Įkraunama...
Įkraunama...

Kunigų celibatas

QUOTE(Rasma @ 2014 04 19, 20:14)
Bet iš esmės, kas mane stebina, kad visąlaik "gailėjusi" kunigų, dėl jų negalėjimo sukurti šeimos, turėti vaikų ir pan., susidūriau su reiškiniu, jog gana daug kunigų visiškai nenori celibato panaikinimo. Galiu pasakyti, kad man tai buvo ir netikėta, ir net truputį nesuprantama. Teko diskutuoti ir klausti, tad supratau, jog kiekvienam duota savo. Ir matyt mums, pasauliečiams, visiškai nereikia kištis į celibato klausimus ir už kunigus spręsti reikalingas jis jiems ar ne...

Jei celibatas būtų panaikintas, per prievartą nieks neatvestų ir nepatupdytų moters ant viršaus. Kam nereikia, galėtų laikytis įsikibę tos savo skaistybės.

QUOTE(Soled @ 2014 04 21, 08:40)
Mano tikslas būti laimingai, o ne užsiimti gamtos duotybių suvaldymu. Celibatas yra kraštutinumus. Niekas nesako, kad saiko neturėjimas yra pagirtina, tačiau kategoriškas paneigimas to, ką davė gamta yra absurdas. Gal tada pradėkim badauti, nemiegoti, absoliučiai nesimylėti ir bus geriau? Saiko turėjimas, o ne kraštutinimui sukuria harmoniją gyvenime.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 04 21, 09:40)
Mano tikslas būti laimingai, o ne užsiimti gamtos duotybių suvaldymu. Celibatas yra kraštutinumus. Niekas nesako, kad saiko neturėjimas yra pagirtina, tačiau kategoriškas paneigimas to, ką davė gamta yra absurdas. Gal tada pradėkim badauti, nemiegoti, absoliučiai nesimylėti ir bus geriau? Saiko turėjimas, o ne kraštutinimui sukuria harmoniją gyvenime.

Dvasiskai pazengusiam zmogui celibatas yra naturalus dalykas, bent jau turetu buti, sis pasaulis nera skirtas malonumams ir tenkinimuisi, jei manot priešingai tai jums teks ligai ieskoti savojo kelio i laime, nes zmogus tegali buti laimingas atsisakydamas saves ir duodamas.
Praktikuojantys ivairias religijas auksto dvasingumo zmones beveik nevalgo ir miega vos keleta valandu per para, del to nejausdami jokio diskomforto , turbut girdėjote apie tai? Vienok nesiginčijo kad daugumai tai neikandama..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 21 balandžio 2014 - 20:39
QUOTE(loja5 @ 2014 04 21, 20:30)
Dvasiskai pazengusiam zmogui celibatas yra naturalus dalykas, bent jau turetu buti, sis pasaulis nera skirtas malonumams ir tenkinimuisi, jei manot priešingai tai jums teks ligai ieskoti savojo kelio i laime, nes zmogus tegali buti laimingas atsisakydamas saves ir duodamas.
Praktikuojantys ivairias religijas auksto dvasingumo zmones beveik nevalgo ir miega vos keleta valandu per para, del to nejausdami jokio diskomforto , turbut girdėjote apie tai? Vienok nesiginčijo kad daugumai tai neikandama..

Šiaip kiekvieno žmogaus kelias į laimę yra individualus ir nereikia visų matuoti pagal vieną kurpalių.
Taip taip į šį pasaulį ateiname kentėti, kentėti ir dar kartą kentėti, privalome muštis sau į krūtinę, kokie esame kalti, nieko neverti - tada jau būsime labai dvasingi. Kažkoks fanatiškas, niūrus požiūris. Retai žmogus būna laimingas, kai puola į kraštutinumus, atsisako Dievo suteiktų privilegijų. Pvz Islame sekso atsisakymas yra laikomas Dievo įžeidimu, kadangi paniekini jo tau dovanotą dovaną. O kalbant apie kunigų dvasingumą tai kažkaip jų doras celibatas slepia pedofilijos skandalus, kiek aukščiausio rango Vatikano dvasininkų yra įsivėlę į tokius skandalus? Ot dvasingi ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 07:58)
Islame sekso atsisakymas yra laikomas Dievo įžeidimu, kadangi paniekini jo tau dovanotą dovaną.

Tai kodėl musulmonės taip stipriai dangsto savo kūnus? Juk dovana reikėtų dalintis su visais. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2014 04 21, 08:40)
paneigimas to, ką davė gamta yra absurdas. Gal tada pradėkim badauti, nemiegoti, absoliučiai nesimylėti ir bus geriau?

Žmogus, rodos, badaut gali 40 dienų, nemiegoti savaitę, bet neteko girdėt, kad viengungiai masiškai mirtų dėl to proceso trūkumo.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 22, 09:24)
Tai kodėl musulmonės taip stipriai dangsto savo kūnus? Juk dovana reikėtų dalintis su visais. wink.gif
Papildyta:
Žmogus, rodos, badaut gali 40 dienų, nemiegoti savaitę, bet neteko girdėt, kad viengungiai masiškai mirtų dėl to proceso trūkumo.

Prie ko kūno dangstymas ir seksas? biggrin.gif biggrin.gif
Aš kalbu apie kraštutinimus. Kam Dievas davė galimybę valgyti? kam tuomet reikalinga derlinga žemė, jei taip išaukštinama badavimas ir nemiegojimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 22 balandžio 2014 - 09:30
QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 08:58)
Šiaip kiekvieno žmogaus kelias į laimę yra individualus ir nereikia visų matuoti pagal vieną kurpalių.
Taip taip į šį pasaulį ateiname kentėti, kentėti ir dar kartą kentėti, privalome muštis sau į krūtinę, kokie esame kalti, nieko neverti - tada jau būsime labai dvasingi. Kažkoks fanatiškas, niūrus požiūris. Retai žmogus būna laimingas, kai puola į kraštutinumus, atsisako Dievo suteiktų privilegijų. Pvz Islame sekso atsisakymas yra laikomas Dievo įžeidimu, kadangi paniekini jo tau dovanotą dovaną. O kalbant apie kunigų dvasingumą tai kažkaip jų doras celibatas slepia pedofilijos skandalus, kiek aukščiausio rango Vatikano dvasininkų yra įsivėlę į tokius skandalus? Ot dvasingi ar ne?

Šiame pasaulyje visi esame nubausti ir tikslas pasiekti tokį būvį kai tau iš esmės viskas teikia gėrį ir jau nėra svarbu kiek litų tu turi kišenėje ir ar turėsi rytoj ką valgyti, tavęs nebejaudina šio pasaulio "bangos" nes visa priimi kaip begalinį Dievo gerumą. Jums tai sukelia niūrumą g.gif kiekvienas mūsų tą patį dalyką matome skirtingai..
kunigų gi tarpe taip pat visko yra, bet ne visi jie pedofilai turbūt? Mano kelyje pasitaikė būtent tokie kokų reikia mano sielos išganymui, manau tai geras ženklas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 10:29)
Prie ko kūno dangstymas ir seksas? biggrin.gif  biggrin.gif
Aš kalbu apie kraštutinimus. Kam Dievas davė galimybę valgyti? kam tuomet reikalinga derlinga žemė, jei taip išaukštinama badavimas ir nemiegojimas biggrin.gif

Dar visai neseniai ir aš galvojau kam tą kūną dangstyti rolleyes.gif Tas kas tiki ne tik materija turbūt žino kad yra taip vadinamas subtilusis lygmuo, kurio fizinėmis akimis nematome, tai vat mergina išėjusi į gatvę vos užpakaliuką dengiančiu sijonu pritraukia visų pro ją praeinančių vyrų žvilgsnius (turbūt dėlto nesiginčysit biggrin.gif ) ir jau ką jie ten mintyse išdarinėja vienas Dievas težino, ar jūs manot kad tai jai neturi jokio poveikio?
Visa kas mums duota šioje žemėje - valgis, miegas, seksas, pinigai tėra dvasios treniruoklis, kiek tu sugebėsi "išsitreniruoti", tiek ir turėsi atėjus tavo egzistavimo šioje žemėje pabaigai.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 09:29)
Prie ko kūno dangstymas ir seksas? biggrin.gif  biggrin.gif

O dėl ko tas kūnas tada dangstomas? Ar ne dėl pernelyg stipriai pasireiškiančio noro tą dovaną naudot? g.gif

Žmogus ir derlinga žemė skiriasi. Žmogus ne daiktas. Daug ką jis gali suvaldyti. Ypač dėl aukštesnių tikslų.
Atsakyti
Tai viso labo nuomonės, tačiau ne įrodyti faktai, todėl nereikėtų būti tokioms kategoriškomis g.gif Bet koks puolimas į kraštutinumus man asocijuojasi su fanatazimu, kažkokiais vidiniais prieštaravimais. Nebūtina tapti vienuoliu, staiga atsiversti į budizmą/induizmą, tapti nevalgančiu, negeriančiu ir nemiegančiu, kad galėtum save vadinti super duper dvasingu. Saikas gyvenime užtikrina harmoniją ir balansą, mano galva.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2014 04 22, 11:40)

Dar visai neseniai ir aš galvojau kam tą kūną dangstyti rolleyes.gif Tas kas tiki ne tik materija turbūt žino kad yra taip vadinamas subtilusis lygmuo, kurio fizinėmis akimis nematome, tai vat mergina išėjusi į gatvę vos užpakaliuką dengiančiu sijonu pritraukia visų pro ją praeinančių vyrų žvilgsnius (turbūt dėlto nesiginčysit biggrin.gif ) ir jau ką jie ten mintyse išdarinėja vienas Dievas težino, ar jūs manot kad tai jai neturi jokio poveikio?
Visa kas mums duota šioje žemėje - valgis, miegas, seksas, pinigai tėra dvasios treniruoklis, kiek tu sugebėsi "išsitreniruoti", tiek ir turėsi atėjus tavo egzistavimo šioje žemėje pabaigai.

Afrikos moterys vaiksto nedengdamos krutine ir nieko, vyrai kaip ir normaliai reaguoja.
Musulmonu salyse moterys net veida privalo dengti, mat gali sugundyti.

Taigi, ne kunas kelia problemas, o zmoniu mintys esancios galvoje, aplinkos vertinimas. Tad galimai anot jusu reikia moterims vaikscioni kaip mumijom, susivijusiom i drobule? Nes jos neva atsakingos bus uz tai ka pagalvos kiti vyrai, zmones.

QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 14:31)
Tai viso labo nuomonės, tačiau ne įrodyti faktai, todėl nereikėtų būti tokioms kategoriškomis g.gif  Bet koks puolimas į kraštutinumus man asocijuojasi su fanatazimu, kažkokiais vidiniais prieštaravimais. Nebūtina tapti vienuoliu, staiga atsiversti į budizmą/induizmą, tapti nevalgančiu, negeriančiu ir nemiegančiu, kad galėtum save vadinti super duper dvasingu. Saikas gyvenime užtikrina harmoniją ir balansą, mano galva.

Pritariu 4u.gif
Zmogus link dvasingumo eina visa savo gyvenima.

Cia panasiai kaip Sorkatas sake - as zinau kad nieko nezinau. Visi gi suvokiam, kad jis labai daug zinojo, bet tas zinojimas jam dave kita suvokima, kad jis dar daugiau nezino, nei zino. Lygiai taip pat ir su dvasingumu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 04 22, 15:03)
Afrikos moterys vaiksto nedengdamos krutine ir nieko, vyrai kaip ir normaliai reaguoja.
Musulmonu salyse moterys net veida privalo dengti, mat gali sugundyti.

Taigi, ne kunas kelia problemas, o zmoniu mintys esancios galvoje, aplinkos vertinimas. Tad galimai anot jusu reikia moterims vaikscioni kaip mumijom, susivijusiom i drobule? Nes jos neva atsakingos bus uz tai ka pagalvos kiti vyrai, zmones.
Pritariu  4u.gif
Zmogus link dvasingumo eina visa savo gyvenima.

