Įkraunama...
Įkraunama...

Minčių galia

Aš jau klausiau panašaus klausimo, bet kaip brunetė dar kartą paklausiu, o gal tiesiog pasitikslinsiu.

Pozityviam mąstyme žinau, kad rekomenduoja, pvz., susikurti konkretų namo vaizdinį, kuriame norėtum gyventi ir įsivaizduoti, kad jame gyveni. Ir žiū, po 10 metų tu tikrai gyveni tokiame name.

O kuo tai skiriasi nuo tikslo iškėlimo, kad noriu gyventi tokiam name ir dabar galvoju, kaip užsidirbti pinigų, kad galėčiau pasistatyti tokį namą?

Pozityviam mąstyme užsiprogramuoji ir paleidi viską savieigai? Ir sprendimas turėtų ateiti netikėtai, pats savaime?

O jei iškeli tikslą, tada sąmoningai planuoji savo veiksmus? Dabar pasistengsiu užsidirbti milijoną, o tada samdysiu statybininkus, kad jie pastatytų būtent tokį namą?

Jei teisingai pati sau atsakiau, užteks ir trumpo "taip" smile.gif

Papildyta:
Dar pabandysiu su optimizmu susiesiu. Pozityvistas tiki, kad turės namą. Nes yra pozityviai nusiteikęs ir tiki, kad norai pildosi?

Optimistas tiki savo galimybėmis, kad gali užsidirbti tiek pinigų, kad turėtų namą? Nes pasitiki savimi?
Atsakyti
Trumpai ir atsakau. TAIP. manau, kad viską labai puikiai išdėstei biggrin.gif
Papildyta:

Manau, kad tema ir yra apie tai kad į viską galima pažiūrėti iš dviejų pusių. Jei ruošeisi egzaminui, tai negalvok, kad neišlaikysi, ar susikirsi, o galvok, kad ką nors vistiek prisiminsi, jei jau skaitei. Manau, kad dalis čia diskutuojančių tuo ir vadovaujasi gyvenime. <Medinis> mačiau norėjo visa tai priskirti sektai, o <suntea> teigia, kad čia žaidimai su pasąmone. Aš manau, kad bet koks absoliutus tikėjimas kažkuo yra fanatizmas, kuris nieko gero žmogui neduoda. Tos knygos ir filmai taip pat nepateikia universalių receptų, jos tiesiog skatina žmones tikėti savo jėgomis, skatina svajoti ir siekti geresnio gyvenimo. Dabar žmonės dažnai net nedrįsta svajoti, nes galvoja, kad tai "kliedesiai", mato tik tai kas blogai, bet kai pradedi svajoti, pradedi kažko labai norėti, tada labai daug apie tai galvoji ir galų gali randi išeitį, sprendimą.

Pataisykit mane, jei ne taip supratau, bet aš nemanau, kad čia kažkas tiki, jog pasidėjus knygelę po pagalve galima atsibusti ryte ir žinoti viską kas joje rašoma rolleyes.gif
Atsakyti
Ar jūs žinote įvairius pasąmonės programavimo mechanizmus? Vien tai, kad žinai koks tavo svajonių namas nėra pozityvizmas. Tai yra mechaniniai pratimai, kuriais programuojama pasąmonė. O pasvajojimai apie namą sodelyje, vyrą ir tris vaikučius skirtingų lyčių - mergaitiško amžiaus palikimas ir tiek. Nesišliekite prie pozityvisčių.
Atsakyti
Prašom paaiškinti tuos įvairius pasąmonės programavimo mechanizmus smile.gif

