Tai niekas ir nesako ,kad visiškai jokios itakos nedaro paruošimas vaiko.
O apie mamos baimes ,kaip paaiškinsite toki dalyka.....Du vaikai ejo pas dantistus be problemu,o vat trečias nei pro kur...
TAi reiškia su dviem aš nebijojau ,ir to neperdaviau savo vaikui,o va su trečiu staiga atsirado baime.
O apie mamos baimes ,kaip paaiškinsite toki dalyka.....Du vaikai ejo pas dantistus be problemu,o vat trečias nei pro kur...

Sveikos , mamos 
mes irgi pirmadieniui gavom kvietimą atvykti į Žalgirio klinika su dukrytę dantukų tvarkyti su narkoze. šiandien tyrimus pasidarėm, apmokės ligonių kasos, laukėm 1,8m eilėje.
Diskutuojate apie vaikų baimes, galiu pasakyti,kad mano mergytė tikrai kantri, gerutė, bet su dantų taisymu bėda. Pirmą karta pas dantistus atvažiavom 1,5m nėjom ne į jokias poliklinikas rajoninės, iškart važiavom į Žalgirį pas vaikų gyd. Iki tvarkymo gal 2 kart važiavom pabendravimui, nieko daryti neleido, su sedacija 2m tvarkė dantuką, tikrai mielas gydytojas, bet visa laiką praverkė, užplombino, bet jau dabar po plomba kariesas, nes aišku kad seilių, visko buvo (vaikas neramus buvo, ne gyd kaltė) sako užsirašykit su narkoze, užsirašėm ir laukėm, laukėm...3,5m galvojom gal dar nuvažiuosim paplepėsim, užsirašysim gydymui su sedacija, vėl tas pats, nors su sedacija verkia, juda rėkia...
tai mano antras vaikas pirmam taip pat tvarkėme mažam dantis, su sedacija tik raudavo šakneles, plombavo, iškrito plomba, prasidėjo uždegimas, rauti reikėjo. Šiuo metu jis kuo puikiausiai eina į paprastą polikliniką, baimių nejaučia, tik nenori, kad leistu vaistukus. (Čia aš irgi teisinuosi, kad esu gera mama
)
Klausiau kelių dantistų kaip jie vertina narkoze, sako geriau, jai jos nebūtu, bet jai reikia, vadinasi reikia ir negydomi dantis padarytu daugiau žalos, nei pati narkozė.

mes irgi pirmadieniui gavom kvietimą atvykti į Žalgirio klinika su dukrytę dantukų tvarkyti su narkoze. šiandien tyrimus pasidarėm, apmokės ligonių kasos, laukėm 1,8m eilėje.
Diskutuojate apie vaikų baimes, galiu pasakyti,kad mano mergytė tikrai kantri, gerutė, bet su dantų taisymu bėda. Pirmą karta pas dantistus atvažiavom 1,5m nėjom ne į jokias poliklinikas rajoninės, iškart važiavom į Žalgirį pas vaikų gyd. Iki tvarkymo gal 2 kart važiavom pabendravimui, nieko daryti neleido, su sedacija 2m tvarkė dantuką, tikrai mielas gydytojas, bet visa laiką praverkė, užplombino, bet jau dabar po plomba kariesas, nes aišku kad seilių, visko buvo (vaikas neramus buvo, ne gyd kaltė) sako užsirašykit su narkoze, užsirašėm ir laukėm, laukėm...3,5m galvojom gal dar nuvažiuosim paplepėsim, užsirašysim gydymui su sedacija, vėl tas pats, nors su sedacija verkia, juda rėkia...
tai mano antras vaikas pirmam taip pat tvarkėme mažam dantis, su sedacija tik raudavo šakneles, plombavo, iškrito plomba, prasidėjo uždegimas, rauti reikėjo. Šiuo metu jis kuo puikiausiai eina į paprastą polikliniką, baimių nejaučia, tik nenori, kad leistu vaistukus. (Čia aš irgi teisinuosi, kad esu gera mama