Cia panasiai kaip Sorkatas sake - as zinau kad nieko nezinau. Visi gi suvokiam, kad jis labai daug zinojo, bet tas zinojimas jam dave kita suvokima, kad jis dar daugiau nezino, nei zino. Lygiai taip pat ir su dvasingumu  4u.gif

Tai nematau cia jokio priestaravimo unsure.gif kuo moteris dvasingesne tuo labiau ji pasveria jai svetimu vyru galimas blogas mintis, vienuoles kaip zinome pilnai "apsimuturiave", turbut ne be reikalo, Afrikoje...nu viskas cia suprantama.
Kunas yra sio pasaulio gyventojas, ne jis turi reguliuoti sielai kelia o atvirksciai, mes zinome kas ivyksta kai zmogus nepajegia apvaldyti kuno, tai blogasis krastutinumo atvejis, viduriukas yra "gyvenu kaip visi" - megaujuosi kelionemis, valgau skanu maista, ieskau romantisku santykiu, kartais prisimenu Dieva, na, kai labai reikia, ir tik tiek, nes man tiek uztenka. Turbut toki gyvenima propaguojat Moonte smile.gif ir ok, tai jusu pasirinkimas 4u.gif Kitas "krastutinumas", tas sunkiai pasiekiamas, ir iki jo zinoma reikia dar daug kelio sukarti.
O siaip, apie celibata kalbejom, manau jei toks yra, vadinasi kunigai (tikiu kad didesne dalis neturi nieko bendra su pedofilija) samoningai tai renkasi ir tam pasiryzta, man tai atrodo labai grazu ir dvasiskai stipru wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 22 balandžio 2014 - 15:16
O kame celibato grožis? g.gif Jūs tikriausiai seksą traktuojate kaip kažkokį blogį, gašlūnų priveligiją, kuris vien savo egzistavimu juodina žmogų. Be to kažkuri narė puikiai paminėjo, jog jei celibato nebūtų, niekas nedraustų norintiems susilaikyti nuo lytinių santykių.
Beje, čia tik katalikų išmislas, kitų krikščionybės atšakų dvasininkai puikiai atlieka pareigas ir nesilaikydami skaistybės įžadų. Tarp jų ir pedofilijos skandalų negirdėti kaip pas katalikus.
Beje, celibato atsiradimo istorija su religija niekaip nesusijusi. Tai buvo tik vienas iš būdų apsaugoti turtą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 04 22, 16:27)
O kame celibato grožis? g.gif  Jūs tikriausiai seksą traktuojate kaip kažkokį blogį,  gašlūnų priveligiją, kuris vien savo egzistavimu juodina žmogų. Be to kažkuri narė puikiai paminėjo, jog jei celibato nebūtų, niekas nedraustų norintiems susilaikyti nuo lytinių santykių.
Beje, čia tik katalikų išmislas, kitų krikščionybės atšakų dvasininkai puikiai atlieka pareigas ir nesilaikydami skaistybės įžadų. Tarp jų ir pedofilijos skandalų negirdėti kaip pas katalikus.
Beje, celibato atsiradimo istorija su religija niekaip nesusijusi. Tai buvo tik vienas iš būdų apsaugoti turtą mirksiukas.gif

Seksas tikrai nevertas tokiu isaukstinimu mirksiukas.gif pastebejau jums jis labai aktualus unsure.gif man jis ne daugiau nei tustinimasis ar valgymas schmoll.gif o gal netgi dar maziau...
Negaliu jusu itikinti kad pedofilu kunigu yra mazuma, kaip ir negaliu irodyti celibato teigiamumo, ta galite padaryti tik jus pati, bet viskam savas laikas.
P.S. man visos religijos yra geros, sakau nuosirdziai, kuo toliau eini pasirinktu keliu ir darai ta nuosirdziai, tuo doresni tavo kelyje pasitaiko zmones/ dvasiskiai/mokytojai wub.gif
Atsakyti