Įkraunama...
Įkraunama...

Kunigų celibatas

QUOTE(Jurgulė @ 2010 08 05, 17:38)
jei aš būčiau su čadra tai ko gero tu būtum mano vyras o aš 159 žmona iki kurios vargiai prisikastum  lotuliukas.gif

neturėdami SVEIKO proto

Tai kad ar ne keturios tik žmonos ten leidžiamos? g.gif Tokį ,,atstumą'' iki tavęs gal įveiktų? rolleyes.gif

Ir kas vis dėlto tas sveikas protas? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 05, 13:12)
1 Tikėjimai skirtingi, 2 sveiką protą kiekvienas kitaip suprantam (juk ar ne dėl jo tiek daug ginčių čia kyla  smile.gif ). Taigi neturiu žodinių įrodymų, kas tai yra.
3 O man celibatas nemaišo. Juk visada lengviau, kai gali pasikalbėt su kokiu draugu, kuris ,,neišneš viešumon'', o dar ir gal patarimą duos (o ir turto nekaups, nebent yra išsilaikymo poreikis).
4 Be to, manau, kad celibatas - aukštesnis lygis (ne kožnam pabažnam).

5 O jei kalbėt apie kokias čadras, tai ir tos čadros gal nieko blogo (jei tikrai supranti, kam jos reikalingos).

1 jus as ir nesiginciju drinks_cheers.gif
2 sveiko proto pamatas matyt yra vertybine sistema kuria ir remiasi "sveiko proto" argumentai, juk negali pvz koks chunveibinas tureti vienoda poziri su budistu, nors abu "isdaugo' toj pacioj kulturinej aplinkoj g.gif
3 Man asmeniskai jis irgi "nemaiso", kaip ir karas Afganistane, geju vedybos, delfinu ir banginiu zudynes, naftos issiliejimo katastrofos, negimusiu kudikiu zudynes ... nes kaip matyt daznai galima isgirsti argumenta - jei nepatinka eik i kita konfesija, kita valstybe, kita seimos modeli, serk banginius, neneaudok benzino, auginks savo vaikus ... bet klausimas - ar tai is tiesu yra "sveiko proto" argumentai ir tada vel - kas yra sveikas protas g.gif
Istorija rodo, ir deja ne vienu pavyzdziu, kai ispazinties "paslaptis" buvo ne tik isviesinta, bet ja ir pasinaudota tikrai ne dvasiskais aukstesniaisiais tikslais verysad.gif tikras darugas ar drauge ne butinai turi buti su kunigo mantija ar vienuolio abitu, jei jis Tikras, o ne "tikras" tada matyt is tiesu jokio skirtumo kas jis - vyras, moteris, kunigas, pasaulietis, krikscionis, musulmonas ... 4u.gif
4 Kiekvienas zmogaus ausktesnis lygis turetu (nedristu sakyti "turi" mirksiukas.gif ) buti siekimas laisva valia priimtu apsisprendimu, o ne ispraustas i remus, kanonus, dogmas, reikalavimus ... ir kitus , juk ir istorija rodo, kad ir tais laikasi kai celibato net mintyse nebuvo, o jau gyveno toki gyvenimo buda laisva valia prieme vyrai ir moterys, tiek krikscionys, tiek ne 4u.gif
5 sia klausimas matyt sietinas su 2 klausimu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgulė @ 2010 08 05, 18:38)
1 jei aš būčiau su čadra tai ko gero tu būtum mano vyras o aš 159 žmona iki kurios vargiai prisikastum  lotuliukas.gif
2 na o bet tačiau jei tvirtai ir sąžiningai gyvenčiau musulmoniškame pasaulyje jis man netrukdytų, nes apie krikščionybę net nenutuokčiau .
3 O dėl sveiko proto ir širdies, tai manai, kad jau kunigais tapo neturėdami SVEIKO proto ir širdies, nejau visi tokie invalidai? smile.gif
   mirksiukas.gif 
4 Nors ir išimčių būna.

