KARAMELĖ
Į puodą įberti 200g cukraus ir įpilti 5 šaukštus vandens.Greitai užvirinti,o paskui virti ant nekaitrios ugnies,kol sirupas taps sodrios gintaro spalvos.Galima lengvai patikrinti,ar pakanka virti:sirupo tirštumas tinkamas, jei lašelį įvarvinus į šaltą vandenį jo forma nepasikeičia.Išvirusį sirupą atvėsinti.
Šiuo sirupu įmerkus šakutę galima puošti tortą-pasukus šakutę susidaro ploni siūlai.Siūlų pavidalo karamele papuošti torto viršų.
Su karameles gaminimu dar ne daug teko susidurt, bet va siandien gaminausi karamelizuotus riesutus ir iskilo toks klausimelis - prie ko karamele nelimpa? dali savo "karameliniu" riesutu isverciau i lekstute - prilipo, prie kepimo popieriaus taip pat limpa
! Kaip ir ant ko antvesint karamele, kad nereiketu paskui peiliu draskyt?

QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 09:50)
mhm, paprasta


QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 12, 23:07)
Su karameles gaminimu dar ne daug teko susidurt, bet va siandien gaminausi karamelizuotus riesutus ir iskilo toks klausimelis - prie ko karamele nelimpa? dali savo "karameliniu" riesutu isverciau i lekstute - prilipo, prie kepimo popieriaus taip pat limpa
! Kaip ir ant ko antvesint karamele, kad nereiketu paskui peiliu draskyt?

Kai pirmą kartą dariau karamelizuotus riešutus nepagalvojusi supyliau į lėkštę



QUOTE(pingvinka @ 2006 06 09, 15:21)
Šiandien kaip tik dariau skystą karamelę, štai kaip ji atrodo

RECEPTAS - Skysta karamelė

Ir puikiai gavosi



P.s. nedėti karamelės į šaldytuvą - nes maniškė po šaldytuvo kažkiek sutirštėjo, bet vis tiek liko tąsi

Idesiu ir as receptuka, kuri radau interneto platybese ir bandziau pagaminti, skonis tai nerealus man isejo ir karamele gavos kietoka ir tasi, kol neidejau kiausinio baltymu, tada paskystejo, bet skonis dar pagerejo
, o kai man nesusalo iki norimos konsistencijos, tai dar sliukstelejau du po penkesdesimt
kavos likerio ir istirpinau arb. sauksciuka zelatinos, dar kavos i ja ir supyliau, sumeciau pora plonu biskvitu ir vos sulaukiau, kol susalo
Receptas:
0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė grietinėlės, 40 g. krakmolo, 1 - 2 kiaušiniai.
Pakaitinus puode 2 šaukštus cukraus iki rusvumo, užpilama karštu pienu ir verdama, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlė suplakama su tryniu, krakmolu ir cukrumi, supilama į verdantį pieną ir plakama plaktuvu, kol užverda.Užviręs kremas nuimamas nuo ugnies ir plakamas, kol atšala. Į atšalusį kremą įmaišomi suplakti baltymai. Kremas supilamas į šaltu vandeniu perplautą formą ir padedamas, kad sustingtų. Paduodant išverčiamas ir papuošiamas konservuotais vaisiais.




Receptas:
0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė grietinėlės, 40 g. krakmolo, 1 - 2 kiaušiniai.
Pakaitinus puode 2 šaukštus cukraus iki rusvumo, užpilama karštu pienu ir verdama, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlė suplakama su tryniu, krakmolu ir cukrumi, supilama į verdantį pieną ir plakama plaktuvu, kol užverda.Užviręs kremas nuimamas nuo ugnies ir plakamas, kol atšala. Į atšalusį kremą įmaišomi suplakti baltymai. Kremas supilamas į šaltu vandeniu perplautą formą ir padedamas, kad sustingtų. Paduodant išverčiamas ir papuošiamas konservuotais vaisiais.

QUOTE(Srove @ 2009 01 20, 23:58)
Idesiu ir as receptuka, kuri radau interneto platybese ir bandziau pagaminti, skonis tai nerealus
Aš įsivaizuoju - kooooks jo skonis




Koks čia skanėstas puikus
Srove šaunuolė vis stebina savo kūriniais




QUOTE(irmulia @ 2009 01 20, 23:30)
P.s. nedėti karamelės į šaldytuvą - nes maniškė po šaldytuvo kažkiek sutirštėjo, bet vis tiek liko tąsi 

patikslinu

galima dėti į šaldytuvą, ką tik iš jo išimta karamelė būna tąsi, o po kiek laiko pastovėjusi kambario temeratūroje ji normaliai suminkštėja, aišku, išlieka karmelei būdingas tąsumas

O as siandien turbut sudeginau savo karamele, nes kazkokia truputeli karti gavosi

QUOTE(Tina-Lita @ 2009 06 13, 10:12)
Tai jau taip




aš savam recepte atradau, kad grietinėlę reikia pilti po truputį atitraukus nuo ugnies, tada masė nesušoka į gabalus ir labai sutrumpėja virimo laikas


