Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

QUOTE(audrone@ @ 2012 05 30, 23:21)
Laukykis 4u.gif o tie daiktai kazin paskui nebus radioktyvus, pvz toks telefonas ar dar kas..juk paskui lauk nemesi. Nes vakar forume skaiciau senam, kad uzsienyje viska atima.

Sveikos, aš ką tik po jodo, jau trečias kartas, tad turiu šiek tiek žinių, bet vis dar dažnai jaučiuosi nežinanti nieko, nes nei Baranauskas, nei kitas gydantis gydytojas nėra linkę per daug aiškinti ir detalizuoti. Pas jį į kabinetą patekti labai nesunku, eilių nebūna, bet geriau eit 1dieniais, 3dieniais arba 4dieniais, nes 2dieniais ir 5dieniais guldomi pacientai jodui, tai daktarai užsiėmę. Jodą skiria praėjus 2-3 mėn. po operacijos - reikia, kad žaizda užgytų. Kiek pastebėjau Baranauskas labai jau atsainiai žiūri į radiaciją (kas man nepatinka), net juokauja, kad vyrui "sveika", kai sesutės apsirengusios apsauginius rūbus šalinasi pacientų, neina artyn, jis sau drąsiai vaikšto po palatas smile.gif Ir šalia jo žodžių gana įdomiai atrodo išvykstant duodama radiacinės saugos instrukcija, kurioje rašoma, kad su vaikais ir nėščiosiomis 1m. atstumu negalima bendrauti 9 d. (ilgiau kaip 3 val. - 21 d.), miegoti atskiroje lovoje 8 dienas, 7 d. vengti ilgo važinėjimo viešuoju transportu ir t.t. Aš manau, kad kuo mažiau radiacijos parsinešite namo, tuo geriau bus jūsų artimiesiems, todėl daiktų vežkites minimaliai, aš, visgi imu kompiuterį ir mobilųjį, (vaikų neturiu) kitaip išprotėčiau ten sedėdama tris dienas, visus kitus daiktus (apatiniai,šlepetės, higienos priemonės ir pan.) - išvažiuojant keliauja į palatos šiukšliadėžę. Pižamą duoda, jūsų rubus paims dar I aukšte ir atgausit juos tik išvykdamos. Svarbiausia daaaaug gerti, nes didžioji dalis radiacijos pasišalina per šlapimą, taip pat daug praustis, vėdinti palatą. Šį savaitgalį taip norėjosi namo ir taip bijojau, kad neišleis (išleidžiant matuoja radiacijos kiekį, jei jis labai didelis, palieka dar parai ligoninėje) jog sekmadienį išgėriau beprotišką kiekį vandens doh.gif Kai kurios dar vynelio vežasi, sako gerai skaido radiaciją smile.gif Jei dar kas domina, klauskite, mėginsiu padėti smile.gif
Atsakyti
Ujegusa...tai vaziuoti su tuscia tase,kad pasui nereiketu visko ismesti lotuliukas.gif O as dar galvojau megsiu ar dar ka pasiimsiu veikti...o dabar nezinau kuo ten reiks uzsiimti doh.gif O tai kaip ten su gerimu,gi mineralinio tonom nenusivesi,is kur jo ten paimti g.gif O kava,arbata,yra kur issivirti,ar savo koki aparaciuka temptis? Jazuliau visai pasimeciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teletabio mūza @ 2012 05 31, 15:54)
Sveikos, aš ką tik po jodo, jau trečias kartas, tad turiu šiek tiek žinių, bet vis dar dažnai jaučiuosi nežinanti nieko, nes nei Baranauskas, nei kitas gydantis gydytojas nėra linkę per daug aiškinti ir detalizuoti. Pas jį į kabinetą patekti labai nesunku, eilių nebūna, bet geriau eit 1dieniais, 3dieniais arba 4dieniais, nes 2dieniais ir 5dieniais guldomi pacientai jodui, tai daktarai užsiėmę. Jodą skiria praėjus 2-3 mėn. po operacijos - reikia, kad žaizda užgytų. Kiek pastebėjau Baranauskas labai jau atsainiai žiūri į radiaciją (kas man nepatinka), net juokauja, kad vyrui "sveika", kai sesutės apsirengusios apsauginius rūbus šalinasi pacientų, neina artyn, jis sau drąsiai vaikšto po palatas smile.gif Ir šalia jo žodžių gana įdomiai atrodo išvykstant duodama radiacinės saugos instrukcija, kurioje rašoma, kad su vaikais ir nėščiosiomis 1m. atstumu negalima bendrauti 9 d. (ilgiau kaip 3 val. - 21 d.), miegoti atskiroje lovoje 8 dienas, 7 d. vengti ilgo važinėjimo viešuoju transportu ir t.t. Aš manau, kad kuo mažiau radiacijos parsinešite namo, tuo geriau bus jūsų artimiesiems, todėl daiktų vežkites minimaliai, aš, visgi imu kompiuterį ir mobilųjį, (vaikų neturiu) kitaip išprotėčiau ten sedėdama tris dienas, visus kitus daiktus (apatiniai,šlepetės, higienos priemonės ir pan.) - išvažiuojant keliauja į palatos šiukšliadėžę. Pižamą duoda, jūsų rubus paims dar I aukšte ir atgausit juos tik išvykdamos. Svarbiausia daaaaug gerti, nes didžioji dalis radiacijos pasišalina per šlapimą, taip pat daug praustis, vėdinti palatą. Šį savaitgalį taip norėjosi namo ir taip bijojau, kad neišleis (išleidžiant matuoja radiacijos kiekį, jei jis labai didelis, palieka dar parai ligoninėje) jog sekmadienį išgėriau beprotišką kiekį vandens  doh.gif  Kai kurios dar vynelio vežasi, sako gerai skaido radiaciją smile.gif Jei dar kas domina, klauskite, mėginsiu padėti smile.gif

Labas, as siandien buvau pas Baranauska ,pirma karta paliko -zmogaus kuris tiesiog dirba formalu darba ispudi, be paaiskinimu be emociju. Buvo pasakyta: gyvensi. Ir viskas, kiek gyvensi, kaip ilgai gdysies, jokio diagnozes paaiskinimo. Deja, turiu tokia nemalonia isvada, ir jokio intereso is gydytoju paaiskinti ar bent nuraminti, viska ka radau radau internete..neturetu buti tokia medicinos sistema, cia jau psihologo reikia, nekalbant elementaru mandaguma. Man irgi del vaiku pareiske: jie atsparesni radiacijai uz tave, po trieju dienu baziuoji namo...bepigu kalbet kai tie vaikai ne tavo..o ofifialiame tinklalapyje vel raso kitaip .Muza, su kokia diagnoze gydaisi , kaip jautiesi ? As esu pasiryzus istverti viska, tik noriu kad su manim skaitytusi,isdestytu gydymo eiga ir perspektyvas. Deja...
Papildyta:
Atsiprasau uz klaidas blush2.gif
Atsakyti
Audrone,man tas daktariukas irgi ne daktariskas lotuliukas.gif I sanitara panasesnis is kazkokio filmo biggrin.gif
Atsakyti
Snd sake, jei pritruksi vandens, personalas nupirks:)
Atsakyti
O vyno jei truks,atnes? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lorkiukas @ 2012 05 31, 22:01)
Audrone,man tas daktariukas irgi ne daktariskas  lotuliukas.gif  I sanitara panasesnis is kazkokio filmo  biggrin.gif

Tai jau smile.gif)) ir dar piktas klausimas gydysites ar ne ? Lyg tureciau is ko rinktis.. O rimtai yra kazin be jo kas uzsiima situo gydimu? Sako as cia dirbu 30 metu..man tai nerodiklis, man bet kuriuo atveju norisi intereso i pacienta ir zmogiskumo, jei yra is ko rinktis..rinkciausi mazesne patirti, bet dideli entuziazma.
Papildyta:
QUOTE(lorkiukas @ 2012 05 31, 22:05)
O vyno jei truks,atnes?  lotuliukas.gif