1 Jurgule, uztenka man tos vieninteles kuria turiu, nesisipirsi tongue.gif
2 cia argumentas toks pat kaip ir - man celibatas netrukdo, nes yra tokia "tradicija", o apie I-ojo tuktantmecio krikscioniska tradicija as nieko nezinau, nes tai tik parasyta ir as nesu prie to priprates ar gyvenes tokioj aplinkoj doh.gif
3 cia matyt butu galima susieti su 2 klausimu - kiek lemia "sveikas protas ir vertybines nusotatos" zmogaus laisvame pasirinkime ir tobulejime bigsmile.gif
Jei saziningai atvirai, tai tikrai nemanau, kad i kunigus einama neturint sveiko proto, sirideis ar tikejimo, tik deja zvelgiant is kitos puses iskyla naturalus klausimas - kodel tada mes turime tiek mazai Kunigu ir tiek daug "kunigu", kodel daznai Kunigai buna nesuprasti savo luome ar aplinkoj, nepalaikomi aukstesniu hierarchu, stumiami toliau nuo zmoniu ... kodel?
4 ir todel drisciau teigti, kad butent Kunigai yra isimtis, matyt kaip ir gyvenime - juk sviesuoliu bendroj masej turime tiek nedaug verysad.gif

Dar pastebejau, kad sios zinutes numeris 666 doh.gif kazi, ka tai galetu reiksti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 06 rugpjūčio 2010 - 09:16
QUOTE(darius333 @ 2010 08 06, 10:13)

1 Jurgule, uztenka man tos vieninteles kuria turiu, nesisipirsi  tongue.gif
2 cia argumentas toks pat kaip ir - man celibatas netrukdo, nes yra tokia "tradicija", o apie I-ojo tuktantmecio krikscioniska tradicija as nieko nezinau, nes tai tik parasyta ir as nesu prie to priprates ar gyvenes tokioj aplinkoj  doh.gif
3 cia matyt butu galima susieti su 2 klausimu - kiek lemia "sveikas protas ir vertybines nusotatos" zmogaus laisvame pasirinkime ir tobulejime  bigsmile.gif
Jei saziningai atvirai, tai tikrai nemanau, kad i kunigus einama neturint sveiko proto, sirideis ar tikejimo, tik deja zvelgiant is kitos puses iskyla naturalus klausimas - kodel tada mes turime tiek mazai Kunigu ir tiek daug "kunigu", kodel daznai Kunigai buna nesuprasti savo luome ar aplinkoj, nepalaikomi aukstesniu hierarchu, stumiami toliau nuo zmoniu ... kodel?
4 ir todel drisciau teigti, kad butent Kunigai yra isimtis, matyt kaip ir gyvenime - juk sviesuoliu bendroj masej turime tiek nedaug  verysad.gif
Dar pastebejau, kad sios zinutes numeris 666 doh.gif kazi, ka tai galetu reiksti  mirksiukas.gif

Dariuk , Dariuk
NR 1 Tavimi žmona labai džiaugiasi ir Tave myli 4u.gif

dėl 2 Nr. Kam vartai į savo pusę? Tu pats įsivaizduok jei žmogus net nežinai, kad aplink tave neegzistuoja jokia kita religija , o tik musulmonų pasaulis ir užmauta čakra ant makaulės tai tuo ir alsuotum, ką turėtum. Aš šitą prasmę norėjau perteikt.

Dėl 3 Nr. paprasta ir aišku - žmogus yra klystantis ir turintis galimybę visada taisytis.
O kodėl taip vyksta? nejau nežinai?
va dar prisiminiau toks sakiniukas Mt 22, 1–14 „Daug pašauktųjų, bet maža išrinktųjų.“ , tada meskimės ir į tai, kodėl tiek medikų aplaidžiai atliekančių savo darbą, mokytojų ir kt srities žmonių? Kodėl? Nuo ko tai priklauso?
Kur toji viltis, kur tas džiaugsmas pasislėpė nuo žmogaus? Ką pats žmogus daro?
KALTINA.
Dėl 4 Nr . Manau , kad visi Dievo sukurti žmonės yra pačios originaliausios IŠIMTYS, biggrin.gif kurios ir atsakys Dievo akivaizdoje, ką gera yra padarę, nežvilgčiodami, ką kaimynas, šlavėjas ar kunigas ne taip padarė. labai svarbu yra tai ką galima padaryti gera, šalia kito esančio. Svarbu yra tai, kad nakčiai užmerkus akis žinočiau, kad per mane niekas neverkė....o juk dažnai taip nepavyksta. Bet tai ne priežastis liūdėti, kol alsuoju, tol galiu taisytis. biggrin.gif
O dėl 666? biggrin.gif man tai nieko.....būna ir 777 ir 222 ir 333 tas man nerimasties nekelia už visus skaičiukus yra ESANTYSIS, Kuris pasilieka , o žmonės praeina.
Truputį ne į temą.... pasakiau vienam kunigui savo telefono Nr, kuriame , kaip pirkau tiesiog pasitaikė daug 6, tai tas kun garsiai tai pastebėjo, įsivesti matau per baimę įsivedė biggrin.gif , kodėl taip bijoma, jei tvirtai pasitikima Dievu? bigsmile.gif
Mano teta gimusi 1936 06 06 ir 06 val ryte. žinai ką tai reiškė, buvo puiki žmona, mama , uoliai tikinti ir išauginusi pulką šaunių vaikų. Tai buvo gerumo spindulys žmonių tarpe.
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 05, 20:50)
Tai kad ar ne keturios tik žmonos ten leidžiamos?  g.gif Tokį ,,atstumą'' iki tavęs gal įveiktų?  rolleyes.gif

Ir kas vis dėlto tas sveikas protasmastau.gif

taip, leidžia keturias, bet būna būna ir daugiau.... biggrin.gif
Sveikoje sieloje, sveikas kūnas, kuriame yr sveikas protas. A kaip čia moksliškai išsireiškus.....?nu ką aš dabar žinau...., eisu gal kokį Šelingą paskaitinėsiu, gal jis kų pasakys.... biggrin.gif
Ech , doh.gif šiaip ar taip esam ligoniai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2010 08 06, 09:13)
3 Man asmeniskai jis irgi "nemaiso", kaip ir karas Afganistane, geju vedybos, delfinu ir banginiu zudynes, naftos issiliejimo katastrofos, negimusiu kudikiu zudynes ...

O tai išsipasakojimas žmogui, kuriuo pasitiki (ir kunigui), yra lygiavertis karui Afganistane, banginių ar negimusių kūdikių žudynėms ar gėjų vedyboms? Kažkaip keistoki (ir labai atotolę) palyginimai. g.gif
Papildyta:
nes kaip matyt daznai galima isgirsti argumenta - jei nepatinka eik i kita konfesija,

kita valstybe, kita seimos modeli, serk banginius, neneaudok benzino, auginks savo vaikus ... bet klausimas - ar tai is tiesu yra "sveiko proto" argumentai ir tada vel - kas yra sveikas protas  g.gif

Ar katalikybė pačiam nepatinka apskritai, ar nepatinka tik išpažintis ir bažnyčios vyresnybė (kunigija)?
Papildyta:
4 Kiekvienas zmogaus ausktesnis lygis turetu (nedristu sakyti "turi"  mirksiukas.gif ) buti siekimas laisva valia priimtu apsisprendimu, o ne ispraustas i remus, kanonus, dogmas, reikalavimus ...

Aukštesnis lygis pasiekiamas tik laikantis tam tikrų taisyklių, reikalavimų (teisingai suprastų kanonų).
Atsakyti
bandote kapstyti giliai giliai, o nezinote, kad pries kelis simtus metu celibato nebuvo.. Ne vienas testamentas neraso apie ji, net popieziai vede buvo.. Bet problema atsirado - sukauptas didziulis turtas atitekdavo ne baznyciai, o seimai.. Kaip isvengti sito? Ogi neleisti vesti.. elementaru..
Aplamai celibatas paneigia dieviska zmogaus prigimti - jei dievas butu norejes, kad kunigai nesidaugintu - tai butu juos be pimpaliuku i pasauli isleides.. Ir nieko gero jame nera, nes jis zmoniu sugalvotas del zemisku priezasciu..

