Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

pap, a pap, a s kiem ty eto razgavarivajieš..? smile.gif
Atsakyti
laba 4u.gif
(Aš truputėlį įsiterpsiu į šiuos protingus beveik intymius pašnekesius smile.gif )
Gaziulka, negaliu kūdroje parašyti, bet čia tai labai pagirsiu tavo šokio seriją. Labai gerai, labai stipru. Labai į temą.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 20, 10:17)
laba 4u.gif
(Aš truputėlį įsiterpsiu į šiuos protingus beveik intymius pašnekesius  smile.gif )
Gaziulka, negaliu kūdroje parašyti, bet čia tai labai pagirsiu tavo šokio seriją. Labai gerai, labai stipru.  Labai į temą.

matyt man geriausiai ir gaunasi, kai is jausmo darau. ne is technikos dry.gif o del Raskovskio tai is tikruju netiketa, dar vakar su sokiu vadovu pakalbejom.. as tik pradejus buvau apie soki rasyt, o jis toks ispudis, kad visada ten buvo - sokio festivaliuose, kitur. Kas fotografuos? Raskovskis. net klausimo nebuvo unsure.gif

tuos "intymius pasnekesius" vis atidedu ateiciai paskaityt, bo neisgerus nesuprasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 20 kovo 2009 - 10:36
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 10:35)
matyt man geriausiai ir gaunasi, kai is jausmo darau. ne is technikos

Va va, pajaučiau tavo nuotaikas, žiūrėdama seriją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 kovo 2009 - 10:38
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 10:35)
matyt man geriausiai ir gaunasi, kai is jausmo darau. ne is technikos

Provokacinis klausimas - ar toki rezultata buvai suplanavus, ar gavosi netycia? Man nera skirtumo kaip darbas atliktas, as visada ziuriu i rezultata. Tiesiog siaip idomu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 11:20)
Provokacinis klausimas - ar toki rezultata buvai suplanavus, ar gavosi netycia? Man nera skirtumo kaip darbas atliktas, as visada ziuriu i rezultata. Tiesiog siaip idomu.

gal pries tai reiketu "suvesti savokas" kas yra "suplanavus", o kas "netycia"? Siaip tai sakyciau, 2 kadrai suplanuoti - 1 ir paskutinis, as suplanuotais vadinu tuos, kuriuos matau mintyse/vaizdiniuose bent keleta akimirku pries paspaudziant fotiko mygtuka, ir jie rezultate tokie kaip mintyse ir gaunasi. 2 viduriniai - is dalies "netyciniai", t.y. rakursas ir kompozicija tycine, bet pats judesys tai so so - nors as zinojau jo krypti, bet kuriam momente bus sustabdyta, buvo atsitiktinis dalykas. apie techninius parametrus, aisku, is anksto pagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 11:29)
gal pries tai reiketu "suvesti savokas" kas yra "suplanavus", o kas "netycia"? Siaip tai sakyciau, 2 kadrai suplanuoti - 1 ir paskutinis, as suplanuotais vadinu tuos, kuriuos matau mintyse/vaizdiniuose bent keleta akimirku pries paspaudziant fotiko mygtuka, ir jie rezultate tokie kaip mintyse ir gaunasi. 2 viduriniai - is dalies "netyciniai", t.y. rakursas ir kompozicija tycine, bet pats judesys tai so so - nors as zinojau jo krypti, bet kuriam momente bus sustabdyta, buvo atsitiktinis dalykas. apie techninius parametrus, aisku, is anksto pagalvojau.

Supratau. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sillwio, tokio rezultato fotografuojant šokį, turbūt nelabai ir suplanuosi. Čia daugiau mažiau improvizuojama.
Atsakyti
supratai, ir ...?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 11:37)
supratai, ir ...?

Klausinėja čia kaip koks dėstytojas per egzą biggrin.gif Koks būtų įvertinimas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 20, 11:35)
Sillwio, tokio rezultato  fotografuojant šokį,  turbūt nelabai ir suplanuosi. Čia daugiau mažiau improvizuojama.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 11:37)
supratai, ir ...?

Gerai, paaiskinsiu biggrin.gif Man improvizuoti nepatinka, nes pasidaro gaila sugadintu kadru. Todel 12 kadru juostos man daznai uztenka visai dienai fotografavimo, o isfotografuoti 36 kadru juosta kazkas nerealaus smile.gif Domiuosi, kaip kiti fotografuoja ir bandau save kiek perauklet. Geriau sugadinti keleta kadru, negu ju net nebandyti nufotografuoti.

Pvz. Moldavijoj fotografavau net neziuredamas per ieskikli. Mintyse komponavau kadra ir sukau objektyva ton pusen - t.y. gadinau juosta. Kas gavosi, dar nezinau, nes juostos spalvotos, taigi dar neisryskintos smile.gif

P.S. kad jau palieciau Moldavija, tai pasigirsiu. Nukoviau ten beveik uz dyka FED-1. Aparatas idealiam stovy, su sudedamu objektyvu, zymiai kompaktiskesnis uz mano zorki. Su sudetu objektyvu lengvai telpa i svarko ar kelniu kisene. Labai patiko juo fotografuoti mieste. Niekas nekreipia demesio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 kovo 2009 - 12:30
QUOTE(andriuska @ 2009 03 20, 09:02)
galiuką nuo ritės pusės, kuris nebuvo eksponuotas). tuos galiukus ir ryškiname su laiko braketingu. taip eksperimentui užteks 1 juostos.

dekui andriuska uz pagalba,nes matau,kad paskutinio zingsnio nereikes jau aprasineti,visiems tas kaip jau ir aisku smile.gif. o vakar matyt per velu buvo tai jau galvoje kazkur uzsimete ir neparasiau kaip dar buvo galima atlikti antraji zingsni. ta galima padaryti ir be tuscio kadro ar tarpkadrines permatomos dalies. paprasciausiai deti i didintuva kadra su pasirinktu testuojamu ISO kadru, apsviesti popieriu naudojant pirmame zingsnyje atrastu Proper Proof Time,tada uzdengti puse popieriaus su kartonu ir likusia puse vel apsviesti kokiom penkiom sekundem.ta puse kuri buvo apsviesta viena karta bus testuojama iso puse,o ta kur buvo apsviesta du kartus,bus pasiekus maksimum juoda popieriaus spalva ir naudojama kaip palyginamoji puse. ir taip atlikti su visais likusiais iso. tada aisku belieka tik susirasti maziausia skirtuma tarp juodu spalvu turincia nuotrauka/popieriu,kad susirasti savo "asmenini" iso. ir tas tiesa,kad uztenka vienos 35mm juostos,kad atlikti visus tris zingsnius,tik isfografavus testinius kadrus pirmam ir antram zingsniams, reikia atkirpt fotoaparate isfotografuotus tuos kadrus ir palikt likusia juostele traciam testui,kuri galesi atlikti kai jau zinosi savo "asmenini" iso. gaila tik kad ta sudetingiau padaryti su vidutiniu formatu ,nes juosta gana trumpoka smile.gif,na,nebent naudotum 220 roll'a smile.gif

ir dar vienas dalykas,kiek zinau tai sakykim testas atliktas vidutinio ar didelio formato juostai gali netikti 35mm formato juostai,nes 35mm formato juostos "base fog" yra gerokai didesnis. kiek tas duoda paklaida tai tiksliai nezinau,bet pataria tam formatui taip pat atlikti atskira testa smile.gif

gerai andriuska,kad apsvietei kas liecia ekspozicijos matavimo buda drinks_cheers.gif
Atsakyti