QUOTE(Dolli_ @ 2009 03 03, 11:28)
Tešlai
1 st miltų
7 tryniai,
1/2 st cukraus
100 gr sviesto
1arb š sodos
Kremui
7 baltymai
20 gr ( geriau 30 gr) želatinos
1,5 st cukraus pudros
150 gr sviesto
200 gr tirštinto pieno
1,4 arb š citrinos rūgšties
aptepimui
150 gr šokolado
50-70 gr 38% riebumo grietinėlės
25 gr sviesto
Pagrindo paruošimas
kambario temperatūros sviestą išmaišyti su cukrumi, įdėto tryniu, anilinio cukraus ( recepte nebuvo

). sodą ir miltus.Viską sumaišyti mikseriu.
Iškloti formą kepimo popieriumi is supilti masę.Kepti įkaitintoke orkaitėje iki 170Laipsnių 15-20 min. Atšaldyti , perpjauti perpus
Kremo paruošimas
Želatiną užmerkti 1/2stiklinės šalto vandens 30 min.Į išbrinkusią žalatiną suberti pusę porcijos cukrausir pusę normos citrinos rūgšties. Pašildyti kol ištirps cukrus ir želatinas vandens vonelėje.. Baltymus išplakti su likusia citrinos rūgštele iki putų ir per tris kartus sudėti likusį cukrų. Atsargiai supilti į ištirpintą želatiną.Įdėti vanilinio cukraus. Atskirai išsukti sviestą su sutirštintu pienu ir palaipsniu supilti į prieš tai gautą masę visą laiką maišant
Šokolado paruošimas
Sulaužyti šokoladą, įpilti grietinėlę, įdėti sviestą ir atsargiai ištirpinti iki vienalytės masės
Torto paruošimas
Dedam pusę iškepto pagrindo ( galima apšlakstyti cukraus sirupu), supilam kremą, dedam antra pusę pagrindo. Lengvai paspaudžiam. Dedam į šaldytuvą. sustingus užpilam šokolado mase.
jei ką blogai išverčiau, pataisykit.
Nuo savęs pridedu. Torto paruošimui galima naudoti silikoninę mentelę, silikoninę formą kepimui, micropliusą šokolado tirpinimui ir quic sefa plakimui