gif nežinau, ko taip nusviro, gal, kad jokio pagaliuko nepridėjau. Bet kai tokia mažiukė gėlytė, tai tikrai gal dar gražiau gaunasi.

As tokios spalvos nukainota paslapcia namo partempiau, jau antra zieda bando nedrasiai skleisti tongue.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2009 02 25, 17:57)
Vat šita groži galima sodinti i substrata su durpėm(yra toks lietuviškas violetavam pokely) jam pats tas dar į pati dugna gerai idėti arklio "gėrio" pati pačiausia traša jam. biggrin.gif

as irgi i toki substrata pasodinus, tik pernai arkliuko kakucio negavau, tai ziedeliu kele tokia nedidele bresta rolleyes.gif kai perzydes bandysiu persodint, nes jau turiu arklisko gerio mirksiukas.gif ir tada vel i balkona visai vasarelei cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 25, 16:37)
O tai jeigu aš gyvenu bute ir Cymbižio tikrai nebus galimybės išnešti į lauką (turiu tik balkonus ir tai įstiklintus), ar yra šansų, kad gėlytė dar kada žydės pas mane?
dar rašo, kad jiems (tam kad žydėtų) reikalingas šaltasis periodas rugpjūčio-spalio mėnesiais. Tai kaip tik galvojau išnešiu į balkoną, kur temp. tada nuo +8 iki +15 būna, gal paskatins žydėjimui.

Man irgi tas pats klausimas ramybės neduoda - balkonas pietų pusėj, įstiklintas, bet nėra sandarus, t.y. apačioj plyšys kokių 10 cm. Vasarą langus laikom atvirus, kepina kaip reikiant. Kaip tada su cimbidžio laikymu? Ar tinka jam būti balkono pakraštyje, šalia sienelės, ten negautų saulės. Bet temperatūra, žimoma, būtų aukšta... Vėsiąjam periodui iki žiemos tai tiktų sąlygos, o kaip vasarą?
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2009 02 25, 20:00)
Man irgi tas pats klausimas ramybės neduoda - balkonas pietų pusėj, įstiklintas, bet nėra sandarus, t.y. apačioj plyšys kokių 10 cm. Vasarą langus laikom atvirus, kepina kaip reikiant. Kaip tada su cimbidžio laikymu? Ar tinka jam būti balkono pakraštyje, šalia sienelės, ten negautų saulės. Bet temperatūra, žimoma, būtų aukšta... Vėsiąjam periodui iki žiemos tai tiktų sąlygos, o kaip vasarą?

manau, kad viskas turetu buti gerai mirksiukas.gif mano balkone vasara irgi nuo 12val kepina saule, tik tiek kad jis neistiklintas. Gelyte laikau padejus ant grindu prie lauko puses, tai saules tiesiogines beveik ir negauna.
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2009 02 25, 20:08)
manau, kad viskas turetu buti gerai mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif sustiprinai viltis smile.gif
Atsakyti
Maniškis balkone stovėjo rytinėj pusėj tik ne prie krašto o toliau.Balkonas nestiklintas ir net ne betoninė pertvara pas man,o grotos,tai vėjas švilpia....
Atsakyti
Vargstu as su Cymbidium, kaip jus juos laistot?ar purskiat lapus?zodiu byra ziedai dar neprasiskleide verysad.gif

kilka- nu fantastika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasiniuotis: 25 vasario 2009 - 20:33
QUOTE(kilka @ 2009 02 25, 20:31)
Maniškis balkone stovėjo rytinėj pusėj tik ne prie krašto o toliau.Balkonas nestiklintas ir net ne betoninė pertvara pas man,o grotos,tai vėjas švilpia....

tai tas vejas nieko tokio mirksiukas.gif juk kai kas kieme laiko tai ten jokiu uzuoveju irgi nera ax.gif Maniski pernai balkone ledai taip sukapojo, kai audra buvo, kad net lapai isilgai perpus perskilo doh.gif dvigubai daugiau lapu pasidare lotuliukas.gif bet matyt labai norejo isgyventi ir niekis gyvena
Papildyta:
QUOTE(lasiniuotis @ 2009 02 25, 20:33)
Vargstu as su Cymbidium, kaip jus juos laistot?ar purskiat lapus?zodiu byra ziedai dar neprasiskleide verysad.gif

As tai merkiu i dideli kibira pusvalandziui, lapu nepurskiu, tik vasara kai buna balkone, tai labai apdulka, tai i menesi karta nusluostau su dregnu skudureliu
Atsakyti