Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

QUOTE(lorkiukas @ 2012 05 17, 20:37)
Sveikutes mergaites  4u.gif  Va susiduriau su problema ,einu pas jus unsure.gif  Pirma menesi po operacijos,net nesijauciau operuota,ir jegu buvo ir sveikatos. Anta menesi apstojo kazkokie negerumai  g.gif  Tai galva sukasi,svaigsta,lyg galugerklej koks kasnis uzstriges,silna... Ar gali buti jog organizmas taip sureagavo i pasalinta skydliauke?  Tyrimai visi geri. Net galvos magnetini rezonansa dariausi,akis tikrinausi,nu kaip ir nieko nieks neranda. Siandien gydytojai pasakiau,kad kelinta diena blogai jauciuosi,tai sake cia nuo prasto oro  lotuliukas.gif  Nebezinau,ar eiti ieskoti ligos,ar bandyti islaukti.  doh.gif

Bijau buti blogu pranasu, manau taip reaguoji i tiroksina, keista, bet tai sintetika, niekaip negali atstoti gamtos,
man tai sureagavo sirdute, nors medikai tai neigia
Papildyta:
QUOTE(kriorsa @ 2012 05 17, 20:06)
Aha, pas mane klijuotas pjuvis  ax.gif Bet man baisu ir po savaites bus maudytis, kazkaip baisu kolkas ta randa suslapinti  ax.gif  O tas "parsiuko idegis" tai man su servetelem nenusivalo  doh.gif Dziaugiuosi, kad balsas po truputi atsistato, prasysiu, kad rytoj jau isleistu namo  rolleyes.gif

sveika, na nezinau mane tai vyras su baby servetelemis nuvale, aisku , patrindamas biggrin.gif , bet nusivale, va maikute tai sunkiai issiplove, per kelis kartus,
o del balso-saugok, kuo maziau kalbek, nes as tai prisikalbejusi buvau, teko patyleti kelias dienas biggrin.gif
zinot, as turejau skydliaukes operacija ir trukusi plauti, tai dreno istatymas ir 9 paros su juo prilygo kosmarui-nuskausminamuju net narkotiniu reikedavo, vaistus leisdavo kokius 4 k dienoje,
o po skydlaiukes operacijos nei vienos ampules neprireike,
Atsakyti
Maskatuk,man mintis irgi tokia yra...,bet kazin taip ir kankinsiuos ar adaptuosis organizmas g.gif Dabar dvi savaites visai neblogai buvo,o trecia diena vel sliauzioju nei gyva,nei mirus doh.gif
Atsakyti
Oj, mergaites, kai pasiskaiciau apie sunku pooperacini laikotarpi, vel pasidare neramu. Jau mastau, gal atsisakyti tos operacijos, gal mazgai niekada nesupyktybes, juk skydliauke tvarkoj. Labai bijau tos nezinios, kaip organizmas pripras prie tiroksino, juk iki mirties reikes ji vartoti. Ant dusies kazkaip neramu pasidare.
Atsakyti
QUOTE(aleksa74 @ 2012 05 18, 10:06)
Oj, mergaites, kai pasiskaiciau apie sunku pooperacini laikotarpi, vel pasidare neramu. Jau mastau, gal atsisakyti tos operacijos, gal mazgai niekada nesupyktybes, juk skydliauke tvarkoj. Labai bijau tos nezinios, kaip organizmas pripras prie tiroksino, juk iki mirties reikes ji vartoti. Ant dusies kazkaip neramu pasidare.

Nebijok, as va trecia diena po operacijos jau namie smile.gif dar siulas liko isims pirmadieni, jauciuosi pusetinai, bet nereikia laukti stebuklu. Mane irgi labai gazdino veziu, todel skubejau, bet pirminiais duomenimis nieko nebuvo, gal niekada ir nebutu issivyste. Todel spresti lieka kiekvienam asmeniskai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 05 18, 17:14)
Nebijok, as va trecia diena po operacijos jau namie smile.gif dar siulas liko isims pirmadieni, jauciuosi pusetinai, bet nereikia laukti stebuklu. Mane irgi labai gazdino veziu, todel skubejau, bet pirminiais duomenimis nieko nebuvo, gal niekada ir nebutu issivyste. Todel spresti lieka kiekvienam asmeniskai wink.gif

4u.gif Sveikinu sugrizus namo. As tai jau pradejau skaiciuoti dienas......
Atsakyti
Merginos, gal kuri galetu paaiskinti, kuo skiriasi folikuline adenoma (gerybinis auglys) nuo skydliaukes mazgo? g.gif Pries operacija man sake, jog pas mane saltas mazgas, po operacijos paaiskejo, kad folikuline adenoma g.gif Ar gerybinis auglys, kaip ir saltas mazgas gali su laiku supiktybeti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kriorsa @ 2012 05 18, 22:35)
Merginos, gal kuri galetu paaiskinti, kuo skiriasi folikuline adenoma (gerybinis auglys) nuo skydliaukes mazgo?  g.gif  Pries operacija man sake, jog pas mane saltas mazgas, po operacijos paaiskejo, kad folikuline adenoma  g.gif  Ar gerybinis auglys, kaip ir saltas mazgas gali su laiku supiktybeti?  g.gif

