Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 12:25)
Gerai, paaiskinsiu biggrin.gif Man improvizuoti nepatinka, nes pasidaro gaila sugadintu kadru. Todel 12 kadru juostos man daznai uztenka visai dienai fotografavimo, o isfotografuoti 36 kadru juosta kazkas nerealaus smile.gif Domiuosi, kaip kiti fotografuoja ir bandau save kiek perauklet. Geriau sugadinti keleta kadru, negu ju net nebadyti nufotografuoti.

Pvz. Moldavijoj fotografavau net neziuredamas per ieskikli. Mintyse komponavau kadra ir sukau objektyva ton pusen - t.y. gadinau juosta. Kas gavosi, dar nezinau, nes juostos spalvotos, taigi dar neisryskintos smile.gif

Sillwio, drinks_cheers.gif Aš lygiai taip pat bandau save perauklėti biggrin.gif Kaip pradėjau fotkinti juostiniu, tai man irgi 36 kadrų buvo žiauriai daug. Tiesiog bijodavau spaust mygtuką "be reikalo, atseit". Paskui žiūriu - mano nuotraukose jaučiasi kžk įtampa. Dabar jau bandau keisti save ta linkme.
Bet dėl tavęs man keista - tu gi ne naujokas juostoje g.gif

Ar jau išryškinai Moldovos juosteles?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 kovo 2009 - 12:37
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 20, 12:35)
Sillwio,  drinks_cheers.gif  Aš lygiai taip pat bandau save perauklėti  biggrin.gif  Kaip pradėjau fotkinti juostiniu, tai man irgi 36 kadrų buvo žiauriai daug. Tiesiog bijodavau spaust mygtuką "be reikalo, atseit". Paskui žiūriu - mano nuotraukose jaučiasi kžk įtampa. Dabar jau bandau keisti save ta linkme.
Bet dėl tavęs man keista - tu gi ne naujokas juostoje g.gif

Ar jau išryškinai Moldovos juosteles?

Esme matyt ne tame, ar naujokas ar ne. As ir su saitmena kartais nufotografuoju 2 kadrus. Nematau nieko, tai ir nefotografuoju smile.gif Anksciau buvo kaip tik paprasciau. Spaudai i kaire ir i desine, parsivezi kelis simtus kadru, o idomiu keli. Pradejau mazinti broko procenta, bet dabar kita beda smile.gif

Moldovos dar neryskinau. Jos spalvotos, taigi reikia issiust i laboratorija, o ner kada.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 12:25)
Gerai, paaiskinsiu biggrin.gif Man improvizuoti nepatinka, nes pasidaro gaila sugadintu kadru. Todel 12 kadru juostos man daznai uztenka visai dienai fotografavimo, o isfotografuoti 36 kadru juosta kazkas nerealaus smile.gif Domiuosi, kaip kiti fotografuoja ir bandau save kiek perauklet. Geriau sugadinti keleta kadru, negu ju net nebandyti nufotografuoti.

Pvz. Moldavijoj fotografavau net neziuredamas per ieskikli. Mintyse komponavau kadra ir sukau objektyva ton pusen - t.y. gadinau juosta. Kas gavosi, dar nezinau, nes juostos spalvotos, taigi dar neisryskintos smile.gif

P.S. kad jau palieciau Moldavija, tai pasigirsiu. Nukoviau ten beveik uz dyka FED-1. Aparatas idealiam stovy, su sudedamu objektyvu, zymiai kompaktiskesnis uz mano zorki. Su sudetu objektyvu lengvai telpa i svarko ar kelniu kisene. Labai patiko juo fotografuoti mieste. Niekas nekreipia demesio smile.gif

sveikinu dėl Fed'o drinks_cheers.gif
aš va su smena antrą dieną po miestą per pietus pasivalkiojau - efektas stulbinantis, jo niekas nepastebi, o jei pastebi, ima žvengti arba nesupranta, kam aš tą muilo dėklą nešiojuos.. super..smile.gif kadangi fokusuoti kaip ir nereikia, bo nes fokusavimas eina tik per atstumą spėjimą, tai man super, nešiesi rankoje ir varai.. nunešiau vieną juostą ryškinti, bo spalvota, dabar su pigia jb fotkinau, tai šitą gal pati išsiryškinsiu.

bėda ta, kad labai pykstu ant gaziulkos, nes jin apie apie skanerio bėdą papasakojus ir gavus patarimų savo bėda atsikratė, bet mane apkrėtė biggrin.gif perinstaliavus softą klaida nedingsta, joksel moksel, nežinau, ko griebtis.

dėl kadrų kiekio. iš pradžių ir aš saugojau kadrus, paskui pajutau, kad ėmiau vos ne kaip su skaitmena fotkinti, bet supratau, kad galbūt verta pagadinti juostą akies lavinimo ir mokymosi tikslais, kad suprasčiau, kaip kadras pro skylutę kardinaliai gali skirtis nuo rezultato smile.gif todėl nustojau parintis dėl to ir nebelaikau, kad daug sugadintų kadrų devalvuoja fotografavimo juoston prasmę wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 11:37)
supratai, ir ...?

