Įkraunama...
Įkraunama...

Užtepai, kremai, padažai - saldūs, naminiai

KARAMELĖ
Į puodą įberti 200g cukraus ir įpilti 5 šaukštus vandens.Greitai užvirinti,o paskui virti ant nekaitrios ugnies,kol sirupas taps sodrios gintaro spalvos.Galima lengvai patikrinti,ar pakanka virti:sirupo tirštumas tinkamas, jei lašelį įvarvinus į šaltą vandenį jo forma nepasikeičia.Išvirusį sirupą atvėsinti.
Šiuo sirupu įmerkus šakutę galima puošti tortą-pasukus šakutę susidaro ploni siūlai.Siūlų pavidalo karamele papuošti torto viršų.
Atsakyti
Su karameles gaminimu dar ne daug teko susidurt, bet va siandien gaminausi karamelizuotus riesutus ir iskilo toks klausimelis - prie ko karamele nelimpa? dali savo "karameliniu" riesutu isverciau i lekstute - prilipo, prie kepimo popieriaus taip pat limpa doh.gif ! Kaip ir ant ko antvesint karamele, kad nereiketu paskui peiliu draskyt?
Atsakyti
Reikia bet ką ištepti riebalais rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 09:50)
Reikia bet ką ištepti riebalais  rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif

mhm, paprasta doh.gif buvo kilusi man tokia mintis, bet kazkaip susisvaigau, kad issiriebalins mano karamele.... nu bet juk plonu sluoksniu pariebalint galima... juolab, kad nieko gudresnio matyt cia ir nesugalvosi.. aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 12, 23:07)
Su karameles gaminimu dar ne daug teko susidurt, bet va siandien gaminausi karamelizuotus riesutus ir iskilo toks klausimelis - prie ko karamele nelimpa? dali savo "karameliniu" riesutu isverciau i lekstute - prilipo, prie kepimo popieriaus taip pat limpa doh.gif ! Kaip ir ant ko antvesint karamele, kad nereiketu paskui peiliu draskyt?


Kai pirmą kartą dariau karamelizuotus riešutus nepagalvojusi supyliau į lėkštę doh.gif - teko gramdyti lotuliukas.gif o kitą kartą jau kitaip - ant pjaustymo lentos patiesiu kepimo popierių ir dar karštus riešutus karamelėje suberiu - palaukiu kol atvės tada lengvai jie nusiima nuo kepimo popieriaus ir galima juos sutrupinti mirksiukas.gif

QUOTE(pingvinka @ 2006 06 09, 15:21)
o kaip paadaryt kad karameles butu tirshta na skysta, kad nesukietetu?achium 4u.gif


Šiandien kaip tik dariau skystą karamelę, štai kaip ji atrodo mirksiukas.gif

RECEPTAS - Skysta karamelė

user posted image

Ir puikiai gavosi thumbup.gif vos susilaikau jos nesuvalgiusi lotuliukas.gif ( dariau ledams pagardinti) mirksiukas.gif


Atsakyti
P.s. nedėti karamelės į šaldytuvą - nes maniškė po šaldytuvo kažkiek sutirštėjo, bet vis tiek liko tąsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Idesiu ir as receptuka, kuri radau interneto platybese ir bandziau pagaminti, skonis tai nerealus man isejo ir karamele gavos kietoka ir tasi, kol neidejau kiausinio baltymu, tada paskystejo, bet skonis dar pagerejo biggrin.gif , o kai man nesusalo iki norimos konsistencijos, tai dar sliukstelejau du po penkesdesimt biggrin.gif kavos likerio ir istirpinau arb. sauksciuka zelatinos, dar kavos i ja ir supyliau, sumeciau pora plonu biskvitu ir vos sulaukiau, kol susalo thumbup.gif lotuliukas.gif
Receptas:
0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė grietinėlės, 40 g. krakmolo, 1 - 2 kiaušiniai.
Pakaitinus puode 2 šaukštus cukraus iki rusvumo, užpilama karštu pienu ir verdama, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlė suplakama su tryniu, krakmolu ir cukrumi, supilama į verdantį pieną ir plakama plaktuvu, kol užverda.Užviręs kremas nuimamas nuo ugnies ir plakamas, kol atšala. Į atšalusį kremą įmaišomi suplakti baltymai. Kremas supilamas į šaltu vandeniu perplautą formą ir padedamas, kad sustingtų. Paduodant išverčiamas ir papuošiamas konservuotais vaisiais.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 20, 23:58)
Idesiu ir as receptuka, kuri radau interneto platybese ir bandziau pagaminti, skonis tai nerealus


Aš įsivaizuoju - kooooks jo skonis wub.gif wub.gif wub.gif Seilės nutįįįįįso wub.gif
Atsakyti
Koks čia skanėstas puikus thumbup.gif Srove šaunuolė vis stebina savo kūriniais wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 01 20, 23:30)
P.s. nedėti karamelės į šaldytuvą - nes maniškė po šaldytuvo kažkiek sutirštėjo, bet vis tiek liko tąsi  mirksiukas.gif


patikslinu biggrin.gif

galima dėti į šaldytuvą, ką tik iš jo išimta karamelė būna tąsi, o po kiek laiko pastovėjusi kambario temeratūroje ji normaliai suminkštėja, aišku, išlieka karmelei būdingas tąsumas thumbup.gif
Atsakyti
O as siandien turbut sudeginau savo karamele, nes kazkokia truputeli karti gavosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina-Lita @ 2009 06 13, 10:12)
O as siandien turbut sudeginau savo karamele, nes kazkokia truputeli karti gavosi  doh.gif


Tai jau taip mirksiukas.gif nes karti gaunasi, kai perkaitinama karamelė mirksiukas.gif ir plius spalva gan tamsoka mirksiukas.gif Bandyk dar kartą, tikrai pavyks mirksiukas.gif


aš savam recepte atradau, kad grietinėlę reikia pilti po truputį atitraukus nuo ugnies, tada masė nesušoka į gabalus ir labai sutrumpėja virimo laikas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti