Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 03 29, 20:48)
jei klausi apie tai, ar skane iš kontaktinės nuotraukos yra daug informacijos (ir kartu ar gerai matosi detalės), tai mano supratimu - pakankamai. skanas iš negatyvo aišku daugiau informacijos turi, bet kontaktai atrodo gražiau.

nu man skenas per astriai atrodo. Akiu ner kur det smile.gif

vvvvv - ne i ta tema pataikei wink.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 30, 07:57)
nu man skenas per astriai atrodo. Akiu ner kur det smile.gif

taigi. ir aš sakau, kad kontaktas gražiau atrodo. skano ne tik kad šarpinti nereikia, o dar ir bliurą uždėti.ale softo gamintojai to nenumatė smile.gif

vis dar "žaidžiu" su galimybe keisti optinę ašį... išeinu "iš krašto", žinoma. bet vat vis vien noriu parodyti (tik pažintine prasme). atstumas iki objekto gal kokių 120 metrų. f8. objektyvas 50 mm siauros juostos ekvivalentui. o ryškumo zona blink.gif fokusavau į čerpes (fokusavimas vyksta žiūrint į matinį stiklą per 8x didinimo stiklą). tai ten aštrumas - kaip tuose lapuose prieš tai rodyame skane). *****, įtariu reik kaip nors persirgti ta liga ir pradėti saikingai naudoti suteikiama galimybe, bo kaip koks fotošopas atrodo.

user posted image
Atsakyti
Geri tavo pazaidimai, andriuska, nerealiai atrodo blink.gif
Atsakyti
Vis bandau kad skeneris susidraugautų su Vista. Nepavyksta. Vyras nebenori keisti į XP, pripratom jau prie Vistos.
Gal yra norinčių perimti iš manęs dedikuotą skenerį? PrimeFilm 3650 Pro3. Detalės į až. Jei nieks nenori grąžinsiu draugui.
Kadangi dar vakar vyras kažkaip paminėjo, kad ateity gal įgyvendintų ir mano medium format svajonę (nes čia neseniai buvo draugai turintys Nikon D700, tai diskutavom ta tema ir klausė ar nenorėčiau fullfram'o, bet atsakiau, kad mieliau jau vidutinio formato norėčiau nei skaitmenos upgrade'as), tai šis dedikuotas kaip ir netiktų.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 30, 11:38)
Vis bandau kad skeneris susidraugautų su  Vista. Nepavyksta. Vyras nebenori keisti į XP, pripratom jau prie Vistos.
Gal yra norinčių perimti iš manęs dedikuotą skenerį? PrimeFilm 3650 Pro3. Detalės į až. Jei nieks nenori grąžinsiu draugui.
Kadangi dar vakar vyras kažkaip paminėjo, kad ateity gal įgyvendintų ir mano medium format svajonę (nes čia neseniai buvo draugai turintys Nikon D700, tai diskutavom ta tema ir klausė ar nenorėčiau fullfram'o, bet atsakiau, kad mieliau jau vidutinio formato norėčiau nei skaitmenos upgrade'as), tai šis dedikuotas kaip ir netiktų.

Pupeliuk, parašyk man į AŽ apie tą skanerį plačiau, apie kainą ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
mum reiktu isskirstyt visiems po 100 uz ta skaneri. o tas, pas kuri namuose stovi - nieko nemoka, bet pas ji visi kada reikia vaiksto hihihi.gif
Atsakyti
aš tada mažas buvau, bet jau tada supratau, kad kolchozai yra gerai ir nereikėjo jų griauti smile.gif

šiandien buvau fototechnikoje. maloniai nustebino ilford produkcijos kaina. fiksažas 17 lt, popieriaus ryškalas- 19, plati delta - 11 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 30 kovo 2009 - 15:29
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 30, 15:18)
mum reiktu isskirstyt visiems po 100 uz ta skaneri. o tas, pas kuri namuose stovi - nieko nemoka, bet pas ji visi kada reikia vaiksto hihihi.gif

Tai gal pas mane? biggrin.gif Juokauju.

Atsiprasau, kad epizodiskai. Rasau is Kazachatano. Likejimai visiems.

Pupeliuk, gal gali info apie skaneri i az?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 03 30, 19:28)

Pupeliuk, gal gali info apie skaneri i az?

aš pirma parašiau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif negausi biggrin.gif

p.s. linkėjimai iš Zalcburgo, o paskui iš Genujos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 30 kovo 2009 - 22:48
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 30, 16:18)

thumb_yello.gif tas pas kurį skeneris nieko nemoka, nes jis kaip ir nuomoja plotą skeneriui ir daug moka už šildymą, kai atvėsta namai nuo ištisinio durų varstymo renkantis juostas nusiskanuoti norinčiai publikai biggrin.gif
Atsakyti
nu kad tema nepasimestų....
sulaukiau ir fomos plokštelių. tai, žinoma, eilinis eksperimentas. be ryškinimo laiko norėjau išbadyti ir perdarytą 4x5 plokštelėm ryškinti 120 juostos bakelį. na ir žinoma, išbandyti, kiek stopų telpa į juostą (maždaug). išsiryškino. ryškalas adox aph 2 ml į 500 ml vandens. ryškinimo laikas - 35 min. išvada: vonelėje ryškinti patogiau ir bakelyje susibraižė negatyvo kraštas (į sienelę besukant). o telpa tiek (šešėlyje f2,8, saulėje f16,5 nu grubiai 5 stopai, čia pagal krentančią, pagal atspindėtą jaučiu didesnis atotrūkis):

user posted image

saulė švietė labai, atsimerkus būti neįmanoma, o viena akį primerkti dar nemokam...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 01, 20:00)
nu kad tema nepasimestų....
sulaukiau ir fomos plokštelių. tai, žinoma, eilinis eksperimentas. be ryškinimo laiko norėjau išbadyti ir perdarytą 4x5 plokštelėm ryškinti 120 juostos bakelį. na ir žinoma, išbandyti, kiek stopų telpa į juostą (maždaug). išsiryškino. ryškalas adox aph 2 ml į 500 ml vandens. ryškinimo laikas - 35 min. išvada: vonelėje ryškinti patogiau ir bakelyje susibraižė negatyvo kraštas (į sienelę besukant). o telpa tiek (šešėlyje f2,8, saulėje f16,5 nu grubiai 5 stopai, čia pagal krentančią, pagal atspindėtą jaučiu didesnis atotrūkis):

user posted image

saulė švietė labai, atsimerkus būti neįmanoma, o viena akį primerkti dar nemokam...

man visai smagi nuotraukele, ir visai nereikia cia teisintis del akiu smile.gif gal galetum placiau paaiskinti paryskinta vieta? ta prasme, kas atsitinka seselyje prie didesnes skyles - juoda "kristu" is dinaminio diapazono, nebeliktu detaliu seselyje? ar sauleje prie atviresnes?

ir tas Marijus isves mane is proto, bet cia nesvarbu, noriu pora techniniu aspektu pasiaiskinti. gal kas galetu pasakyti kaip padryta 1, 4 (nefokusas prieky?) ir 7 (keliaguba expo ar ilgas islaikymas su judinimais(kzk mazai tiketina)?
http://fotokudra.lt/...p...=new&page=1
Atsakyti