Įkraunama...
Įkraunama...

Kepta karka

Taigi skaiciau skaiciau, ieskojau ieskojau receptuku,o galiausiai pagaminau is galvos. Rezultatas-pupsantys pilvai, palaiminga sypsena veiduose ir visuotinis apsipatenkinimas. Destau, kaip ka dariau. Gaminimo pradzia 16.00val. karkute i stala atkeliavo 19.30val. Svoris 1.6kg. (rukyta)

Taigi, primiausia karka apviriau vandenyje su siek tiek druskos, pipiriuku, lauro lapu ir dviem "cielais" svogunais.

Kol karka vire pasidariau toki padaza: keli a.s garstyciu, 5-6 skilteles cesnaku (isspaudziau su spaustuku i tyrele). Sumaisiau. Tada idejau dar kelis nemazus saukstus paprasto majonezo, priberiau oregano (raudoneliai), baziliku ir viska sumakalavau.

Prisiskutau bulviu ir uzkaiciau apvirimui.

Kai karkute jau patapo minksta, isgriebiau is puodo, idejau ja i folija istiesta...na, net nzn kaip pavadint, tokia stikline troskintuve...Ir ten patalpinta karka visa isterliojau pagamintu garstyciu padazu. Tada salia sudeliojau apvirtas bulves ir jas apibarsciau dziovintais krapais.

Viska suvyniojau folija ir pasoviau orkaiten.

Po kokios geros valandziukes istraukiau, prikroviau ant bulviu raugintu kopustu ir ipyliau vandens, vel viska suvyniojau ir pasoviau atgal i orkaite. Taip pasitroskino dar apie 30min., tada praskleidziau folija ir palikau orkaiteje dar 10-15min.

Dar karsta su visa "skarda" patiekiau i stala. Skanumas neispasakytas tikrai...Minkstutele, kvapni, gali liezuvi praryti thumbup.gif

Va,o i likusi karkos sultini pridejau bulvyciu, pora tarkuotu morkyciu, pomidora, raugintu kopustu likucius, marinuotu tarkuotu burokeliu bei prieskoniu ir gavosi kvapni, skani sriubyte biggrin.gif

Vat, skanaus, jei kas bandysit gamint mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katute: 27 vasario 2009 - 13:25
QUOTE(Katute @ 2009 02 27, 14:22)
Taigi skaiciau skaiciau, ieskojau ieskojau receptuku,o galiausiai pagaminau is galvos. Rezultatas-pupsantys pilvai, palaiminga sypsena veiduose ir visuotinis apsipatenkinimas. Destau, kaip ka dariau. Gaminimo pradzia 16.00val. karkute i stala atkeliavo 19.30val. Svoris 1.6kg. (rukyta)

Taigi, primiausia karka apviriau vandenyje su siek tiek druskos, pipiriuku, lauro lapu ir dviem "cielais" svogunais.

Kol karka vire pasidariau toki padaza: keli a.s garstyciu, 5-6 skilteles cesnaku (isspaudziau su spaustuku i tyrele). Sumaisiau. Tada idejau dar kelis nemazus saukstus paprasto majonezo, priberiau oregano (raudoneliai), baziliku ir viska sumakalavau.

Prisiskutau bulviu ir uzkaiciau apvirimui.

Kai karkute jau patapo minksta, isgriebiau is puodo, idejau ja i folija istiesta...na, net nzn kaip pavadint, tokia stikline troskintuve...Ir ten patalpinta karka visa isterliojau pagamintu garstyciu padazu. Tada salia sudeliojau apvirtas bulves ir jas apibarsciau dziovintais krapais.

Viska suvyniojau folija ir pasoviau orkaiten.

Po kokios geros valandziukes istraukiau, prikroviau ant bulviu raugintu kopustu ir ipyliau vandens, vel viska suvyniojau ir pasoviau atgal i orkaite. Taip pasitroskino dar apie 30min., tada praskleidziau folija ir palikau orkaiteje dar 10-15min.