Klausiau kelių dantistų kaip jie vertina narkoze, sako geriau, jai jos nebūtu, bet jai reikia, vadinasi reikia ir negydomi dantis padarytu daugiau žalos, nei pati narkozė.
Beveik du metus laukėt eilėj??
QUOTE(Aga @ 2014 01 28, 15:15)
Beveik du metus laukėt eilėj??
taip. sakė, kad reiks metus laukti, bet laukėm ilgiau. užsirašėm 2012 balandį, gydė 2014 sausį. sakė eilė užsitesė nes kuri laika anesteziologai nedavė lapukų odontologams. turbūt taip atsitinka, kai atsiranda ekstra narkozių. (mano pažįstamos mergaitei 4 priekiniai užpuliavo, ištino ir reikėjo ekstra narkozės dėl traukimo, nes mažas vaikas buvo)
šiaip tai galima privačiai eiti tai greičiau, bet šiuo variantu nelabai domėjausi, nes labai brangu, o kažkokių skausmų neturėjom. mus ligonių kasos viską apmokėjo.
pati procedūra praėjo gana sėkmingai, gal 2 val tvarkė (1 plomba, 1 perplombavimas, 1 metalinis dantis. plius priekį bandė tvarkyti, šiaip atrodė jis neblogai, bet kaip pajudino kanalus subyro vainikai, tai pašalino du dantukus, kitus apiplombavo, nors manėm, kad prie priekinių nieko nedarys)
po procedūrų pervežė į 4a, ligoninę, net pamiegojo 1 val, paskui pavartė žurnaliukus, pažiūrėjo filmukus ir po 2 val išleido. nes 2 val po procedūros būtina būti ligoninėje.
galiu pasakyti, kad po narkozės dukrytė atsigavo gan greitai,kai tuo tarpu sunus po sedacijos pusė dienos dar svyruodavo, bet jo dantis ir buvo sugydyti sedacija
procedūrų metų dar kateteris buvo pastatytas, bet nežinau ar buvo naudotas. aš pabuvau operacinėje kol pakvėpavo vaistų ir prasidėjo narkozė, paskui turėjau už durų laukti, niekur neiti, jai kiltu gydytojai klausimų
dantu gydymu su narkoze likau patenkinta, nes vienu kartu vaikui buvo sutvarkyti visi dantis kai tuo tarpu būtu gal 5 kart teke važiuot , verkt, bijot....
Pas mus du dantukai su skylutėm, šiandien pamačiau, nors prieš mėnesį buvom ir nematė, o vaikui 2 metukų nėra dar ir nesiduodantis nė išsižiot, kąą jau kalbėt apie taisymą..
QUOTE(Aga @ 2014 01 28, 16:21)
Pas mus du dantukai su skylutėm, šiandien pamačiau, nors prieš mėnesį buvom ir nematė, o vaikui 2 metukų nėra dar ir nesiduodantis nė išsižiot, kąą jau kalbėt apie taisymą..
o jus buvot pas odontologus? kažkaip pažiūrėti gal leis. Gal nereikės jums tos narkozės, užtektu gal sedacijos

Buvom prieš mėnesį tik apžiūrėt, praktiškai nieko nepamatė, nes nėjo nieko padaryt, aš nesugebėjau išlaikyt, jis drąskės ir nesižiojo visai, prabėgom per žviegimą pažiūrėjo kažkiek. Bet va po mėnesio šiandien žiūriu pati dvi skylės jau. Nežinau nei kaip pažiūrės, nei ką padarys, einam vasario 4 konsultacijai..
QUOTE(Aga @ 2014 01 28, 16:36)
Buvom prieš mėnesį tik apžiūrėt, praktiškai nieko nepamatė, nes nėjo nieko padaryt, aš nesugebėjau išlaikyt, jis drąskės ir nesižiojo visai, prabėgom per žviegimą pažiūrėjo kažkiek. Bet va po mėnesio šiandien žiūriu pati dvi skylės jau. Nežinau nei kaip pažiūrės, nei ką padarys, einam vasario 4 konsultacijai..
pradžiai bandykit su sedacija

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 01 28, 15:53)
Žiūrėsim ką sakys, bet KMUK lyg ir nedaro su sedacija...O ir kaip ta veiks, nes vaikas yra be proto judrus, jis nepasėdi nė pusės minutės ramiai, nuolat juda...Nukalbint neis, nes per mažas, nesupranta.
QUOTE(Aga @ 2014 01 28, 16:55)
Žiūrėsim ką sakys, bet KMUK lyg ir nedaro su sedacija...O ir kaip ta veiks, nes vaikas yra be proto judrus, jis nepasėdi nė pusės minutės ramiai, nuolat juda...Nukalbint neis, nes per mažas, nesupranta.
tad jums tiktu sedacija... sedacija tai tokia tablete kuria reikia vaikui išgerti ir tada jis ramus būna, kaip sunus, tai toks kaip snaudžiantis būdavo, su dukryte buvo sunkiau, ji gal prarasdavo jėgas, bet vis tiek ašarytės kaip pupos, rėkia..netiko jai, o jus bandykit

o kodėl manot , kad nedaro su sedacija? juk ir privačiuose klinikose teikia tokią paslauga, tai ir Universitetinėse klinikose turėtu būti tokia galimybė, aš kaip suprantu čia tokio pat lygio , kaip Žalgirio klinika, kuri yra aukščiausio lygio odontologijos paslaugas teikianti valstybinė įstaiga.
Skambinausis šiandien registruotis, sakė apžiūrės ir siųs į kitą skyrių, jei reiks narkozės, apie sedaciją negalėjo pasakyt, bet mano žiniom kolkas netaiko KMUK. Aišku gal klystu, išsiaiškinsim