Pagalvojau, sovietiniais metais bandė valdžia suprogramuoti sovietinį žmogų. Bet kodėl nepavyko? Sąmonė priešinasi jai svetimai programai?
Atsakyti
Jokiu būdu nesišlieju prie pozityvisčių. Bet temos klausimas buvo "ką apie tai manote ir kiek tuo tikite?" Tai aš ir sakau ką manau. Jūs juk irgi ne pozityvistas, bet čia pasisakote, tai kodėl man negalima? Man juokinga kai moteris sako, jog labai norėjo nusipirkti medžiagos gabala, užėjo į parduotuvę ir rado, nu nevisai tokį kokį norėjo, bet va, rado. Ji tiki, kad tai nesutapimas, o jūs užsipuolat tą moterį, jog ji daro visokius eksperimentus su savo PASĄMONE. Manau, kad pasąmonės programavimo mechanizmų niekas nežino. Ir nesutinku, kad svajonės yra mergaitiško amžiaus palikimas, nes manau, kai jūs buvote mažas taip pat svajojote (pvz. kuo būsit užaugęs).
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 18, 10:26)
O jei žmogus dirbdamas ir taupydamas pinigėlius, sąžiningai dėdamas į kojinę galvos - va, sutaupysiu, būtinai eisiu į restoraną, pragersiu visus, užsisakysiu 4 prostitutes, o po to pasikarsiu, nes vis tiek gyvenimo nėra. Tai juk bus taip pat jo tikėjimas ir ne kliedesiai, ar ne?

Na kam tu taip viska perdedi,atsipalaiduok.Jei jis po tokios šaunios puotos norės pasikarti,tai apie tai jis galvojo jau kokius kelis metus,ir taupė tam kad paskutine gyvenimo diena galėtu pašvęsti taip kaip niekada savo gyvenime nešventė.Tai toks žmogus nėra pozityvistas-optimistas,o psichinis ligonis.

QUOTE(Prata Vetra @ 2009 03 18, 11:33)
Dar pabandysiu su optimizmu susiesiu. Pozityvistas tiki, kad turės namą. Nes yra pozityviai nusiteikęs ir tiki, kad norai pildosi?

Optimistas tiki savo galimybėmis, kad gali užsidirbti tiek pinigų, kad turėtų namą? Nes pasitiki savimi?

Pozityvistą paišote kaip su savo svajonėmis gyvenanti žmogų kurio planai neįgyvendinami,o lieka tik svajonėse.Protingai mąstantis pozityvistas,neturės tokių svajonių kurioms jis nepajėgus įgyvendinti.
Ir kam jūs kalbate apie programavimą g.gif ? Nereikia savęs programuoti,reikia tikėti savo jėgomis ir savo ateitimi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 18, 12:12)
Ar jūs žinote įvairius pasąmonės programavimo mechanizmus? Vien tai, kad žinai koks tavo svajonių namas nėra pozityvizmas. Tai yra mechaniniai pratimai, kuriais programuojama pasąmonė. O pasvajojimai apie namą sodelyje, vyrą ir tris vaikučius skirtingų lyčių - mergaitiško amžiaus palikimas ir tiek. Nesišliekite prie pozityvisčių.

kas čia? mokslininkų vakarėlis? juk tik aptarinėjama kas tiki, kas ne, niekas prie pozityvisčių čia ir nesišlieja... ir tuo labiau nesiruošia programuoti savo sąmoonę ar pasąmonę... juk pozytivus mąstymas, tai tiesiog dinklas nuo depresijos ir blogos nuotaikos, mokėjimas be isterijų vertinti tai, kas neišvengiama ir vadinasi realybė ax.gif
ir jau tik nereikia skiltyje apie pozityvų mąstymą nepozityviai kalbėti su aponentais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Nykštukė @ 2009 03 18, 12:56)
Pozityvistą paišote kaip su savo svajonėmis gyvenanti žmogų kurio planai neįgyvendinami,o lieka tik svajonėse.Protingai mąstantis pozityvistas,neturės tokių svajonių kurioms jis nepajėgus įgyvendinti.
Ir kam jūs kalbate apie programavimą  g.gif ? Nereikia savęs programuoti,reikia tikėti savo jėgomis ir savo ateitimi.

