Visda karka kepu paprastai, su lietuviskais laiudiskais prieskoniais (druska, pipirai, lauro lapai, kmynai, cesnakas). itrinu prieskoniais ir i renkove, dedu iskarda, pilu koki gera litra vandens (i skarda, ne i rankove) ir kepu apie val, tada isimu is rankoves ir sudedu bulves, ir dar pakepu kol iskepa bulves ir apkepa karka, apie 30 min. Visada rankoveje susidaro daug sultinio, gaunasi toks kaip padazas.
Aš panašiai ir darau tik iškart į rankovę viską sudedu - bulves, raugintus kopūstus, karką. O jei noriu kad labiau apskrustu tai maišą prieš galą praplėšiu...
QUOTE(Pamaiviuke @ 2011 07 23, 00:08)
Na gal galima kaip nors imantriai ir keptuvej pakepti
Galima, kodel gi ne Galima isvirt, o paskui apkept keptuvej gabaliukais su pvz kokiais keptais svogunais
Kokioje temperatūroje kepti apvirtą karką tas 1-1,5h?
As turiu anytos kaimiskai isrukyta karka, kazin ja tik kisti I orkaite ir kepti? O gal reiktu nuvirti?
Na ka bandau ir as kepti karkas nusipirkau dvi galines karkas mazdaug po pusantro kg tada apiploviau ir uzkaiciau virt pridejus cesnaku skilteliu lauro lapu galva svoguno ir dar priberiau visokiu mairunu ir baziliku tada viriau pusantros valandos apvirusias isemiau atvest tada emiausi aptepo prismulkinau cesnaku priberiau juoduju maltu pipiru,druskos,mairuno,baziliko ir majonezo vienu zodziu padariau tokia mase kuria istepliojau abi karkas ir idejau i kepimo maiseli pasoviau i orkaite dabar laukiu kol iskeps tiesa i skarda ipyliau truputi aliejaus ir ipyliau vandens kai iskeps ir paskanausim parasysiu kaip gavos
QUOTE(Hippie @ 2012 08 16, 16:35)
Kokioje temperatūroje kepti apvirtą karką tas 1-1,5h?
Aš kepu 200.
Gal kas Velykoms naują receptuką turit?
Štai ir dabar gaminuosi karką, šeštadienis vis tik, prie alaus tinka, saviškės neprašau gaminti, parsinešiau iš turgaus ~1,3 kilogramo...
Taigi, karką nuplovęs dedu į greitpuodį, (toks daiktas kur garuose verda, jei kas nežinote), pvz. senukinis BEKA firmos:
kokias keturias stiklines vandens užpilu ir pradedu troškinti.
Kai pasitroškina apie pusvalandį, pradedu ruošti bulves, apie 12 vidutinių, aišku tiek nebūtina, bet galima su kažkuo jomis pasidalinti.
Po ~pusvalandžio, kai bulvės jau nuskustos, supjaustytos į 2-4 gabalėlius, sudedu jas į orkaitę ant aliuminio folgos ir pradedu kepimą. Sudedu U forma, iš šonų ir priekio, gale per vidurį lieka vietos karkai.
Dar po pusvalandžio bulvės jau apkepę, karka suminkštėjusi garuose (jau pusantros valandos troškinosi), tai ją išimame, galima kuo nors aptepti (pvz., majonezu su prieskoniais, nors dabar tų prieskonių visokių, galima ir apkepus pasibarstyti) ir kišti pas bulves, po 15-20 minučių apversti.
Po dviejų valandų nuo pradžios turime minkštą, apkepusią karką su gražiai orkaitėje apskrudusiomis bulvytėmis, prie alaus šiandien tiks
Taigi, karką nuplovęs dedu į greitpuodį, (toks daiktas kur garuose verda, jei kas nežinote), pvz. senukinis BEKA firmos:
kokias keturias stiklines vandens užpilu ir pradedu troškinti.
Kai pasitroškina apie pusvalandį, pradedu ruošti bulves, apie 12 vidutinių, aišku tiek nebūtina, bet galima su kažkuo jomis pasidalinti.
Po ~pusvalandžio, kai bulvės jau nuskustos, supjaustytos į 2-4 gabalėlius, sudedu jas į orkaitę ant aliuminio folgos ir pradedu kepimą. Sudedu U forma, iš šonų ir priekio, gale per vidurį lieka vietos karkai.
Dar po pusvalandžio bulvės jau apkepę, karka suminkštėjusi garuose (jau pusantros valandos troškinosi), tai ją išimame, galima kuo nors aptepti (pvz., majonezu su prieskoniais, nors dabar tų prieskonių visokių, galima ir apkepus pasibarstyti) ir kišti pas bulves, po 15-20 minučių apversti.
Po dviejų valandų nuo pradžios turime minkštą, apkepusią karką su gražiai orkaitėje apskrudusiomis bulvytėmis, prie alaus šiandien tiks
Tarkime, dalis (1/3 - 1/4) šiandienos rezultato (po pirmų kąsnių pamačiau, kad fotkė nekokia, tai perdariau, bet esmę gal pagausit):
Skanios apskrudusios bulvytės + patroškinta, minkšta, apkepta karka
Po troškinimo karka aptepiau majonezu (daumantų su krapais), tai toliau kepdama apminkštėjo, nedžiūvo.
Tai va, tai maniškė (tikiuosi neskaitys....) nekepa tokių dalykų, bet va jei kada sugalvotų ir va taip skaniai padarytų, tai užsiapdeitintų tiesiog akyse, pšeprašom už žargonus
Šiaip neblogas kumpis prie karkos, aš bendrai mėgstu mėsą su kaulu, ne file kokią.
Skanios apskrudusios bulvytės + patroškinta, minkšta, apkepta karka
Po troškinimo karka aptepiau majonezu (daumantų su krapais), tai toliau kepdama apminkštėjo, nedžiūvo.
Tai va, tai maniškė (tikiuosi neskaitys....) nekepa tokių dalykų, bet va jei kada sugalvotų ir va taip skaniai padarytų, tai užsiapdeitintų tiesiog akyse, pšeprašom už žargonus
Šiaip neblogas kumpis prie karkos, aš bendrai mėgstu mėsą su kaulu, ne file kokią.
QUOTE(vyrux_kns @ 2013 10 26, 17:02)
Tarkime, dalis (1/3 - 1/4) šiandienos rezultato (po pirmų kąsnių pamačiau, kad fotkė nekokia, tai perdariau, bet esmę gal pagausit):
Fotkė tikrai ne kokia
Na ir dar paklausiu - troškinot greitpuodyje 1,5 val, ne per ilgai? vis dėl to tai greitpuodis . Manau tokio laiko užtektų ir paprastam puode virti, nes dar + kepėt.
Laba diena. Viena karta jau gaminau karka. Tokia saldzia pamenu, bet nelabai patiko. Bandau dar karta. Vakar imarinavau su cesnaku ir prieskoniais. Galvojau ryt virti ir kepti, bet neturesiu tiek daug laiko. Tada pamasciau gal butu gerai siandien isvirti ir itrinti prieskoniais, majonezu ir rytoj kepti. Gal dar geriau butu. Kaip manot?