Dar karsta su visa "skarda" patiekiau i stala. Skanumas neispasakytas tikrai...Minkstutele, kvapni, gali liezuvi praryti thumbup.gif

Va,o i likusi karkos sultini pridejau bulvyciu, pora tarkuotu morkyciu, pomidora, raugintu kopustu likucius, marinuotu tarkuotu burokeliu bei prieskoniu ir gavosi kvapni, skani sriubyte biggrin.gif

Vat, skanaus, jei kas bandysit gamint mirksiukas.gif

super patieklas galima pirstus apsilaizyti 4u.gif o as tik ka is parduotuves taigi pirkau priekine karka su kaulu sviezia, paparsiau mesinej kad nukaulinti tai pardaveja pasake kad skersai kaulo neisima:( oadekojau ir gryzau namo su visa karka, dabar bandysiu daryti vyniotini, pries rai eisiu kaulinti kaip tai nusiseks nezinau bet jeigu nesipjaus tad teks marinuoti ir kepti visa su kaulu o vat sekanti karta pirksiu rukyta ji man irgi patinka ax.gif
Atsakyti
Pas mus karka irgi vienas is megstamiausiu patiekalu. Bet mes niekada neapverdame. Mano vyras ja nukaulina. Tada as ja visa suprieskoniuoju (cesnako kokios 3 nemazos skilteles, sojos padazo, zoleliu pagal nuotaika, pipiriuku... ir majonezo). Laikau i maiseli idejus para, ar dvi, saldytuve. Kepu su bulvemis, morkomis gal pusantros val. Mums labai skanu. O mano mama, Norfose ar Maximose paparaso, kad jai karka supjaustytu skersai tokiais kepsniukais. Irgi labai skanu ir nereikia tiek ilgai ismarinavus laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrikeB: 09 balandžio 2009 - 11:28
karka ruosiu labai paprastai.. daug prieskoniu ir daug daug cesnaku.. palieku kokioms dviems dienom marinuotis, o trecia tik kepu... labai skanu... kepu rankovej, tik vis nededu bulviu, nes manau joms ten perdaug laiko gal kepti.. kose gal pasidarys...
Atsakyti
Prisiskaiciau jusu receptu bandysiu ir as karka kept kepimo rankoveje, nes netelpa nei i viena mano turima puoda, visi puodai nedidukai blush2.gif
Atsakyti
as visada karka kepu tik salto rukymo,apverdu apie pusantros val. aptepusi gartyciom,cesnakais kepu apie pusantros val. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labukai 4u.gif

ir vel po ilgo laiko gaminau karkutes...pirma kaip visada gerokai pamarinavau intrynus prieskoniais ir ciasnaku...likus pusikei dienos iki kepimo istepiau dar cesnaku ir pomidoru bei majonezo padazu...imeciau i kepimo maiseli(rankove),ipiliau puse stiklines vandens(troskinimuisi)...nustaciau temp.180 ir kepiau apie 2h 30min thumbup.gif

stai kas gavosi ax.gif

user posted image
Atsakyti
o kas prir karkos aptirkti? Lesiai?
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 09, 05:34)
o kas prir karkos aptirkti? Lesiai?

zirniai 4u.gif
Atsakyti
Noriu ikisti trigrasi cia skaiciau diskusija, kad kazkam smirdejo karka kepant.... smile.gif
Siaip, manau, turetu nesmirdeti, bet gali buti, kkad nusipirkot prasta mesa, nes butent jei pataiket nusipirkti kuilio, t.y. nekastruoto kiaulino mesa, tada laaaaaaabai smirda ir skonis kitoks, svelniai tariant. Cia dabar parasiau taip apetitui pabloginti biggrin.gif
Ne o is tikruju tai liuks patiekalas karka, kepsiu rytoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zaniatja @ 2009 11 13, 18:11)
Noriu ikisti trigrasi cia skaiciau diskusija, kad kazkam smirdejo karka kepant....  smile.gif
Siaip, manau, turetu nesmirdeti, bet gali buti, kkad nusipirkot prasta mesa, nes butent jei pataiket nusipirkti kuilio, t.y. nekastruoto kiaulino mesa, tada laaaaaaabai smirda ir skonis kitoks, svelniai tariant. Cia dabar parasiau taip apetitui pabloginti  biggrin.gif
Ne o is tikruju tai liuks patiekalas karka, kepsiu rytoj  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 03 08, 22:01)
Vis paskaitinedavau , paskaitinedavau...ir susiruosiau issikepti  bigsmile.gif . Paprieskoniavus palaikiau 2 paras saldytuve ( taip jau isejo  blush2.gif ) , dejau i kepimo rankove, ipyliau alaus ir i orkaite 2 val. Labai minksta ir skani gavos 

Autorei labai dėkoju už šaunią idėją su alumi 4u.gif Ištryniau karką su labai daug česnako, kmynų, druskytės, kiaulienos prieskoniais. Palaikiau apie 4 valandas. Sudėjau į rankovę, pripyliau alaus, kepiau apie 2 valandas. Po namus pasklido tooooooks kvapas wub.gif Mano abu vyriškiai suko ratus po virtuvę ir klausė kada, kada, kada bus doh.gif Skonis dieviškas. tongue.gif Rekomenduoju rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Polė: 16 lapkričio 2009 - 10:34