Įkraunama...
Įkraunama...

Lito devalvacija 2 tema

Nu, jau devalvavot lita? Kazkaip savaitgali tokiu FAKTU nepastebejau:D
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 03 16, 10:58)
Taigi kalbate apie skatinimą pinigais ir paslaugom. Aš kalbėjau apie tą patį. Medinis sakė, kad skatinimas pinigais nėra motyvacija. Panašu, kad Jūs nelabai įsiskaitote į tai kas parašyta, rašote, kad tik paprieštarauti. O įmonės telefonas ar automobilis yra reikalingi darbui. Jei tau nereikia darbui, tai įmonė tikrai neduoda. Arba tai skaitoma, kad dalis atlyginimo, tad gausi mažiau į rankas.
Beje, jūsų pavyzdyje suskaičiavau 900 lt, tad rūbam ir pramogom lieka vos 100 lt, be to, pamiršote mokesčius. Jums atrodo tai normalu, kai nelieka pinigų pasitaupyti?
Oi puikiai žinau ką reiškia gyventi iš kelių šimtų litų. Man labiau panašu, kad jūs nežinote, nes kažkaip jumi atrodo, kad gauti 500 lt yra norma. Teko ir nevienus metus gyventi iš 600 lt. Pasispaudus irgi sugebėjau susitaupyti. Bet nenorėčiau į tuos laikus grįžti, nebuvo nei smagu, nei saldu.


Kiekviena skatinima, koks jis bebutu galima paversti pinigu ekvivalentu. Buvo apklausa kazkur, tingiu dabar ieskoti, bet toje apklausoje buvo klausiama paciu darbuotoju, kokia skatinimo priemone juos labiausiai skatintu siekti geresniu rezultatu darbe... Tai rezultatas berods buvo toks, kad 90 proc. darbuotoju rinktusi pinigini atlygi... Kodel darbdavys taip neskatina savo darbuotoju tai jau kitas klausimas... Kadangi, mes su vyru esame patys darbdaviai, tai as jums atskleisiu paslapti, kad dauguma skatinimo priemoniu, tokiu kaip mobilus telefonas, sporto klubo abonentas, automobilio nuoma ir t.t. yra iskaiciuojamos i imones sanaudas, todel nereikia papildomai moketi mokesciu. Tai pavadinciau tam tikra simbiozes forma. Ir nekalbekite cia nesamoniu, kad jei jus turite telefona ar abonenta i sporto kluba, tai gaunate mazesni atlyginima uz ta kuris jo neturi, tai nera taisykle. Kiekvienas darbdavys skatina savo darbuotoja taip, kaip jam yra pigiausiai ir geriausiai.

Jei grisim prie mano pavyzdzio tai siulau atkreipti demesi, kad nuomojantis kambari pas mociute uz 200-300 Litu, jokiu komunaliniu mokesciu moketi nereikia. Gyvenau pati tokiomis salygomis, taip pat turiu seseri, kuri sekmingai nuomojasi kambari Seskineje ir moka 300 Litu senutei pensininkei, be jokiu komunaliniu mokesciu. O gal jus abejojate, kad galima issinuomoti N. Vilnioje ar Lentvaryje kambari uz 200-300 Lt, be papildomu mokesciu?

Joks sveiko proto darbdavys nemokes darbuotojui bent 1000 Lt per menesi, jei jis jam neuzdirbs bent trigubai tiek. Jei manote, kad galite buti geresnis darbdavys nei daugumas Lietuvos verslininku ir galite moketi visiems tiek kiek leidzia jusu sazine, tai as mielai jus kvieciu stoti i "verslininku" gretas ir ikurti savo imone, su teisinga uzmokescio-skatinimo sistema. O, po viso to parasysite kaip jums sekasi buti ne tik teisingai, bet ir "pelningai" verslininkei.

Kaip jau buvo cia rasyta ir sakyta, na nemire nei vienas dirbantis zmogus Lietuvoje is bado, bent jau kol kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SonataNav: 16 kovo 2009 - 15:12
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 03 16, 11:23)
Nu, jau devalvavot lita? Kazkaip savaitgali tokiu FAKTU nepastebejau:D

Lito devalvaciją bandoma nukelti atlyginimų mažinimu. Tu tą ir pats puikiai matai iš spaudos pranešimų, radijo bei televizijos. Šiuo mentu Lietuvos galvos tiesiog nukėlinėja lituko devalvaciją tolyn. Bet ar tai gerai? Va kur klausimas. Ar nebus taip, kad mažinsime išlaidas, o paskui dar ir litą devalvuoti teks? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SonataNav @ 2009 03 16, 16:10)

Kadangi, mes su vyru esame patys darbdaviai, ...


o čia tai naujiena smile.gif pagal bendravimo kultūrą tikrai nepatikėčiau, nors iš esmės tai kodėl gi ne, gal kaip tik įkūnijate tą 'nuostabųjį' lietuviškų darbdavių kontingentą.

