QUOTE(taram-param @ 2009 03 17, 20:10)
kalbėkite apie esmę, o ne prie žodžių kabinėkitės.
Aš ne <Medinis>, bet pakalbėkim. Kokia esmė save programuot? Gerom mintim, pozityviais vaizdiniais, satanistiškom mantrom "šėtonas- jėga", kabala, joga, meditacijom, NLP... Jei esmė yra tikėjime, kad kažkas nutiks, tai nurašykim tai tikėjimui ir vilčiai. Tikėjimas ir mąstymas. Vargu, ar tai suderinama. Mąstantis žmogus netiki.
Aš noriu jūsų paklaust. Kaip Jums atrodo, ar "Aš" realybėje, savęs suvokimas, yra tapatus savojo "Aš" suvokimui svajonėse? Ar sąmonė Jums yra tas pats kaip ir pasąmonė? Kiek pasąmonė yra pajėgi pažinti, kur esate "Jūs", o kur yra "Ne Jūs"? Ar tikrai pasąmonė gali atpažinti Jus, kaip asmenybę nuo Jūsų siekio būti kažkuo? Ar ne pasąmonė gali iškrėst mums pokštą, sėdėsim mes ant lovos, maskuotuosim kojom, žiūrėsim į tas kojas, ir galvosim, kad čia Barboros Radvilaitės kojos. Dailios. Gretimoj palatoj sėdės Robespjeras, barbens pirštais į stalą, bet jo kaip Robespjero, mes nesuvoksim, ai, galvosit, debilas kažkoks... Vat aš, tai Barborytė, o jis, pamišėlis. Kiek savojo "Aš" suvokimų talpina sąmonė, ir kiek pasąmonė? Kuri labiau ištirta? Kurios pagalba mes galime suvokti savo mintis? Jums nekvepia saviapgaule?
Kas Jūs esate? Protas ar kliedesiai, nes dabar tikrai primenat skaičiuotuvą. net ne kalkuliatorių, o skaitliukus. Arba pagaliukus, kuriais pirmokai mokosi skaičiuot iki šimto.