Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. kūdikio mityba

Labukas mamytės, pasidalinsiu ir aš savo receptuku kas dėl košytės,mudu valgom jau daugmaž visas košytes,tik verdu pati,va kruopu košyte tai verdu is grikiu ar ryžiu miltu ekologišku ir visada prieš baigiant idedu banana ar obuoliuka,kartais kriauše ar slyva ir viska sublenderiuoju,kartais ipilu mišinuko ar karvės pienelio,gaunasi tikrai skani ir valgo puikiai,bet iš avižu pabandziau tai kad ir permaliau vistiek nepatiko,bandysiu prieš verdant su kavamale sumalti avižas gal taip bus geriau.Karta viriau ir makaronu košyte iš vermišėliu valge puikiai su obuoliuku ,aišku su blenderiu dar keleta karteliu prasukau biggrin.gif ,o va mažu makaroniuku blenderis nesusmulkino ir nevalgė,gal kas jau jau ir rašė,bet tikriausiai nesupyksit blush2.gif
Atsakyti
sakykit, mamytes, kiek ml jusu vaikuciai suvalgo kruopu kosytes? kiek reikia duoti? mes pvz darzovienes valgom 180ml, vaisiu 110ml + arbata, o misinuko valgom 190ml, na cia kiekvienas maitinimas atskirai smile.gif o kruopu nzn kiek duoti 100ml ar daugiau, patarkit, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smile:) @ 2009 04 23, 18:29)
sakykit, mamytes, kiek ml jusu vaikuciai suvalgo kruopu kosytes? kiek reikia duoti? mes pvz darzovienes valgom 180ml, vaisiu 110ml + arbata, o misinuko valgom 190ml, na cia kiekvienas maitinimas atskirai  smile.gif o kruopu nzn kiek duoti 100ml ar daugiau, patarkit, aciu  4u.gif

mudu kažkur panašiai suvalgom,kaip koki vakara 100 ml -140ml mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif turiu klausmuką, ar kuri duodat Aptamil2 - na mes prie6 tai valg4m Aptamil 1 tai viskas kaip ir gerai buvo, bet nuo antro pradėjo berti... g.gif Vakar nupirkau NAN mišinuką, žiūrėsiu kaip toleruos šitą... O taiptai mes labai mėgstam daržovienę, mėsytės dar nedėjau, bet jau reiks bandyti...valgom, obuolį, bananą, avižų košę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurstai @ 2009 04 27, 17:39)
4u.gif turiu klausmuką, ar kuri duodat Aptamil2 - na mes prie6 tai valg4m Aptamil 1 tai viskas kaip ir gerai buvo, bet nuo antro  pradėjo berti... g.gif Vakar nupirkau NAN mišinuką, žiūrėsiu kaip toleruos šitą... O taiptai mes labai mėgstam daržovienę, mėsytės dar nedėjau, bet jau reiks bandyti...valgom, obuolį, bananą, avižų košę  thumbup.gif

mes valgom Hipp, apie Aptamil nieko nzn, bet su Nan'u, tai mums buvo tragedija - verkdavo tik pavalgius, jis mums ziauriai netiko verysad.gif
o yra kas jau valgot mesyte? nes as tik nuo 7men planuoju ivesti ax.gif beje gal pasidalintumete, kiek kartu jusu maziukai valgo misinuko per para, o kiek kitokio maistelio (darzovienes , vaisiu, kruopu) 4u.gif
Atsakyti
Mes pilnai jua valgom 2 koses (visos yra mano virtos) per diena thumbup.gif Pietums darzoviu su mesyte (labiausiai megsta su versiena) o vakarienei kruopu (saldzias su tyrele). Siaip nemazai darzoviens suvalgo kazkur apie 250-270 gr . Pavakariams kartais valgom banana, arba sausaini su pienu. Tik va kilo klausimas nuo kada zuvi galima duot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PŪKITAS: 28 balandžio 2009 - 09:20
Zuvyte kazkur nuo 11men ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Perskaiciau visus jusu pasisakymus ir patarimus. As ir mano vyras esam vegetarai. Todel nenoretume musu vaikeliui duoti mesytes, kol jis pats gales nuspresti ar jos nori. Gal yra mamyciu kurios domejosi vegetarisku vaikeliu maitinimu?
Man suneliui 6 men ir 9 dienos. Pries savaite pradejau pietums duoti savo gaminta darzoviu tyre. Visa kita laika duodu MP. Vaikas auga kaip ant mieliu, jau 9 kg o ugis 72 cm.
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleMamytele @ 2009 04 28, 14:58)
Sveikos mamytes. Perskaiciau visus jusu pasisakymus ir patarimus. As ir mano vyras esam vegetarai. Todel nenoretume musu vaikeliui duoti mesytes, kol jis pats gales nuspresti ar jos nori. Gal yra mamyciu kurios domejosi vegetarisku vaikeliu maitinimu?
Man suneliui 6 men ir 9 dienos. Pries savaite pradejau pietums duoti savo gaminta darzoviu tyre. Visa kita laika duodu MP. Vaikas auga kaip ant mieliu, jau 9 kg o ugis 72 cm.

kiek zinau, mesyte vaikuciams yra labai svarbi vitaminu pagrindu, net gi vystymuisi, kazkur skaiciau ax.gif pries nuspresdami pasidomekite nuodugniai, manau, kaip tik vaikams reikia duoti visko ragauti (iskyrus nesveikus produktus), o kuomet uzaugs tada ir pasirinks... juk dabar jis dar negali rinktis...nzn, bet kazkur buvo rasyta, kad mesa net smegenu veiklai vystantis yra naudinga ax.gif cia tik mano nuomone blush2.gif as tikrai siuo klausimu pasidomeciau nuodugniau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smile:) @ 2009 04 28, 13:02)
kiek zinau, mesyte vaikuciams yra labai svarbi vitaminu pagrindu, net gi vystymuisi, kazkur skaiciau  ax.gif  pries nuspresdami pasidomekite nuodugniai, manau, kaip tik vaikams reikia duoti visko ragauti (iskyrus nesveikus produktus), o kuomet uzaugs tada ir pasirinks... juk dabar jis dar negali rinktis...nzn, bet kazkur buvo rasyta, kad mesa net smegenu veiklai vystantis yra naudinga  ax.gif  cia tik mano nuomone  blush2.gif  as tikrai siuo klausimu pasidomeciau nuodugniau  4u.gif

As sutnu kad vaikui reikia duoti viska ragauti. Bet mesa kuria mes dabar gauname parduotuvese yra labai stipriai uztersta. Pripumpuota antibiotiku, augima skatinanciu ir dar bala zino ko.
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleMamytele @ 2009 04 28, 13:58)

vaikeliui mesa butina tikrai .viena mano pazystama taip pat buvo vegetare ir vaikuciui mesytes nedave unsure.gif tai po to turejo sokiu tokiu bedu ,vaikui truko gelezies ir dar ten kazkas buvo bijau pameluot g.gif ir mano pacios nuomone kad vaikui reikia visko ragauti aisku pagal amziu smile.gif as ir pati kai kuriu maisto produktu nevalgau pvz grybu,kepeneliu...bet ateityje tikrai duosiu paragaut,gales pati rinktis ka valgyt ir ko ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 04 28, 10:18)
Tik va kilo klausimas nuo kada zuvi galima duot?  g.gif

o mes zuvi jau dabar valgom.Pediatre rekomendavo. Ir nieko biggrin.gif
Atsakyti