QUOTE(Relaks @ 2009 03 13, 14:21)
Kadangi jau kelinta karta kategoriskai pasisakai, kad prtis ir vonius vyru turtui nekenkia, tai gal gali duoti nuorodu, kur apie tai paskaityti.
Pas MB problemos su spermatozoidu judrumu, tai kol kas as tos nuomones, kad karsta vonia pvz kokius keleta procentu judriu dar sumazina

Ne vienas gyd man sake, kad reikia laikyti muo vesiau ir pan.
MB nemoka maudytis be pasigulejimo vonioje

Man jau atsibodo del to burbuliuoti. Pries IUI buvau grieztai uzdraudusi guleti vonioje, tai is vis savaite nesimaude

O kai jau surinkom turtas ir islekiau i klinika, tai jis is kart i karsta vonia soko
CITUOJU:
Nustatyta, kad vyrų kapšelyje temperatūra yra net 4 laipsniais žemesnė, nei temperatūra bet kurioje kitoje kūno vietoje. Kokia šio neįtikėtino reiškinio esmė? Pasirodo, kapšelis atlieka tam tikro šaldytuvo funkciją, kadangi kūno temperatūra yra pernelyg didelė, kad gamintųsi kokybiška sperma. Dėl šios pačios priežasties labai karštoje patalpoje, pavyzdžiui, pirtyje, sėklidės sugeba save apsaugoti nuo karščio ir pasislėpti, todėl kapšelis pasidaro labai mažas.
Tuo tarpu amerikiečių mokslininkai remdamiesi ką tik paminėta sėklidžių ypatybe iškėlė kitokią hipotezę. Jie mano, kad vyrų sėklidės yra išorėje ne dėl to, kad normaliai bręstų spermatozoidai, bet dėl to, kad jos.. .būtų labiau pažeidžiamos įvairių faktorių - temperatūros ir drėgmės svyravimų, spaudimo, elektromagnetinio spinduliavimo, radiacijos. Manoma, kad tokiu būdu atsiranda spermatozoidai su mutacijomis, geromis ir blogomis, kurios apsprendžia būsimų kartų prisitaikomųjų požymių raida.
Antra pastraipa nesamone, bet del bendro isprusimo imeciau