Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 27, 09:12)
Pavyko man šį kartą išryškinti juosteles. Gavosi puikiai ax.gif Tuom ir džiaugiuosi. Kitą sykį nebebijosiu, o tiesiog absoliučiai nenukrypsiu nuo instrukcijų.

Tik vat skenuoju su planšetiniu, nors greta stovi dedikuotas, kurį gan nebrangiai man perleistų draugas, o bet tačiau jis neveikia su Vista doh.gif pabandžius suinstaliuoti atnaujintus draiverius pakimba kompas. Net nžn ką daryti unsure.gif

Nu va, ne taip baisu smile.gif Sveikinu!

Dėl dedikuoto skanerio aš mesčiau vistą lauk ir susiinstaliuočiau xp smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 03 27, 14:36)
na ką komradai mano mieliausieji, iškeliauju aš atostogų. jei kada karktelsiu per ateinančias dvi savaites, tai netyčia ir neišsamiai. laukit manęs ir aš sugrįšiu biggrin.gif

Lauksim. Gerų tau atostogų. Į kokius kraštus išvažiuoji?
Atsakyti
i Italija sake mirksiukas.gif

ms, kodel tu sita smailika ( nestuke.gif ) visada ne pg paskirti naudoji? vis kazkokia vyrams adaptuota versija
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 03 27, 20:58)
Lauksim. Gerų tau atostogų. Į kokius kraštus išvažiuoji?

pagrinde Italija, o pakeliui Austrija ir Vokietija smile.gif
Vyno parodon keliaujam į Veroną, paskui per vyno fermas Venetoir Friuli Venecija Džiuli regionuose ir šiaip paturistaut šiaurinėje Italijoje wub.gif daug vilčių dedu į Italijos Rivjerą - pabūsim kreizovuose Viduržiemio pajūrio miestukuose, Genujoj..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 03 28, 09:29)
pagrinde Italija, o pakeliui Austrija ir Vokietija smile.gif
Vyno parodon keliaujam į Veroną, paskui per vyno fermas Venetoir Friuli Venecija Džiuli regionuose ir šiaip paturistaut šiaurinėje Italijoje wub.gif daug vilčių dedu į Italijos Rivjerą - pabūsim kreizovuose Viduržiemio pajūrio miestukuose, Genujoj..

ot, butina paerzint, ane mad.gif biggrin.gif

nu linkiu ir as kuo daugiau kreizo 4u.gif

i klausimas i tema - ar spausdinat foto (nu kokio A4 formato) is savo nededikuotu skanu? ar visada paliekat, kad tvarkingai nuskenuotu labas, tada tvarkot ir paskui nesat spausdint?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 28, 09:51)
ot, butina paerzint, ane mad.gif  biggrin.gif

nu linkiu ir as kuo daugiau kreizo 4u.gif

i klausimas i tema - ar spausdinat foto (nu kokio A4 formato) is savo nededikuotu skanu? ar visada paliekat, kad tvarkingai nuskenuotu labas, tada tvarkot ir paskui nesat spausdint?

aš neerzinu. aš GIRIUOSI biggrin.gif
o jei rimtai, džiaugiuosi, kaip vaikas, kad į LT dar neatėjus pavasariui, turiu galimybę nutrūkti ir pas saulę nulėkti.. wub.gif

aš iš skanų tik šeimos albumui spausdinu..
visus geruosius juostinius kadrus spausdinau tik iš negatyvo..
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 28, 10:51)

aš spausdinu rankelėmis, žinoma. bandžiau porą kartų spausdinti labe 10x15 iš skanų. nu ni to ir viskas.

QUOTE(sayonara @ 2009 03 28, 12:56)
aš neerzinu. aš GIRIUOSI biggrin.gif

baltai pavydžiu. gerų kadrų.

o čia mano eros (kitaiskos juostelės) bandrymai:
user posted image

user posted image

čia skanai iš kontaktinės spaudos (tipo padedi negatyvą ant popieriaus, prispaudi stiklu ir apšvieti (naudojau stalinę lempą). o skanavau kaip spalvotą, tai tas su subinės pavidalo medžiu atspalvis panašus ir yra, man labai gražus atspalvis).

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 03 28, 11:56)
aš iš skanų tik šeimos albumui spausdinu..
visus geruosius juostinius kadrus spausdinau tik iš negatyvo..

ka reiskia TIK is negatyvo? ta prasme, visa laika fototechnikoj ar kur ten, kur tuo senoviniu budu spaudzia? nes procentras tai vis tiek is skanu spaudzia - tik dedikuotu skaneriu juos nuskenuoja.

mielai spausdinciau rankom, bet ta UPa jau seniai isvarius mane is proto - braizo negatyvus, ner filtru i vsio takoje
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 27, 23:07)
ms, kodel tu sita smailika ( nestuke.gif ) visada ne pg paskirti naudoji? vis kazkokia vyrams adaptuota versija

Gaziulka, siaip daznai ir daug kam atrodo, kad as daug ka ne pagal paskirti naudoju. Taip pat daznai atsitinka, kad jie klysta taip manydami biggrin.gif

O i tema.. tai spausdinu is savo nededikuoto skenerio vidutini formata. Ir tuo patenkintas mirksiukas.gif

Andriuska. O kaip tokio skeno (kontakto) detalumas realiai tavo akim? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 28 kovo 2009 - 20:54
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 28, 20:39)
Gaziulka, siaip daznai ir daug kam atrodo, kad as daug ka ne pagal paskirti naudoju. Taip pat daznai atsitinka, kad jie klysta taip manydami biggrin.gif

cool.gif flirt.gif tongue.gif (visi pg paskirti)
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 28, 23:54)
cool.gif  flirt.gif  tongue.gif (visi pg paskirti)

nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 28, 22:40)
nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif    tongue.gif

linki trynuku ir dar šaiposi biggrin.gif

ok baigiam, o tai kt tikrai pagalvos, kad zoles gavom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 28, 21:39)
Andriuska. O kaip tokio skeno (kontakto) detalumas realiai tavo akim? smile.gif

jei klausi apie tai, ar skane iš kontaktinės nuotraukos yra daug informacijos (ir kartu ar gerai matosi detalės), tai mano supratimu - pakankamai. skanas iš negatyvo aišku daugiau informacijos turi, bet kontaktai atrodo gražiau. konkrečiai medžio skano failas yra 1,86 megų (1784x1377 kai resoliucija 96ppi), o iš juostos - 7,08 megų (3454x2735 200 ppi). bet tai sausi skaičiai, o čia kropai (fragmentas tarp medžio ir akmens):
iš kontakto
user posted image

iš skano
user posted image
Papildyta:
čia 100 proc. kaip grūdas skane iš juostos? cool.gif
Atsakyti