Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių prietarai

QUOTE(popcornas @ 2012 11 16, 20:34)
Kartais as gyvenime susiduriu su tokiais zmonemis ir besiklausant man pradeda atrodyti, kad kai kuriems tiek isplautos smegenys
drinks_cheers.gif Pritariu, man kartais net baugu pasidaro, nes tokiem zmonem jokie argumentai netiks, nes ir tiki be priezasties.
Atsakyti
QUOTE(Netikra @ 2012 11 13, 15:06)
Sveikos,
dar dėl žiedų toks klausimas. Aišku, aš suprantu, kad čia irgi prietaras, bet ar verta reaguot... taip jau susiklostė, kad dabar labiau norėčiau nešioti vestuvinį žiedą ant kairės rankos, o ne ant dešinės (nors jis ant dešinės buvo užmautas per vestuves, pašventintas ir iki šiol nešiotas ant dešinės). Nors jau praėjo keli metai po vestuvių, mano anyta kaskart pamačius tą žiedą ant kairės rankos, susinervina, nes juk ant kairės nešioti - tai kaip išsiskyrus ar bent jau reiškia skyrybas... O man dabar taip patogiau...Tai ir mėtau nuo vienos ant kitos rankos, kad visiems būtų ramiau...
Net pagalvojau, kad jei nueičiau į bažnyčią ir paprašyčiau pašventinti ant kairės rankos, gal galėčiau ramiai ir nešioti?

Labas,
mums bažnyčios kursuose prieš vestuves išaiškino kokia yra vestuvinio žiedo paskirtis: Visų pirma santuoka yra įsipareigojimas vienam žmogui visam gyvenimui. Meilės priesaika ir žodžiai, ištariami bažnyčioje maunant žiedą ("Imk šį žiedą, mano meilės ir ištikimybės tau ženklą...")svarbūs tuo, kad Dievo ir visų žmonių akivaizdoje yra pažadama vienas kitam tai, kas daugiau nebus pažadėta niekam iki gyvenimo pabaigos. Vyras ir žmona tampa vienas kito vergais, bet šeimoje neturi būti nei vieno vergvaldžio. Būtent - du vergai, nei vieno vergvaldžio. O žiedas ir yra tarsi tas vergo simbolis, savotiškas sutikimas būti savo vyro verge, o vyrui - savo žmonos vergu. Todėl nemanau kad tą simbolį dėvint ant vienos ar ant kitos rankos, jo reikšmė pasikeis.
Va taip iš tolo čia papasakojau. Manau, žodį "vergas" čia reikėtų suprasti plačiąja prasme, kaip visiško atsidavimo vienas kitam apibūdinimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barda: 16 lapkričio 2012 - 23:19
Visiškai pritariu Bardai drinks_cheers.gif

O aš neatsižvelgdama į prietarus, vis vien ėmiausi plano ir jau į pabaigą neriama mano suknutė thumbup.gif Bekils, tik pamušalas ir apdailinimai, papuošimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2012 11 16, 22:19)
Labas,
mums bažnyčios kursuose prieš vestuves išaiškino kokia yra vestuvinio žiedo paskirtis: Visų pirma santuoka yra įsipareigojimas vienam žmogui visam gyvenimui. Meilės priesaika ir žodžiai, ištariami bažnyčioje maunant žiedą ("Imk šį žiedą, mano meilės ir ištikimybės tau ženklą...")svarbūs tuo, kad Dievo ir visų žmonių akivaizdoje yra pažadama vienas kitam tai, kas daugiau nebus pažadėta niekam iki gyvenimo pabaigos. Vyras ir žmona tampa vienas kito vergais, bet šeimoje neturi būti nei vieno vergvaldžio. Būtent - du vergai, nei vieno vergvaldžio. O žiedas ir yra tarsi tas vergo simbolis, savotiškas sutikimas būti savo vyro verge, o vyrui - savo žmonos vergu. Todėl nemanau kad tą simbolį dėvint ant vienos ar ant kitos rankos, jo reikšmė pasikeis.
Va taip iš tolo čia papasakojau. Manau, žodį "vergas" čia reikėtų suprasti plačiąja prasme, kaip visiško atsidavimo vienas kitam apibūdinimą  smile.gif

Ir aš taip suprantu, bet vis, žinai, tenka klausyt prietaringų žmonių priekaištų...

