Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 05, 11:06)
Toki finta kurenimui pabandziau doh.gif .
galiu gauti ivairiausiu zoliu atvalu, t.y. valant sekla lieka blogosios seklos, ivairus sapeliai, na toks labai smulkintas sienas. taigi kurdamas kroviau malkas ir vis to brudo uzpyliau, na visi tarpai uzsipilde. antra diena turiu smilkstanti ir apibegusi katila ko nemaciau nuo pirmu kurimu pries 3 metus. is pradizu dege liux, bet veliau laikantis pastoviai temperaturai, zoliu seklos smilksta, o nedega ir tas srotas uzdusino malkas, paskendo apdegusiuose pelenuose. pakelus temperatura dega geriau.
faktas, kad skirtingai nuo malku srotas turi degti su liepsna nes vien smilkdamas skirtingai nuo malku neisskiria karscio. Siandien ismesiu katila ir pabandysiu jo deti siekt iek maziau nes pirma karta ivariau i tarpus visa polipropilenini maisa, svere apie 13kg.
Papasakosiu kaip seksis toliau nes tos zoliu siuksles energijos is 1 kg isskiria ne maziau nei geros malkos, tai ir siek tiek imaisius galima pasiekti +2-3 valandas degimo minimum. daug atidarius oro padavima degimas gerejo, todel manau cia pagelbetu ventiliatorius ipusti ugni. o kai dega liepsna tai karstis jopapa issikiria.
dar neaisku kiek butu pelenu joms sudegus normaliai nes dabar tai bus sociai.

kad jaugauni daug megink pasidometi kaip jas suspausti ikokius briketus thumbup.gif na o del ventiliatoriaus butinai jo reik man su pjuvenom panasiai buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arturios: 05 kovo 2009 - 11:56
QUOTE(arturios @ 2009 03 05, 12:48)
kad jaugauni daug megink pasidometi kaip jas suspausti ikokius briketus thumbup.gif na o del ventiliatoriaus butinai jo reik man su pjuvenom panasiai buvo.

su kolega kalbejom, tai sake 100lt/t granuliavimo sutare tik reikia apsisprest ar reikia to smile.gif . Tik idomu kiek pelenu bus is suspaustu? granules manau turetu degti nes tarp ju yra vietos orui cirkuliuoti, nebent sudegusiu pelenu daug butu ir tada uzkistu viska vel.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 05, 13:15)
su kolega kalbejom, tai sake 100lt/t granuliavimo sutare tik reikia apsisprest ar reikia to smile.gif . Tik idomu kiek pelenu bus is suspaustu? granules manau turetu degti nes tarp ju yra vietos orui cirkuliuoti, nebent sudegusiu pelenu daug butu ir tada uzkistu viska vel.

nemanau nes nuo angliu ir durpiu daugiau pelenu ir jie sunkesni cia tau gausis geriau negu su pjuvenom pelenu beveik nelieka,kaminas isciulpe umn.gif
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 03 05, 15:30)
nemanau nes nuo angliu ir durpiu daugiau pelenu ir jie sunkesni cia tau gausis geriau negu su pjuvenom pelenu beveik nelieka,kaminas isciulpe umn.gif

tikiuosi, pabandymui kokia tona kita pasidarysim, vistiek palyginus centai savikaina gaunasi
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 05, 12:06)
Toki finta kurenimui pabandziau doh.gif .
galiu gauti ivairiausiu zoliu atvalu, t.y. valant sekla lieka blogosios seklos, ivairus sapeliai, na toks labai smulkintas sienas. taigi kurdamas kroviau malkas ir vis to brudo uzpyliau, na visi tarpai uzsipilde. antra diena turiu smilkstanti ir apibegusi katila ko nemaciau nuo pirmu kurimu pries 3 metus. is pradizu dege liux, bet veliau laikantis pastoviai temperaturai, zoliu seklos smilksta, o nedega ir tas srotas uzdusino malkas, paskendo apdegusiuose pelenuose. pakelus temperatura dega geriau.
faktas, kad skirtingai nuo malku srotas turi degti su liepsna nes vien smilkdamas skirtingai nuo malku neisskiria karscio. Siandien ismesiu katila ir pabandysiu jo deti siekt iek maziau nes pirma karta ivariau i tarpus visa polipropilenini maisa, svere apie 13kg.
Papasakosiu kaip seksis toliau nes tos zoliu siuksles energijos is 1 kg isskiria ne maziau nei geros malkos, tai ir siek tiek imaisius galima pasiekti +2-3 valandas degimo minimum. daug atidarius oro padavima degimas gerejo, todel manau cia pagelbetu ventiliatorius ipusti ugni. o kai dega liepsna tai karstis jopapa issikiria.
dar neaisku kiek butu pelenu joms sudegus normaliai nes dabar tai bus sociai.

