ar gali buti, kad karamelei netinka bet koks cukrus? as bandziau kepti karamelini obuoliu pyraga. pirma karta naudojau karamelei "Smetoniska cukru" ir gavosi viskas super, o antra kedainiu cukru ir ..... karamele neisejo (susicukravo)
Sveikos,
noriu paklausti keisto klausimo.
Ruošiuosi karamelę naudoti ne pagal paskirtį. Įparstinė karamelė (iš cukraus) aptirpsta jau kambario temperatūroje. Man reikia padaryti tokią, kad ji kambario temperatūrai būtų atsparesnė, kietesnė nei įprastai, nelimpanti ir vis dar valgoma.
Gal kas bandėte ją daryti iš kukurūzų sirupo?
Gal žinote kokį nors konservantą, E priedą, kuris galėtų ją padaryti kietesnę?
Labai padėtų visos nuomonės.
noriu paklausti keisto klausimo.
Ruošiuosi karamelę naudoti ne pagal paskirtį. Įparstinė karamelė (iš cukraus) aptirpsta jau kambario temperatūroje. Man reikia padaryti tokią, kad ji kambario temperatūrai būtų atsparesnė, kietesnė nei įprastai, nelimpanti ir vis dar valgoma.
Gal kas bandėte ją daryti iš kukurūzų sirupo?
Gal žinote kokį nors konservantą, E priedą, kuris galėtų ją padaryti kietesnę?
Labai padėtų visos nuomonės.
Taip, is sios emulsijos netgi Nutela daro, tik jau kiti ingridientai skoniui dedasi
Nes pieno-aliejaus emulsija gaunasi beskone.
Nes pieno-aliejaus emulsija gaunasi beskone.
QUOTE(laurindre @ 2012 03 23, 19:22)
Taip, is sios emulsijos netgi Nutela daro, tik jau kiti ingridientai skoniui dedasi
galima nuoroda nors geriau gatava recepta
QUOTE(laurindre @ 2012 03 21, 19:07)
Tai net neabejoju, kad viskas gaunasi. Bet kam moketi 5 litus, jei jos savikaina gal tik 1 lt iseina. Nusipirkti galima beveik viska siais laikais, bet kam tiek permoketi
ne 5lt o 3lt
Nutelos recepto noreciau ir as
Bandziau atkasti, kur buvau radusi, bet nelabai pavyko. Kazkur rusu forumuose. tik zinau, kad ant tos pacios emulsijos. Reikejo issisaugoti, o bet taciau...
Tikrai ne tas, kur mergaites nuoroda idejo. Bet gal sitas ir vertingesnis, nes ten buvo be riesutu, tik su kakava
Tikrai ne tas, kur mergaites nuoroda idejo. Bet gal sitas ir vertingesnis, nes ten buvo be riesutu, tik su kakava
Juodojo šokolado kremas
Reikės:
* 100 ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 100 gr juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (romas+vanilės ankštys)
Gaminimo eiga:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir kaitinti nuolat maišant ant itin silpnos ugnies (arba įstatyti į vandens vonelę "bain-maire") iki šokoladas pilnai išsilydys.
Nukelti nuo ugnies įpilti vanilės ekstrakto - gerai permaišyti.
Gautą šokoladinę masę supilti į sandarų indą.
Laikyti šaltai ( šaldytuve).
Reikės:
* 100 ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 100 gr juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto (romas+vanilės ankštys)
Gaminimo eiga:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir kaitinti nuolat maišant ant itin silpnos ugnies (arba įstatyti į vandens vonelę "bain-maire") iki šokoladas pilnai išsilydys.
Nukelti nuo ugnies įpilti vanilės ekstrakto - gerai permaišyti.
Gautą šokoladinę masę supilti į sandarų indą.
Laikyti šaltai ( šaldytuve).
Praliné aux noisettes - lazdyno riešutų masė receptas su gaminimo eigos foto
Reikės :
* 400 g lazdyno riešutų
* 250 g cukraus
* 70 g vandens
Gaminimo eiga:
Riešutų apskrudinimas/luobelės nuėmimas:
Riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti apskrusti iki 160 °C kaitintoje orkaitėje 10 - čiai minučių.
Per tą laiką riešutų luobelė yra praktiškai atšokusi nuo branduolio ir, riešutus patrynus tarp rankų ( geriau tai daryti su pirštinėmis arba naudoti rankšluostį ), luobelė lengvai nubyra
štai, riešutai paruošti karamelizavimui - kuo mažiau luobelių liks ant riešutų, tuo šviesenė gausis praliné ( kuo daugiau, tuo tamsesnė )
Sirupo ruošimas:
- į kaitinimo indą supilti vandenį ir cukrų ir palikti virti ant vidutinės /aukštos ugnies - cukrus išsilydo ir kai sirupas pasiekia 121°C (paėmus jo lašelį tarp pirštų turi būti lipnus, tąsus ) - pats laikas suberti į sirupą riešutus ir, sumažinus ugnį iki vidutinės, maišyti kol cukrus susikristalizuos - tada apsišarvuoti kantrybe ir toliau maišyti, kol cukrus pradės karamelizuotis ir kol riešutai "apsivilks" karameline plutele.
Karamelizuotus riešutus supilti ant kepimo popieriaus ir tolygiai paskleisti - taip jie greičiau atvės ir taip bus lengviau sulaužyti mažais gabaliukais, kuriuos....
sudėti į smulkintuvą ir smulkinti / malti iki skystos masės karts nuo karto leisti smulkintuvui pailsėti, kad neperkaistų.
