dėl to "minutės darbo", tai aš žinoma juokauju. kai dabar ryškinu plokšteles vonelėse, tai ryškinu normaliu stokiniu ryškalu, kad sutrumpinčiau laiką iki 8 min. tai visą laiką ir prasėdžiu tamsoje. bet kai ryškinu juostą bakelyje skiestame ryškale po 30-45 min., tai pertraukos tarp pamišymų buna nuo 1.30 min pirmus kelis kartus iki 5 min paskutinius du kartus. tai per tas 5 min. tikrai daug ką galima nuveikti. paprastai aš ryškinu per tv3 vakaro serialo transliaciją. sulaukiu pirmos reklaminės pauzės ir ją išnaudoju pirmam etapui. po to viskas pagal laikrodį. priminsiu, kad nusipirkau tokį virtuvinį nešiojamą taimerį, kurį galima su klipsu prisegti už kelnių diržo/trauzų gumos (priklausomai nuo sezono šilta ar šalta ryškinimo metu

). jis patogus tuom, kad jame laikas nusistato minutėmis ir sekundėmis bei skaičiuoja atgal. visada matai, kiek liko iki kažkokio darbo atlikimo ir jis pypsi. o paspaudus vieną mygtuką laikas prasitęsia tam pačiam iš anksto nustatytam dydžiui. pvz. jei ryškinu vonelėje, statau 7.30. praėjus laikui jis supypsi, aš išpilu ryškalus ir praskalauju ir į fiksažą dedu. akurat 30 s. jei bakelyje ryškinu, tai statau taimerį minutei, bet su savimi pasiimu ir mobiliaką, kuriame yra chronometro funkciją (tada jau einu ryškinti su kelnėm, bo trauzuose nėra kišenės, į kurią galima įdėti mobiliaką, bo jo ekrano šviesa gali apšviesti juostelę

). tada įdedu juostelę į ryškalą, kol dešine suku spiralę, kairia paspaudžiu taimerio paleidimo mygtuką ir mobiliako chronometrą kelnių kišenėje. kam to reikia? taimeris skaičiuoja po minutę (pirmą suku pastoviai, antrą - pastoviai, trečią - su 10 s. pauzėmis, ketvirtą - su maždaug 30 s. pauzėmis, po to kelis kartus kas minutę). ir tada jau išeinu į šviesą, nes pauzės pailgėja iki 2-5 min. atitinkamai ir taimerį "perprogramuoju". o mobiliakas rodo bendrą laiką, kurį juostelė praleido ryškale. taip man nereikia laikyti informacijos galvoje kiek kartų aš paleidau taimerį po minutę ir skaičiuoti paklaidas tarp jo supypsėjimo ir pakartotino paleidimo. ir matydamas, kad pagal mobiliako chronometrą laikas eina į pabaigą, aš einu vonios kambarin ir perstatau spiralę iš ryškalo į fiksažą (prieš tai praplaudamas: ryškalas vienkartinis, tai ji pilu unitazan, tada į tą bakelį vandenį iš krano porą kartų, o tada spiralę jau iš vandens kiek nuvarvinęs į bakelį su fiksažu dedu. ir paleidžiu taimerį, kadangi ant jo jau yra paskutinės 5 min. pauzės laikas, akurat tiek, kiek reikia fiksavimui.
vat toks mano ryškinimo algoritmas su dviem laiko matavimo prietaisais. pasiūlymai dėl patobulinimų (išskyrus aprangos kodą) laukiami