QUOTE(xNeriusx @ 2009 03 01, 20:31)
tie stropaiciai, kazkokie tikri neprofesionalai.. turi katila, taciau patys jo neismano. man jie panasus i prekybos centro "senukai" konsultantus, kuriu paklausus-atsakymo teisingo nesulauksi. reikia dar karteli perskaityti vartotojo instrukcija ir isigilinti i pagrindines savokas, kalbancias apie kurenima anglimi. speju cirkuliacinis siurbliukas pajungtas per relyte, kuri isijungia prie kokiu 50-60 laipsniu. jei taip, tai sumazinkite iki max 30 laipsniuku. bet bet kokiu atveju, srautas per didelis. pas mane ne anglinis katilas, taciau irgi panasiai budavo. per kamina kibirais begdavo kondensatas. is pradziu idejau indekla atitinkanti katilo charakteristikas, po to i kiekviena radiatoriu imontavau po balansini (tuo paciu ir boileri). pareguliavau ir viskas susitvarke. su siurbliuku nezaidziu. palikau ant zemiausios pavaros. kazkiek dar yra kondensato, nes baigus degti ir pradarius apatines dureles, pjuvenu briketai dregnoki. bet per dureles kondensatas nebega. pagal instrukcijas, katilas iki 60 laipsniu turi pasilti per 30 min. pas mane syla ilgiau, bet tingiu reguliuot ta srauta. kol kas bus gerai. o tamstelei patarciau irgi pazaisti su srautu, nes tik jis cia pagrindine vinis.

negaliu teigti kad šuo pakastas čia;tavo pečius kaista ilgiau negu 30 min iki 60 c.todel nera kondencato. keli pastebejimai is mano peciaus gyvenimo.pasistaciau peciu, nebuvau sureguleves jokiu srautu, stovi keturšakis,siurbliukas ant gryštamojo didžiajame rate ir bojleris mažajiame ant padavimo pakuriau; viskas veikia cirkuliuoja šila,kondensato buvo keli lašai iš kamino pačioi pradžioi,bet esu iš klaipedos,orai nepastovus pradejau dometis srautais. prisukinejau ketureigi;kas diena po skaičiuka,kai daejau iki 3 tada pečius užvire

del paranitines tarpines,kai ventiliatorius pusdavo prispausdavo tarpine,kai ventiliatorius išsijungdavo tarpine pakila pečius toliau kaista.oro padavimo sklende persidariau.Dar pamažinau gryštamaji strauta per katila,tik tiesa su rutuliniu kranu.Grištamojo teper~40 C, va tada ir prasidėjo kondišas kibirais apsismalavo visas pečius niekas nepadėjo temperatura sukeliau iki 90 C katilas toliau rasojo,kol nepadinau srauto per katila,tada isdžiuvo.susidaro toks įspudis kad ne katilo temp.turibut min. 60C o gryštamojo,tada bus kaip su tuo veidrodėliu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2009 03 02, 07:12)
net keista cia jus skaityt (apie kondensata). kurenu pirma ziema - taciau ji maciau gal viena karta, kokia stikline, nu nera jo daugiau. kamino rinktuveje - sausi atskile suodziai, sukrite is kamino
neramina, kad uzgesus katilui, srautas kazkiek atsaldo boileri, jeiria galvot atjungima...

Statyk siurbliui rėle.