Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Tuberosa @ 2009 03 15, 21:27)
Kažkur mačiau čia neblogų pastebėjimų apie priėmimą iš konkurso LRS. O dėl įstaigos klausmų, tai jų gali būti nuo 30 iki 50,ir nebūtinai viskas nesąžininga. O dėl vidurinės baigimo- netikiu aš tomis pasakomis ,nebent tai būtų ne A ir ne B , o gal C lygio pareigos , ta mergina gal dirbo ne VT , o pagal sutartį bicycle.gif

gali ir 50 būti? mane informavo, kad 30 g.gif bet gal priklauso ir nuo pareigybių ir nuo savivaldybės? g.gif
Šiaip, ne pasaka, o ji gi mano pažįstama, kartu mokėmės vidurinėje, tikrai žinau, kad nieko nebaigė blush2.gif
O va sutartis man mistika, tai jeigu priimama pagal sutartį, negi tai reiškia, kad gali priimti be išsilavinimo be nieko? ar ir dirbti pagal sutartį priimamas žmogus su tam tikrais reikalavimais?
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 03 15, 22:46)
gali ir 50 būti? mane informavo, kad 30  g.gif bet gal priklauso ir nuo pareigybių ir nuo savivaldybės?  g.gif
Šiaip, ne pasaka, o ji gi mano pažįstama, kartu mokėmės vidurinėje, tikrai žinau, kad nieko nebaigė blush2.gif
O va sutartis man mistika, tai jeigu priimama pagal sutartį, negi tai reiškia, kad gali priimti be išsilavinimo be nieko? ar ir dirbti pagal sutartį priimamas žmogus su tam tikrais reikalavimais?

Nuo 30 iki 50, o kiek bus konkrečiai, čia jau įstaigos apsisprendimo reikalas , bet jų duotame įstatymų sąraše tai turi būti nurodyta , o jei ne, galima ramiausiai paklausti, tai yra čia kiekvienam konkursui atskirai ,bet kiek susidūriau, tai paprastai įstaiga savo duoda 50 klausimų O dėl sutartininkų ,tai man atrodo, kaip Dievas duoda, vieni kelia panašius reikalavimus kaip ir VT, kiti tikrai gali priimti su viduriniu. Tik kad jų atlyginimas mizernas , nėra ko labai pavydėti, ir iškilus klausimui dėl atleidimo jie nesaugiausi,gal mėgėja ta pažįstama pasigirti, nes kiek žinau Vilniaus savivaldybėje tai tie sutartininkai visai mizernai gauna.
Atsakyti
QUOTE(Tuberosa @ 2009 03 15, 22:19)
Tik kad jų atlyginimas mizernas , nėra ko labai pavydėti, ir iškilus klausimui dėl  atleidimo jie nesaugiausi,gal mėgėja ta pažįstama pasigirti, nes kiek žinau Vilniaus savivaldybėje tai tie sutartininkai visai mizernai gauna.

g.gif dėkui už atssamų atsakymą, dabar galvoju ir nesuvedu galų- sutartis tai kaip suprantu terminuota, tad kol nesibaigia terminas atleisti negali, arba atleidus turi sumokėti kompensaciją rolleyes.gif ar kažką maišau? dar nesupratau- ar tas, kuris dirba toje vietoje gauna daugiau nei atėjęs pakaitinis? juk realiai jis dirbs tą patį darbą, atsakomybė ta pati, na tik kad neturės gal kategorijos ir pan g.gif

p.s gal žinot kaip suskaičiuojamas balas kai komisija jau skaičiuoja teisingus- neteisingus testo atsakymus g.gif ar yra kokia skaičiuoklė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 03 16, 13:35)
p.s gal žinot kaip suskaičiuojamas balas kai komisija jau skaičiuoja teisingus- neteisingus testo atsakymus  g.gif ar yra kokia skaičiuoklė? g.gif