Susisnekejom vadinasi doh.gif As klausiau apie kitas tavo sokio nuotraukas. Dabar dasilo tiktai.
Kas liecia serija kudroj, tai pilnai isijausti i tavo ideja kiek trukdo antras planas, o konkreciai - stovintys zmones.

QUOTE(sayonara @ 2009 03 20, 13:21)
todėl nustojau parintis dėl to ir nebelaikau, kad daug sugadintų kadrų devalvuoja fotografavimo juoston prasmę wink.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
O ar yra ant svieto vidutinio formato kamerų, tokių kompaktiškų, tokių paprastų kaip... Puriena biggrin.gif Na gerai, rimtai - kad nereikėtų ten specialiai atskiro eksponometro, kad mažai svertų, kad būtų nepastebima biggrin.gif ir kad padoriai kainuotų ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 kovo 2009 - 16:08
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 20, 16:05)
O ar yra ant svieto vidutinio formato kamerų, tokių kompaktiškų, tokių paprastų kaip...      Puriena biggrin.gif  Na gerai, rimtai - kad nereikėtų ten specialiai atskiro eksponometro, kad mažai svertų, kad būtų nepastebima biggrin.gif  ir kad padoriai kainuotų ?

HOLGA. Tik del eksponometro abejoju.
Atsakyti
del tu kadru. as pastebejau, kad mano geriausi kadrai yra is pamatymo pries tai, fotiko paemimo ir uzfiksavimo. kai gyveni, gyveni, pamatai ir istrauki ta "gabaliuka" is gyvenimo smile.gif tai taip fotkinant kadru daug neiseina - 36 ir man ilga juosta atrodo. bet kartais juk eini "pafotografuoti" - tokiais atvejais kadru dazniausiai buna daugiau, bet rezultatas santuresnis.

QUOTE(sayonara @ 2009 03 20, 13:21)
bėda ta, kad labai pykstu ant gaziulkos, nes jin apie apie skanerio bėdą papasakojus ir gavus patarimų savo bėda atsikratė, bet mane apkrėtė biggrin.gif perinstaliavus softą klaida nedingsta, joksel moksel, nežinau, ko griebtis.

joksel moksel, nezinau smile.gif mano kt zingsnis butu buves knist namus ieskant garantinio. bet jeigu pasibaiges, tai visai nezinau.

QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 14:18)
Susisnekejom vadinasi  doh.gif As klausiau apie kitas tavo sokio nuotraukas. Dabar dasilo tiktai.
Kas liecia serija kudroj, tai pilnai isijausti i tavo ideja kiek trukdo antras planas, o konkreciai - stovintys zmones.
drinks_cheers.gif

biggrin.gif
a, kitos - jo, ten per 2 kartus isfotkinau 3 36 kadru juostas, kas ir man siaip jau nerealu. ir nereikejo tiek. bet kada zmogus vietoj pagalvoji irnesakyk.gif o tos tai kaip tik maziau improvizuotos - pirma juosta paskyriau bandymams, tada atradau nustatymus ir judesio issiliejimo laipsni, kuris mane tenkintu, ir dariau kt karta. plius kai kur trikojis. nu zdz, techninis toks labiau kartas buvo.

o tie stovintys - konceptualiai gal ir trukdo, bet man taip grynai jausmiskai - tai ne. jie ten buvo, tai tegu ir nuotraukose buna. aj, is tikro net be ypatingos idejos fotkinau, tiesiog (na, kaip ten kudroj ir parasiau). tik paskui kzk i serija susideliojo vsk arciau zemes..
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 16:12)
HOLGA. Tik del eksponometro abejoju.

Bet su tokia būtų galima išgauti tą GERĄJĮ vidutinio formato vaizdą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 kovo 2009 - 16:26
O ar yra ant svieto vidutinio formato kamerų, tokių kompaktiškų, tokių paprastų kaip...      Puriena biggrin.gif  Na gerai, rimtai - kad nereikėtų ten specialiai atskiro eksponometro, kad mažai svertų, kad būtų nepastebima biggrin.gif  ir kad padoriai kainuotų ?

QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 20, 16:26)
Bet su tokia būtų galima išgauti tą GERĄJĮ vidutinio formato vaizdą?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne per daug noru? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 20, 16:28)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ne per daug noru? biggrin.gif

sakai :"misija neįmanoma?" smile.gif Minėjau, kad noriu paprastos, bet neminėjau - prastos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 kovo 2009 - 16:34

mamiyą šaudyk ebay.. bet ji pilnai rankinė būtų, jei kalbėti apie padorios kainos sąvoką. o autofokusinė kainuoja gerokai brangiau, nors mano aglva dar telpa į padorios kainos ribas biggrin.gif kada nors, o Pelagėja, mes turėsim mamiyas..smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 03 20, 16:34)
kada nors, o Pelagėja, mes turėsim mamiyas..smile.gif)

assa.gif
Atsakyti