Room service, i jodo palata picos ir alaus biggrin.gif
Atsakyti
Audrone,o kada tau paskyte joda?
Atsakyti
Rupjucio 17;o taip neramu atrodo snd ir plauciai skauda ir vidi galai atsako:( noreciau zinot tiksliai yra isplitimas, nera.
Dar turiu klausima, ar laikotes kokios specialios dietos pries joda? Apart jo rekomendacijos atsisakyti jodotos druskos?
Papildyta:
Lorkiuke, o tu dar be Baranausko buvai pas endikinologa ? Tyrimus kokius dareisi ?
Atsakyti
Man irgi ,nezinau kur beskauda,kaip kokiai babulytei lotuliukas.gif
Buvau pas savo endikrinologe,kadangi baisingai skundziausi biggrin.gif padare hormonu ir dar kazkoki tyrima,nu nepamenu nors susaudykit biggrin.gif Sake hormonai kiek priklauso,jokiu uzdegimu ir dar kokiu blogybiu nera,dar eho padare..nu sake viskas idealu ax.gif bet man vistiek nuo to negeriau,man negera doh.gif
As tik druskos nevartoju,o kad valgyt ir taip nevalgom su mazium kokiu prasmatnybiu,kas savo uzauginta.
Atsakyti
Atvirai, tai šiuo metu esu pikta ir nusivylusi Baranausko gydymu, už tai net nelabai noriu plėstis ir gasdinti kitas, nes tikrai žinau ligonių, kurie išgijo labai greit bei efektyviai (1-2 jodai ir viskas). Man, deja, viskas jau tęsiasi nuo 2010 m. (man papilinė karcinoma, esu gavus tris jodus) ir dar nelabai tikiu, kad pabaiga, didžiausia problema, kad daktaras nieko neaiškina, kodėl daro vienaip ar kitaip, kodėl esant silpnam židiniui nedaro nieko ir laukia pusę metų ar metus, į šią ligą žiūri nepakankamai rimtai (gal dėl to, kad ji tarp onkologų laikoma pačia nepiktybiškiausia ir lengviausia iš visų onkologinių ligų) doh.gif Aš dar lankausi ir pas endokrinlogę, nes jei ne ji, tai išvis nieko nežinočiau ir neaikšu kaip būtų su tuo mano gydimu, bet Baranauskui tai labai nepatiko, sakė, kad man ne endokrininė liga, o onkologinė, todėl nėr ten ko lankytis, o pats net echoskopijos nei karto nepaskyrė, nei pačiupinėjo kaklo...
Kas dėl jodo, aš prieš jį pasilaikau lengvos dietos (vengiu produktų, kuriuose daug jodo), nežinau ar tai veiksimnga bent kiek, bet kaip aš sakau - jei kas pasakytų, kad stovėjimas ant galvos padeda, tai ir stovėčiau, nes darydama kažką jaučiuosi geriau, nei nedarydama nieko biggrin.gif
Vandens ir sulčių vežiausi nemažai, ten yra virdulys, taigi galima išsivirti arbatos ar kavos, yra šaldytuvas (maistas ten man nepatinka, bet daug savo nesivežu, nes nebūna apetito, pagrinde vaisių visokių, jogurtuką įsidedu), aš kaip vilnietė, tai vyro kažkada prašiau kažko, kad atvežtų, o kiti gal prašo ir sesučių, jos ten tikrai paslaugios ir malonios. O dėl veikimo aš vežuosi kompiuterį (kuriame daug filmų) ir žurnalų, nors žurnalų ir knygų ten jau nemažai prisirinkę, pacientai išvažiuodami palieka ten smile.gif
Atsakyti
sveiki...noreciau konsultacijos is patyrusiu...
man rado striuma,ir dar dvi cistas,kurios padidejusios....ar verta del ju nerimauti?operuoja jas?
Atsakyti