Pas mane buvo folikuline adenoma, paprastai tariant du dideli mazgai, kuriu folikulai pakite. Mane gazdino kad arba tai jau yra vezys, arba gali ateityje buti. Bet man atrodo , kad kartais per daznai gydytojai gazdina, jiems tiesiog reikia apsidrausti.
Atsakyti
QUOTE(lorkiukas @ 2012 05 17, 23:12)
Maskatuk,man mintis irgi tokia yra...,bet kazin taip ir kankinsiuos ar adaptuosis organizmas  g.gif  Dabar dvi savaites visai neblogai buvo,o trecia diena vel sliauzioju nei gyva,nei mirus  doh.gif

sveika, kaskada hipotireozes temoje buvo tokia skruzdeda, ji rado tiroksina, pagaminta is kiaules ekstakto, ji pati ji geria ir jauciasi puikiai, deja ji tenka siustis is uzsienio,
as irgi manau pereiti prie jo, nors mano endokrinologe ir nustebo ir truputi pasimete, kada as apie pasakiau,
pas mus yra taip-gydoma pagal algoritmus, neziurima konkreciai i zmogu, neziurima kuom jis dar serga, net neieskoma priezasciu, kai kada tik gesinamos komplikacijos ir tai vadinama gydymu, jokio gydymo, jokiu nepatvirtintu vaistu jie npriepazista..
atrodo jau rasiau, kad man prasidejo sirdies priepuoliai, bet idomus sutapimas, kad jie prasidejo butent praejus 1men po vartojamo tiroksino
aisku, gal tavo organizmo adaptacija, pamegink pralaukti, nors tai ir sunku
Papildyta:
QUOTE(kriorsa @ 2012 05 18, 22:35)
Merginos, gal kuri galetu paaiskinti, kuo skiriasi folikuline adenoma (gerybinis auglys) nuo skydliaukes mazgo?  g.gif  Pries operacija man sake, jog pas mane saltas mazgas, po operacijos paaiskejo, kad folikuline adenoma  g.gif  Ar gerybinis auglys, kaip ir saltas mazgas gali su laiku supiktybeti?  g.gif

sveika, adenoma-tai ne skydlaiukes audinys
saltas mazgas-tai skydlaiukes auginio nenormalaus augimo isdava
supiktybeti gali abu,
atsakyma 100proc tikslumu galima gauti tik po operacijos, kada istyria visus audinius
gali buti skydlaiukekaip delnas, o joje 1mm dydzio vezio plotelis,
nezinau ar nuraminau?
Papildyta:
QUOTE(aleksa74 @ 2012 05 18, 10:06)

gal nepaguosiu, bet pati sigooglink apie skydliukes vezius, tai pamatysi, kad kaip nekeista, skydliaukes hormonai praktiskai visada buna normos ribose, o vezi randa..
beje, kur radai apie sunku pooperacini laikotarpi, patikek , yra proceduru , net ne operaciju, zymiai skaudesniu ir sunkiau pernesamu negu si operacija
jei kas -klausk 4u.gif
Atsakyti
Maskatuk- tu auksas smile.gif tiek informacijos ir noro kitam padeti , ac ***
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 05 19, 21:31)
Maskatuk- tu auksas smile.gif tiek informacijos ir noro kitam padeti , ac ***

oi labai aciu, bet tikrai nereikia blush2.gif
as pati perejau 3 ligonines-tuberkuliozine, onkologini ir santarus,
viska itarinejo, ir verkiau ir meldziausi staciatikiu cerkveje, nes buvo labai sunku,
po to , nusiraminau, visiems atleidau, visu atsiprasiau, nieko nekaltinau , net saves ir pradejau daug dometis, skaityti ir tiesiog rasyti cia
as atejau paciu man sunkiausiu laiku ir buvo merginos, kurios man tada padejo, ju jau nematau, tikiu, kad ju sveikata gera, joms gerai sekasi
niekas kitas negali geriau taves suprasti nei zmogus tai isgyvenes ir perejes
taigi 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu maskatuk uz patarimus. Bet as niekaip tuos savo baimes neiveikiu, kuo arciau operacija, tuo labiau pergyvenu. Kol kas neesu turejusi rimtu sveikatos problemu. Bijau, kad man tas tiroskinas isreguliuos visa organizmo veikla, sustreikos skrandis, sirdis. Zodziu, atsiras daugiau problemu negu ju buvo.
Atsakyti
QUOTE(aleksa74 @ 2012 05 20, 19:31)
Aciu maskatuk uz patarimus. Bet as niekaip tuos savo baimes neiveikiu, kuo arciau operacija, tuo labiau pergyvenu. Kol kas neesu turejusi rimtu sveikatos problemu. Bijau, kad man tas tiroskinas isreguliuos visa organizmo veikla, sustreikos skrandis, sirdis. Zodziu, atsiras daugiau problemu negu ju buvo.

Jeigu jau apsisprendei , tai nusiteik pozityviai smile.gif zmones gyvena. Be inkstu , koju , kasos, o cia pamanyk liauka kazkokia:))) juokauju zinoma, bet nesinervink is anksto del to del ko nesergi wink.gif
Atsakyti