Atsakyti
5 sia klausimas matyt sietinas su 2 klausimu  mirksiukas.gif

Čadros gal ir sietinos su celibatu, bet turbūt reikėtų gimti čadras nešiojančioje (ir tai vertinančioje) šeimoje, kad tai lengviau būtų suprasti. Mums belieka tik gilintis į tai prašyt Dievo malonės, kad tai suvoktumėm.
Dėl celibato remiuosi kad ir tokiomis Šventojo Rašto mintimis:
,,Nes yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės. Kas pajėgia išmanyti, teišmano“. (Mt 19,12)

Papildyta:
QUOTE(kice @ 2010 08 06, 19:17)
jis zmoniu sugalvotas del zemisku priezasciu..

Bet jei ieškosim žemiškų priežasčių, tai tik žemiškas pasekmes ir gausim.
Papildyta:
QUOTE(Jurgulė @ 2010 08 06, 11:48)
šiaip ar taip esam ligoniai. biggrin.gif

Bet gal ne visi vienoda liga sergam? mastau.gif Būna sergančių stipriau, kiti tik šiaip pačiaudėja. smile.gif
Atsakyti
kad tapti eunuchu reikia kiausiukus nusipjauti..
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2010 08 06, 12:48)
2 Nr. Kam vartai į savo pusę? Tu pats įsivaizduok jei žmogus net nežinai, kad aplink tave neegzistuoja jokia kita religija , o tik musulmonų pasaulis ir  užmauta čakra ant makaulės tai tuo ir alsuotum, ką turėtum. Aš šitą prasmę norėjau perteikt.
Dėl 3 Nr. paprasta ir aišku - žmogus yra klystantis ir turintis galimybę visada taisytis.
O kodėl taip vyksta? nejau nežinai?
  va dar prisiminiau toks sakiniukas  Mt 22, 1–14 „Daug pašauktųjų, bet maža išrinktųjų.“ , tada meskimės ir į tai, kodėl tiek medikų aplaidžiai atliekančių savo darbą, mokytojų ir kt srities žmonių? Kodėl? Nuo ko tai priklauso?
Kur toji viltis, kur tas džiaugsmas pasislėpė nuo žmogaus? Ką pats žmogus daro?
KALTINA.
4 Nr . Manau , kad visi Dievo sukurti žmonės yra pačios originaliausios IŠIMTYS,  biggrin.gif kurios ir atsakys Dievo akivaizdoje, ką gera yra padarę, nežvilgčiodami, ką kaimynas, šlavėjas ar kunigas ne taip padarė.  labai svarbu yra tai  ką galima padaryti gera, šalia kito esančio. Svarbu yra tai, kad nakčiai užmerkus akis žinočiau, kad per mane niekas neverkė....o juk dažnai taip nepavyksta. Bet tai ne priežastis liūdėti, kol alsuoju, tol galiu taisytis. biggrin.gif
5 O dėl 666?  biggrin.gif  man tai nieko.....būna ir 777 ir 222 ir 333 tas man nerimasties nekelia  už visus skaičiukus yra  ESANTYSIS, Kuris pasilieka , o žmonės praeina.
    Truputį ne į temą.... pasakiau vienam kunigui savo telefono Nr, kuriame , kaip pirkau tiesiog pasitaikė daug 6, tai tas kun garsiai tai pastebėjo, įsivesti matau per baimę įsivedė  biggrin.gif , kodėl taip bijoma, jei tvirtai pasitikima Dievu?  bigsmile.gif
  Mano teta gimusi 1936 06 06 ir 06 val ryte. žinai ką tai reiškė, buvo puiki žmona, mama , uoliai tikinti ir išauginusi pulką šaunių vaikų. Tai buvo gerumo spindulys žmonių tarpe.
Papildyta:
6  taip, leidžia keturias, bet būna būna ir daugiau.... biggrin.gif
Sveikoje sieloje, sveikas kūnas, kuriame yr sveikas protas. A kaip čia moksliškai išsireiškus.....?nu ką aš dabar žinau...., eisu gal kokį Šelingą paskaitinėsiu, gal jis kų pasakys.... biggrin.gif
7  Ech ,  doh.gif  šiaip ar taip esam ligoniai. biggrin.gif

