Įkraunama...
Įkraunama...

Lito devalvacija 2 tema

QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 13, 19:35)
na pasidziaugiau, kad devalvacijos temoj buvo sugrista i tema, bet matosi, kad man gana dziaugtis...smile.gif ...nors devalvacijos tema tikrai nera linksma...

beje nesusilaikysiu del Medinio komentaru - neretai jauciasi pastangos parodyti, kad esate protingesnis uz kitus ( uz kai ka manau esate smile.gif ) taciau  tai baigiasi kitu nuomones neigimu bet kokia kaina - matyt taip lengviau i save atkreipti demesi ( pvz:mano smile.gif )...

Jus kažkaip vis nerimaujat kad nuo temos atitolom. Bet iš kitos pusės pažiūrėjus tik apie devalvacija ir kalbam. Štai pagal kai kuriu nuomonė, kai bankrotuos maxima visi badausim, važiuosim į Lenkija pirkti maistą. Lietuva iš to jokio pelno neturės ir teks devalvuoti valiutą viskas logiška ir į temą. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 03 13, 22:46)

pasakysiu tik jums - tai ne tiesa. Savo komentarais aš skatinu žmogų gilesnei analizei ir tvirtesnių argumentų paieškai. Kaip sakoma - įrodyk, kad esi gudresnis už penktoką.

Kažkaip jūs čia visa diena analizuojat. Pailsėkit. Geru savaitgaliu visiems.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 13, 21:46)

pasakysiu tik jums - tai ne tiesa. Savo komentarais aš skatinu žmogų gilesnei analizei ir tvirtesnių argumentų paieškai. Kaip sakoma - įrodyk, kad esi gudresnis už penktoką.

na gal ir taip...tiesiog man priminet mano pazistama, kuris retkarciais megsta palaikyti diskusijas kam nors papriestaraudamas, nors kartais pats kitaip galvoja smile.gif bet gal as jus ne taip supratau...smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Norka81 @ 2009 03 13, 22:03)
Jus kažkaip vis nerimaujat kad nuo temos atitolom. Bet iš kitos pusės pažiūrėjus tik apie devalvacija ir kalbam. Štai pagal kai kuriu nuomonė, kai bankrotuos maxima visi badausim, važiuosim į Lenkija pirkti maistą. Lietuva iš to jokio pelno neturės ir teks devalvuoti valiutą viskas logiška ir į temą.  mirksiukas.gif

sumoj kalbos susijusios su tam tikrais veiksniais galinciais itakot galima devalvacija as sutinku, bet neretai nusismulkinama ir nukryptama nuo esmes...as tik noriu pasidalinti mintimis apie devalvacija ir padiskutuot (kitaip cia nebuciau prisijunges) bet daznai atsivertes komentarus ir pasisakymus turiu juos praleist ieskodamas kas ka nors konkreciau i tema pasako...tik tiek
Atsakyti
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 13, 22:16)
...as tik noriu pasidalinti mintimis apie devalvacija ir padiskutuot

Manau, kad šios dienos diskusijos buvo į temą. Pasirinkimas šiuo metu yra toks - devalvacija, arba atlyginimų mažinimas visose sferose. Matome kokiu keliu bus bandoma žengti. Mano manymu šis kelias yra blogas, jis neapsaugos nuo devalvacijos, tik nukels ją tolimesniam laikui. Mažinant atlyginimus vėlgi mažėja vartojimas, mažiau surenkama mokesčių ir spiralė vyniojasi toliau. Aš nenorėčiau, kad devalvacija taptų neišvengiama rudenį ar žiemą, nes tuomet smūgis tikrai būtų didelis, o esant šildymo sezonui nemažai gyventojų gali būti tam nepasiruošę.
Atsakyti
QUOTE(SonataNav @ 2009 03 13, 16:06)
Tai jus ivardinkite tokios imones pavadinima smile.gif

Tikrai neįvardinsiu, bet tai, ką sakau, yra tikra ir neišgalvota. Ten taupymas darbuotojų sąskaita buvo daugiau nei absurdiškas. Teks patikėti manimi arba ne.