Čia pačioj apačioj mirksiukas.gif - 7 priedas.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 03 16, 13:35)
g.gif  dėkui už atssamų atsakymą, dabar galvoju ir nesuvedu galų- sutartis tai kaip suprantu terminuota, tad kol nesibaigia terminas atleisti negali, arba atleidus turi sumokėti kompensaciją rolleyes.gif ar kažką maišau? dar nesupratau- ar tas, kuris dirba toje vietoje gauna daugiau nei atėjęs pakaitinis? juk realiai jis dirbs tą patį darbą, atsakomybė ta pati, na tik kad neturės gal kategorijos ir pan g.gif

Nelabai žinau kaip ten su tais pagal sutartį. Atleisti iš VT irgi galima taip pat lengvai kaip ir pagal sutartį. Pdaro reorganizaciją ir panaikina ką nors, tarkim apjungia du skyrius, tada nakinasi vieno vedėjo vieta. Teoriškai turi būti pasiūlyta kita vieta. Bet dažnai pasiūlo tokią vietą, kad nenorėtum eiti (čia tuo atveju jei norės tavęs atsikratyti). Tokias reorganizacijas labai mėgsta atėję nauji ministrai. O dar geriau buvo kai vienas ministras atėjęs sujungė kelis skyrius į depą, o po metų vėl atskyrė.
O pakaitinis gauna pareiginę algą tokią kokią gavo toje vietoje dirbantis asmuo, tik be priedų, klasių. O dėl atsakomybės. Tai ji baigiasi kai išeini iš darbo.
Atsakyti
Sveikutes,
Noreciau pasiteirauti.bandysiu dalyvauti konkurse, pretenduosiu i valstybine vieta.gal mergaites zinote, kazkur girdejau, kad testas konkurso metu buna pateiktas is paskutinio menesio teikiamu testu pavyzdziu skelbiamu vrm tinklapyje.gal kas zinote ir galetumete pasidalinti savo patirtimi?
aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita0526 @ 2009 03 16, 23:26)
Sveikutes,
Noreciau pasiteirauti.bandysiu dalyvauti konkurse, pretenduosiu  i valstybine vieta.gal mergaites zinote, kazkur girdejau, kad testas konkurso metu buna pateiktas is paskutinio menesio teikiamu testu pavyzdziu skelbiamu vrm tinklapyje.gal kas zinote ir galetumete pasidalinti savo patirtimi?
aciu is anksto smile.gif

na kiek man teko laikyt tai nebutinai tik ispaskutiniojo menesio testu... visaip buna
buna kad tie patys klausimai per testa eina istisus metus, buna imeta klausima i testa, kuris buvo prie metus beveik, visko buna
Atsakyti
Testo klausimai būna keičiami kas kažkiek laiko. Kai aš laikiau, tai papuolė daug klausimų iš prezidento įstatymo ir konstitucijos, bet sprendžiamuose mano testuose (kažkur dviejų mėnesių laikotarpio) nebuvo nei vieno tokio. Tad neužtenka vien testus gerai išspręsti, reiktų akį užmesti ir į pačius teisės aktus.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 03 17, 10:42)
Testo klausimai būna keičiami kas kažkiek laiko. Kai aš laikiau, tai papuolė daug klausimų iš prezidento įstatymo ir konstitucijos, bet sprendžiamuose mano testuose (kažkur dviejų mėnesių laikotarpio) nebuvo nei vieno tokio. Tad neužtenka vien testus gerai išspręsti, reiktų akį užmesti ir į pačius teisės aktus.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(leblon @ 2009 03 15, 21:36)
bet nejaugi surinks komisija, kuri mokes sias kalbas?

kai aš dalyvavau pokalbyje dėl darbo, komisijoje buvo vertėja.
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2009 03 17, 10:30)
kai aš dalyvavau pokalbyje dėl darbo, komisijoje buvo vertėja.

o man vakar netikrino uzsienio kalbos ziniu, nors reikalavimuose buvo nurodytas B2 lygis
Atsakyti
Sveikos smile.gif

turiu viena, gal labai kvaila klausimuka.. bet labai tikiuosi,gal padesite.. 4u.gif
labai noreciau dirbti VT, o konkursu beveik nera.. tai pamasciau, gal kazkaip butu imanoma isidarbinti pakaitiniu VT? jei kas nors zinote, kaip tai butu galima padaryti, parasykite.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti