Įkraunama...
Įkraunama...

Kunigų celibatas

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 09 19, 15:37)
Kai supranti, kad ne supermamos sprendžia, ar kunigams laikytis celibato, vien šis argumentas pasidaro svarus.  4u.gif

Super mamos, kaip ir bet koks kitas demokratineje salyje zmogus, turi tese PAGRISTAI ISREIKSTI SAVO NUOMOBNE.

Jusu atstovaujancios puses negebejimas PAGRISTI ARGUMENTAIS savo pozijijos, negali buti dangstomas neva supermamu sprendimo galimybiu neturejimu. Cia vyksta diskusijos, niekas is cia esanciu nepretenduoja i galimybe spresti del celebato, na galimai jus, jei tai pateikiat kaip neva argumenta, kuris is eses yra niekinis.
Atsakyti
O kodėl nesvarstot ar nereikėtų Lt įteisinti poligamijos? Neprivalėtų vyrai turėti trijų-keturių žmonų, bet jei žmogus viską spėja ir viskam užtenka, kodėl gi ne? smile.gif Nes kai pažiūri, tai kiek yra vyrų, kurie turi meilužes ir netgi nesantuokinių vaikų. Ir visi žino, kas tų vaikučių tėveliai smile.gif Gerokai aktualiau ištekėjusioms moterims, nes liečia jas, jų vyrus ir jų šeimyninį gyvenimą, ne? smile.gif
Atsakyti
Nes yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės. Kas pajėgia išmanyti, teišmano“. (Mt 19, 12)
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2014 09 19, 16:06)
O kodėl nesvarstot ar nereikėtų Lt įteisinti poligamijos? Neprivalėtų vyrai turėti trijų-keturių žmonų, bet jei žmogus viską spėja ir viskam užtenka, kodėl gi ne? smile.gif Nes kai pažiūri, tai kiek yra vyrų, kurie turi meilužes ir netgi nesantuokinių vaikų. Ir visi žino, kas tų vaikučių tėveliai smile.gif Gerokai aktualiau  ištekėjusioms moterims, nes liečia jas, jų vyrus ir jų šeimyninį gyvenimą, ne? smile.gif

Na jei jums aktuali si tema, prasom, kurkite ir diskutuokite jums domima tema. Kokios problemos. Si tema apie KUNIGU CELIBATA.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 09 19, 16:23)
Nes yra eunuchų, kurie gimė tokie iš motinos įsčių. Yra eunuchų, kuriuos tokius padarė žmonės. Ir yra eunuchų, kurie patys save tokius padarė dėl dangaus karalystės. Kas pajėgia išmanyti, teišmano“. (Mt 19, 12)

Mjo, man taip keista kai zmones tik delioja citatas, nesivarginti pateikti ir savo izvalgas, del kokiu priezasciu jas pateike.

Sioje citatoje as itariu izvelgciau ne tai ka tamsta, elementariai, del pasauleziuros skirtumu. Todel jusu nepagristu citatu deliojimas yra BEPRASMIS.

Man pvz. is visu galimu impotenciju baisiausia yra dvasine, nes tai tramplinas i PUIKYBE.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 rugsėjo 2014 - 15:43
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 09 19, 15:37)
Kai supranti, kad ne supermamos sprendžia, ar kunigams laikytis celibato, vien šis argumentas pasidaro svarus.  4u.gif

Ką ir bepasakysi.
Supermamos nesprendžia, jos diskutuoja.
O Saulėtekės negali diskutuoti, nes diskusijai reikia argumentų.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 09 19, 16:23)

Citata, ištraukta iš konteksto, yra niekinė. Kuo citata trumpesnė, tuo didesnė erdvė interpretacijai.
Šiuo atveju man kyla tokia - prie ko kunigai ir ši citata?
štai kelios:

1. Kunigu tampama ne dėl dangaus karalystės. O dėl avelių ganymo ir rūpinimosi, kad šios patektų į dangaus karalystę. Ar aš klystu smile.gif Tad visos avelės turi būti eunuchais ar kaip?

2. Tapimas eunuchu = patekimas dangaus karalystėn? Ne eunuchai nepateks?

Dabar matote beprasmybę plikų citatų dėliojimo?

Atsakyti
Per daug susitelkus į diskutavimą, galima neišgirsti Šventosios Dvasios dvelksmo.

Ten buvo žodžiai ,,kas pajėgia išmanyti, teišmano''. Čia galima sustoti ir pamąstyti, ką Jėzus norėjo tuo pasakyti. O juk jis kalbėjo palyginimais.

Katalikų Bažnyčioje svarbiau mąstymas, ne diskusija.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 09 19, 17:35)
Per daug susitelkus į diskutavimą, galima neišgirsti Šventosios Dvasios dvelksmo.

Ten buvo žodžiai ,,kas pajėgia išmanyti, teišmano''. Čia galima sustoti ir pamąstyti, ką Jėzus norėjo tuo pasakyti. O juk jis kalbėjo palyginimais.