Dabar belieka paruoštą riešutų masę supilti į indą sandariai uždaryti ir laikyti šaltai ( pvz. šaldytuve)
Lygiai taip pat galima pasiruošti ir tiesiog praliné , kur įeina ir migdolai, ir lazdyno riešutai, arba dar vos vos pridėti nesūdytų pistacijų riešutų... mmhhh gardumėlis )
Skanaus
Reikės :
* 400 g lazdyno riešutų
* 250 g cukraus
* 70 g vandens
Gaminimo eiga:
Riešutų apskrudinimas/luobelės nuėmimas:
Riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti apskrusti iki 160 °C kaitintoje orkaitėje 10 - čiai minučių.
Per tą laiką riešutų luobelė yra praktiškai atšokusi nuo branduolio ir, riešutus patrynus tarp rankų ( geriau tai daryti su pirštinėmis arba naudoti rankšluostį ), luobelė lengvai nubyra
štai, riešutai paruošti karamelizavimui - kuo mažiau luobelių liks ant riešutų, tuo šviesenė gausis praliné ( kuo daugiau, tuo tamsesnė )
Sirupo ruošimas:
- į kaitinimo indą supilti vandenį ir cukrų ir palikti virti ant vidutinės /aukštos ugnies - cukrus išsilydo ir kai sirupas pasiekia 121°C (paėmus jo lašelį tarp pirštų turi būti lipnus, tąsus ) - pats laikas suberti į sirupą riešutus ir, sumažinus ugnį iki vidutinės, maišyti kol cukrus susikristalizuos - tada apsišarvuoti kantrybe ir toliau maišyti, kol cukrus pradės karamelizuotis ir kol riešutai "apsivilks" karameline plutele.
Karamelizuotus riešutus supilti ant kepimo popieriaus ir tolygiai paskleisti - taip jie greičiau atvės ir taip bus lengviau sulaužyti mažais gabaliukais, kuriuos....
sudėti į smulkintuvą ir smulkinti / malti iki skystos masės karts nuo karto leisti smulkintuvui pailsėti, kad neperkaistų.
Dabar belieka paruoštą riešutų masę supilti į indą sandariai uždaryti ir laikyti šaltai ( pvz. šaldytuve)
Lygiai taip pat galima pasiruošti ir tiesiog praliné , kur įeina ir migdolai, ir lazdyno riešutai, arba dar vos vos pridėti nesūdytų pistacijų riešutų... mmhhh gardumėlis )
Skanaus
ką gi, vakar norėdama pagreitinti skystos karamelės virimą, rezultate gavau beveik kaip RUDUDU tik tąsesnę masę minusas tas, kad virimas užėmė porą valandų
naudojau liesą grietinėlę ( 10 % riebumo) cukrų ( santykis - 1:1 ) galų gale suverčiau 1/2 indelio kondensuoto saldinto pieno ( na kad procesas pagreitėtų ) ir ką gardu , skonis primena saldainių "Karvutė" įdarą - tiek spalva, tiek kvapu ir konsistencija ( tąsi masė )
naudojau liesą grietinėlę ( 10 % riebumo) cukrų ( santykis - 1:1 ) galų gale suverčiau 1/2 indelio kondensuoto saldinto pieno ( na kad procesas pagreitėtų ) ir ką gardu , skonis primena saldainių "Karvutė" įdarą - tiek spalva, tiek kvapu ir konsistencija ( tąsi masė )
Citrininis kremas
Receptą radau čia:
http://nr146.blogspo...ledu-geris.html
Tikrai patiks saldžiarūgščių desertų mėgėjams
Citrinų sultys 200 ml
Cukraus milteliai (pudra) 500 gr.
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 100 gr.
Citrinas išspauskite (aš sunaudojau apie 1,5 kg citrinų). Kad citrinos lengviau atiduotų sultis, prieš perpjaudami jas - stipriai paridinėkite ant stalo. Spausdami stebėkite, kad į sultis neprikristų kauliukų.
Kiaušinius išsiplakite šluotele. Į citrinų sultis suberkite cukraus miltelius bei plaktus kiaušinius ir išmaišykite. Puodą su mišiniu statykite ant mažiausios ugnies ir virkite (maišydami), kol jis ims tirštėti. Tada suberkite, nedideliais gabaliukais susmulkintą ar sutarkuotą, sviestą. Toliau maišykite puodą, kol citrinų masė pasieks kremo konsistenciją.
Kremą supilstykite į indelius ir per naktį palikite šaldytuve.
http://tingiojikiaul...nis-kremas.html
Receptą radau čia:
http://nr146.blogspo...ledu-geris.html
Tikrai patiks saldžiarūgščių desertų mėgėjams
Citrinų sultys 200 ml
Cukraus milteliai (pudra) 500 gr.
Kiaušiniai 3 vnt.
Sviestas 100 gr.
Citrinas išspauskite (aš sunaudojau apie 1,5 kg citrinų). Kad citrinos lengviau atiduotų sultis, prieš perpjaudami jas - stipriai paridinėkite ant stalo. Spausdami stebėkite, kad į sultis neprikristų kauliukų.
Kiaušinius išsiplakite šluotele. Į citrinų sultis suberkite cukraus miltelius bei plaktus kiaušinius ir išmaišykite. Puodą su mišiniu statykite ant mažiausios ugnies ir virkite (maišydami), kol jis ims tirštėti. Tada suberkite, nedideliais gabaliukais susmulkintą ar sutarkuotą, sviestą. Toliau maišykite puodą, kol citrinų masė pasieks kremo konsistenciją.
Kremą supilstykite į indelius ir per naktį palikite šaldytuve.
http://tingiojikiaul...nis-kremas.html
irmulia, Jūs vėl stebinate savo originaliais receptais. Labai ačiū