Pomidoru ir cukiniju padazas
Puse nedideles cukinijos supjaustyti griezineliais, smulkiai sukapoti svoguna ir viska pakepinti su sauksteliu aliejaus. Tada ideti 5 saukstus pomidoru pastos, 2 saukstus smulkiai supjaustytu juoduju alyvuogiu, dar truputi pakaitinti ir paskaninti bazilikais.
Morku ir kaliaropiu padazas
Puse nedideles kaliaropes ir 2 morkas supjaustyti kubeliais ir kartu su 2 saukstais svieziu ar saldytu zirneliu 5 min virti truputyje vandens. Paskui skysti nupilti, o darzoves sumisyti su 2 saukstais neriebios grietines, slakeliu citrinos sulciu. Padaza paskaninti pipirais ir smulkintais pertazoliu lapeliais.
Kario padazas
2 svogunus sukapoti ir pakepinti su sauksteliu sviesto. Tada iberti puse saukstelio kario milteliu, ideti puse kubeliais supjaustyto mango ir dar truputi pakepinti. Nukelus nuo ugnies ideti sauksta neriebios grietines.
Pievagrybiu padazas
100g griezineliais supjaustytu pievagrybiu pakepinti su sauksteliu sviesto, ideti 100g smulkintu spinatu, pasudyti, pagardinti tarkuotu muskato riesutu.Pries nukeliant nuo ugnies iberti sauksteli saulegrazu.
Bolones padazas
Burokine tarka sutarkuoti pora kopusto lapu, svoguna ir cesnako skiltele. Viska pakepinti su sauksteliu aliejaus. Tada ideti 5 saukstus pomidoru pastos, pasudyti, pagardinti pipirais ir troskinti dar 5 min. Padaza galima pagardinti marinuotais kapareliais.
Agurku padazas
Smulkiai sukapota svoguna pakepinti su sauksteliu sviesto, sudeti plonyciais griezineliais supjustyta rauginta agurka, ipilti truputi vandens ir kelias min patroskinti. Pries nukeliant nuo ugnies ideti 2 saukstus neriebios grietines ir susmulkintu prieskoniniu zalumynu.
Kiniskas ananasu padazas
2nedideles svoguno galvutes su laiskais, 2 pomidorus ir storoka ananaso griezineli susmulkinti ir pakepinti su sauksteliu aliejaus. Ideti sauksta pirktinio saldziarugscio padazo ir maisant dar karta uzvirinti.
Zaliuju zirneliu padazas
Puse stiklines svieziu ar saldytu zirneliu isvirti, vandeni nupilti, o zirnelius sutrinti maisikliu. Tyre pasudyti, pagardinti pipirais, petrazolemis, ideti sauksta grietines ir kubeliais supjaustyta pomidora.
Papriku padazas
Svoguna ir po puse raudonosios, geltonosios ir zaliosios papriku susmulkinti ir pakepinti su sauksteliu sviesto. Ipilti puse stiklines vandens ir troskinti, kol darzoves suminkstes. Pries nukeliant nuo ugnies ideti sauksta grietines, pasudyti, pagardinti saldziuju papriku milteliais.
Neriebus darzoviu padazai ne tik lengvai virskinami ir labai skanus. Juose gausuvitaminu ir mikroelementu, kurie gerina medziagu apykaita.
Ot sitaip ir raso Edita, sako kad taip valgydama makaronus per savaite gali numesti net 1,5 - 2 kg. Gal reiks pabandyt