2 bet juk mum cadros neuzmautos, esam laisvi paisirinkti, dometis, gilintis, isgirsti, pamatyti, diskutuoti, suzinoti, apsispresti ... gyventi mirksiukas.gif
3 neteisk ir nebusi teisiamas doh.gif drinks_cheers.gif
4 thumbup.gif
5 as tik siaip ir uzdaviau si klausima, nes ir pats gimes drakono metais, skorpiono zenkle, 13 diena, penktadieni, tik ne per pilnati lotuliukas.gif bet tikiuosi, kad nesu labai baisus scare.gif bijau.gif
6 na ir pas juos "ne bez izjanov", kad ir Mohameto pavyzdys su atsiradusia nauja sura Korane del jo aistros kito zmonai schmoll.gif
7 esam tuo kuo norim buti mirksiukas.gif todel nelinkiu tau noreti buti ligoniu ar dar kokiu nepilnaverciu padaru, buk (o juk ir esi mirksiukas.gif ) Zmogum 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2010 08 06, 20:07)
O tai išsipasakojimas žmogui, kuriuo pasitiki (ir kunigui), yra lygiavertis karui Afganistane, banginių ar negimusių kūdikių žudynėms ar gėjų vedyboms? Kažkaip keistoki (ir labai atotolę) palyginimai.  g.gif

Gerai, griztu prie tavo pasakymo, tik numeriukus sudesiu, kad aiskiau butu mirksiukas.gif
1 O man celibatas nemaišo.

2 Juk visada lengviau, kai gali pasikalbėt su kokiu draugu, kuris ,,neišneš viešumon'', o dar ir gal patarimą duos (o ir turto nekaups, nebent yra išsilaikymo poreikis).

ir savo atsakymo 4u.gif
1 Man asmeniskai jis irgi "nemaiso", kaip ir karas Afganistane, geju vedybos, delfinu ir banginiu zudynes, naftos issiliejimo katastrofos, negimusiu kudikiu zudynes ... nes kaip matyt daznai galima isgirsti argumenta - jei nepatinka eik i kita konfesija, kita valstybe, kita seimos modeli, serk banginius, neneaudok benzino, auginks savo vaikus ... bet klausimas - ar tai is tiesu yra "sveiko proto" argumentai ir tada vel - kas yra sveikas protas
2 Istorija rodo, ir deja ne vienu pavyzdziu, kai ispazinties "paslaptis" buvo ne tik isviesinta, bet ja ir pasinaudota tikrai ne dvasiskais aukstesniaisiais tikslais tikras darugas ar drauge ne butinai turi buti su kunigo mantija ar vienuolio abitu, jei jis Tikras, o ne "tikras" tada matyt is tiesu jokio skirtumo kas jis - vyras, moteris, kunigas, pasaulietis, krikscionis, musulmonas ...

Taigi celibato su ispazintim nesupainiojau mirksiukas.gif

Papildyta:
Ar katalikybė pačiam nepatinka apskritai, ar nepatinka tik išpažintis ir bažnyčios vyresnybė (kunigija)?