O kur aš rašiau, kad neįgyvendinami? Juk neparašiau, kad va tas pasistatė namą, o anas ne. Tiesiog keliu klausimus ir noriu išsiaiškinti skirtumus, kuo skiriasi optimistas ir pozityvistas? O gal nesiskiria?
Ką reiškia "protingai mąstantis pozityvistas, neturės tokių svajonių, kuriomis jis nepajėgus įgyvendinti"? Jei žmogus gyvena skurde, alkoholikų šeimoje, o svajoja, kad bus milijonierius, tai jis čia protingai mąsto ar nelabai? Jis pajėgus tai įgyvendinti ar ne? Kad aplinkiniai išdurnins jį dėl tokios svajonės - tai faktas. Apskritai, ar protingai mąstantis žmogus gali pasiekti labai daug? Protingai mąstantį žmogų aš suvokiu kaip realistą, kuris tvirtai stovi ant žemės ir pernelyg aukštai nešokinėja. Jis gal daug neišloš, bet daug ir nepraloš.
Papildyta:
QUOTE(balioonėlis @ 2009 03 18, 12:59)
kas čia? mokslininkų vakarėlis? juk tik aptarinėjama kas tiki, kas ne, niekas prie pozityvisčių čia ir nesišlieja... ir tuo labiau nesiruošia programuoti savo sąmoonę ar pasąmonę... juk pozytivus mąstymas, tai tiesiog dinklas nuo depresijos ir blogos nuotaikos, mokėjimas be isterijų vertinti tai, kas neišvengiama ir vadinasi realybė ax.gif
ir jau tik nereikia skiltyje apie pozityvų mąstymą nepozityviai kalbėti su aponentais tongue.gif

Man pozityviame mąstyme neaiškus vienas aspektas - kur dėti abejones, nepasitikėjimą, neigiamus jausmus? Paprastai apie tai knygose nerašo...
Atsakyti
<Protingai mąstantį žmogų aš suvokiu kaip realistą, kuris tvirtai stovi ant žemės ir pernelyg aukštai nešokinėja. Jis gal daug neišloš, bet daug ir nepraloš.>

Jeigu tas kur aukštai šokinėjo ir viską pralošė - tai jau durnas, neprotingas ir nemąstantis, bet jei jis visus savo maksimalistinius planus įgyvendino - visi sakytų, va matai koks jis protingas, mąsto daug gudriau už kitus, todėl dabar taip daug ir turi biggrin.gif

Vat man dabar nuojauta sako, kad protingai mąstantis žmogus ir realistas nėra vienas ir tas pats, tarp jų nedėčiau lygybės ženklo.
Atsakyti
QUOTE(Prata Vetra @ 2009 03 18, 13:10)

Man pozityviame mąstyme neaiškus vienas aspektas - kur dėti abejones, nepasitikėjimą, neigiamus jausmus? Paprastai apie tai knygose nerašo...

kažkaip reikia nuo jų atsiriboti g.gif
Atsakyti
Nemanau, kad įmanoma kažkaip atsikratyti blogomis mintimis ar nuotaikomis. Tiesiog būna, kad žmonės per daug įsijaučia į savo bėdas ir nebemato kaip jas išspręsti. Juk būna, kad žmogus tik apie savo bėdas tekalba, o kai bandai jam parodyti, kad nėra viskas taip blogai, tai jis išvadina tave naivuoliu ir vėl toliau savęs gaili. Tokios knygos moko, kad nereikia pasiduoti tokioms mintims ir jeigu kas nepasiseka, netrypti toj pačioj vietoj ir negalvoti, kaip čia blogai man viskas išėjo. Reikia tiesiog pasimokyti iš klaidos, eiti pirmyn ir nesigręžioti atgal.
Atsakyti
QUOTE(Prata Vetra @ 2009 03 18, 12:38)
Prašom paaiškinti tuos įvairius pasąmonės programavimo mechanizmus smile.gif

Pagalvojau, sovietiniais metais bandė valdžia suprogramuoti sovietinį žmogų. Bet kodėl nepavyko? Sąmonė priešinasi jai svetimai programai?

Pasidomėkite saviįtaiga, afirmacijomis, ir pasąmonės programavimu. Galite ir google panaršyti. Religijos šiais dalykais pririša prie savęs tikinčiuosius, neleidžia jiems suabejoti religijos būtinumu.
Tai pavojingas kelias. Saugiau nueiti į bažnyčią. Net ir į "Meilės (tikėjimo) žodžio". Pačiam žaisti su pasąmone nepatariu.

Sovietinais metais sovietinis žmogus ir buvo suprogramuotas. Bent jau nemažai pasiekta. O nepavyko to padaryti visiškai todėl, kad žmogus priešinasi tai, kas jam brukama. Pozityvizmo atveju žmogus nesipriešina, nes tiki, kad jis atskleidžia paslaptis, kurios kitiems neprieinamos, o jį padarys galingesniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 18 kovo 2009 - 14:22