Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių prietarai

QUOTE(Koxamte @ 2012 08 02, 17:08)

o jus pati patikrinkit. paklauskit issiskyrusiu zmoniu, kurie is ju sau sukneles siuvosi. Itariu, kad nerasit tokiu. O visvien issiskyre, tai kuo cia tie rubai deti...
Atsakyti
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2011 08 15, 20:54)
O savo puokštę turiu jau 14 metų  ax.gif

Kaip išlaikėt? Džiovinot?

QUOTE(Koxamte @ 2012 08 02, 17:08)
Eyyy merginos, gelbėkit  scare.gif
Šian buvau pas juvelyrę ir ji pasakė tokius prietarus, kad kaip juvelyras negali darytis sau vestuvinių žiedų, taip siuvėja siūtis sau vestuvinės suknelės... (skirybos)
O aš nei siuvėja, nei juvelyrė, tačiau savo vestuvinę suknutę neriu pati sau.. Na mūsų su MB toks noras... Bus tik vakarienė, tad norisi pasipuošti savo nerta suknute...

Ar ką girdėjot apie tokius prietarus?  g.gif

Girdėjau tokius. Prieš gerą dešimtmetį viena panele tekejo. Nusipirko suknelę, bet jai trūko papuošimų. Tai ji tik išdėliojo ant suknelės papuošimus, o prisiūti turėjo mama (nors jos abi siuvėjos). O pati jaunoji net siūlą bijojo įverti į adatą padedant. doh.gif
Tuomet pirmą kart tokį dalyką išgirdau. unsure.gif

Ant kiek tai pasiteisina - nežinau. Jie laimingai vedę iki šiol.

Nors žinau ir kitą porą - jaunoji siuvo suknelę pas siuvėja, bet išsiskyrė po metų. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 02 rugpjūčio 2012 - 22:12
QUOTE(L'automne @ 2012 08 02, 23:10)
Kaip išlaikėt? Džiovinot?
Girdėjau tokius. Prieš gerą dešimtmetį viena panele tekejo. Nusipirko suknelę, bet jai trūko papuošimų. Tai ji tik išdėliojo ant suknelės papuošimus, o prisiūti turėjo mama (nors jos abi siuvėjos). O pati jaunoji net siūlą bijojo įverti į adatą padedant. doh.gif
Tuomet pirmą kart tokį dalyką išgirdau.  unsure.gif

Ant kiek tai pasiteisina - nežinau. Jie laimingai vedę iki šiol.

Nors žinau ir kitą porą - jaunoji siuvo suknelę pas siuvėja, bet išsiskyrė po metų. doh.gif

mano mama nusipirko suknele dar tais senais laikais, kai parduotuvese pasiula buvo nekokia ir pati ja dekoravo ivairiais karoliukais, sake, kad teko nemazai padirbeti... O su teciu gyvena jau 25 metus laimingai 4u.gif tad netikiu tokiu prietaru smile.gif o nerta suknele man labai grazu wub.gif
Atsakyti
Tai aš manau, kad čia ne prietarai kalti, o įsitikinimai ir galiausiai gyvenimo aplinkybės, sugyvenimas.. Bent jau norėčiau tuo tikėti bigsmile.gif
Atsakyti
kiek pazistu issiskyrusiu moteru, tai galiu garantuot, kad nei viena ju savo siuvimo-mezgimo-nerimo suknele nesituoke, o pirktine, bet visvien issiskyre. Taigi, jei kas bus ne taip, tai net ir pirktine suknele nuo skyrybu neapsaugos.
Atsakyti
Nu įdomu čia buvo visai smile.gif tiesa, tikėjaus ko nors daugiau, įvairiau.
Dėl prietarų. Tiki ar netiki - kiekvieno asmeninis reikalas. Aš tikrai šį bei tą išbandysiu, ne dėl tikėjimo, o dėl pramogos visų pirma. Smagiau, kai yra kažkokios taisyklės, ne tik šiuolaikinės visuomenės, bet ir gilesnės tradicijos. Be to, kai pagalvoji, kai kurie iš prietarų tokie seni, kad vykdai net nesusimąstydamas. Pavyzdžiui, tas važiavimas aplinkiniu keliu, kad dvasias blogąsias paklaidintų smile.gif Pasivažinėja jaunieji po tuoktuvių, pasifotografuoja, piknikauja smile.gif ir gražu, ir prasmė yra. Dėl gėlių puokštės laikymo smile.gif Juk vieną kartą gyvenime tenka tai padaryt smile.gif ir dėl kitų dalykų. Aš tikrai atsirinkau, kas man priimtina, kas man patinka, o dėl skyrybų, kad ir kas nutiktų, nepergyvenu, nes du suaugę, o ir dar jausmus viens kitam jaučiantys žmonės gali išpręsti visas problemas.