Neturiu visiskai nieko pries nei katalikybe nei krikscionybe aplamai, nei pries islama ar induizma, nei pries dzen ar dzin mirksiukas.gif budizma
o kas patinka ar nepatinka, matyt trumpai gali pamatyti ir isgirsti cia 4u.gif
http://www.youtube.c...player_embedded
ir tai liecia ne tik baznycia ar tikejima, tai liecia ne forma, o turini taip pat ir gyvenime biggrin.gif
Papildyta:
Aukštesnis lygis pasiekiamas tik laikantis tam tikrų taisyklių, reikalavimų (teisingai suprastų kanonų).

as puikiai suprantu ka tu nori pasakyti, tik niekada nereikia pamirsti laisvos valios ir apsisprendimo, dvasiniame pasaulyje negali buti geresniu ir blogesniu, vertesniu ir beverciu, vyru ir moteru, lygybes ir neligybes, dvasisnis pasaulis yra visiems be isimties ir butent isoriniai (ZMONIU SUGALVOTI) suvarzymai, dirbtines taisykles ar reiklalavimai - yra tai kas is esmes priestarauja paciam dvasiniam pasauliui 4u.gif as jau nesneku apie dogmas ar kanonus mirksiukas.gif
aisku jei turi omenyje aukstesni lygi fiziniame pasaulyje - tada be jokios abejones, tiesiog butina eiti dogmu, reikalavimu ir kanonu keliu, nes kitaip tiesiog neatitiksi stereotipiniu reikalavimu ir liksi balta varna, o tokiem zmonem oij kaip nelengva gyventi doh.gif

Papildyta:
QUOTE(kice @ 2010 08 06, 20:17)
bandote kapstyti giliai giliai, o nezinote, kad pries kelis simtus metu celibato nebuvo.. Ne vienas testamentas neraso apie ji, net popieziai vede buvo.. Bet problema atsirado - sukauptas didziulis turtas atitekdavo ne baznyciai, o seimai.. Kaip isvengti sito? Ogi neleisti vesti..  elementaru..
  Aplamai celibatas paneigia dieviska zmogaus prigimti - jei dievas butu norejes, kad kunigai nesidaugintu - tai butu juos be pimpaliuku i pasauli isleides.. Ir nieko gero jame nera, nes jis zmoniu sugalvotas del zemisku priezasciu..

kice, tu vyras ar moteris ar ono g.gif nes nei vardas nei paveiksliukas nieko nesako schmoll.gif
jei paskaitytum visas celibato temas, matyt atrastum daug idomios info ir apie testamentus kiek ir kokie jie yra, ir apie Laterano susirinkima, ir apie Dieva, ir apie baznycios turtus, ir con ir pro, ir ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2010 08 07, 08:32)
2Gerai, griztu prie tavo pasakymo, tik numeriukus sudesiu, kad aiskiau butu  mirksiukas.gif
1 O man celibatas nemaišo.

2 Juk visada lengviau, kai gali pasikalbėt su kokiu draugu, kuris ,,neišneš viešumon'', o dar ir gal patarimą duos (o ir turto nekaups, nebent yra išsilaikymo poreikis).

ir savo atsakymo  4u.gif
1 Man asmeniskai jis irgi "nemaiso", kaip ir karas Afganistane, geju vedybos, delfinu ir banginiu zudynes, naftos issiliejimo katastrofos, negimusiu kudikiu zudynes ... nes kaip matyt daznai galima isgirsti argumenta - jei nepatinka eik i kita konfesija, kita valstybe, kita seimos modeli, serk banginius, neneaudok benzino, auginks savo vaikus ... bet klausimas - ar tai is tiesu yra "sveiko proto" argumentai ir tada vel - kas yra sveikas protas 
2 Istorija rodo, ir deja ne vienu pavyzdziu, kai ispazinties "paslaptis" buvo ne tik isviesinta, bet ja ir pasinaudota tikrai ne dvasiskais aukstesniaisiais tikslais  tikras darugas ar drauge ne butinai turi buti su kunigo mantija ar vienuolio abitu, jei jis Tikras, o ne "tikras" tada matyt is tiesu jokio skirtumo kas jis - vyras, moteris, kunigas, pasaulietis, krikscionis, musulmonas ... 