QUOTE(SonataNav @ 2009 03 13, 16:18)
Uz 1000 Lt pragyventi tikrai buvo ir yra galima. Buto kambario nuoma Lentvaryje arba N. Vilnioje kainavo apie 200-300 Lt, traukinuku i darba galima drasiai vazineti kiekviena ryta. Keliones islaidos sudarytu dar max. 300 Lt, maistui manau uztektu dar 300 Lt, visa kita (apie 200 Lt) lieka rubams is Humanos, pramogoms ir taupymui smile.gif.

Bandėt kada užtekti 300 lt maistui? Aš ne... O kaip mokesčius apsimokėt?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 03 13, 23:31)
Manau, kad šios dienos diskusijos buvo į temą. Pasirinkimas šiuo metu yra toks - devalvacija, arba atlyginimų mažinimas visose sferose. Matome kokiu keliu bus bandoma žengti. Mano manymu šis kelias yra blogas, jis neapsaugos nuo devalvacijos, tik nukels ją tolimesniam laikui. Mažinant atlyginimus vėlgi mažėja vartojimas, mažiau surenkama mokesčių ir spiralė vyniojasi toliau. Aš nenorėčiau, kad devalvacija taptų neišvengiama rudenį ar žiemą, nes tuomet smūgis tikrai būtų didelis, o esant šildymo sezonui nemažai gyventojų gali būti tam nepasiruošę.

Pritarciau jei butu 100 procentu aisku kad pasauline recesija tesis pvz 10 metu ar ilgiau, taciau yra kitas kelias - stengtis gelbeti lito ir kartu ekonomikos stabiluma iki kol vel prasides ekonomikos kilimas (toks tikrai bus jei ka smile.gif) - mazinti islaidas ir skolintis yra kita iseitis nei devalvacija... tiesa be galo skolintis neimanoma, belieka tiketis kad recesija super ilgai neuzsites...
Atsakyti
QUOTE(SonataNav @ 2009 03 13, 16:18)
Jo didziulis tai jau tikrai. Nes tada nebutu kur apsipirkti Lietuvoje, vadinasi zmones dar masiskiau vaziuotu i Lenkija, vadinasi butu dar didesnes eiles ju PC ir kamsciai Lenkijos keliuose. Vadinasi butu sudetingiau apsipirkti, o man tai butu nepakeliamas smugis  lotuliukas.gif

Atsirastų naujos verslo galimybės - maisto produktai internetu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2009 03 13, 23:57)
Bandėt kada  užtekti 300 lt maistui? Aš ne... O kaip mokesčius apsimokėt?

Va va, as ir mokesciu pasigedau, ypac ziemos periodu g.gif Taip pat nerekomenduojama nei menkiausiai sirgti.
O maistui gal uztektu, gi krupos ir miltai ne tokie ir brangus, tiesa su aliejum ir ypac kiausiniais sudetingiau...
Atsakyti
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 14, 00:07)
Pritarciau jei butu 100 procentu aisku kad pasauline recesija tesis pvz 10 metu ar ilgiau, taciau yra kitas kelias - stengtis gelbeti lito ir kartu ekonomikos stabiluma iki kol vel prasides ekonomikos kilimas (toks tikrai bus jei ka smile.gif) - mazinti islaidas ir skolintis yra kita iseitis nei devalvacija... tiesa be galo skolintis neimanoma, belieka tiketis kad recesija super ilgai neuzsites...

