Įkraunama...
Įkraunama...

Baimė vėl pastoti?

QUOTE(zuzu @ 2010 06 16, 11:58)
žinokit mergos, daug pagalvoju apie tą sex gyvenimą...įdomiai viskas susideda čia...

ir  pagalvojus...ar nesuluošintai baisus tampa lytinis gyvenimas moteriai, kuri pvz, 26m, jau turi du vaikus...na ir ką. atrodo norma. nes visos gi tik rėkia: man reik dviejų vaikų. gerai, vaikai jau yra,bet metų nėr 30. o mylėtis norisi, ir kuo toliau-tuo moteriai labiau. rolleyes.gif ir kas tada...gyvent baimėj? ryti šlamštą, tuos kontra? įsidėt spiralę, vėl ji ne visoms tinka...ir apskritai, patikimos kontracepcijos nėr, nebent vyrai sterilizuotųsi, o kas to  nori - vos 30sulaukęs... moteris vis nuodijas, kišas į save.
planuose du vaikai, o toliau,.
negi mirk ? arba pastovi baimė...galbūt taip turim mokėt už malonumus. negali laižyt vien džemo nuo riekės.  g.gif karolis voytyla.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 06 16, 11:58)
žinokit mergos, daug pagalvoju apie tą sex gyvenimą...įdomiai viskas susideda čia...

ir  pagalvojus...ar nesuluošintai baisus tampa lytinis gyvenimas moteriai, kuri pvz, 26m, jau turi du vaikus...na ir ką. atrodo norma. nes visos gi tik rėkia: man reik dviejų vaikų. gerai, vaikai jau yra,bet metų nėr 30. o mylėtis norisi, ir kuo toliau-tuo moteriai labiau. rolleyes.gif ir kas tada...gyvent baimėj? ryti šlamštą, tuos kontra? įsidėt spiralę, vėl ji ne visoms tinka...ir apskritai, patikimos kontracepcijos nėr, nebent vyrai sterilizuotųsi, o kas to  nori - vos 30sulaukęs... moteris vis nuodijas, kišas į save.
negi mirk ? arba pastovi baimė...galbūt taip turim mokėt už malonumus. negali laižyt vien džemo nuo riekės.  g.gif karolis voytyla.

pilnai pritariu.sunkus moteru gyvenimas doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif

Jungiuosi ir as prie jusu ; ))) Turiu dukryte, metuku laiko, nu bet kas cia pasidare man - po gimdimo bijau pastot vel, mm atsirado puse metu po gimdymo, o as doh.gif vat atsikelus ryte uzplaukia debeselis : "hmm..o gal, pastojau..reik eit nusipirkt testa pasidaryt" doh.gif nu nezinau, bijau, nenoriu dabar.. ;]
Galvoju, gal isidet spirale, arba implanta, ar injekcija, ar KT.. g.gif o dar, nu as niekaip kaip besigilinciau n e m o k u apskaiciuoti tu vaisingu ir nevaisingu dienu.. doh.gif ( ziople lotuliukas.gif ) ..Pvz.: sirgau praeita sav. nu ir kaip man ten skaiciuot tas dienas doh.gif kada yra tikimybe kada ne, dar papasakosiu lotuliukas.gif (turbut juokiates is manes tai laabai laabai, galvojat, va raso kazkokia neziniuke.. wink.gif ) vakar su MB turejom nakti, o snd man atrodo kad fsio, pastosiu reik testa pirkt.. doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif nelabai kaip pasisaugom mes ..NLA..gal del to ta baime..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uuoga: 27 birželio 2010 - 18:16
sveikutes. man dar tik pora savaiciu po gimdymo, bet jau suku galva, kaip saugotis reiks... tableciu vartot negaliu, nes budama nestuke.gif sirgau diabetu. daktare sake, kad gumytes arba spirale doh.gif o as tokiu nesamoniu nenoriu schmoll.gif nenoriu kazkokio svetimkunio nesiot savyje, o su gumytem ne tas blink.gif
Atsakyti
As irgi bijau, nes kolkas antro nenoreciau. Viena nakti net sapnavau, kad testas parode 2 juosteles biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 06 16, 13:58)