Taigi celibato su ispazintim nesupainiojau  mirksiukas.gif 

Sakai, kad tau nemaišo karas Afganistane? g.gif Na, galbūt. Jei tą karą supranti kaip išsprogusią įtampą (pvz., temperatūra - ligos pasekmė). mastau.gif O gėjų santuokas kaip nukrypimą nuo biologinės prigimties, jei tai nesusiję su tavo paties vaiku turbūt. Ir t. t. (apie banginius, kūdikius ir kita čia nesiplėsiu).
Galbūt, atslūgus įtampoms, ,,išsirgus'' ligą, nukrypimą, po to pereinama į aukštesnį lygmenį.
Bet celibatas man ir yra aukštesnis lygmuo. Ir ,,nemaišo'' bent jau tuo, kokios man pačiai jo pasekmės: išpažintį saugos (nevedęs, grįžęs iškart žmonai, vaikams mano ,,istorijos'' nepapasakos), nesieks manęs kaip moters ir pan.
Sakai, pasitaikę išpažinčių išviešintų? Tai gal tada mes išvis niekuomet neturėtume siekti tobulėti (būti dieviškais), nes juk kartais suklumpame? Tik turbūt ne to mes siekiame.
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 07, 15:15)
Sakai, kad tau nemaišo karas Afganistane?  g.gif Na, galbūt. Jei tą karą supranti kaip išsprogusią įtampą (pvz., temperatūra - ligos pasekmė).  mastau.gif O gėjų santuokas kaip nukrypimą nuo biologinės prigimties, jei tai nesusiję su tavo paties vaiku turbūt. Ir t. t. (apie banginius, kūdikius ir kita čia nesiplėsiu).
Galbūt, atslūgus įtampoms, ,,išsirgus'' ligą, nukrypimą, po to pereinama į aukštesnį lygmenį.
Bet celibatas man ir yra aukštesnis lygmuo. Ir ,,nemaišo'' bent jau tuo, kokios man pačiai jo pasekmės: išpažintį saugos (nevedęs, grįžęs iškart žmonai, vaikams mano ,,istorijos'' nepapasakos), nesieks manęs kaip moters ir pan.
Sakai, pasitaikę išpažinčių išviešintų? Tai gal tada mes išvis niekuomet neturėtume siekti tobulėti (būti dieviškais), nes juk kartais suklumpame? Tik turbūt ne to mes siekiame.

Simense, ar matai kabutes mano poste ties zodziu "nemaiso" g.gif tada skaityk is naujo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2010 08 09, 10:16)
Simense, ar matai kabutes mano poste ties zodziu "nemaiso" g.gif tada skaityk is naujo  mirksiukas.gif

Jeigu kas neaišku ir nori ko paklausti, klausk aiškiau suformuluodamas klausimą. Nes atsakau taip, kaip parašei (ir į kabutes atsižvelgiau). Bet man rodos, kad tu čia tik šiaip ieškai diskusijos, ,,dėl sportinio intereso''. Tai gal aš jau nesivelsiu į žodžių žaismą. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 09, 11:25)
Jeigu kas neaišku ir nori ko paklausti, klausk aiškiau suformuluodamas klausimą. Nes atsakau taip, kaip parašei (ir į kabutes atsižvelgiau). Bet man rodos, kad tu čia tik šiaip ieškai diskusijos, ,,dėl sportinio intereso''. Tai gal aš jau nesivelsiu į žodžių žaismą. schmoll.gif

Simense, labai daznai mum asmeniskai kaip paprastiem zmonem labai daug kas "nemaiso", dazniausiai tai buna kazkas kas susije su ne su mumis g.gif paprastas pavyzdys: eini gatve, dviese musa viena - tau tai maiso ar ne ax.gif asmeniskai matyt ne, bet kaip zmogiskajai asmenybei suskauda sirdi, nes vyksta neteisybe, zvelgiant is zmogiskojo tasko. Tas pats ir su daugeliu kitu dalyku kurie asmeniskai musu neliecia - tokie kaip celibats, karai kituose krastuose, naftos avarijos (bet ne Baltijos juroj), abortai, .... bet ar neliecia kaip zmogaus g.gif Cia ir buvo klausimo esme, kad celibatas tau asmeniskai netrukdo, bet ar tai ir viskas ??? mirksiukas.gif
Atsakyti