Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

Mano receptukas toks
essen.gif

Keptuveje pagaminti padažiuką:
morkytę ir svogūniukus pakepinti, po to sudėti pjaustytus virtus vištų skilvelius, pievagrybius, sviesto, grietinės ir česnako, prieskoniu...(galima ir yvairių daržovių)

Sumaišyti su virtais makaronais (stambiais), tarkuoto sūrio, ir į orkaitę!!!

PABANDYKIT thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mano receptukas, daug gal kas taip daro, gal ir pasikartosiu, bet vis tiek kas nors pasidarykit,nesudetingas visiskai, bent jau vyrui mano labai patinka tongue.gif

Isvirusia kiauliena arba jautiena supjaustyti mazais kubeliais,(mesos 0,5 kg)
Supjaustyti raudona paprika 1 vnt.
Ir supjaustyti pievagrybius ?(kokie 200 gr.)

Viska sudeti i keptuve ir kepti, kol viskas issitroskins, makaronus (2 pakeliai po 400 gr.) isvirti ir po to viska sumaisyti. Valgyti su pomidoru padazu.

Zinoma galima ir i orkaite pasauti ant virsaus uzdejus surio, tada dar skaniau.
Atsakyti
Makaronams naudojau padazus italiskus, meksikietiskus, kiniskus, bet ju daug reikia, zinoma geriau kad butu daugiau, tai su pakepintu farsu ir paprika maisyti ir be abejo daug prieskoniuku, juk daug skaniau.

Idomu gal kas daretes lazanija? kaip pavyko ir ar daznai ja darotes, is ko?
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2005 03 22, 19:27)
Makaronams naudojau padazus italiskus, meksikietiskus, kiniskus, bet ju daug reikia, zinoma geriau kad butu daugiau, tai su pakepintu farsu ir paprika maisyti ir be abejo daug prieskoniuku, juk daug skaniau.

Idomu gal kas daretes lazanija? kaip pavyko ir ar daznai ja darotes, is ko?

Apie lazanija yra kazkur cia, buvo nemazai kalbeta, padaryk paieska mirksiukas.gif As pati ieskojau ir radau mirksiukas.gif Nemazai vargo su ja man pasirode, bet kokiu atveju - sekmes 4u.gif
Atsakyti
O as darau taip:
Isverdu makaronus (bet kokius), tada juos apkepinu keptuvej (kada dietinuos tai nekepinu biggrin.gif ), uztarkuoju olandisko surio, palaukiu kol issilydys. Ir atskirai isverdu toki padaziuka: lygiom dalim aliejus+keciupas+grietine (kartais aliejaus dedu ir maziau), visa laika maisyti, uzvirinti ir pavirti kokia minute. deti i lekste makaronu, ant virsaus uzpilti to padaziuko. Sakanaus. Labai greitai ir terliotis per daug nereikia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(snoopy @ 2005 01 27, 09:46)
Dziaugiuosi! Dar mes daznai darom su mozarella, pomidoriukais, grietinele ir krevetem, kartais cukinija-toks pikantiskas skonis gaunasi...bet ten jau truputi daugiau terliotis. Jei domina, veliau imesiu receptuka - nors ka ten receptas, vel viska i keptuvyte ir ant makaronu:)

Sakyk, o pomidorus imi šviežius ar konservuotus? Ar pomidorus reikia lupti? Ir ar viską iškart sudedi į keptuvę?
Atsakyti
KAS BANDĖT GRIKINIUS MAKARONUS??? ar įmanoma valgyt? kas per skonis? nusipirkau, bet vis nesiryžtu pabandyti :S
Atsakyti
Na jei jau nusipirkai tai imk ir bandyk! biggrin.gif As esu dariusi virtinukus tinginius is grikiu miltu- man patiko! Makaronai turetu irgi neblogai but. O beje, ar yra ju maximoje? Padazai tiks tie patys kaip ir prie paprastu makaronu. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes!
Susigundziau nusipirkti dideliu makaronu, kad pagaminti su idaru - norisi kazko ypatingo smile.gif Pamenu kad kazkur skaiciau apie idarus, bet dabar jau neberandu! doh.gif Gal galite parasyti recepciuku? Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Aš nuolat darau tuos didelius Cannelloni makaronus įdarytus pagal BEA receptą. Na nerealiai skanu. Įdaras: varškė, supjaustytas kumpelis, kiaušinis, žalumynai (pridedu ko turiu - krapai, petražolės, svogūnų laiškai) bei tarkuotas sūris. Proporcijos: vienai dėžutei tų makaronų (24 vienetai) reikia apie 600g varškės. Prikimštus makaronus sudelioji į skardą, tada pabarstai ant viršaus tarkuoto sūrio ir užpili baltu padažu. O jį padarau taip: pienas, miltai, druska bei tie patys žalumynai. Ir į įkaitintą orkaitę. Maždaug po 20 min jau gatava. Tiesa, makaronai turi būti jau apvirti (tai rašo ant pakelio), o jei neapvirti, tada pačiai reikia apvirti, o kaip tai daryti, aš nežinau. ax.gif Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 27 balandžio 2005 - 10:54
Bent jau aš pora būdų darau:
O makaronus visada apberdu, nes jei neapvirti - tai paskui makaronas išsiplečia ir didelis pasidaro o įdaro mažoka kažkaip....
1. Su Špinatais ir varške. Į makarunus prikemšu varškės su špinatais ir prieskoniais. O ant viršaus užpilu giretinėlės ir šiek tiek parmazano sūrio.
2. Su mėsyte. Jautienos faršą sumaišau su smulkiai pjaustytais pomidorais, paprika, svogūnais ir prieskoniais (bazilikais, santa marios mėsos pr.)dar šiek tiek parmazano sūrio. Sudedu į skardą, užpilu šiek tiek sultinio, užbarstau sūrio.
3. Savo vyriškiui vegetariškai:) Į makaronus prikemšu visokių daržovių kokių tik randu (dažniausiai morkos, pievagrybiai, špinatai, svogūnai, šiek tiek česnako, petražolių lapelių) Visa tai užpilu grietinėle atba pienu (proklaisomai nuo to ką randu šaldytuve) ir šiek tiek sūrio ant viršaus.

Viską kepu - troškinu Stikliniame troškintuve kokį 20 -40 min. Čia iš akies žiūriu, kai jau gatava:)
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 04 27, 11:06)
Bent jau aš pora būdų darau:
O makaronus visada apberdu, nes jei neapvirti - tai paskui makaronas išsiplečia ir didelis pasidaro o įdaro mažoka kažkaip....


O kiem mazdaug laiko tu juos apvirdineji? blush2.gif
Atsakyti