Tai nera iseitis-tai,kaip rusai sako-''tupik''-as. Nes-mazinant islaidas (nes kokias islaidas dar siulot mazint?-valdininku DU? Projektus ivairiausius-kurie velgi aprupina darbu dali zmoniu?),dar labiau bus mazinamas vartojimas, kas dar labiau mazins biudzeto iplauku surinkima,teks dar daugiau skolintis (ne uz aciu,zinoma)-o valstybes skolos niekur nedingsta-jas mokesciu pavidalu, teks apmoket visai tautai-kuri,apribojusi iki minimumo vartojima, suzlugdys vietini versla, suzlugdzius versla,neteks darbo, ko pasekmeje paprasciausiai nebeliks bazes,nuo kurios renkami mokesciai..
Kiek mano galva isnesa-tai reiktu skatinti vietiniu prekiu vartojima-aiskinant,kad remdamas savo salies versla zmogus tiesiogiai remia pats save..
Dar vienas dalykas-zinoma,nesu ekspertas-gal del to ir nesuprantu,kodel valstybe nesiskolina pinigu is savo gyventoju? Juk indeliu suma bankuose yra labai isaugusi-vadinasi,laisvu pinigu zmones turi..Velgi-pravedus gera svieciamojo pobudzio kampanija-gal ir skolintu zmones??
Dar vienas dalykas-Lietuva nebeturi jokiu 100 proc.valstyb. imoniu sad.gif Taip sakant, buvo parduotos visos vistos, dejusios auksinius kiausinius, o pinigeliai pravalgyti.. Kadangi sugebema prasukti tokius dalykus, as ganetinai skeptiskai ziuriu i tas vadinamas pastangas altruistiskai dirbti valstybes, o ne asmeninei, gerovei..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 03 14, 12:10)
Tai nera iseitis-tai,kaip rusai sako-''tupik''-as. Nes-mazinant islaidas (nes kokias islaidas dar siulot mazint?-valdininku DU? Projektus ivairiausius-kurie velgi aprupina darbu dali zmoniu?),dar labiau bus mazinamas vartojimas, kas dar labiau mazins biudzeto iplauku surinkima,teks dar daugiau skolintis (ne uz aciu,zinoma)-o valstybes skolos niekur nedingsta-jas mokesciu pavidalu, teks apmoket visai tautai-kuri,apribojusi iki minimumo vartojima, suzlugdys vietini versla, suzlugdzius versla,neteks darbo, ko pasekmeje paprasciausiai nebeliks bazes,nuo kurios renkami mokesciai..
Kiek mano galva isnesa-tai reiktu skatinti vietiniu prekiu vartojima-aiskinant,kad remdamas savo salies versla zmogus tiesiogiai remia pats save..

Mano pasisakymo citavime yra atsakymas, kodel manau, kad mazinti islaidas ir skolintis nera "tupikas", nebent recesija uzsites ilgiau...
skatinti vietiniu prekiu vartojima galima tik mazinant ju kainas, pirmas kelias demonopolizacija, kas leistu padideti konkurencijai ir buvusius monopolininkus sumazinti savo marzas prekems...

Atsakyti
QUOTE(Algirdasas @ 2009 03 14, 00:07)

Pasaulio ekonomistai pranasauja, kad krize tesis 10-12 metu. Net ir vienas zinomiausiu sios srities atstovu, ekonomikoje zinomas kaip Dr. Doom (Nouriel Roubini ), pripazino, kad pilnai situacijos neivertino ir krize testis gali net iki 15 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaVil: 14 kovo 2009 - 16:24
QUOTE(LaVil @ 2009 03 14, 18:22)
Pasaulio ekonomistai pranasauja, kad krize tesis 10-12 metu. Net ir vienas zinomiausiu sios srities atstovu, ekonomikoje zinomas kaip Dr. Doom (Nouriel Roubini ), pripazino, kad pilnai situacijos neivertino ir krize testis gali net iki 15 metu.

doh.gif blink.gif ne nu cia jau visai suskelta, panasiai kaip maras, badas, karas... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 03 14, 12:10)
Dar vienas dalykas-zinoma,nesu ekspertas-gal del to ir nesuprantu,kodel valstybe nesiskolina pinigu is savo gyventoju? Juk indeliu suma bankuose yra labai isaugusi-vadinasi,laisvu pinigu zmones turi..Velgi-pravedus gera svieciamojo pobudzio kampanija-gal ir skolintu zmones??

skolinasi, juk leidzia ir leidzia valstybes obligacijas ir beje ne litais, o EUR mirksiukas.gif
Atsakyti