Įkraunama...
Įkraunama...

Stringai: už ar prieš?

QUOTE(Lemyna @ 2009 03 05, 12:23)
paauglystej pilna stalciu turejau  biggrin.gif  paskui perejau prie neriniuotu mini sortuku, ir graziau ir patogiau man  wub.gif

thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
As nesioju ir nemegstu jokiu kitu rolleyes.gif
Atsakyti
Na nzn as stringu nenesioju, gal ir grazu, bet na niekaip neprisiverciu kentet to nepatogumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauryttte @ 2009 03 08, 21:53)
man tai jie patinka blush2.gif , sexy atrodo, bet jau atsipratinu blush2.gif , žinau, kad kenkia, man db lb seksualiai pradėjo balti apatinukai atrodyt, liemenėle ir kelnaites thumb_yello.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na as buvau pas gydytoja, pajutus ten perstejima ir isskyru pokycius, tai ginekologe nustate, jog tai yra bakterines vaginozes pradzia. Pasake,kad pagrindine priezastis - stringai, kuriuos deviu. Tai patare ju nedeveti ir issare kapsuliu "Ecovag". Sake, jos atstato maksties ekosistemos pokycius, ir stabdo kelia bakterijoms blogosioms. Tai dabar gydausi.

Ar kuriai nors taip buvo panasiai? Ka vartojot, per kiek laiko isgijot?
Atsakyti
Man ten perstejo, bet niekur nesikreipiau praejo savaime. Atrodo. Tik kai paskui po kurio laiko nuejau pas gydytoja tai bare, kodel nesikreipiau. Nes sake, kad dabar tai gali pasikartot.

Bet nepatare, gal reikia kazkokiu priemoniu, vaistuku pavartot?
Atsakyti
Is patirties sprendziu, kad jums abiems turbut sutriko maksties ekosistema. Stai ka apie ja radau.

Ar žinote, kad gerą moters savijautą lemia makšties ekosistema? Kas tai yra, dėl ko gali makštyje gali vykti pokyčiai bei ką jie lemia? Gydytoja D.Keršulytė teigia, kad makštis turi labai sudėtingą ekosistemą, joje yra daugybė gerųjų ir blogųjų bakterijų. Jų visame moters organizme daugiau tik žarnyne.

„Bakterijų kiekis moters organizme kiekviename amžiaus periode skirtingas. Taip pat bakterijų kiekis priklauso nuo fizinės būklės, menstruacijų, dėvimų apatinių, higienos - pasakoja D.Keršulytė – dar pusiausvyrą makštyje reguliuoja laktobacilos, bakterijos, kurių kiekiui sutrikus ir įvyksta didžiausiausi pokyčiai makštyje. Žinoma, ekosistema reguliuojama ir medikamentais. Vienas jų – makšties kapsulės „Ecovag“. Jos reguliuoja bakterijų kiekį ir turėtų būti naudojamos kaip pagalbinė priemonė gydant makšties infekcijas bei kaip prevercinė priemonė, užkertanti kelią joms.“ Pasak jos, šis vaistas veikia tiesiogiai makštyje ir gali pagydyti nemalonius pojūčius makštyje: perštėjimą, skausmą, pakitusias išskyras.

Papildyta:
O stai cia idomiausia smile.gif

Makšties ekosistema gali pakisti dėl daugybės priežasčių. Gydytoja išvardija svarbiausias: „dažniausia priežastis, dėl kurios moterims sutrinka makšties ekosistemos tai higienos reikalavimų nesilaikymas. Kai imtymios vietos plaunamos ne tam specialiai skirtais prausikliais, o muilu. Taip pat dėvima sintetinės kelnaitės, naudojant įklotus ir tamponus. Jie trikdo bakterijų pusiausvyrą. Kitos priežastys būtų hormonų pusiausvyros sutrikimas, kontraceptikų vartojimas, nusilpęs imunitetas, kai organizme būna per daug vitaminų ar per mažai.“

Visai nelinksma. Ar dar kam nors teko susidurti su siom bedom?
Kaip gydetes?

Atsakyti
Intymi higiena per atostogas

Pamažu šylant orams vis dažniau pradedame svajoti apie vasarą, atostogas su saule ir daug vandens. Nekantresnės jau turbūt kuria planus, kaip prieš sulaukiant lietuviškosios vasaros, savaitėlei išlėkti į svečią šalį, kur rasi poilsį bei visus išsvajotus malonumus. Tačiau prieš džiaugiantis jais, būtų neblogai žinoti, jog su jais kartu tyko ir pavojai, galintys sukelti nemalonius pojūčius ir sugadinti visą suplanuotą poilsį.

Vasara, saulė, daug vandens. Gerai tai ar blogai mūsų kūnui, ypač imtymiosioms vietelėms. Ir kaip reikėtų jomis ypatingiau pasirūpinti? „Pirmiausia reikia atkreipti dėmesį, kad daug praleidžiame viešuose vandens telkiniuose: baseinuose, jūrose, ežeruose. Juose maudosi daugybė žmonių, su savomis bakterijomis. Ne visos jos geros. Tad prieš atostogų sezoną reikia pasirūpinti priemonėmis, padedančios organizmui apsisaugoti nuo svetimų bakterijų priemonių. Tai įvairūs makšties tepaliukai, kapsulės. Pvz., makšties kapsulės „Ecovag“, kurios galėtų užkirsti kelią blogosioms bakterijoms paveikti moters makšties ekosistemą. Jas reikėtų pavartoti prieš išvykstant atostogauti bei pajutus negalavimus, pvz., nėžėjimą, perštėjimą. Nes šie simtomai jau gali būti bakterinės vaginozės, grybelio bei kitų infekcinių ligų pradžia“, - sako gydytoja ginekologę Daiva Keršulytė.

Ar reikia ypatingos imtymių vietelių priežiūros atostogų metu, - vienas iš klausimų, iškylančių kiekvienų atostogų metu. Dauguma moterų svarsto, gal atostogų metu, dažnai maudantis atviruose vandenyse verta makštį plauti iš vidaus. Štai ką pataria gydytoja: „sveika makštis išsivalo pati, o plaudama gali išplauti gerąsias bakterijas, išderinti makšties mikroflorą. Plauti ją galima tik sergant kai kuriomis infekcinėmis grybelinėmis ligomis. O šiaip geriau užkirst kelią ir naudoti žvakutes, makšties kapsules, kurios padėtų užkirstų kelią negeroms bakterijoms patekti į makštį maudantis atviruose vandenyse.“

O ką darote jūs, kad atostogų nesugadintų nemalonūs pojūčiai susiję su imtymiosiomis kūno vietelėmis? Ką patartumėte moterims, kaip nesusigadinti ilgai išsvajotų atostogų?
Atsakyti
kažkaip man reklama kvepia (smirda) g.gif visos trys naujokės tose pačiose temose apie tą patį "kalba" g.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2009 03 10, 23:11)
kažkaip man reklama kvepia (smirda)  g.gif  visos trys naujokės tose pačiose temose apie tą patį "kalba" g.gif

na tu ir pastabi biggrin.gif aš tai kažkaip neatkreipiau dėmesio į tai g.gif

aš tai vis dar nešioju stringus ir man patinka jie smile.gif bet gal jau ir būtų laikas susirūpinti sveikata, kad jau taip skelbiama kad kenkia jie sveikatai unsure.gif
Atsakyti
nu keistas klausimas man g.gif aisku,kad nesioju, bet ne vien juos, cia nuo to ka dar rengiuos priklauso, jei kelnes, tai dazniausiai stringus renkuos, nes patogiau kazkaip, o jei sijonas ar suknele, tai geriau sortukai, ypac vasara.
niekad nemiegu su stringais, jau geriau is vis nuogai.
Atsakyti
Patogius(neisireziancius biggrin.gif )nesioju,nepatogius-ismetu. mirksiukas.gif
Atsakyti