Labai gražiai perpasakojai thumbup.gif atsimenu, mums irgi panašiai aiškino pamokėlėse... Ir kad tai, kad aš nešioju žiedą, turi simbolizuoti mano vyro ištikimybę... Nes tai JO meilės ir ištikimybės man ženklas...Beje, į žiedo simbolių temą, tai juokinga, kai žmonės eidami į viešumą ir norėdami apsimesti nesusituokusiais nusiima žiedą...tipo, be žiedo galiu būti neišitikimas... smile.gif Tai jei nori būti neištikimas, tai eik ir savo sutuoktiniui nuimk žiedą, nes ant jo rankos žiedas simbolizuoja Tavo ištikimybę, o ne ant tavo... Sorry, čia biškutį poster_offtopic.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Netikra: 19 lapkričio 2012 - 15:38
QUOTE(Netikra @ 2012 11 19, 15:37)
Ir aš taip suprantu, bet vis, žinai, tenka klausyt prietaringų žmonių priekaištų...

Labai gražiai perpasakojai  thumbup.gif  atsimenu, mums irgi panašiai aiškino pamokėlėse... Ir kad tai, kad aš nešioju žiedą, turi simbolizuoti mano vyro ištikimybę... Nes tai JO meilės ir ištikimybės man ženklas...Beje, į žiedo simbolių temą, tai juokinga, kai žmonės eidami į viešumą ir norėdami apsimesti nesusituokusiais nusiima žiedą...tipo, be žiedo galiu būti neišitikimas... smile.gif Tai jei nori būti neištikimas, tai eik ir savo sutuoktiniui nuimk žiedą, nes ant jo rankos žiedas simbolizuoja Tavo ištikimybę, o ne ant tavo... Sorry, čia biškutį  poster_offtopic.gif

Iš tikrųjų, kai pasigilini į šituos dalykus, taip prasminga atrodo, kad tai ne tik vaizdas, o ir labai gili reikšmė smile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barda: 19 lapkričio 2012 - 16:08
QUOTE(Netikra @ 2012 11 13, 23:36)
As visa tai suprantu, bet nesinori kas karta susitikus slepti rankos, o ta jau teko daryti, nes matau, kad jinai niekaip nesupranta, kas cia man uzplauke smile.gif na, matyt teks ta savo vagele ramiai arti ir su laiku gal apsipras, o jei ne, tai bent jau susitikus uzsideti ant desines rankos. Beje, idomiausia, kad jinai pati apskritai nenesioja vestuvinio ziedo, o jos vyras-niekada nenusiima..  g.gif

mes abu persidėjome ant kairės, nes patogiau.
šiaip kairė ar dešinė čia tradicijų reikalas.

pvz amerikoje ir kaikuriose europos salyse nesioja ant kaires, "nes rodo i sirdi"
rusu (manau ir LT) tradicija nesioti ant desines, nes su ja sveikiniesi, ja daugiau naudoji. tai gali papipuikuoti savo auksiniu ziedu. kad visi matytu.

o siaip isvis puse sio skyrelio komentaru galima deti i nesamoniu muzieju. net pavydu kartais pasiskaityti jusu problemas smile.gif kad man tokios bedos smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Kosmonautė @ 2013 02 14, 17:38)
mes abu persidėjome ant kairės, nes patogiau.
šiaip kairė ar dešinė čia tradicijų reikalas.

pvz amerikoje ir kaikuriose europos salyse nesioja ant kaires, "nes rodo i sirdi"
rusu (manau ir LT) tradicija nesioti ant desines, nes su ja sveikiniesi, ja daugiau naudoji. tai gali papipuikuoti savo auksiniu ziedu. kad visi matytu.

o siaip isvis puse sio skyrelio komentaru galima deti i nesamoniu muzieju. net pavydu kartais pasiskaityti jusu problemas smile.gif kad man tokios bedos smile.gif))

Manau visur skirtingai žiedus nešioja, svarbu kad reikšmė ta pati rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 02 15, 18:07)
Manau visur skirtingai žiedus nešioja, svarbu kad reikšmė ta pati rolleyes.gif

Krikščionys, katalikai vestuvinius žiedus visame pasaulyje nešioja ant kairės rankos. Stačiatikiai - ant dešinės. Kai Rusija okupavo Lietuvą, buvo stengtasi išstumti kuo daugiau vietinių tradicijų, naukinti esamą tapatybę kaip lietuvio, krikščionio, stengtasi kuo daugiau visko suniveliuoti su Rusija. Deja, bet ir žiedų tradicija taip ir sutapo su stačiatikių rusų.. Taip ir velkasi nuo mūsų senelių, mūsų tėvų kartos..
Aš nešiosiu nat kairės ir sužadėtuvių ir vestuvių kartu, bet ne vien dėl to, kad taip "teisinga", man taip patogiau
Papildyta:
QUOTE(Koxamte @ 2012 11 17, 12:07)
Visiškai pritariu Bardai  drinks_cheers.gif
O aš neatsižvelgdama į prietarus, vis vien ėmiausi plano ir jau į pabaigą neriama mano suknutė  thumbup.gif  Bekils, tik pamušalas ir apdailinimai, papuošimai  smile.gif

drinks_cheers.gif Bus rankų darbo, miela suknelė. Mano močiutė tekėjo su suknele, kurią siuvo pati ir jos mama, tais laikais net nebūdavo apskritai kaip kitaip gauti suknelę tik arba siūtis pas kriaučių (siuvėją) arba pačioms. Ir nugyveno ilgą ir gražų gyvenimą su seneliu smile.gif Nereikia apsisunkinti sau gyvenimo tais prietarais.. smile.gif
Atsakyti
Rimtai Tendre? To tai tikrai nežinojau...reiks dar pasitikslint ir pagalvot šia tema. Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aqvilux @ 2013 02 18, 16:44)
Rimtai Tendre?  To tai tikrai nežinojau...reiks dar pasitikslint ir pagalvot šia tema. Ačiū  smile.gif

Kiek teko domėtis šiuo klausimu, tai taip smile.gif Nėra už ką mirksiukas.gif
Atsakyti
Visi prietarai apie vestuvine suknele

Tikekite ne prietarais-tikekite meile!
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2013 02 18, 16:43)
Krikščionys, katalikai vestuvinius žiedus visame pasaulyje nešioja ant kairės rankos.

O stai ka radau as:
"Tradicija mūvėti vestuvinį žiedą ant dešinės rankos bevardžio piršto, atėjo iš senovės Egipto, mat jie manė, kad bevardis pirštas sujungtas su širdimi.

Tačiau romėnai, nors ir pripažino „vena amoris“ (lot. — „meilės arterijos“) egzistavimą, buvo įsitikinę, kad kairė žmogaus kūno pusė reiškia blogą lemtį, todėl vestuvinis žiedas turi būti mūvimas tik ant dešinės rankos."

Arba

Lietuvoje vestuvinis žiedas dėvimas ant dešinės rankos 4 piršto parodo, kad šis asmuo yra vedęs/ ištekėjusi. Tokia tradicija. Jos atsiradimas gali būti aiškinamas Romėnų papročiu.

Lotynų žodis į kairę yra ad sinistram “sinister” , verčiamas, kaip ir anglų kalboje- grėsmingas.

Lotyniškai į dešinę ad dexteram “dexter” verčiamas- teisė. Tad pasirenkama teigiama kanotacija teisėta (as), vietoj grėsmingos (o).

Jei tuokiatės su užsieniečių (te) vestuvinį žiedą reikėtų dėvėti, kaip priimta toje šalyje, kur gyvenate.

atsakė kun. Arūnas"

Manau i paprocius reiktu ziureti kiek giliau, nei apsistot tie rusu okupacija.

As pati dabar svarstymuose ant kurios rankos noresiu nesioti vestuvi zieda.
Suzadetuviu ziedeli man uzmove ant desionio.
Turiu dar metus apmastymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esha: 01 kovo 2013 - 16:10