Katalikų Bažnyčioje svarbiau mąstymas, ne diskusija.

Tusicazodziavimas prisidengus graziomis frazemis.
Tai apgailetina

Diskusija ir numato MASTYMA t.y. gebejimas suprantama kalba pateikti mastymo produkta - minti. Bet tiek to, tas kas negeba mastyti, diskusijos metu pagristi savo mintis, tas tik dangstosi paruostukemis, parazituoja protingu mastanciu zmoniu citatomis, nes jos gi suprantamai pateiktos, uzrasytos, taip manipuliuodamas jomis tusciazodziauja, nes iki galo ju net nesuvokia, nes savu minciu-argumentu nera, kitokiu atveju nebutu sudetinga argumentuoti. dabar gi citatomis dangsto savo zingeidumo trukuma ir tinginyste savistoviai mastyti.

Bet kaip Sauleteke, taip diskusija pradeda grybauti. Desninga, minciu gi I TEMA nera, o svetimu citatu pagristi, kodel jas pateike negeba. Taip ir copy paste'na svetimas mintis, savu neturedama ir nesuvokdama ka pateike.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 rugsėjo 2014 - 17:03
QUOTE(Moonte @ 2014 09 19, 15:41)
Na jei jums aktuali si tema, prasom, kurkite ir diskutuokite jums domima tema. Kokios problemos. Si tema apie KUNIGU CELIBATA.

Man tai neaktuali, todėl ir nekuriu smile.gif O kuo Jums aktuali kunigų celibato tema?
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2014 09 19, 19:04)
Man tai neaktuali, todėl ir nekuriu smile.gif O kuo Jums aktuali kunigų celibato tema?

Jei jus idemiai skaitete mano pasisakymus ten ganetinai aiskiai issakytos mano cia dalyvavymo priezastys.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 09 19, 18:30)
Jei jus idemiai skaitete mano pasisakymus ten ganetinai aiskiai issakytos mano cia dalyvavymo priezastys.

Atsiprašau, bet kuo tema Jums aktuali neįžiūrėjau 4u.gif smile.gif Kad įdomi, tai taip, bet aktuali tai lygiai tiek, kiek kaimynų iš penkto aukšto lytinis gyvenimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmintinga @ 2014 09 19, 19:41)
Atsiprašau, bet kuo tema Jums aktuali neįžiūrėjau  4u.gif  smile.gif  Kad įdomi, tai taip, bet aktuali tai lygiai tiek, kiek kaimynų iš penkto aukšto lytinis gyvenimas smile.gif

Jus manote kad pradesiu paneigineti jusu isvadas? Pagarba zmogaus pasirinkimo laisvei, jums tapatu su kaimynu lytiniu gyvenimu? OK. Nematau prasmes panegineti, galvokite ka norite. Bet tai visai nesusije su diskutuojama tema.

I tema turite ka pasakyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 rugsėjo 2014 - 18:56
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 09 19, 12:36)
Celibato gynėjos dar nepateikė nė vieno argumento, kodėl celibatas yra geras dalykas.  smile.gif

1. Celibatas islaisvina kuniga skirti 100% laiko ir pastangu sielu gelbejimui ir skirti visa demesi Dievui, Baznyciai, parapijai. I Pasaulinio karo metais buvo daug atsivertimu i katalikybe karo zonose, nes daug kataliku kunigu ten buvo ir teike dvasine pagalba kareiviams. Anglikonu buvo labai nedaug - jie visi karo metu turejo rupintis savo seimomis.

2. Kunigai seka Kristaus pavyzdziu nekurdami seimos. Jau nuo senu laiku tikima kad celibatas padeda pagilinti tikejima ir siekti sventumo (tibeto vienuoliai laikosi celibato, kitu krikscionisku denominaciju vyskupais gali buti tik nevede vyrai, is senojo testamento kunigu budavo reikalaujama laikino celibato pries atliekant liturgines apeigas ir pan.) Didzioji dalis sventuju taip pat laikesi celibato. Santuoka yra geris, bet skirti visa savo gyvenima - kunu ir siela Dievui - didesnis geris.

3. Celibatas issprendzia problema del kunigu seimos islaikymo. Siais laikais daugelis parapiju tik siaip ne taip islaiko savo baznycia ir viena kuniga, butu sudetinga tiketis kad uzteks lesu dar ir kunigo zmonai ir buriui vaiku.

4. Celibatas padeda apsaugoti baznycia nuo kunigu be pasaukimo kurie i kunigyste ziuretu kaip i "lengva uzdarbi". Aisku, ju pasitaiko ir tarp dabartiniu kunigu, bet celibatas isskiria kunigyste is visu kitu "profesiju".

Daugiau pamastymu:
celibato nauda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LasiukeUK: 19 rugsėjo 2014 - 19:07