QUOTE(sillwio @ 2009 03 20, 12:25)
Gerai, paaiskinsiu

Man improvizuoti nepatinka, nes pasidaro gaila sugadintu kadru. Todel 12 kadru juostos man daznai uztenka visai dienai fotografavimo, o isfotografuoti 36 kadru juosta kazkas nerealaus

Domiuosi, kaip kiti fotografuoja ir bandau save kiek perauklet. Geriau sugadinti keleta kadru, negu ju net nebandyti nufotografuoti.
Pvz. Moldavijoj fotografavau net neziuredamas per ieskikli. Mintyse komponavau kadra ir sukau objektyva ton pusen - t.y. gadinau juosta. Kas gavosi, dar nezinau, nes juostos spalvotos, taigi dar neisryskintos
P.S. kad jau palieciau Moldavija, tai pasigirsiu. Nukoviau ten beveik uz dyka FED-1. Aparatas idealiam stovy, su sudedamu objektyvu, zymiai kompaktiskesnis uz mano zorki. Su sudetu objektyvu lengvai telpa i svarko ar kelniu kisene. Labai patiko juo fotografuoti mieste. Niekas nekreipia demesio
sveikinu dėl Fed'o
aš va su smena antrą dieną po miestą per pietus pasivalkiojau - efektas stulbinantis, jo niekas nepastebi, o jei pastebi, ima žvengti arba nesupranta, kam aš tą muilo dėklą nešiojuos.. super..

kadangi fokusuoti kaip ir nereikia, bo nes fokusavimas eina tik per atstumą spėjimą, tai man super, nešiesi rankoje ir varai.. nunešiau vieną juostą ryškinti, bo spalvota, dabar su pigia jb fotkinau, tai šitą gal pati išsiryškinsiu.
bėda ta, kad labai pykstu ant gaziulkos, nes jin apie apie skanerio bėdą papasakojus ir gavus patarimų savo bėda atsikratė, bet mane apkrėtė

perinstaliavus softą klaida nedingsta, joksel moksel, nežinau, ko griebtis.
dėl kadrų kiekio. iš pradžių ir aš saugojau kadrus, paskui pajutau, kad ėmiau vos ne kaip su skaitmena fotkinti, bet supratau, kad galbūt verta pagadinti juostą akies lavinimo ir mokymosi tikslais, kad suprasčiau, kaip kadras pro skylutę kardinaliai gali skirtis nuo rezultato

todėl nustojau parintis dėl to ir nebelaikau, kad daug sugadintų kadrų devalvuoja fotografavimo juoston prasmę