Pozityvus mąstymas- psichotechnika, mąstymo būdas, paremtas saviįtaiga, kurio tikslas teigiamai veikti sąmonę bei pasąmonę. Vadinamojo išsipildančio pranašavimo (Self-fulfilling prophecy) dėka pozityvusis mąstymas turi padėti siekiant asmeninių tikslų.
Pozityvaus mąstymo išeities pozicija grįsta tuo, kad žmogaus smegenys gali būti programuojamos, t. y. leidus pasąmonėje įsišaknyti tam tikram įsitikinimui, šis turi sąlygoti praktinį jo įgyvendinimą ar bent jau palengvinti pasirinkto tikslo pasiekimą.
Tikslai- įvairūs: gera savijauta ir jos siekis, nuotaikos pakėlimas, įsitikinimų įtvirtinimas, sėkmės pritraukimas.
Pozityviojo mąstymo atveju mechaniškasis sąmonės programavimas tik tariant tam tikras frazes gali būti neveiksmingas. Būtina imtis konkrečios veiklos, kuria siekiama tam tikrų tikslų ir kuriuos būtina aiškiai ir periodiškai sau įvardinti, įsivaizduoti siekiamą rezultatą kaip jau įvykusį. Kadangi pasąmonė nesugeba atskirti tikrovės nuo realybės, sėkmės faktas užregistruojamas kaip tikras, ir tai skatina didesnį pasitikėjimą savimi. Pozityvių minčių įsitvirtinimas pasąmonėje suteikia vidinių jėgų ir ryžto žmogaus veikloje.
Medini, mes tikri lietuvaičiai, ką padaryti kitam blogo, kad man būtų gera, taip? tai sėdim visi ,,manipuliuojam" krize ir VISI vienbalsiais verkiam kaip mums blogai, koks suš...tas gyvenimas, ir VISI be išimties, nes ko bepaklausai kaip laikaisi, kaip gyveni , nieko kito negirdi tik žodį BLOGAI...
pamėgink atkreipt dėmesį į tai, į kalbančius žmonės kaip jie visi skundžiasi , akd nepatenkinti gyvenimu...
nenoriu aš tau nieko brukti, ir tavo skpetiškumą nesiruošiu keist, kad mąstytum kitaip, iš kito kampo pažvelgtum į gyvenimą...kiekvienas gyvenam taip kaip norim, ir savo priešišiką nuomonę prieš pozityvų mąstmą gali išsakyt, ir kas norės tas priims, kas nenorės tas nepriims jos...kiekvienas turim savo galvas ant pečių ir jomis vadovaujamės gyvenime...
pamėgink atkreipt dėmesį į tai, į kalbančius žmonės kaip jie visi skundžiasi , akd nepatenkinti gyvenimu...
nenoriu aš tau nieko brukti, ir tavo skpetiškumą nesiruošiu keist, kad mąstytum kitaip, iš kito kampo pažvelgtum į gyvenimą...kiekvienas gyvenam taip kaip norim, ir savo priešišiką nuomonę prieš pozityvų mąstmą gali išsakyt, ir kas norės tas priims, kas nenorės tas nepriims jos...kiekvienas turim savo galvas ant pečių ir jomis vadovaujamės gyvenime...
QUOTE(Secret_Paslaptis @ 2009 03 15, 11:20)
...kiekvienas turim savo galvas ant pečių ir jomis vadovaujamės gyvenime...
Savo galvas turim, tai tiesa... Kodėl tuomet reikia skaityti kažkokią knygą ir žiūrėti kažkokį filmą? Kieno galva vadovaujatės jūs?
Žmonės sako, kad jiems blogai. Jūs norite, kad jums būtų gerai. O aš turiu tai, ką manau esant geriausiu - niekaip. Tai, kas yra tarp blogai ir gerai. Pusiausvyra.
Ir čia tema yra apie ,,Minčių galia" tiki tuo ? ar ne?" aš atsakau TAIP, tikiu jų galia..nes realiai taip yra, ką noriu tą turiu
tad ir galvoju TIK GERAI, ir turiu tai, ir dėl to labai džiaugiuosi, nes gyvenimas įgavo spalvas, nes prieš tai buvo jis juodas...o dabar jis nuostabus, šviesus, laimingas 
P.S. čia tema ne apie brukima, traukima ar dar kaip pavadinti..kaip Medinis išsireiškia, -sekta...

P.S. čia tema ne apie brukima, traukima ar dar kaip pavadinti..kaip Medinis išsireiškia, -sekta...

QUOTE(Secret_Paslaptis @ 2009 03 15, 11:27)
Ir čia tema yra apie ,,Minčių galia" tiki tuo ? ar ne?" aš atsakau TAIP, tikiu jų galia..nes realiai taip yra, ką noriu tą turiu

O sakykite, per kiek laiko išsipildo? Man alus baigiasi, o jaučiuosi labai blogai... Jei dešimt minučių galvosiu, kad mano šaldytuvas pilnas alaus - taip ir bus? Ar vis dėlto reikės keltis ir eiti į parduotuvę?
QUOTE(Medinis @ 2009 03 15, 12:25)
Savo galvas turim, tai tiesa... Kodėl tuomet reikia skaityti kažkokią knygą ir žiūrėti kažkokį filmą? Kieno galva vadovaujatės jūs?
Žmonės sako, kad jiems blogai. Jūs norite, kad jums būtų gerai. O aš turiu tai, ką manau esant geriausiu - niekaip. Tai, kas yra tarp blogai ir gerai. Pusiausvyra.
O kodėl tu žiūri LNK, TV3 ir kitų kanalų transliuojamus filmus, laidas, skaitai kitų autorių knygas?
Gal žmogus pasirenka ko jam reikia ir ko jis nori? kas jam patinka ir kas jam priimtina

QUOTE(Secret_Paslaptis @ 2009 03 15, 11:30)
O kodėl tu žiūri LNK, TV3 ir kitų kanalų transliuojamus filmus, laidas, skaitai kitų autorių knygas?
Gal žmogus pasirenka ko jam reikia ir ko jis nori? kas jam patinka ir kas jam priimtina

Žiūriu ir skaitau tam, kad praleisti man nereikalingą laiką. Jei aš daryčiau tai, ką matau filmuose ir skaitau knygose, tai jau seniai sedėčiau kalėjime.
QUOTE(Medinis @ 2009 03 15, 12:32)
Žiūriu ir skaitau tam, kad praleisti man nereikalingą laiką. Jei aš daryčiau tai, ką matau filmuose ir skaitau knygose, tai jau seniai sedėčiau kalėjime.
Tu aplamai turi kokį tikslą gyvenime ?

Papildyta:
esmė visa to yra NORI TU TO....AR NENORI...