net šyptelėjau įsivaizduodama kaip savo darbuotojus , turinčius paskolą, kasryt pasveikinat "Na ką loxeliai, kiek jau atpigo jūsų kartonkės, ar dar anstoliai į duris nebaladoja? Eikit dirbti debiliukai, o tai prastai dirbsit - atleisim iš darbo, galėsit į gatvę kraustytis lotuliukas.gif " O gal tokių durnų darbuotojų (su paskolomis) net nepriimat, rinkdamiesi darbuotojus į atrankos kriterijus įrašot : Reikalavimas: 'neturėti kartonkės, pirktos iš popieriaus, už paskolą'

biggrin.gif

QUOTE
Jei grisim prie mano pavyzdzio tai siulau atkreipti demesi, kad nuomojantis kambari pas mociute uz 200-300 Litu, jokiu komunaliniu mokesciu moketi nereikia. Gyvenau pati tokiomis salygomis, taip pat turiu seseri, kuri sekmingai nuomojasi kambari Seskineje ir moka 300 Litu senutei pensininkei, be jokiu komunaliniu mokesciu. O gal jus abejojate, kad galima issinuomoti N. Vilnioje ar Lentvaryje kambari uz 200-300 Lt, be papildomu mokesciu?


oho, tikra laimė gyventi pas nukvakusią močiutę, sekiojančią paskui tave tikrinti ar vandens srovė ne per stipriai paleista, ar dviejų lempučių neužžiebei, ar ne per ilgai kiaušinius verdi... thumbup.gif


QUOTE
Joks sveiko proto darbdavys nemokes darbuotojui bent 1000 Lt per menesi, jei jis jam neuzdirbs bent trigubai tiek.



na ir kiek gi praeitą mėn jums uždirbo valytoja? O sekretorė? Buhalterė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 03 16, 15:38)
na ir kiek gi praeitą mėn jums uždirbo valytoja? O sekretorė? Buhalterė?  g.gif

Panašu, kad jūs neturite nei menkiausio supratimo iš ko susideda produkto ar paslaugos savikaina. Kas yra fiksuoti ir kintami kaštai. Jų suma yra toks dydis, kad parduodant prekę ar paslaugą mažesne kaina jūs patiriate nuostolius.
Manau žinote, kad prekės kaina yra tokia, už kurią ją perka vartotojas. Ir tarkim jūs norite padidinti atlyginimus valytojoms ir buhalterėms. Tai padidina jūsų fiksuotus kaštus (nes jos tiesiogiai produkto nekuria). Parduodama prekę ar paslaugą už tą pačią kainą jūs patirsite nuostolius.

Pabandykite prisitaikyti šią schemą savo namų biudžetui ir gal ką nors suprasite.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 16, 16:46)
Panašu, kad jūs neturite nei menkiausio supratimo iš ko susideda produkto ar paslaugos savikaina. Kas yra fiksuoti ir kintami kaštai.


matyt kad neturiu supratimo visiškai, kadangi niekaip nesuprantu kaip formulė:
"Joks sveiko proto darbdavys nemokes darbuotojui bent 1000 Lt per menesi, jei jis jam neuzdirbs bent trigubai tiek" gali būti pritaikoma buhalterių , valytojų atveju ar web puslapio administratoriaus atveju?
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 03 16, 16:17)
matyt kad neturiu supratimo visiškai,  kadangi niekaip nesuprantu ....

Jūs tikrai neturite supratimo. Dėstyti įmonės ekonomikos pagrindų tingiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 16 kovo 2009 - 16:19
QUOTE(Medinis @ 2009 03 16, 17:19)
Jūs tikrai neturite supratimo. Dėstyti įmonės ekonomikos pagrindų tingiu.


Yra tokia sparnuota fraze ir ji manau labai tinka vienai forumo dalyvei:
"Gimes sliauzioti, skraidyti negali". lotuliukas.gif

Atsakyti
kas per nesamones, kuo isivaizduojate esantis ponas Medini, kad taip nepagarbiai kalbate kitu atzvilgiu ypac axa...nors tai, matyt, ne pirmas atvejis, matyt prie supermamu prisijunget, kad izeidinet...
beje apie SonataNav (cia "aukstesnis" lygis nei Medinis) - man labai isidemejo, kai pradejo juoktis is tu is kuriu jau butus atimineja. Ar mano pasiulymas priedo pasijuokti is neigaliuju ar serganciu mirtinomis ligomis tau nepatinko? nu jei ne, tai tavo jumoro jausmas ribotas ar ka?
p.s. nenoriu pasirodyt, kad cia kazka ginu ar puolu tiesiog, kai kurie per daug sau leidzia - net virtualioje erdvej turetu but ribos...
atsiprasau uz offtopika...
Atsakyti
pasibaisejau as tokia ponia darbdave, kuri 'gimus skraidyt' lotuliukas.gif jauciu darbuotojai jus myli ir gerbia biggrin.gif ir dar vienu 'lb lb protingu' ponu "esu 'suzaveta'" doh.gif
Atsakyti
prie visos mano pagarbos axa....

manau jog ji neteisingai uzsipuole "Sonatanav"

Atsakyti
http://www.delfi.lt/...php?id=21012099
tikekimes tai luzis, nors, kaip raso straipsnyje - viskas labai trapu...
Atsakyti