Tas ir yra.. o norisi mylėtis ir 30, ir per 30 perkopus ir dar vėliau. biggrin.gif
Nesinori pastoti kokių 39, ar panašiai. Kai vaikai paaugę, norisi ir sau laiko paskirti daugiau. Nors moters laikas dažniausiai ir taip priskirtas šeimai, darbui. Sau lieka nedaug..
Abi mergaitės lauktos ir planuotos. Ir per 12 metų NLA taikom. Prezikai schmoll.gif , jei ilgiau , nemalonu darosi, kontracepcijai žalia esu, nė karto negėriau svetimkūnių. Atsiprašau, kad taip išsireiškiau, bet nepumpuosiu į save, kol gerą , supratingą vyrą turėsiu blush2.gif smile.gif
Tačiau baimė pastoti išlieka, ne visada, bet kartais tokios mintys aplanko.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurada: 28 birželio 2010 - 14:24
man irgi taip buvo, net galvojau, kad pastojau vėl..ir kas keisčiausia kai paaiškėjo kad ne, nusiminiau..argi ne keista 2.gif dabar su vyru sutarė, kad imsim žiedą...ką manot?
Atsakyti
QUOTE(JauGreitai @ 2010 06 28, 16:40)
man irgi taip buvo, net galvojau, kad pastojau vėl..ir kas keisčiausia kai paaiškėjo kad ne, nusiminiau..argi ne keista  2.gif dabar su vyru sutarė, kad imsim žiedą...ką manot?

as tai eisiu pas gydytoja, galvoju, detis implanta gal, ar gal spirale? Ka manot ? Bet, man kazkaip keista, nelabai norisi kazka detis , o jai netiks, jai organizmas atmes ir t.t. g.gif Man tai paranoja - bijau vel pastoti.. bigsmile.gif
Atsakyti
žiūriu vien mergos ir rūpinas šioj srity...o vyrai ką? ar jiems priemonių nėr? g.gif
kita vertus, tik mums gresia pastot, jiem tai kas...ech.(todėl ir laužymas smegenų prasideda)
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 06 29, 12:27)
žiūriu vien mergos ir rūpinas šioj srity...o vyrai ką? ar jiems priemonių nėr? g.gif
kita vertus, tik mums gresia pastot, jiem tai kas...ech.(todėl ir laužymas smegenų prasideda)

joo, mum reik galvot, ka daryt jauciu jai butu KT vyram, jie pamirstu isgert visada , reiktu lakstyt is paskos su stikline ir tabletka biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif radu toki straipsneli paskaitykit gal kam pades ax.gif as ir dukryte turiu tai stengiuosi pasisaugoti ax.gif