Tiesa, perskaičiau kažkur tokį: Tuoktis su tėvų žiedais – reiškia perimti jų šeimos modelį bei likimą. Žiedų matavimasis iki tuoktuvių nėra reikšmingas. Mes turėsime tėvų žiedus, tai iš tikro net labai džiaugiuos. Kaip relikvija šeimos išeina, o ir jų santuoka nenutrūko, nors buvo visko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigaga: 17 rugpjūčio 2012 - 00:24
Man mama taipogi vis bando įteigti kad reikia suknelės kraštą jaunikiui užmesti ant kojų bažnyčioje, bet pakolkas tai man mintyse ta situacija juokingai atrodo . O kalbant apie perlus, tai beskaitinėjant Jūsų visų nuomones prisiminiau kad ir mane geriausia draugė kaip tuokėsi išsirinko baltus perlus. tai nuo pat pirmų šeimos gyvenimo dieno prasidėjo ašaros. ar čia perlų kaltė ar ne, negaliu drąstiškai teigti, pati ji prietarais netiki.. tačiau pati perlais tai jau tikrai nesipuošiu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Lukne@: 28 rugpjūčio 2012 - 12:42
QUOTE(@Lukne@ @ 2012 08 28, 13:41)
Man mama taipogi vis bando įteigti kad reikia suknelės kraštą jaunikiui užmesti ant kojų bažnyčioje, bet pakolkas tai man mintyse ta situacija juokingai atrodo . O kalbant apie perlus, tai beskaitinėjant Jūsų visų nuomones prisiminiau kad ir mane geriausia draugė kaip tuokėsi išsirinko baltus perlus. tai nuo pat pirmų šeimos gyvenimo dieno prasidėjo ašaros. ar čia perlų kaltė ar ne, negaliu drąstiškai teigti, pati ji prietarais netiki.. tačiau pati perlais tai jau tikrai nesipuošiu  schmoll.gif

Prietarų jokių nei laikiausi nei tikėjau - suknelę nėriausiai pati, visus papuošalus nuo A iki Z pasidariau pati ir t.t., jokių baimių nei buvo nei ką, bet dėl perlų dar seniai mama buvo minėjusi, tai tas matyt ir liko pasąmonėje ax.gif ir kiek teko girdėti, didžioji dalis žmonių tą žino, o vat vyro mama siūlė perlais pasipuošti, tai kategoriškai atsisakiau... schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 31 rugpjūčio 2012 - 08:35
Cia perskaiciu, kad dezutes, kurioje buvo ziedai, po sutuoktuviu negalima jauniesiems liesti. Butu gerai, kad ta padarytu netekejusi liudininke. Gerai, o kur tada deti ta dezute? Tegu pasiima netekejusi liudininke ir ismeta? jei mes po sutuktuoviu negalime jos niekad liesti
Atsakyti
Ieškojau išsamesnės informacijos apie perlus tai įdedu ir jums, nes daug kur kažkodėl rašo, kad ašaras reiškia, o užsienio literatūroje dažniausiai priešingai smile.gif
Manoma, kad perlai pritraukia meilę, pinigus, apsaugą bei sėkmę, apsaugo nuo gaisrų. Perlai saugo motinystę, gydo nuo nevaisingumo, garantuoja sėkmingą nėštumą ir gimdymą. Suteikia išminties per patirtį, mažina nervingumą, padeda priimti meilę, paspartina karmos dėsnius, tvirtai sujungia poras. Pagal seną tradiciją manoma, kad nuotaka, kuri dėvės perlus per vestuves, per savo vedybinį gyvenimą neverks. Taip pat manoma, kad perlai skatina vaisingumą.
Netikiu, kad kažkoks daiktas gali kažką blogo reikšti. Pamenu, kad sako, kad negalima suknelės iš dviejų dalių vilktis, nes išsiskirsi...draugų pora, tuokėsi ir gyvena virš 10 metų, labai gražiai sutardami. Kitos sukneles siūnasi ir džiaugiasi bendru gyvenimu. Man perlai visuomet buvo išminties akmuo, dėl to per vieną iš gražiausių savo gyvenimo dienų, būtent jais ir pasipuošiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kadangi kartais tikiu prietarais (ne visais), tai labai įdomu buvo pasiskaityti. Norėčiau pasisakyti vienu klausimu, visų pateikiamais pavyzdžiais: gyvena 25 metus ir dar neišsiskyrė, gyvena 10 metų ir dar neišsiskyrė, todėl prietaras negalioja.. nesutikčiau, o gal žmonės išsiskirs po 26 metų? O gal po 30 ir vistik pasitvirtins? Nenoriu tuo pasakyti, kad būtinai prietarai pildosi. Manau, kad būna visokių variantų, tačiau nei vienas pateiktas pavyzdys to nepatvirtina/nepaneigia visiškai.
Dėl perlų.. kaip ir kitų dalykų, kiekvienos šalies prietarai ir reikšmės skiriasi 4u.gif Lietuvoje - perlai nuotakai žada ašaras.
Ir vistik manau, kad prietarai turi tam tikro žavesio, tai kaip tradicija, paprotys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2012 08 31, 08:33)
bet dėl perlų dar seniai mama buvo minėjusi, tai tas matyt ir liko pasąmonėje ax.gif ir kiek teko girdėti, didžioji dalis žmonių tą žino,

o mano mama tikrai perlais nesipuose (neturejo), bet vedybines "laimes" pavydet nera ko.

QUOTE(Apelsinuk @ 2012 09 05, 18:33)
Norėčiau pasisakyti vienu klausimu, visų pateikiamais pavyzdžiais: gyvena 25 metus ir dar neišsiskyrė, gyvena 10 metų ir dar neišsiskyrė, todėl prietaras negalioja.. nesutikčiau, o gal žmonės išsiskirs po 26 metų? O gal po 30 ir vistik pasitvirtins?

o kaip tuomet, kai zmones nei perlu dedasi, nei suknias pacios siuvasi ir t.t., bet vistiek issiskiria??? Jei zmones isskiria perlai ar savo rankom siuta suknele, tai tuomet perlu nebuvimas ar pirktine suknia turetu garantuot, kad santuoka super. Bet taipnera.
Atsakyti