As bandziau siaudu, grudu ir t.t,. granulemis. Buvau pridejes malku ir ipyles pusmaisi tu granuliu. Is pradziu dege lyg ir nieko, bet paskui pasiekus katilo viduri,degimas prigeso. Kaip supratau problemos: 1. reikalingas priverstinis oro padavimas ventiliatorius. Pas mane jo nera. Nes jei norim ,kad gerai degtu turetu buti temper apie 80 c. Kitu atveju smilgsta ir isskiria dervas. 2. Reiktu biski oro padavimo skirikli patobulinti. (pas mane malkinis pecius). Jis neturi ismigti i granules. Zinoma jei uzdesim ventiliatoriu, tai gal to tobulinimo ir nereiks.
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2009 03 05, 17:13)
As bandziau siaudu, grudu ir t.t,. granulemis. Buvau pridejes malku ir ipyles pusmaisi tu granuliu.  Is pradziu dege lyg ir nieko, bet paskui pasiekus katilo viduri,degimas prigeso. Kaip supratau problemos: 1. reikalingas priverstinis oro padavimas  ventiliatorius. Pas mane jo nera. Nes jei norim ,kad gerai degtu turetu buti temper apie 80 c. Kitu atveju smilgsta ir isskiria dervas. 2. Reiktu biski oro padavimo skirikli patobulinti. (pas mane malkinis pecius). Jis neturi ismigti i granules. Zinoma jei uzdesim ventiliatoriu, tai gal to tobulinimo ir nereiks.

Reikes kai kurenau pjuvenas dejau vamzdini oro paskirstitoja(anglini).ventiliatorius pas mane jau buvo bet vistiek teko daug tobulinti;visu pirma traukos reguliatoriu nes kai pusdavo ventiliatorius prispausdavo paranitine tarpine ir pecius negaudavo oro, antra jis pastovei veike kad ir pecius atsales, ir dar ventiliatoriaus termoreles didelis diapazonas,ta prasme pastatai ant 70C o pecius ikaito iki 78C bet jis dar neissijungia,pastatai ant 65C lig gerai issijunge, bet pecius atveso iki 53C jis dar neisijunge.kai patobulinau katilas dirbo 60-65C diapazone su pjuvenom. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 03 05, 22:34)
Reikes kai kurenau pjuvenas dejau vamzdini oro paskirstitoja(anglini).ventiliatorius pas mane jau buvo bet vistiek teko daug tobulinti;visu pirma traukos reguliatoriu nes kai pusdavo ventiliatorius prispausdavo paranitine tarpine ir pecius negaudavo oro, antra jis pastovei veike kad ir pecius atsales, ir dar ventiliatoriaus termoreles didelis  diapazonas,ta prasme pastatai ant 70C o pecius ikaito iki 78C bet jis dar neissijungia,pastatai ant 65C lig gerai issijunge, bet pecius atveso iki 53C jis dar neisijunge.kai patobulinau katilas dirbo 60-65C diapazone su pjuvenom. thumbup.gif

O jeigu ant oro skyriklio is abieju sonu pritvrtinti po kojeles, kurios neleistu ismigti i pelenus. Gal sito ir uztektu ir be ventiliatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2009 03 06, 11:29)
O jeigu ant oro skyriklio is abieju sonu pritvrtinti po kojeles, kurios neleistu ismigti i pelenus. Gal sito ir uztektu ir be ventiliatoriaus.

Bandžiau nepadėjo,iš šonu pritvirtinau dvi plokšteles kad paskirstytojas giliai neikristu.tai iždegė šachta o paskirsistojas taip ir paliko kabėti ant kraštu
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 03 06, 13:07)
Bandžiau nepadėjo,iš šonu pritvirtinau dvi plokšteles kad paskirstytojas giliai neikristu.tai iždegė šachta o paskirsistojas taip ir paliko kabėti ant kraštu

Supratau. Reiks paziureti,kaip tas anglinis skyriklis padarytas. Nesu dar jo mates. Belieka daryti ir jungti ventiliatoriu. Nes sita problemele yra jei ir vien briketais kureni. O kita ziema jais(pamaisant su malkom) zadu tik ir kurenti.
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 03 06, 13:07)

tas pats variantas viduri dar padege, o prastai kabo
Atsakyti
aglinis
Atsakyti
Kūrenam durpių briketai ir malkos pamaišant thumbup.gif katilo temperatūra laikom60, kondensato nėr thumbup.gif
Atsakyti