Daktarai Jonas ir Evelina Billingsai 1973 m. išvystė ,,gleivių" metodą, kurį jie pavadino ovuliacijos metodu.
Moters ciklo metu subrendęs folikulas atsiveria ir išleidžia kiaušialąstę, šis procesas moters organizme vadinams ovuliacija. Folikulų brendimo metu kiaušidės siunčia signalą į gimdos kaklelį, kuris pradeda gaminti skystas gleives. Jos pašalina tirštų gleivių kamštį, kuris susiformuoja ir užkemša kaklelį tuoj po menstruacijų. Kai pasirodo gleivės makšties išorėje arba pajuntamas drėgnumas, moteris sužino, kad pradėjo bręsti folikulas, ir ji jau tapo vaisinga. Visa, ką moteris turi daryti - tai kiekvieną dieną stebėti save, žiūrėti, ar atsirado gleivės ir kaip jos atrodo. Nepriklausomai nuo to, ar moters ciklas reguliarus, ar ne, maitina krūtimi, ar yra vyresnio amžiaus, gleivių buvimas ir jų išvaizda pasako apie jos vaisingumą. Po menstruacijų prasideda sausasis periodas. Jis yra nevaisingas. Vaisingojo periodo pradžia prasideda gleivių pojūčiais. Pirmąją vaisingojo periodo dieną gleivės yra drumzlinos, labai tirštos, netąsios, baltai gelsvos spalvos. Moteris makšties prieangyje jaučia lipnumą. Kiekvieną dieną gleivės darosi skystesnės, tąsesnės ir skaidresnės. Pagaliau jos pasidaro kaip kiaušinio baltymas, ir moteris pajaučia tam tikrą ,,slidumą'' makšties prieangyje. Šis pojūtis yra labai svarbus. Gleivių dabar gali tiek sumažėti, kad jos nesimato, bet moteris vis dar jaučia slidumą. Tada įvyksta didelė permaina - gleivės vėl pasidaro drumstos ir lipnios arba visiškai išnyksta. Moteris daugiau nejaučia drėgnumo ar slidumo, kuriuos ji jautė ankstesnėmis dienomis. Tai reiškia, kad paskutinė diena, kai gleivės dar buvo skaidrios ir slidžios - buvo piko diena. Tai pati vaisingiausia moters diena ir yra didžiausia galimybė moteriai tapti motina. Piko dieną moteris gali nustatyti tik kitą dieną, kai gleivės staiga pasikeičia ar visai išnyksta ir svarbiausia - daugiau nebejaučiamas slidumas. Ketvirtą diena po piko dienos prasideda nevaisingas laikotarpis. Kiaušinėlis yra gyvybingas apie 12 valandų. Vyro sėkla iki 2 parų. Jei kiaušinėlis neapvaisinamas, gimdos vidinės sienelės gleivinė, vadinama endometriumu, ciklo pabaigoje suyra ir pasišalina, atverdama smulkius gimdos kraujagyslių kapiliarus. Porą dienų srūva kraujas. Šis procesas vadinamas menstruacijomis.
Norint nepastoti reikia laikytis šių taisyklių:
1. Venkti intymių lytinių santykių mėnesinių dienomis, kadangi kiaušinėlis gali subręsti anksti. Gleives gali slėpti kraujas.
2. Po mėnesinių einančiame sausame laikotarpyje intymūs ryšiai galimi tik vakare. Moteris per dieną galės įsitikinti, jog nėra gleivių ir drėgmės pojūčio. Reikia vengti intymių ryšių kiekvieną vakarą, nes kitą dieną po santykių sėklos skystis gali paslėpti gleives.
3. Kai yra gleivių, venkite intymių santykių per visą fazę, kol nustatysite piko dieną. Tada venkite ryšių 3 dienas po piko, o nuo ketvirtos dienos ryto po piko iki kitų mėnesinių galite jais mielai naudotis bet kuriuo metu be jokios baimės, kad pastosite [2].
Vaiko lytis. Ją nulemia spermatozoidas. Jie yra dviejų rūšių: vyriški ir moteriški. Vyriški spermatozoidai yra greitesni, bet silpnesni. Moteriški - lėtesni, bet stipresni. Jei moters apvaisinimas vyksta ovuliacijos dieną, vyriški spermatozoidai greičiau pasiekia kiaušialąstę, ir įvyksta prasidėjimas. Jei prieš ovuliaciją - vyriški spermijai žūsta, o moteriški sulaukia ovuliacijos, ir įvyksta prasidėjimas. Po ovuliacijos, dar esant gyvybingai kiaušialąstei, moteriški spermijai per tirštėjančias gleives dar gali pasiekti kiaušinėlį.
Pagal JAV Federalinės vyriausybės Department of Health and Human Services ir JT Pasaulio Sveikatos Organizaciją, natūralus šeimos planavimas yra 98% efektyvumo. L: World Health Organization, "A prospective Multicentre Trial of the Ovulation Method of Natural Family Planning", Fertility and Sterility 36:5, November 1981, 591-598.
Atsakyti
QUOTE(JauGreitai @ 2010 06 28, 16:40)
man irgi taip buvo, net galvojau, kad pastojau vėl..ir kas keisčiausia kai paaiškėjo kad ne, nusiminiau..argi ne keista  2.gif dabar su vyru sutarė, kad imsim žiedą...ką manot?

Ir man didziule baime , kad vel nepastociau doh.gif Po kiekvieno karto vis galvoju, kad vsio turbut pastojau. Artimiausius bent jau 6 metus vaiku nenoriu, tai pradejau naudoti zieda. Bet taip nenorejau jokiu kontraceptiniu, bet kitos iseities nelabai buvo, nes gumytes mums nelabai , tik viena pliusa ziedas dave vietoj 6-7 dienu sirgimo, sergu tik 3-4 g.gif thumbup.gif
Atsakyti